Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 742
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Под кленовите дървета
Крисчана, моето предположение също е никотин или ароматизатор - аз лично съм получавала стомашни спазми, които ме докараха до повръщане от ароматизатор в магазин. Дано повече не те плаши детето Praynig
люсита - арсен е много стара технология и не се използва от читавите зъболекари. На мен са ми умъртвявали и по двата начина - и с арсен и без. Бият ти упойката (10-15 лв.) и след две минути просто издърпват пулпата без да усетиш грам болка. Моят съвет е (понеже много съм изпатила от неграмотни зъболекари) отивай при някой, който работи с по-нови методи и след умъртвяване на зъб, преди да го затворят иди на снимка, за да сте сигурни, че каналите са качествено запълнени (това може и ренгенолога да ти каже, при който правиш снимката).Защото ако не са качествено запълнени (и дано не с някаква паста, а да използват гутаперков щифт) след няколко години пак ще те боли там.

# 211
Честит рожден ден, natalinik! Бъде здрава и щастлива, а двамата младежи много да те радват!
хайде и ние да се разпишем след срещичката  Laughing
Беше много приятно, с много мами и бебоци. Но като че ли Молът на Стамболийски е по-просторен за нашите срещи. Peace
А Али, да не повярваш, предрема и тя. Нали наредена до другите бебоци и гледа да се представи и тя добре  Mr. Green

Но откакто се прибрахме е страшен лимон. Явно я мъчи забче, защото плака, плака, .. намазах с Пансорал и до две минути заспа. Rolling Eyes Изтеглих банята по-рано, та дано сега да й олекне и заспи  Praynig

Крисчана, представям си какво си изживяла. Звънкай на педито и да те успокои. надявам се да е нещо нормално и вече да се очистват гърдичките.
Люситъ, горе главата! ще мине всичко! И след най-дългата зима идва пролет  Hug

# 212
Крисчана, с ужас прочетох случилото ти се ... искрено се надявам да не се повтаря, дано е било само от цигарите в заведението ... Йоанка ще е добре  Praynig Praynig Praynig

За мола на Стамболийски - наистина е по-просторен за нас ... но сякаш е по-продухлив ... или си въобразявам  Thinking

За пюретата Ганчев ... това да няма ябълка в ябълково пюре (особено в българско) някак звучи неестествено и по-скоро ми звучи като някаква клевета срещу тях просто защото са по-евтини, но както и да е ... според мен по-високата цена - не прави пюрето по-качествено Wink

Херцог, колко до местенето на пюретата от пластмасовите форми в пликчета ми хрумна, защото купих едни кутийки ... направих пюренца от тиквички (тогава имахме много домашни) и изведнъж поглеждам имам още една голяма купа с тиквички, а нямам никаква кутийка и отидох и купих още един сет с кутийки. Напълних ги и купата не свърши и тогава реших че за да направя и морковчетата и какво ли още не ... трябва да имам поне 100 формички Wink и тогава ми хрумна, че мога да ги замразявам, за да се формоват и после да ги вадя по пликчета Wink А установих, че като са извадени в пликчета заемат по малко място Wink

Хепинес, и на мен ми се е случвало като я намажа с Пансорала и веднага да заспи Wink

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 21:00 от Славчето

# 213
Лелел пишете като финикйци.. Mr. Green
Наталиник айде и тук честит ти рожден ден.Бъди най-обичаната мама и жена. Hug
Добре дошли на новите мами настанявайте се удобно. Hug
Крисчана милата какво си изживяла ужас..Но дано всичко остане зад гърба ви и повече не се повтаря. Praynig Hug
Вени честита ти кола и безаварийно.Аз също очаквам скоро да ми вземе мъжо и направо се потрисам като знам че трябва да карам 2 деца. #CrazyПонеже се очертава аз да взимам баткото от градината а и малката няма на кой да я оставя и изпадам в паника как ще ги карам.Аз също съм млад шофъор нямам много стаж особенно градско. WhistlingДано отминат и пъпчиците ви.Спри за сега моркова.  Peace
Люситъ спокойно ще мине тоя момент.Не е приятно но поне си намерила вариант с тавана и съседа. Peace
Аз днес давах круша с тиква.Стана хубаво ама малката пак нещо му се муси. WhistlingНакрая с пръст опитах да й дам и малко успях.Но няма да настоявам.За сега май само ще пробва като реши тя сама ще прояде.Иначе смятам да й взема и някакви пюрета на Хипп или Гербер може повече да й харесат от мойте... Whistling
Оф аз съм малко луднала тия дни ама с две деца в къщи не си е работа.Като цяло баткото слуша но пак ми идва в повече.
Искам да питам ОВКО каква марка пюрета са?Български ли?

# 214
ОВКО не са български пюренца, словашки са. От евтините чуждестранни са.

Аз имам такъв гаден въпрос ... редовно чувам реплики от типа на "като дам Хиповско пюре повече не иска да яде друго" какво слагат вътре?

# 215
ЗДРАВЕЙТЕ ОТ НАС НО СИГУРНО ВЕЧЕ НИ ЗАБРАВИХТЕ !!! ИМАХМЕ ПРОБЛЕМИ С НЕТА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ И НАЙ НАКРАЯ ГО СМЕНИХМЕ

Влизам аз и какво да видя  Shocked почти всички на пюрета го обърнали  Rolling Eyes а ние си се кърмим все така  и се радвам за което ...  Hug Успех на бебоците ви в захранването  Peace аз мисляслед навършени 6, кто и не бързам хич още няма признаци за нищо друго при нас освен че си иска млякото на мама а и наддаваме страхотно  Peace

Виждаме се със Змейчето и ние е много готино!!! Бел и Любомира са еднакви като размери почти  Embarassed ама то с тези дълги татковци така е  Flutter

Лека вечер на всички от нас! За тези които не знаят във ФБ съм МАМА СЪНИ

# 216
Славче, златна си!  Hug Добре, че си ти да се сещаш за такива неща вместо мен  Mr. Green

Много скъпи в България детските пюрета! Тук на Гербер Органик са 10 за $10, като всяко е пакет от 2 пюрета по 100 грама, т.е. 20 пюрета са $10. А обикновените Гербер, които не са органик, са още по-евтини. Да не говорим за разликата в стандарта. Още едно нещо, което може да се обобщи само с израза: българска работа  Crazy

Хабиби, и ние като вас сме още само на кърма. Аз от 1 месец насам казвам, че след седмица ще почна с оризова каша, но детето верно няма признаци още да  има нужда, ето след 3 дни ще навършим и 5 месеца... Може би към 5 и половина ще почна с каша, а на 6 ще включа зеленчук и плод. Както каже Джулиан  Peace

Хайде дайте да видим снимки от срещичката ви и да завиждаме  Mr. Green

# 217
Славче, златна си!  Hug Добре, че си ти да се сещаш за такива неща вместо мен  Mr. Green

Хабиби, и ние като вас сме още само на кърма. Аз от 1 месец насам казвам, че след седмица ще почна с оризова каша, но детето верно няма признаци още да  има нужда, ето след 3 дни ще навършим и 5 месеца... Може би към 5 и половина ще почна с каша, а на 6 ще включа зеленчук и плод. Както каже Джулиан  Peace

Много се радвам  Hug и аз ще започвам с оризовата  Peace

П.С. Вече си имаме  обичкиииии и зъбче Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 21:50 от хабиби

# 218
Хайде на снимките от днес ... http://may2010.snimka.bg/family/sreshtichki-na-mami-i-bebeta.534535.20951856
Малко, но от сърце (предвид теснотията Wink )

# 219
Крисчана съжалявам много за случилото се , дано повече да не се случват такива неща  Hug Heart Eyes

Славчето как си личи че е напред с материала с пюретата и захранването Simple Smile
аз реших утре и аз почвам , ще кажа после какво е станало хихихи - реших да почна с  тиква, че Ати не е акал от понеделник насам

поръчахме и робота за бебешки храни др седмица ще ни до донесът у дома Simple Smile имаме си домашни тиква, картофи, моркови и тиквички, та с тях почвам, мисля и авокадото да е от първите въведени храни

хабиби правилно мислиш за захранване с каша и аз мислих да захраня с оризова каша, но с този запек твърдо се отказах  Sad  честито зъбче и на вас  Heart Eyes

# 220
  • София / Сливен
Е много сте готини мами искренно ви завиждами само мога да съжалявам, че не съм от София пък и вече се дипломирах и не отскачам всеки месец.
Днес ни биха двете ваксини Дани е надал само 500гр. незнам защо Sad к Педито ни каза  да замествам още едно млечно хранене но ще видим.

# 221
Момичета... още не мога да се освестя, одеве пък се закашля, задави ли се какво стана и червена - домат, УжасТ, два пъти шок за един ден, ще се свърша
А имам много неща да питам и да кажа Наддали сме само 300гр сега е 6600 и 2см - 67 вече, струва ми се малко, но тя поне десет дни пропускаше второто ядене - сутринта в 7 и после чак 12.30-13.00, а и нали болничка...
Педката обаче ме шокира - както бях доволна, че сме на едно мнение за захранването днес вика от другата седмица по четвърт желтък  ooooh!, а от по-другата - сирене!!!  #Crazy, направо ме обърка, така че чак после отивам да купя мляко и оризова каша, досега само бананово млечна съм давала и съм взела и 4 плода с глутен  Sick съвсем се побърках
Опитах се и да купя някакви мекички и топли буйки, магазина е хубав, досега продавачките много са ми помагали но днес не можаха да ми продадат буйки - моля кажете какъв номер се водят като купувате, въобще не съм наясно и те не ми обясниха - показа ми едни ужасно грозни за 20лв  Rolling Eyes ами... не ща

А иначе наистина в заведението имаше ужасен ароматизатор - много силен и даже моята приятелка се шегува, че може пак да съм бременна и затова толкова да мирише, но  Sick беше си адски силно, дано е било от това и няма вече Никога!

А да и да питам, колко е нормално да е влажността вкъщи, че баща ми ми връчи да измервам и пише 66% май е прекалено, а? Педиатърката нали каза, че това с гърдичките е от влага и сега вече ми идва да взривя къщата, в която живеем
Май имаше още ама после пак като ми се намести мозъка малко

# 222
Добре сте си изкарали на срещичката, личи си  Simple Smile

Крисчана, вероятно е било бронхоспазъм. Тютюневият дим в заведението е напълно възможно да го е провокирал Cry Дано ви е за последно. Аз затова предпочитам да си седим в къщи (докато ми издържат нервите, де, засега устисквам) отколкото да го водя някъде където се пуши(дори и не в непосредствена близост). С баткото голям зор виждах с тези бронхоспазми. Противоалергични се пият и един гаден Вентолин, от които стават като моторетки, нямат удържане. Абе, гадна работа.

Славче, същи Шерлок Холмс си  Laughing Относно ябълките: вероятно работят с пулпа. т.е. в друг завод(примерно консервен) обработват плода и приготвят нещо като гъсто пюре(пулпа). Завода за детски пюрета го взима и си му добавя каквото там си добавя за да стане детското пюре.  Та има ябълки в ябълковото пюре, според мен. Просто завода за детски пюрета не работи пряко с плода. Което не означава, че не считам Ганчев за гадни пюрета  Sick

И ние от понеделник нападаме зеленчука. Утре отивам да изкупя Карфура.

Лека на всички  

П.С. Крисчана, това с почервеняването може да е от бронхоспазъма. Какво ви изписаха. А пък жълтък по време на това състояние е абсурд, според мен, де. Жълъкът е алерген. Бронхоспазъма е нещо като алерична реакция, само че на бронхите към даден вирус. Според мен изчакай.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 22:50 от Росита

# 223
Момичета готини както винаги Hug

Крисчана как е малката?  ConfusedХмм писали сме по едно и също време.Както казва Росита и според мен е било бронхоспазъм.Наистина ако е толкова зле положението и се притесняваш,защо не влезете в болница да сте под наблюдение.При бебета всичко се развива толкова бързо,а при вас доста май време мина откакто е болна малката.

Вени честито возило.Аз пък неможах даже да се престраша да се запиша на курсове ooooh!

Благодаря на момичетата,които ми отговориха на въпроса.В крайна сметка мисля да й давам и мляко след пюрето.Без това детето ми 4 месеца стоя гладно Mr. Green.Между другото откакто сме на АМ сякаш не е моето дете.Преди като бяхме на кърма олееееееееееее ooooh! то рев,то чудо.Сега е като агънце,само усмивки,гукане Heart Eyes.Измъчихме се и тя и аз с това кърмене Crossing Arms

# 224
Росита точно за Вентолина се опитах да се сетя одеве, ама пусто все Вигантол ми беше на езика, ама какво имаш предвид - като моторетки, супер активни ли стават, че тя пък сега спи и не ми е направило впечатление. Иначе този Вентолин го давах 2 дни като се разболя преди 2 седмици и педи каза да го спрем, като я слуша тогава и днес каза пак да го даваме. Сега отивам да чета за този бронхоспазъм колко често се проявява, какво го провокира и да не правя бели на детето  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт