Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Крисчана  Praynig надявам се скоро всичко да отшуми, да се окаже нещо еднократно, да нямаш повече тревоги, бебка да е добре и спокойна  Praynig  а за педката - ще оставя без коментар и жълтъка, и сиренето... одеве точно четох (май Рали беше пратила линкчето за основи на захранването) как препоръчват жълтък след годинка, че е алерген...

Люситъ  Hug ще мине, както ти е казала Весето, само дето се късат яко нерви...

Натали! Да си жива и здрава! Да те обичат, слушат, уважават и обгрижват тримата ти мъже в къщи. Трюфелчетата и шампанското, заедно с тортичката да станат на вкусно млекце за малкия Андрейко  Mr. Green  Heart Eyes

Хабиби, честити обички и зъбче. Видях снимките във ФБ Simple Smile Не всички сме захранили, на кърма сме си, на поискване, горе долу с режим на новородено, със се нощното хранене. Аз още се чудя с какво, кога да захраня.. но все си мисля да е след месец, живот и здраве. И от толкова схеми и методи, тотално се обърках - то педагогическо, то водено по бебето, какво ли няма... А пък понеже нямам домашни продукти, освен ябълки (и евентуално някой картоф), май ще съм на купешки готови... а от догодина, дано да имаме и ние повечко достъп до по-чисти плодове и зеленчуци и тогава да се възползваме...

Срещичката днес беше супер. Видяхме се 9 мами с бебетата, добре че бяха за цвят Ники и Мишето, че беше яко женско царство  Mr. Green дребните бяха учудващо добрички, дадоха ни дори и да обядваме. Липсва ми топлото време и парка, да ви кажа...

Нари, успех с тиквата утре! Ще кажеш как се е приела Simple Smile

Краси, така е. Българска работа. За много неща можем да го кажем, за съжаление. Уж искат да стимулират раждаемостта, да бе... с кое точно?

Весе мерси за сапунчето. Изпра ми петната от гърба на бодитата  Mr. Green Ани, мерси, че го сподели с мен  Hug

Мойто днес го изкъпахме в 19.30 и заспа рано рано. Дойде една приятелка да ни види, та я наснима в банята, хаха, голичка. После и майка ми намина. Та пак бяхме женско царство. Сега я чакам да се събуди за хапване и мисля да се паркирам.

В понеделник по обяд ще имам работа в района на Сердика мол-а. Ако някой е наблизо, може да се видим. Доста е голям, обаче е супер смотан от към асансьори.. с полиция ги търсиш....

Лека и спокойна нощ и весел уикенд.

# 226
krischana, внимавай и с глутена, ранното захранване с него също води до алергий. Ето повече по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/3878/#axzz0y49wcDr5
http://karmene.greatnow.com/gluten.html
Дано е полезно и на други мами!

# 227
  • пловдив
момичета, може ли някой да ми изпрати на ЛС паролата на албумчето, за да може и аз да разгледам снимките от срещата ви Praynig
Крисчана много ти се събра последно време, надявам се това де не е било нищо сериозно и Йоанка да си е добре, но ти щтади и себе си, защото тя се нуждае от здрава и силна психически мама Hug Hug Hug
Аз май много навличм детето като спи, сега спорим с баща му и той кълне педиатрите, детето трябвало да спи на 16-18 градуса - не е съгласен, студено му се вижда и мърмори на мен, а на мун не ми се ще да го изнежвам, но имам проблем, обличам го повече, защото тези бодита всички зеят на вратлето и фактически то все е голо, за това аз му обличам една жилетчица плетена отгоре да му пази вратлето и го завивам с леко одеалце и с порт бебе отгоре, но май е много, а? newsm78
Щях и друго да пиша, ама пуста склерозааааааа, нищо и утре е ден, лека от нас Hug Hug Hug

# 228
Jeni Encheva точно това имах предвид че толкова изпуших, че не знам какво правя и по погрешка съм купила кашата  Sick не бих дала преди 8-9 месец с глутен каквото и да е
Както и жълтъка, за който стана дума, а за сиренето - не мога да си обясня - нали прясното мляко е адски силен алерген, а доколкото знам сиренето от това се прави  newsm78 или има предвид ония измислените "продукти" с неясен произход

# 229
Malini  Hug и ние сме така, вече на поискване и някога с големи паузи някога на час или два, но ми е готино така де без цица успокоителка незнам какво бих правила  Rolling Eyes и ние хапваме вечер като новородено понякога  Mr. Green но сега и се е паднало да цока я да цока колкото иска  Mr. Green

