Есента е вече тука, но на Февруарче не му пука (20)

• 21 162
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро !

Съни , не знам какво да ти кажа , май беше комплексно ! Все още има сопол , но е по - добре ! В носа само сребърна вода слагам , промивки със Стеримар също ! Разкашля се вчера, давам капки Синекод ! Важното е, че гърлото не е зачервено , гърдите са чисти , не вдига Т , спи спокойно !

Димана , как е ?

Котеее, направо ме разби с този аватар , супер е !

Любезна , стискам , на ръце - на крака , стискам !

Тук пак вали, пфуиии, явно пак ще махам крачоли в Мола  Rolling Eyes !

# 631
Привет,мами,не съм влизала от 100 години ,как сте,как са малчуганите?вече от малки станаха големи бебета Simple SmileSimple SmileSimple Smile ние сме добре,даже перфектно,Борис расте и нахитрява,вече се мъчи да ходи сам,ама още не му стигат силите Simple Smile малко е сополив и не мога да открия нашата скъпа докторица и ще се оправяме сами май Simple Smile ами това е засега ,целувкам ви всички-малки и големи Simple Smile

# 632
Здравейте!  Hug
Ина е добре, може би от плача така се е захласнала, че в един момент не можа да си поеме въздух, спа спокойно цяла нощ (както обикновенно) ...  Heart Eyes

Шаманката в момента е на гости в предаването "Здраве" по Канал 1  Mr. Green
Гледайте, приказват за кърменето!  Peace
Матеа много е сладка! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 09:41 от pina_preslav

# 633
mama_widow  ,чудехме се какво става с вас, добре завърнали се  Hug

pina_preslav   и на нас се случи веднъж това,което описваш,мисля че от плач така се захласват !

Мимита нашите хранения са 5 и всички са млечни - на обед след пюрето пие АМ, отделно 3 хранения са само АМ и следобедната каша е с АМ,ако не е млеччна!

Любезна стиснати палци и от мен,ще се справи Радинка! Hug

Дават Шаманката и Матеа по БНТ "Здраве" - много са сладки! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 11:43 от Lightning

# 634
мами,мога ли да ви помоля за услуга? бихте ли гласували на този линк ?  http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=585294&o=all&op=1&view=all&subj=125982474090828&id=100000186361838    това е Борис,учавстваме в една игра на чиполино и засега сме втори в класирането Simple Smile ще се радвам да поспамите малко в името на печалбата хахахахахах Simple Smileблагодаря ви предварително Simple Smile  Lightning  мерси за поздрава Simple Smile

# 635
мами,мога ли да ви помоля за услуга? бихте ли гласували на този линк ?  http://www.facebook.com/?refhome/photo.php?pid585294&oall&op1&viewall&subj125982474090828&id100000186361838    това е Борис,учавстваме в една игра на чиполино и засега сме втори в класирането Simple Smile ще се радвам да поспамите малко в името на печалбата хахахахахах Simple Smileблагодаря ви предварително Simple Smile  Lightning  мерси за поздрава Simple Smile

Не се отваря линка !

# 636
  • Бургас
Привет!

Пина, много си се изплашила!  Hug Ванко прави така на ваксините, мен затова винаги ме е страх, когато отиваме, защото знам какво ще последва - ужасен рев и "захласване", май така му казват.

Добре де, момичета, как да ги докарам тези млечни хранения до 3? Ми то детето иска да яде вече само 4 пъти. 2 хранения са му заместени. Ако заместя и сутрешното с попара, остава само едно.  Thinking Уф, в голяма чуденка съм.

Ние си имаме нов сироп, от вчера. Ванко бил добре, ще пие това сиропче 3-4 дни и това е. Май предната докторка е объркала сиропа, но... да видим.

Ралинка, Ванко е същата лудетина, не дава да го мерят, да го теглят. Деси, и на мен трябва да обясниш, ама кога ще се видим в това лошо време, не знам.

Мама Уидоу, привет! Пиши по-често!

И моят мъж ме дразни, не можел да гледа Ванко, само при него плачел, не можел  да го успокои. Ми аз всичко ли трябва да правя? Ванко, готвене, чистене, слагане, дигане, простиране, гладене... ееее! Иначе, помага, ама напоследък нещо взе да се скатава.

Днес пак е кофти времето, пак няма  да се излиза. Поне нямам никой на главата, сами сме си.

П.П. Как се разбира, ако детето е алергично към жълтък? Аз още не съм го въвела, утре смятам да е денят. За какво да следя?

# 637
мами,мога ли да ви помоля за услуга? бихте ли гласували на този линк ?  http://www.facebook.com/?refhome/photo.php?pid585294&oall&op1&viewall&subj125982474090828&id100000186361838    това е Борис,учавстваме в една игра на чиполино и засега сме втори в класирането Simple Smile ще се радвам да поспамите малко в името на печалбата хахахахахах Simple Smileблагодаря ви предварително Simple Smile  Lightning  мерси за поздрава Simple Smile

Не се отваря линка !

да наистина не се отваря!

Мимита след обед нали каша даваш ?Прави я с мляко или давай млечна, попара също може с мляко предполагам!
И аз днес ще давам жълтък и също се интересувам как да разпозная алергия към жъртъка?

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 10:20 от Lightning

# 638
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000186361838#!/photo.php?pid=585294&o=all&op=1&view=all&subj=125982474090828&id=100000186361838
ако не става значи страницата още е затворена,ако ви се занимава с фейсбук трябва да харесате страницата на чиполино и след това да гласувате,аз бях го забравила този момент Sad

# 639
  • Бургас
Lightning , дам, давам млечни каши или пък безмлечните ги правя с мляко. Да, но все пак то колко се слага? Доста по-малко от обикновената му АМ-ска доза. (това  според упътването на кутията).
За попара с АМ, да, мислех така да пробвам първо, защото иначе подозирам, че няма да му хареса.

# 640
Ами аз правя кашата със 150мл АМ,което си е достатъчно според мен !Значи чела съм,че млякото за денонощие трябва да е между 500 - 750 на ден до годинката!

Въпрос към мамите захранили със жълтък- как го въвеждате за първи път - през ден ли давате и с какво количество почвате?

# 641
Здравейте другарки   bouquet!

Мама Уидоу, баш ми е драго да ви срещна, надявам се, че ще се вясваш по-редвно  wavey!

Съни, благодарско за силното кафе, с малко мляко е чудесно  Hug! Между другото, как е Димана? Да се похвалиш скоро, че е здравичка ей  Heart Eyes...

Сватя, стискам още палци, кАжи как е Динката! Пък твоА го остави да диша бре, пък все още има място под борчето на Мии  Twisted Evil. Липсваш, оправяйте лаптопа или квото там треба, чееее е скучновато без безценните ти лафове...

Коте, супер аватар, супер изпълнение, личи си кой е талантлив  Hug.

Мяуче, историята ти с вървежния тип от отсрещния блок ми напомни за една забравена лИбоф от пети клас, с който се заглеждахме през терасите, ама с далекогледи  hahaha, щото си виждахме терасите, ама не се разпознавахме, толкоз далеч живяхме един от друг...Лапешка работа, ама първата цАлюФка тогаз беше...

Пина, това си е точно захласване, Деа често го прави, когато реве, обичайно при уплаха, при закачане от непознати и когато вече прекаля с нейното търпение... Тъй че,  Hug, всичко е  в реда на нещата  Mr. Green

Дари, споко бе жена, те децата изживяват всякакви чувства в училище, дори и в първи клас... Любовта няма да й попречи на отношението към ученето.

Никаааа, как е Макс? Много се чудех за компреса с ракия.. Аз имам малко страх, т.к. когато на мен ми правеха в миналото, ми регаряше кожата на врата, та ме е на мойте деца да им слагам... А кашлицата ми се лекуваше със сироп от червено вино и захар #Crazy, но определено помагаше... Верно, че бях по-голяма, но...факт.

