Нова година отмина,ФЕВРУАРчето ще празнува 6-та година :)

• 51 078
  • 397
  •   1
Отговори
# 300
Плюс това има нещо друго - Никол е вече 5 години в ДГ. Все с едни и същи деца. Писнало й е, освен всички други отрицателни аспекти.

е да , ема почти не е ходила на градина и и харесва все още  Grinning но тя се запозна с едно много симпатично момиче от предучилищната в училище, което пак ще я повтаря и станаха приятелки. та мисля да я пусна там с нея, ще се чувства по добре отколкото в градината. пък и са на половин ден, мен ме устройва това. вече съм и обяснила че пари за училище няма да има и съм и казала и показала че в лафката продават само вредни неща. и тя е с нагласата да си има сандвич и вода в чантата. ама за 4 часа едва ли някой е примрял от глад  Mr. Green така че ако най сетне вземат орлин на градина ще имам цял свободен предиобяд - ех кеф  Grinning

# 301
Ами да, към 119 клоня, или 125 - то...Пиши ми там, ако ти е по - удобно:)

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 18:51 от Небесна

# 302
http://tv7.bg/news/317862.html

какво ще кажете за това  newsm78

# 303
Ами не знам, може би са още малки децата ни, за да преценим дали е прекалено натоварващо за тях Thinking

А може би на 10 -11 г. са достатъчно зрели за това, не знам, не мога да кажа нито "да", нито  категорично "не" newsm78

# 304
аз имах предвид следното - вижте колко дебели деца има, как стоят легнали и изкривени върху чиновете, а някои са и с тикове..........до 12 клас ще приличат на нищо.........

# 305
Анайс, аз видях само едно момченце, което е пълничко, другите съвсем нормални ми се сториха, и деца с тикове не видях, за един и същ линк ли говорим, да не си постнала друг...

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 22:17 от Небесна

# 306
  • София
Аз също видях само едно момченце, което е леко пълничко.
Такива с тикова не видях.
Имайте предвид, че на тази възраст точно някой деца наддават малко, други пък отслабват. Това в 90% от случаите няма връзка с миналото и бъдещото тегло на човека.  Peace
Анайс, какво имаш предвид под високи чинове? Чиновете и столовете за децата до 4-ти клас са по-малък размер. Поне тези, които аз съм виждала.  newsm78

# 307
ако сме точни момченцето за което говорите си е направо дебело. а момченцето с очилата вижте как си криви очите като говори и ги напряга - за мен това са тикове. но най важното е че децата отсега са се научили да пишат легнали върху чиновете, с криви гърбове и очите им под невъзможен ъгъл с тетрадката. ето така започват болестите и разплутия живот. до нас има училище и всеки ден гледам учениците. докато момчетата все още масово изглеждат добре 6-12 клас, то много от момичетата са станали като лелки - дебели и безформени. то и аз бях по пълна от моите съученички до 6 клас, ама след това станах една от най слабите. а тези за които ви говоря не са пълни, а с висящи сланини. не искам да си помисля че ще видя така децата си от заседналия живот в училище.
има различни видове чинове и столове към тях - нали обиколих няколко училища. избрах си това училище, в което условията най ми пасват на разбиранията за здравословен живот. за материала как се преподава и учителките как обучават няма как да знам за никое училище и затова избирах по други критерии.
а най важни са тоалетните за мен. особено за тези деца дето седят цял ден в училище. повечето се стискат цял ден и не ходят в тоалетните заради мизерията. братовчед ми например е в 10 клас и вече е с супер сериозно заболяване на червата, цял живот ще е на лечение и няма да оздравее никога. може да си е имал предпоставки, но условията на средата да са ускорили или развили самото заболяване - именно от това целодневно стискане.
племенника ми пък явно от стреса в градината се напикаваше до 6 -7 клас..........
и така аз лично ще гледам стреса за децата да е минимален, условият ада са добри, акойто иска да учи винаги е успял дори и на село да е почнал.

сега ми направи впечатление че в тази стая в 119 училище има 3 редици от чинове, докато в стаята където съм избрала и изобщо в всички стаи редиците са само 2. незнам дали е за сметка на дължината в стаята  newsm78 но като питах ми казах аче учениците в сегашните класове са межди 18 и 24. а едно време бяхме 38  Shocked Shocked Shocked точно в стаи с 3 редици чинове.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:46 от Anaise

# 308
  • София
Аз пък искам хубаво училище, т.е. там, където ще учат много. Тоалетните са ми последния проблем, ако много ти се ходи до 00 няма начин да стискаш цял ден.  Wink

# 309
...а момченцето с очилата вижте как си криви очите като говори и ги напряга - за мен това са тикове.

Анайс, как можа това да напишеш. Моето дето има проблем с очите, кривеше едното оченце, за щастие при нас проблема е много лек и ще го израстне, надявам се, но повярвай ми, много деца кривят и след множество операции, така че не говори небивалици. Повярвай ми сигурно на родителите на това момченце сърцето им кърви, като го гледат. Как можеш да се присмиваш , че криви и си напряга очите, това е проблем, не е тик!!! Доколото знам и ти си с очила, и поне малко би трябвало да си чела и да знаеш.

Всеки път като сме на преглед и чакаме на опашка, и виждам много лоши неща при страхотно красиви дечица, така че, чукай на дърво и не се присмивай на проблемите на чуждите деца Peace

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:09 от Небесна

# 310
  • София
Мими,  Hug.
Всичко ще се оправи при Дени. Не се притеснявай.
Мисля, че от сега трябва да научим децата си, че има всякакви хора - красиви, недотам красиви, слаби, дебели, бели, черни, умни, не толкова умни, добри и лоши и т.нат. И на това, да бъдат толерантни към недостатъчците на другите, били те физически, умствени или психически. Освен това, знаете, всичко се случва в този живот.
Никол знае, че няма значение как изглежда човек, най-важна е душата му. Не знам какво си говорят в детската градина, но по едно време делеше хората на добре облечени и недобре облечени.  Shocked Наложи се да пообясняваме, че дрехите нямат (почти) никакво  отношениение към човекът, който ги носи.
За очилата пък не знам какво да кажа. Аз никога не съм имала комплекс от тях, дори мисля, че много ми отиват и за това и не нося лещи. Но съм срещала (и срещам) адски много хора, които мислят, че това е някакъв недостатък.  newsm78

# 311
Клеми, точно така е, но за да се научат децата да са толерантни, трябва първо родителите им да не виждат проблемите като такива и така да ги възпитават. Смея да твърдя, че моето дете е много толерантно към другите, това съм й го обяснявала многократно...

Всичко е до манталитета, между другото, аз съм от малък град, там хората са по -  елеметарни и честно възрастни хора са ме питали защо носи очила, но в София много й се радват и смятам, че истинските софиянци са страшно възпитани и толерантни...

Очилата на детето ми вече не са проблем за мен. От две години купуваме скъпи очила и смятам, че детето изглежда добре с тях, тя самата се чувства така, така й говорим всички.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 22:13 от Небесна

# 312
небесна ...... я ми покажи тези думи с които се присмивам. това че ти имаш проблем с детето си и то е с очила, явно си го взела много болезнено. аз обаче като малка нямах очила , но правех тикове и доста добре знам какво представляват. те не са просто кривене на очите и други части от тялото, а са свързани с напрежение и т.н. изобщо не ми харесват свободните интерпретации, в стил какво авторът е искал да каже. написах това за да обърна внимание как децата ни се учат да пишат в училище - легнали върху чиновете. да обърна внимание че явно за много майки обучението е по важно от здравето. ти ми се караш на мен тука, а дали ще си отвориш устата пред госпожата й, ако твоето дете пише легнало и изкривено върху чина, с очи забодени в тетрадката.
и да аз самата съм с очила - изобщо това не го намирам за нещо странно, нито пък смешно. за справка съм учила и очни болести и педагогика на деца които не виждат, че и съм работила в такова училище. незнам откъде точно ти хрумна че се подигравам или присмивам на детето. просто това беше един случаен репортаж, който видях и го копирах.
и да си довърша мисълта за тиковете - те се проявяват когато децат аса подложени на напрежение, или на претоварване. таканапример като говорих с психоложката на 144 училище шилер, ме уведоми че имат тест който да отсее, кои деца ще развият тикове и психични отклонения, и кои не, вследвие на целодневното обучение там. сами си правете изводите...

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:28 от Anaise

# 313
  • София
Анайс, caps lock - а ли ти е развален?
Здравето vs обучение, това къде го видя?
Значи в едните учлища се учи много, а в другите децата са здрави?  newsm78

# 314
клеми орлин ми е прецакал доста клавиатурата. ами не е точно така, но нали обсъждаме къде да си запишем децата и аз просто търся някакъв баланс. бих се радвала и вие да си кажете какво мислите.

Общи условия

Активация на акаунт