АВГУСТинчета №2

• 27 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
misleto и на мен никак не ми се иска да я слагаме тази ваксина за пневмококите, от къде ли я измислиха и нея и защо се чудя. Преди две години я нямаше в задължителния календар. Засега сложихме първия пентаксим и другата я отложих. Лошото е, че в държавните детски градини после не приемат децата, ако нямат всички имунизации, както е по календар, та затова ми е много голяма чуденка какво да правя.

Точно това исках да питам и аз,как ще стане записването в ДГ(ако не сте им били всички ваксини)?Наскоро пуснах моя син на детска градина и един от документите е - всички ваксини.Ако ги няма детето,май не ги приемат на градина.

# 556
Студено не му е 100% защото сме с камина и е 25-26 градуса. Вече го къпя точно така- час след ядене. И докато го изкъпя, масаж,. гимнастика... и то станало време за др ядене Simple Smile
аиде че е мн хубаво времето,ние излизаме Wink

# 557
искам да попитам консултатните по кърмене на какво може да се дължи намалянето на апетита/ не като брой хранения а като милилитри,като брой е едно и също,ака си, усмихва се  доста но и доста плаче../

# 558
Вили,мерси за тел. Чакам да видя дали свеки ще поеме големия и ще звънна.

# 559
  • София
misleto и на мен никак не ми се иска да я слагаме тази ваксина за пневмококите, от къде ли я измислиха и нея и защо се чудя. Преди две години я нямаше в задължителния календар. Засега сложихме първия пентаксим и другата я отложих. Лошото е, че в държавните детски градини после не приемат децата, ако нямат всички имунизации, както е по календар, та затова ми е много голяма чуденка какво да правя.

Точно това исках да питам и аз,как ще стане записването в ДГ(ако не сте им били всички ваксини)?Наскоро пуснах моя син на детска градина и един от документите е - всички ваксини.Ако ги няма детето,май не ги приемат на градина.

Останах с впечатление,че ако тази ваксина не е бита(за пневмококи) няма проблем за прием,можело да се бие само тази ,която е на годинка.Следващия път пак ще разпитам. А какво представлява документа, който се издава за детската градина,от личната лекарка ли е?

Ние днес сме с разстройство и най-вероятно е от ваксината Sad .

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 15:24 от misleto

# 560
Здравейте, милички! Аз малко се позагубих - успявам да ви изчета, но точно когато реша да пиша Ния е на различно мнение  Wink Иначе тя е малък сладур, като всичките августовски бебоци, само на кърма е и сама си прави режимът. До преди няколко вечери заспиваше към 22.30 и се будеше към 5 часа, но от вчера пак започна да се буди към 3 ч. Естествено това никак не ме радва, но се надявам, че пак ще направи сама "по-човешки" режим, без да се налага аз да я насилвам с чайчета и рев...
Килограмите и на мен са ми болна тема, изглеждам гадно и така и се чувствам. Без усилие свалих килограмите от бременността, но ми останаха около десетина, натрупани непосредствено преди забременяването  Sad Искрено се надявам като спра да кърмя да успея да вляза в нормална форма. Преди се поддържах с народни танци и се чувствах прекрасно, но поне за сега не мога да усъвместя бебе и танци.
Ние къпем бебка всяка вечер, но не заради хигиената, а защото тя много обича. Обикновено вечер е доста кисела и мрънка, плаче без нищо да я успокояна. В момента, в който я сложим във ваничката, става друго дете - усмихва се, гука и е много нещастна, като я извадим от ваната, дори и да е престояла там половин час. В тази връзка - Вили, и мен много ме интересува плуване за бебета, но за сега не откривам нищо, освен индивидуално обучение за плуване във ваната, а на мен ми се иска да ходим заедно с малката на басейн. Ако намериш нещо - пиши!

# 561
Здравейте и от нас!

Днес бяхме на контролен преглед с бебетата, че нещо едното ми бебе продължава да кашля. И се оказва, че още не се е излекувал и продължаваме с антибиотика + сухи инхалации. Добре поне, че другото бебе е добре, НО - като се прибрахме щерката ревна, че й е лошо и като й измерих температурата се оказа, че е с 39,5. Звъннах на педиатърката, която предполага, че е нещо вирусно и да пазя бебетата. А как ще стане това идея си нямам, бабите работят - не могат постоянно да я гледат. Реве ми се просто...

И за капак на всичко около нас има няколко болни от заушка деца, а моите момчета все още не са ваксинирани.

Аз все за болести пиша, но то нищо друго не ме вълнува в момента...

# 562
Грета, много е гадно знам. Стискам палци всичко вече да ви се размине и каката по-бързо да оздравява, а за опазването и при нас няма как да стане, ако един ден Криси е със сополи, на другия ден бебо също. ooooh!
Аз сложих няколко снимки най-накрая на който му се гледа.

# 563
  • София
Това с по-голямо дете и бебе е много кофти. И  аз все се притеснявам за бебето. А каката въобще не мога да я огранича, тя е все при него, постоянно го целува и му се навира в лицето. Ние днес бяхме на консултация, но аз засега отложих ваксините. Мисля Synflorix-a  да я откажа. И мен ме интересува дали без нея ще има проблем в детската градина. Моята педиатърка ме убеждаваше, че нямало проблем и че Синфлорикса била хубава ваксина, която се слагала в другите страни и че била против най-разпространените пневмококови щамове. Но каза, че аз съм майка и си решавам сама. Иначе бебокът е 6300кг вече. Този месец е качил "само 1150кг", което си е направо малко в сравнение с 2те кила, които чукна първия месец. Лекарката ми каза, че въпреки че е на кърма не бива да го отпускам твърде много да качва, защото отсега се образували мастни депа, които се запълвали като пораснел. Да ама каката ми беше също малко мишелинче като бебе, а сега е толкова кльощава и неящна, че се чудя какво да я правя и като дойде време за ядене направо ми настръхва косата. Големи молби, препирни и уговорки. Така че я оборих с този аргумент и пример и тя повече нищо не каза.

# 564
  • София
Сега се върнахме от ваксини, кукличка почти не плака Simple Smile Дано сега да няма и температура. Обаче много сме наддали - 800гр. за две седмици Confused Shocked В тази връзка да питам консултантите - трябвали да и намалявам яденето и как? Роди се 4300, изписаха ни 3950, първия месец беше 4600, втория 5600, сега 6400. Само на кърма е, и вода не пие даже. Храненията са ни 7-8.

# 565
За ваксините и ДГ- нашата педиатърка каза , че като дойде време за ДГ тя  дава картон в който е попълвала направените дотогава ваксини на детето. Нз обаче дали има проблем когато някой от тях не са направени.

# 566
В тази връзка - Вили, и мен много ме интересува плуване за бебета, но за сега не откривам нищо, освен индивидуално обучение за плуване във ваната, а на мен ми се иска да ходим заедно с малката на басейн. Ако намериш нещо - пиши!
Всичко съм разучила вече. Ето как стоят нещата - сега, докато са малки няма как да ходят на плуване с другите бебета в басейн (колкото и да ми се иска), упражненията се провеждат в домашни условия. Ако имате вана (не бебешка), може инструкторката да идва във вас, за да ви учи. Ако не (както е при нас), тя ми пусна днес един адрес (сигурно в тях), където можем да ходим. Има и друг вариант - с леген 50-60 литра (като едно времешните за пране). Идеята е в началото, докато бебчо стане на 6 месеца, да плува вкъщи с мама и татко, като това става възможно след около 5-6 урока, по време на които те се учат. Идеята е да не забравя да не диша под водата, което обикновено става след 3-я месец. Вече като стане бебчо на 6м. може да се ходи в басейна в Банкя. А и ето какъв е резултата - http://swimmingbabies.multiply.com/video
За нас това плуване е задължително, че с тия яхти...а и караваната е на брега на яз.Искър...ще побелея ако не може да плува. Нали ги гледам цяло лято другите мами в лагера как търчат по децата си...без глас остават!
Като мине първия урок, ще пиша как е било!

# 567
Вили, и аз стигнах до тази информация, но се надявах, че може да си изровила още нещо за басейн Laughing Пиши като проведете първият урок, ние сме с вана и най-вероятно ще се обадя на инструкторката за домашни посещения и уроци.

# 568
По въпроса с ваксините и детските градини - на теория до колкото ми е известно се изисква имунизационен статус на детето, а в наредбата не е написано, че този статус трябва да е пълен. На практика обаче в много градини се запъват, ако няма всички имунизации. От друга страна, в конвенцията за правата на човека (която до колкото на мен ми е известно има статут на закон у нас или греша  newsm78) е написано, че всяка една медицинска интервенция, на която подлагат теб или детето ти трябва да е с твоето изрично съгласие. В този ред на мисли ми се струва, че поставянето на ваксина е мед. интервенция и ако аз не съм съгласна да я направят на детето ми, значи няма да я правят, без това да ми носи негативи по отношение на детски градини, училище или каквото и да е.

Тъй като трябваше на бързо да се образовам за това дали е редно на недоносено бебе да се слагат каквито и да е ваксини в толкова ранна възраст, попаднах и на ужасно много истории на пострадали от ваксините родители. И като гледам с каква скорост на София й се случват неща, които по принцип не съм си мислила, че е възможно да се случат точно на нас, на нашето дете - аз съм почти на крачка да се откажа от всякакви ваксини, пък ако трябва и да я лишат от градина (което според мен е незаконно). Според мен риска да се зарази от някоя от болестите, за които ваксинират и този да получи увреждане от ваксина е горе долу еднакъв (макар, че някои от въпросните болести почти не съществуват и според някои проучвания това не се дължи на ваксините). Но разликата е, че болестите са лечими (като изключим полиомиелита), а някои увреждания могат да бъдат за цял живот.

Та такива ми ти работи... Не искам отново да си мисля - точно на нас няма да се случи и да се моля просто да понесе добре ваксините.
Още не съм взела окончателно решение, но на там клоня.

# 569
  Ние се къпем всяка вечер. От както сме си в къщи да сме пропуснали 3- 4 пъти. Във водата много ни харесва, но като излезем от там е някакъв ад.
     Моли, ние имахме подобен проблем, но Петър и връщаше мляко. Реших да му разредя храненията и сега се храни на 3.30- 4ч. и всичко се нареди пак- изяжда си всичкото мляко-120 мл. и вече не ми и връща. Преди това като му дам да яде, изяждаше по 50- 60мл. и почваше да ползва биберона като залъгалка.

Общи условия

Активация на акаунт