Отговори
# 15
Маринче, Яна правеше същите драми с шапката, а ако не ревеше, тогава я дърпаше постоянно.
Свекърва ми откри как да я озаптяваме. Започвахме едно ахкане и охкане още докато слагаме шапката "Ай, колко си красива. леле, колко си хубава."
Аз дори подобрих метода, като я водех и до огредалото да види колко е красива.
Пробвай, при вас също може да проработи. Ама най-напред го направи с шапката, а ако даде резултат, обувай чорапи и охкай и ахкай на воля Grinning, важно е да има решение на проблема.

# 16
  • Sofia
Свате, и тук да ти пожелая всичко най-най-най- хубаво! Да си жива и здрава и да са ти живи и здрави цялата менажерия! Само да те радват и Любо много да слуша! Naughty

Аз утре ще пиша по другите теми, защото съм размазана от умора... Днес беше е*аси деня! Включително и посред деня търчах до яслата да си взема Венцо, че имал страхотно разстройство, а тук изобщо не е акал след това  newsm78 Странна работа. Кисел е, ама нищо друго му няма. Разстройство най-вече...Ще видим утре как ще е.

Лека нощ на всички!
Маринче, супер си е заглавието Wink Мерси за темичката!

# 17
  • Велико Търново
Миме, Честит Рожден Ден! Да сте живи и здрави и четиримата   bouquet

Позагубих се пак, но си ви чета редовно да знаете  Laughing Набързо да се отчета, че кой знае кога пак ще ми дойде пишещата муза. Габито я пуснахме на ясла на 7 септември. Бързо свикна детето, както си и мислех. Седем дни ходи и хоп - изненада - гнойна ангина  Confused с едни температури от по 39 градуса направо ни изправи косите. Тъкмо се пооправи и щяхме да я пускаме пак на ясла и втора изненада - бронхит, пак 39 градуса температура ... Миналата седмица във вторник я водихме и на снимка за всеки случай, понеже имаше и спазъм. И за капак в четвъртък пак бяхме пред рентгена за изненада на лекаря, този път със счупена ръка  Close Направооо ми идваше да се гръмна, егатиии и черната серия. Пък счупването толкова нелепо е станало... паднала от шкафа за обувки, докато се гласяли с леля ми за разходка, ама точно на лакътя си е паднала. Леко счупване е, но ще бъде 2 седмици с гипс миличката ми. Поне не я боли вече и раздава удари с гипса  Laughing Ето я и нея да я видите с гипса
Решили сме най-накрая да я кръстим, че все отлагаме. Та в тази връзка Мамо Зари, докога може да се направи кръщенето, ако не се лъжа май по време на пости не се правеха кръщенета или се лъжа  Crazy

# 18
Хайде и аз в новата тема. Маринче,   bouquet

И както е писала Пети, и при нас това оу, колко си хубава върши работа ако трябва нещо да се облича, обува и т.н.  Особено ако баща й го казва, тогава веднага е готова да направи всичко  Rolling Eyes .... тия нашите мадами как ще ги опазим от мъжките ласкателства не знам ..........   ooooh!

Ели, много й се е струпало на малката кукла, дано счупеното е край на черната серия. Нагушкай я от нас с Плами!  Hug

# 19
Ели, много ви е дошло, наистина! Дано не се случват повече такива неща! Hug А, за Кръщенето - винаги може да се направи, няма никакви ограничения! Peace

# 20
  • в гората
 Марина, супер темичка !  bouquet
 И ние имаме същия проблем със шапките  Sad , нищо не помага - слагаме качулка  ooooh!.А най-странното е, че вкъщи умира да си нахлупва шапки и да ни се демонстрира.

Аз нали съм изпълнителна и веднага се включвам със снимки:

и как имитираме Мая, малко ни е малък коша но важно е желанието  Mr. Green

tutubutu , дано да сте приключили с черната серия и да ви предстоят само хубави неща   Praynig.