Стар, браво на децата, дано са си здравички оттук нататък  Hug!

Понякога, браво на теб! Това е доста времеемко бреме, възхищавам се на куража ти!

Пухчееее, идва ли вече свекииии Mr. Green?! Пожелавам ти търпение!

Пфуй, туй диване спа 20 минути, дори постинга си не можах да довърша...

П.С. Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  blahblah Ама вий сте се улялиии.. Twisted Evil

# 642
mama_widow много ми е драго че пак си сред нас  Hug Hug
Съни току що се скарахме със съквартиранта по същия повод- всичко което не давам да се пипа, когато той го гледа е разрешено. Било дърпане на пердета, било дистанционно, телефон и т.н.а после аз съм чудовището и като ме види че идвам се чува "Не тате, че мама се кара", а като ми види гърба и айде пак там.
 А аз отглеждам такъв инат че направо днес ми скри шапката. Заспивайки Преслав се научи да ми рови из устата и да ми чопли устните, благодарение на което аз нужда от уголемяване на това място нямам :crazy eyes:, това изключително ме дразни и от днес реших да сложа край на таз практика. Резултата е рев от 9 тази сутрин до 10,55 когато безкрайно изтощен звяра капитулира и заспа, но още хълца от рев. Mr. Green #Crazy
Любезна как си мила, Радина как понесе оставянето в яслата (по-скоро ти как го понесе)

# 643
Аз линкаго отворих, но никъде не ми дава да гласувам, а иначе снимката е уникална. Laughing Къде е дремал баща му?! Joy
Стар, браво на теб за експресното оправяне на децата! Така се прави.

И още нещо щях да пиша, но ми излезе от главата...

Ааааааа, като чета тук все гении сме се събрали! Mr. Green

Мий, хората пари дават за това нещо, ти на аванта и пак не си доволна! Mr. Green Joy

# 644
  • София
Добър ден, мами!
Виждам жълтъчената тема сте подхванали... ще разкажа малко как беше при каката, защото за Калина мим е забранено дори да мисля по темата.  Cry  Започва се буквално с троха, като постепено се увеличава дозата до 1/2 или 1/4 - според различните педиатри жълтък. Признак на алергия/непоносимост може да бъде обрив, обикновено по сгъвките, лицето, коремчето или разстройство в зелен цвят със слуз или кървави жилки. Обрива представлява червена суха като изпръхнала кожа, като е възможно вътре да има ситни пъпчици. Механизъм на действие на алергията - коварното при алергията е, че се действа с натрупване. Т.е. може да дадете еднократно известно количество и да няма обрив, а такъв да се получи примерно след седмица или 10-ина дни, като се натрупа в организма въпросното вещество, към което има непоносимост или алергия. Имайте предвид, че за възрастен човек жълтъка е тежка храна, така че не трябва да се бърза с количествата при бебоците. Така да се каже - питай патило  Sad

За млечните хранения - от каката помня, че де факто не е добре да има безмлечно хранене до 1 г. Попарата също е млечно хранене, защото съдържа млечен продукт. Не е важно да има цялата доза АМ например, важното е да има някакво мляко. Това знам аз, не знам до колко е правилно, но това съм прилагала на каката, а сега и на Калина.

Ел, сигурна ли си, че вашето е алергия, а не непоносимост? Аз мисля, че можеш да опиташ да даваш храна от кухнята, може да я приеме и да му няма нищо. Естествено, не казвам да почнеш с целия буркан, а по-малко. Щом веднъж е показал някаква непоносимост, значи ако има проблем ще се покаже пак. А може и просто като количество да му е дошло много. Освен това, около 1г. обикновено доста алергии се израстват и започват да приемат дечицата храни, за които не сме и мислили, че ще могат да ядат. Та в тази връзка, аз бих опитала с храната от ДМК.  Hug Мисля и Калина да я пробвам след 1 г. А бележка педиатърката ще ти даде, спокойно! Не виждам причина да не може да си яде поне десерта и основното. Да кажем, че ако супата е със млечно-яйчна застройка може да я пропуснете.