# 230
  • София
Аз май много навличм детето като спи, сега спорим с баща му и той кълне педиатрите, детето трябвало да спи на 16-18 градуса - не е съгласен, студено му се вижда и мърмори на мен, а на мун не ми се ще да го изнежвам, но имам проблем, обличам го повече, защото тези бодита всички зеят на вратлето и фактически то все е голо, за това аз му обличам една жилетчица плетена отгоре да му пази вратлето и го завивам с леко одеалце и с порт бебе отгоре, но май е много, а? newsm78

Микелита, добре че не сте видяли моето.. и аз не искам да я изнежвам, но се ужасявам като я пипна и е ледена цялата.. тя е с боди, тънко гащеризонче, плетена, но тънка, жилетчица, терлички и чувалче. и съм сигурна, че пак ще са й студени ръцете, но поне да знам, че на телцето й ще е топло... ще ти пратя сега на ЛЦ паролката Simple Smile

# 231
Крисчана, 300те грама не са толкова малко, спокойно, важното е да е жизнено детето... вече бебчетата трбява да качват по-по малко. За сиренето - да прави се от прясно мляко, но е преработено, та реално не е същото, но май не се препоръчва преди 6-7 месец Wink  Колкото до "деликатесните продукти" мисля, че не трябва да се слагат в устите на децата (поне докато станат по-големшки)

Росита, ами да ти кажа се поинтересувах доста за пюретата преди да дам, защото аз също (преди около година) твърдях, че няма да дам Ганчев, но попрочетох тук там и същото, което чух за Ганчев го чух и за други пюрета. Явно е нещо свързано с конкуренция и цени Wink А за ябълковото пюре - явно така правят, на вилата ни има една фирма, която изкупува ябълките от селата наоколо и правят марамалади, ракия и пюрета Wink

хабиби, честито зъбче и честити обички Simple Smile

# 232
Крисчана, да, хипер активни. Много точно трябва да се спазва указаната дозировка - иначе предизвиква сърцебиене, треперене на скелетната мускулатура и т.н. Има ги в листовката тези неща. С казаното не искам да те плаша. Про моя син НЯМАШЕ тези странични ефекти, но да си имаш едно наум, ако ти стане по - плачлива или превъзбудена. И най - вече дозировката. А защо наистина не отидете в болница.Там правят инхалации - много полезни в това състояние и безвредни. Говори с личната лекарка на детенцето

# 233
Привет!  Hug

Много се радвам, че ви видях и много се извинявам, че не успях да ви видя така, както исках.  Embarassed Даже и "довиждане" не казах.  Crazy Надявам се другата седмица наистина времето да се постопли и да се поразходим... Само не знам как устояхте на тази цигарена атака във Фенси.  Rolling Eyes

Както знаете от ФБ, справих се с моите дертове прилично! Да живее любимия ми магазин Elizabeth - винаги има по нещо за мен дори и в последния момент.

Malini  Hug и ние сме така, вече на поискване и някога с големи паузи някога на час или два, но ми е готино така де без цица успокоителка незнам какво бих правила  Rolling Eyes и ние хапваме вечер като новородено понякога  Mr. Green но сега и се е паднало да цока я да цока колкото иска  Mr. Green

Laughing Бравос, бравос!   bouquet

За пюретата... за Ганчев такива легенди се носят от време оно, че...  Sick Хип имат мега отвратителен вкус - каквото съм опитвала, всичко е еднакво на цвят, мириз и вкус. Всъщност не се сещам да съм купувала пюре, което да ми е допадало и вкуса му да е според етикета. Ако захранвам с пюрета, то пак ще си ги приготвям аз, а купешките - в екстремни ситуации. Но повече ме влече оная Рапли работа, дам.  Simple Smile

КрисчанаPraynig  Hug

Хубав и слънчев уикенд ви желая!  Heart Eyes

# 234
krischana, дано не се повтаря това с Йоанка Praynig Hug
хабиби, и ние все още сме само на кърмене по желание на клиента Wink
Утре ще гледам снимките от срещата и ще се дописвам, че пиша от телефона и ми е зор Tired Ние до сега бяхме на мамината трапеза и сега се въртя в леглото, имам чувството, че ще се пръсна, за малеби не остана място, но и утре е ден Wink

# 235
Добро утро на всички от нас! Ние сме будни от 1 час  Rolling Eyes

Малини, Десекс, Луксче много се радвам аз прибързах с мнението си че повечето са на пюрета явно, ама като несъм влизала от 1 месец и видях темата  Rolling Eyes

Десекс много правилно си се изразила хихи - по желание на клиента  Hug

Хубав ден на всички, дано скоро да се позатопли поне малко  Outta Joint Tired

# 236
  • Sofia
Добро утро и от нас   bouquet Женската половина от нашето семейство е будна от доста време и четем ли четем Hug
krischana, мъчно ми е като чета какви тревоги си имала и имаш  Cry Голям стрес си е това с малчовците  Sad
люситъ, на теб обаче ще ти кажа, че са ти бели кахърите - да е здраво детенце, ние ще се справим с всичко  Peace

Ние снощи излизахме с приятели с деца. Крисето се държа добре - покиселя малко  и заспа. Аз предвидливо я изведох с коша за новородено, а не в кошницата за кола, че в нея хич не може да спи. Обаче колко задимено беше  ooooh! ужас просто  #Cussing out

А, пък вчера с Крисе ходихме да вземем Габи от градина, че мъж ми монтира сушилнята. Габи отдавна искаше да отидем да я покаже на децата и много се зарадва - голямо показване беше  bowuu

Да похваля и аз Пуфис - от вчера ползвам и ми харесват. Дано нещо не се изпъпчи дупаната, че тя е от дрисливите (то, по-добре де)  Praynig Мисля, че ще са ОК и са по-евтинки от Хъджис  Wink

Не мога да повярвам как само тук пюретата са ТОЛКОВА скъпи Confused #2gunfire

# 237
Добро утро  bouquet

Крисчана, Hug Дано нямате повече тревоги Praynig

Аз съм доволна, че вчера успяхме поне за малко да отидем на срещата и да се запознаем с другите мами и бебета Peace Но за краткия си престой се проявихме качествено - Дара счупи една чаша във Фенси Laughing

За обличането по време на сън - аз я обличам с една пижамка само и от скоро - с чувалче отгоре, мятам и едно тънко одеалце Peace

А, забравих да кажа - онзи ден бяхме на консултация и Дара е 6500 гр. (с 400 гр. отгоре) и 64 см (+3 см). Решихме с педиатърката, че е време за захранване, като се има предвид, че по цел нощи мрънка и не спи спокойно Rolling Eyes Ще замествам обедното хранене Peace
Така че вече се захранваме с тиква и засега се приема добре, вчера омаха 7 лъжици Grinning

Да питам вече захранилите, че нещо пак не ми е ясно - като се замести хранене със зел.пюре, колко мляко се слага вътре (имам предвид АМ)? Педиатърката казва на 30 гр. пюре 1 лъжичка АМ (както с вода), ама няма ли да стане мн.гъсто?

# 238
Привет

Моя бебон снощи таман заспа и след 20-тина мин се събуди със жесток рев милото и си навря ръцете в устата и ревееееее, гадни зъби, цяла нощ спа доста неспокойно, джвакаше ръцете но пък спа до 8 сутринта Mr. Green

Сега гледах снимките и видях че съм изпуснала една мама с моето солидно закъснение, мисля че е  Вивид, а на Мариелка щерката беше със доста необразователен лигавник Grinning Mr. Green, ама със страхотни големи сини очета

Изи, Елизабет и на мен са ми любими:)

Крисчана,  Hug

Ани, вие все пак взехте сушилня, а, честито

Кали, аз до сердика мола съм за 10мин, харесвам го защото е мноооооого голям, но откъм асансьори и тоалетни наистина е един ужасен лабиринт, днес ще го посетя за обувки и до ДМ

Я сега да ви питам, каква е необходимоста от въвеждането на жълтък и как точно се дава? Помага им за хемоглобин ли, идея си нямам Embarassed

Аз не слагам АМ в пюретата, пробвах ама той не ги харесва така

# 239
Добро утро и от нас  Hug
Крисчана,как мина нощта?Йоанка как е!?Дано всичко вече е ок и да няма повече такива случки  Praynig
Дудунски,дано скоро му избие зъбчето на малкото МИшле,да не се мъчи само  Praynig
И аз си поръчах Бейби Вак-а,но още не е дошла  #Cussing out Можеби в понеделник вече  Confused
Вчера много мамета сте се събрали в МОЛа,май много добре сте си изкарали  Hug

Общи условия

Активация на акаунт