# 21
Здравейте и от мен!
Миме,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! bouquet
От понеделник и аз съм в отбора на работещите........... Sad
Мислех,че Вики много ще тъгува за мен,но за щастие се чувства добре ,рядко ме търси и не плаче.Лора ходи на градина,страда само от факта,че не я взима мама,а дядо. Аз не знам още как се чувствам.....,кофти е ,че няма никой от старите колеги,всички са нови ,управителката включително,но все си мисля,че ще свикна и с тях. Rolling Eyes Нещото, което най-много ме тормози е работното време и това ,че с транспорта ми стават 10 часа извън в къщи  и като се прибера след 2 ра смяна ,децата вече спят.  Cry. и като се сетя за това, ми става тъпо и  не ми се пише......
Лека вечер на всички Hug Hug Hug

# 22
Миме, Честит Рожден Ден!!! Бъди жива и здрава и все така положителна, щура и оптимистка!

М@м@, как може да си толкова слаба, все едно корема ти е изкуствен отпред Simple Smile Много хубава бременна си!
Хайде сега и другите бременни да се покажат, че отдавна не сме се радвали на коремчета Simple Smile

Любимите ми мами с породени дечица- догодина лятото ще имате 2 деца, които вече ще си обръщат внимание едно на друго и ще се заиграват Simple Smile То моя Алекс, дето е супер резервиран към други деца (особено ако са по-малки, той обича да си играе с по-големи от него) вече приема брат си за копания и не се чувства сам в негово присъствие Simple Smile На мен и с двете деца най-трудно ми беше до 6-тия месец, после (като изключим 1 месец около прохождането) става все по-лесно и интересно (но пък вече не са така гушливи...)

Наде, наистина супер некоректно отношение! Но, като работодател мисля че кодекса на труда понякога е прекалено протективен, като на практика намалява шансовете на жените за работа. Давам пример- миналата есен при нас дойде камериерка, бременна в първите месеци. Ако я вземем на работа става неуволняема, независимо дали работо добре или не. После след айчинството трябва да и изплатим платен отпуск за 2 години, нямаме право да я уволняваме (а по принцип през лятото почти не оставяме персонал), и т.н. Хубаво е че държавата защитава интересите на майките, но дали един разумен човек ще я вземе на работа? В крайна сметка я взехме, но се разбрахме че ще получи това, което и останалите служители. Е, платихме и малко повече осигуровки, но много фири просто не могат да си позволят, както и ние да изплащат всичко. А и прдстави си, тя е работила при нас 6 месеца преди да роди, а ако спазим закона трябва да и платим още 3 заплати допълнително!
Не искам да става спор, в нашите фирми в момента има 3 бременни/по майчинство, аз им влизам в положение и правим отстъпки, дори осигуряваме на по-висока заплата от получаваната, задържхме едната жена за лятото (много е неизгодно стратегически, т.к. наесен е трудно да намериш читави рецепционисти и оставямее по-голяма бройка сао за да задържим свестните, а с нея си намаляваме бройката на сигурните свестни хора), но честното ми мнение е че прекалено протективния КТ намалява шансовете на бременни, самотни майки, хора в неравностойно положение да си намерят работа.

# 23
Яна, така е до някъде. И аз съм наемала асистентки в офиса, и аз съм се притеснявала от същото. Още повече, че този човек трябва да бъде обучен, да има достъп до квалифицирана информация, до фирмени тайни и т.н. Това отнема поне 6м., и ако после ме постави в подобна ситуация това, лично за мен, означава да не си видя семейството със седмици... Съвсем честно ще си призная, че съм се опитвала да разбера какви са плановете на момичето, дали наистина сериозно иска да работи и да се развива, или просто иска някъде да  й текат осигуровки. Но единственото, което ми е влияело е било дали ще се справи или не. Никой не може да ти каже колко ще се задържи този човек при теб, или поради какви причини ще напусне. При вас, наистина е доста сложно и неизгодно, така че те разбирам напълно. Кодексът няма какво да го коментираме - все още у нас се лепят готови шаблони на модели по света и после се прекрояват с десетки поправки, за да ни паснат на маниерите, както се казва... Laughing Но, пък чак да я карат да подписва подобен документ, това вече е свиша наглост. На мен, като студентка се опитаха да ми пробутат една декларация, че няма да напускам 5 години, защото ме били обучили на разни софтуери и не знам си какво, и били вложили доста в мен. Как ще стане тази работа?!?
В крайна сметка, нека го подпише момичето това и да видим после, ако реши да напусне или забременее, как ще отидат тези хитри работодатели да й търсят сметка? В съда? По - добре доброволно да фалират, така или иначе, ще ги скъсат от дела и глоби, и в никой съд този документ няма да има каквато и да била сила, защото е противоконституционен.

ПП. Честита титла на града!  bouquet

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 00:20 от MamaZ

# 24
Яна,честит рожден ден,бъди здрава,щастлива много обичана и все така добронамерена.  bouquet

Ели, гуш за малката героиня,и за теб и повече никакви болежки Hug

Лори, Hug

Благодаря на всички ви за прекрасните пожелания,тук във фейса и по телефона,за пореден път се убеждавам,че сме се събрали чудесни хора тук.И с риск да досадя ОБИЧАМ ВИИИИИИ!!!!! Heart Eyes

Виде,много си хубава. Heart Eyes

Мариянка,на теб специални благодарности за хубавия подарък в любимия ми цвят. Mr. Green

Със шапките и аз процедирам така както е казала Петя,и водя при огледалото Winkинче няма шанс да и се задържи на главата.Купона мина супер,досега ринахме с Любо и отивам да умра в леглото,дано децата ме пощадят тази вечер и да се наспим,имам ужасна нужда Tired

Лека вечер и до скоро Hug

п.с.Маринче, заглавието е страхотно,бравос че ни пусна новата тема Hug
Фоксиии, я да минеш на отчет,къде се затри Grinning

# 25
Мама Зари, разбира се че си права! Пълен абсурд е да я карат да подписва декларация! И наистина, ако я наруши работодателя няма как да се възползва от нея Simple Smile
Аз единствено исках да кажа че прекалената защитеност на опр. групи хора всъщност им създава проблеми. Дали някой ще наеме жена, която е вече бременна, с малко дете, самотна майка и т.н., след като ще носи допълнителна тежест? Или ще предпочете да не рискува? Като взехме бременното момиче всики се изредиха да ни предупредят че не бива, че после ще ни излезе през носа. И все пак се споразуяхме с нея да не и плащаме всичко, което и се полага, де, просто не можем да си го позволим. Аз смятам, че ако опредлена група работници се ползват от някакви привилегии трябва те да се гарантират от държавата. Така няма да им се накърнят правата.

Миме, много си мила! Благодаря! Аз вече се почерпих по случая, изпих едно уиски, сега пия червено вино с компот от ягоди Simple Smile

# 26
ЯНА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, ЛЮБОВ, МНОГО УСПЕХИ В РАБОТАТА, СЛЪНЧЕВО НАСТРОЕНИЕ И БЕЗОБЛАЧНО БЪДЕЩЕ!

# 27
Яна , честит рожден ден ! Пожелавам ти всичко най-хубаво , за което си помислиш да ти се случи
И една специална торта с пожелание за добър ски сезон  Grinning

# 28
Яна, честит рожден ден! Много здраве, семейно щастие и успех и късмет във всичко!

Днес баща ми става на 50 години. Една почерпка за негово здраве:

# 29
Яна, честит рожден ден   bouquet Hug Пожелавам ти да запазиш позитивния дух, всеотдайността си и винаги да получаваш признанието, което заслужаваш  Hug

Момичета, за мен е чест, че ви познавам  Blush

За младите момичета и майките - сложен казус. От една страна разсъждавам като служител (аз съм такъв), от друга като работодател (живея с проблемите на мъжа ми и майка ми). За съжаление работодателите са по-уязвими - един път защото инвестират в човешкия си ресурс и често без възръщаемост и от друга страна - често мотивацията на жена, която планира на дневен ред да стане майка, е просто да подсигури майчинството си  Confused Все пак и държавата в това отношение е адекватна и защитава правата на жената - дори и да не е работила, тя взима майчинство една година. Сигурно много жестоко звучи от моя страна  Confused обаче мъжът ми си изпати не веднъж. Аз си изпатих многократно с това, че върша двойно количество работа, заради фиктивно присъстващ в офиса човек и още веднъж, когато бях по заместване, справих се много добре (с абсолютното съзнание, че е временно) и после след година-две се връщаш на изходна позиция. За щастие и двата пъти, в които бях бременна и после по майчинство срещнах огромно разбиране, получих повече отколкото съм очаквала и пак повярвах, че усилията винаги се възнаграждават  Simple Smile Пак се отплеснах  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed (моля да ми напомните тези думи за признателността след месец, когято се връщам на работа, че май ще имам нужда  Joy Mr. Green Joy)

Общи условия

Активация на акаунт