Радвам се, Звездичке, че дечица са по-добре!
Мама Уидоу, сори, ама нещо не можах да се справя да гласувам за твоя Борис... Ако искаш дай линк към страницата на Чиполино да я харесам първо, та да гласувам и за Борис.  Rolling Eyes
Пина, случва се докато са малки да се захласват. Помага в такъв момент да му духнеш в лицето, освестят се и се сещат да си поемат въздух.  Peace
Любезна, стискам палци за бърза и лесна адаптация на Дина в яслата  Praynig За теб ще е доста по-трудно, но свиква се  Hug Ако искаш да поплачеш на нечие рамо - предлагам моето!  Hug  bouquet
Момичета, не оставяйте милите мъжове да се скатават! Моя се справя и с Калина, и със Софи! Сега ако много нещо се е разкиселявила Калина, не може баш, щото няма цица  Mr. Green но рядко ме вика. И памперси сменя, и къпе... само го е шубе да храни, но то да я занимава и разнася из къщи е достатъчна помощ докато сготвя! Да ми е жив и здрав!
Коте разкошен аватар, много си красива!  Hug
Колкото до ученето - Ники, малък е още Бо, и Софи на неговата възраст не можех да я накарам нищо да направи. Ама като казвам нищо - разбирайте съвсем нищо - нито да разгледа книжка, нито да оцветява, нито да хване молив, нито да пише буква! Що годе учеше стихчета и песнички... но не бих казала с особено желание!  Mr. Green Истината е, че за осмислянето на думичката "трябва" много ми помогна едната от госпожите в градината - каза нещо от сорта, че детето е много умно и трябва лекинко да го натиснем.  Еми натиснахме го дружно - г-жата даваше за всяка вечер домашно - да оцвети една картинка. Не ставаше от масата докато не я оцвети... постепено разбра, че няма да мине номера и започна да оцветява по-бързо. Така стана и с писането на Алианса. Там сега ги натискат, защото догодина са 1 клас и ще имат повечко за учене, малко един вид да поизпреварят нещата, за да може догодина да е по-лабаво. Всичките ми познати, които ми го препоръчаха са много, много доволни.
Така... да отчетем снощната консултация на Калина. Еми майка престъпница - за 1 месец детето е качило 120 г и се е смалило с 1 см  Rolling Eyes  За второто не й опънаха крачето както трябва, ама за 120 г...  ooooh! В тази връзка почваме попара с козе сирене, имам карт бланш да давам по 2 пъти каша и по 2 пъти пюре. Продължаваме с кърменето. В попарата слагаме захар, па белким кАчи некой грам... ама пък каката не харесваше попара със захар... ще видим. Искам и също така да кандидатирам Калина за най-голЕма кльоща на клубчето - на 8,5 месеца е 7,120 кг!  ooooh! newsm78  Отнесохме и последния Синфлорикс.
Ако някоя от вас има наблюдения върху козе сирене, моля да ми препоръча марка - аз не обичам и имам май някаква непоносимост към него и изобщо към козите работи. Принципно съм се насочила към Маджаров. Thinking
Ники, пиши как е Макс, Бо здрав ли е? Бързо да преборвате ларингитите гадни.  Hug
Мяу, как си, Халюша оправи ли се? Дано да не прехвърли нещо на Люс, дано да можеш да починеш поне малко и да се понаспиш!  Hug
Юху, така започна болежката на Калина - с неколкократно повръщане! Дано се оправи бързо Диди!  Praynig
Рали, бързо да те напуска мигрената! Дано Йони да те слуша и да спинка да можеш да поотпочинеш!
Съни, благодарности за кафенцето!   bouquet
Танче  Hug ето нещата се нареждат полека - лека!
Понякога - честито и браво за благородната занимавка!   bouquet
Ами поолях се.... мдам, логореята ме е налегнала! Не ми се сърдете за фермана, а ако на нЕкой му е мноО досадно - да ме пропуска! Хубав ден желая на всички ви!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт