И в Кипър, и в БГ, винаги е най-добре със приятелите стари на раздумка и кафе~35

• 39 842
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Larnaca, Cyprus
А този въпрос е специално към Кати, че не посмях да направя предния пост по-дълъг за да не ми се изтрие пак
Та Кати, нашия "кандидат работодател" миналия петъk е получил пратката от DHL със снимките и клипчето показващо според моя мъж "визш пилотаж в автобоядисването", но вече цяла седмица ни вест, ни кост...............
Моля за превод - какво ще рече това на Кипърски????

izviniavam se za latinskia ama v kasti mi se prizaka kompa......ta ne se pritesniavai tuk ne sa tolkova barzi s otgovorite......vazmojno e da e vzel pratkata i da ne e uspial da ia otvori ot rabota, ili da e zabravil paketa v offisa, ili da ne moje da otvori klip4etoi i da se opitva da nameri 4ovek koito da mu pomogne.......napalno normalno e zakasnenie ot poriadaka na 5 do 10 dena. Moje da mu zvanete, tova ne mislia 4e bi go ubidilo dori naprotiv ste pripomnite za sebe si i ste polu4ite otgovor ako e gotov s nego Hug Peace

# 601
Момичета, сигурно е разисквано в предни теми, но аз пак ще попитам за актуално инфо - за детските градини в Кипър. Чудя се къде е по-добре - в държавна или частна детска градина да запиша малкия. Другото ми притеснение е, че детето няма да разбира какво му говорят, а учителките няма да разбират него... Има ли някой, който е минал по този път?
Кати, страхотен рожден ден сте изкарали, браво! Чудесна изненада! Разгледах я страницата с този автобус, много ми хареса идеята!  Hug

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 00:25 от *°•Роска•°*

# 602
  • Larnaca, Cyprus
Здравейте момичета Hug
Затишие гледам ......е няма нищо не е за първи път да си говоря сама  Joy Joy
е не съвсем де  Mr. Green
Роска единствената разлика между частната и държавната са парите които даваш....... Naughty.......и напоследък с тези връзки по частните да ти кажа честно не съм сигурна и дали са завършили съответно детска педагогика някои от учителките  Thinking....особено като им слушам селския акцент понякога направо се чудя Thinking...но нека все пак се изкажат и  по пресните мами...... Heart Eyes
и да не кажете че съм лоша и минавам само да отбия номера пък нищо не черпя ето кафенце, чайче ......
........

# 603
Пу първа на кафенцето и кекса Mr. Green
Кати, страхотна закуска си ни спретнала, особено кексченцетооо ммммм newsm22   карай, че докат`се вясна стана обед, пак ще си го хапна yes

мамаЕни, случват се понякога такива - уж едното нищо се оказва в последствие, ама в момента ти се изкарва акъла, та даваш после сумати време заето ku-ku  Плюй си в пазвата и се радвай, че в крайна сметка уплахът ти е бил за нищо /което е във всички случаи по-добре, отколкото да се окаже основателен/ Peace Hug

Аз на бързичко минавам само да рапортувам, че офертата за колата отпада - продадена е вече Peace

Сори за телеграфния стил, ама задачките ме чакат.... smile3560
На всички хубав ден! smile3525

# 604
Кати, мерси за кафенцето и кексчето е точно каквото най-обичам ммммммммм вкусноооооо
За кандидат-работодателя и ние така мислим - да поизчакаме до към края на седмицата и да звъннем, та да сме наясно
Блонди - права си - добре че страхът ми се оказа неоснователен, ама честно казано нервите ми още са разтресени  Embarassed И на това отгоре на нашите не им е за първи път да ме плашат така ...... а много добре знаят къде живеем... В интерес на истината обаче понеже обикновенно разхождам Ники в градската градина, а повечето майки които разхождат децата си там живеят в центъра, та по центъра почти във всяка къща е имало кражба, дори често крадците са толкова нагли, че влизат нощем докъто хората спят  #Crazy newsm78 #2gunfire
Роска, съжалявам но ние сма в БГ и не мога да ти помогна с инфо по твоя въпрос. Надявам се да намериш точната градина за твоето детенце
Лека и спокойна вечер на всички lovekiss lovekiss lovekiss

# 605
  • Larnaca, Cyprus
Минавам само за малко да ви споделя нещо то да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли ............. Shocked
Спомняте ли си счупените лампи дето ни докара куриерската фирма ......оказа се че трябва някак да ги изпратим обратно все пак за да може да ги видят от същата фирма да платят щетите и т.н. ......отиваме в офиса на фирмата тук ........Става въпрос за четири средно гореми кашона всеки средно по 15-16 кила........та.......теглят, мерят правят струват и заявяват ......
1. Ще разделите кашоните така че всеки да не е по тежък от 10 кг
2. Ще ги изпратите в различни дни т.е. на ден по 20 не повече
3. Ще ви вземем за бърза услугата ..........с ФПА и т.н. около 500 евро ние така Shocked Shocked
Ако искате да ви излезе по ефтино .....заявява .....ще ги изпратим по БАВНИЯ метод т.е. ще отидат за 15-20 дена и ще платите само 58 евро
Ядоса се моя мъж взе си кашоните тегли им една .....м....йна и отиваме в ДИ ЕЙЧ ЕЛ .........
Наш човек ужким, специални цени ще ни прави извади елката човека смета прави струва    .......за вас специална цена .....вика ......ще ви излезе само 350евро .......ние така  #Crazy #Crazy....
ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА СЧУПЕНИ ЛАМПИ КОИТО НЯМАМЕ ПРЕТЕНЦИИ КАК ЩЕ БЪДАТ ПРЕВОЗЕНИ
отиваме в трета фирма нещо като ДИ ЕЙЧ ЕЛ ама Друга.......този път разговор по телефона защото ни омръзна  да разкарваме кашоните ....... обяснихме на жената както на всички преди това и казва .......няма проблем .....ще ви ги вземем ще ви ги закараме за .......160 евро

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДОБРЕ СЕГА ПИТАМ АЗ  говорим за едни и същи неща, едно и също тегло на един и същи адрес как е възможно такова ценообразуване ....... Mr. Green Mr. Green....направо съм бясна трябваше някъде да си излея гнева ....... #Cussing out Mr. Green.....

# 606
Днес е Благовещение
- празник е за всички християни независимо от традицията и църквата, към която принадлежат
(православие, католицизъм, протестантство) и едно от най-големите тайнства в християнството.
Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест,
че тя е избраната да роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос.

И честит празник на гръцката независимост, дами кипърки!
bouquet

# 607
Здравейте момичета и от мене  Simple Smile Честит празник на всички именници да са ни живи и здрави!!! Heart Eyes  След великите дъждове поне днес почивния ден е слънчево и топличко  Party Чета възмущението на Катето и се чудя тук в Кипър май си правят с цените каквото искат и не само куриерските услуги ами май навсякъде Simple Smile)) Как да не им тегли човек една Simple Smile А ние вече сме в 10 седмица и съм се стреснала с този тест за синдрома на Даун, но се опитвам да мисля за хубави неща и че всичко ще е ок. Търсим си и ново жилище и като се сетя за местенето ще е чудо велико, но няма как  Simple Smile Пожелвам на всички мамчета приятна вечер  Simple Smile

# 608
Ейййй Кате, ама и при вас голяма пазарна икономика, голяма работа.... тц тц тц............. И като гледам май само парите има да големи, а пък качеството на услугата никакво го няма  Twisted Evil Mr. Green В крайна сметка чия се оказа отговорността за счупените лампи - щото не вярвам продавача да ви ги е пратил счупени  newsm78....... и каква е гаранцията че и втория път няма да пристигнат в същия вид  #Crazy #Crazy

Честит имен ден на тридневна патерица на всички празнуващи на Благовещение   bouquet!!! Бъдете здрави и щастливи!!! Аз много уважавам този празник и гледам винаги да отида на църква, но тази година за жалост ми се струпаха повечко ангажименти и запалих само кандилцето пред иконата в къщи  Embarassed

Седем, стискаме палци всичко с теста за Даун да е наред  и след наколко месеца да ни зарадваш с хубаво, здраво бебе!!!

# 609
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,момичета!
Вече разбрах,че има една бъдеща мама,леко бременеене от мен  Hug аз също съм такава,но в по-напреднал етап  Simple Smile Искам да ви помоля за съвет,мами,които са раждали в Кипър и по-специално Ларнака,бихте ли ме насочили към лекар,болница или клиника,аз до скоро мислих да раждам в клиника Савиди,доволна съм от лекаря,но се чудя дали не е по-добре в болница,ще съм много признателна,ако някой с опит ме насочи  Hug

# 610
  • Larnaca, Cyprus
момичета минавам по пижама на път за кревата ........ Tired едва едва гледам .....днес по случайност се наложи да почнем със преместването на офиса и по закано на мърфи бях отишла на работа с най високите и тънки токчета които имах .......тъй че представете си опаковане, лепене и т.н. на кашони .....чистене и забърсване по дълъг тънък ток .....Мулен Ружжжжжжжжж ряпа да яде ..... Joy Joy hahaha
Та утре пак ама тоя път по маратонки ...... Peace
Дарка не искам да те плаша .......но Савидис е един от най старите лекари що се отнася до стаж в Ларнака при най малкия проблем ще те отреже т.е. отиваш цезарово........Помисли си ........опитай при КОСТА ХРИСТОФОРОУ завършил е в България аз съм раждала при него преди девет години ......сега незнам как е в смисъл обстановка и персонал .......по мое време беше супер, всички любезни и раждането спокойно .....Телефона ще ти пусна утре че го имам записан в офиса ......ще се преборя с някой друг кашон но ще го намеря ..... :peacе:
Мама ЕНИ нямам думи просто с тия куриери ......гаранция Франция нали знаеш.....
СЕДЕМ за теста на Даун, няма нищо страшно просто обикновен кръвен тест ....а що се отнася до резултата сигурноста е сигурна в смисъл като си помислиш е по добре да предвидиш евентуална болест и да вземеш мерки навреме ....Тук в Кипър поради това че обикновенно се женят близки братовчеди има доста случаи на Даун и затова теста е задължителен ...по скоро като предупреждение......Надявам се и вярвам и стискам палци всичко да мине добре и безпролемно Peace
Ако има правописни грешки ще ме извините но вече гледам с едно око ......първото се затваря а това с което гледам и то е дополовина .....аааааааах
ЛЕКА НОЩ ВИ ЖЕЛАЯ  Heart Eyes

# 611
  Здравейте и от мен! Не съм се навъртала наоколо отдавна май... Embarassed 
welcome на всички новонастанили се в темичката ни и дано да пишем повече, че нещо зациклихме на таз 35-та! Обаче... Stop...пролет пукна...НИЕ НЕ! С хубавото време може и да ни дойде мислАта и да се юрнем да писателстваме у Форумско(това се отнася и за моя милост, разбира се)!
  А сега на въпроса на Дарка... аз също съм за Костас Христофору! Много съм доволна от отношението и прегледите. Не съм раждала при него, но той ми констатира бремеността и я следеше до 6-я месец. А ако имаш карта за болницата, мисля ти се полага безплатно раждане. Христофору е в частна клиника и цената ще е най-малко 2500 евро, това е предположение де. Наскоро позната ражда на частно и плати 3500(в Лимасол)!!! Отзивите за болницата при нас в Лимасол са много добри. Не знам в Ларнака как е.
  Айде за сега толкоз! Лека нощ и умната

# 612
Добро утро момичета, Кати аз имам телефона да ти спестя ровенето Simple Smile  Дарка това е телефона на клиниката 24 66 09 16, посещавам я и съм доволна от отношението  Simple Smile Нормално раждане при него е 1500, а ако се наложи секцио ценета е към 2500, както dani73 спомена.  Аз още не съм решила къде ще раждам, но т.к имам карта за болницата предпочитам да е там. Пожелавам на всички лек и спорен ден и много усмивки  Heart Eyes Благодаря за подкрепата ви момичета!

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 10:51 от SEDEM

# 613
  • София
Дзааак!  Mr. Green
Ида да погледна, и тичам обратно на "тръстиката"  Joy.
До после сладурки!
Hug

# 614
Здравейте момичета, писала съм веднъж дваж във вашата слънчева темичка, но тъй като съм с двумесечно   ylinfant не мога да се окопитя още и съм с нулева активност, но се записвам да ви следя и дано се поправя. Поздрави и  Hug на всички.  

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 01:13 от leprikon

Общи условия

Активация на акаунт