Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
По повод ваксините: притеснително ли е , че нямаме 4 ваксини? И до декември докато сменя педито пак няма какво да правя?

# 91

някой смята ли да изчака до 6 навършени месеца за захранване newsm78

аз все още се чудя  newsm78

херцог не ме ли позна Simple Smile и мерси много за хубавите думи, полъскана съм сутринта рано рано  Hug

Embarassed  Верно не те познах, Луксче! Ти си си красавица на всички снимки де, но тук ми изглеждаше някак различно! Извини ме  Simple Smile

Много ми е странно това с ваксините в България, и не разбирам как може да ги няма. Е какво, неваксинирани ли да останат децата??? Тук такова нещо не може да се случи - бият си се точно навреме, винаги ги има, никой не те кара да си ги купуваш...

# 92
  • София
sivanovaa, Силве, предвид последния ми опит с ваксините, а именно че проблемите с кожата се появиха след предишната ваксинация, да ти кажа по-добре, че ги нямате тези ваксини. За сетен път съжалявам, че ме убедиха да ги слагам, докато е малко бебето. С Марти ги започнахме на навършени 7 месеца и проблеми не съм имала. Дано АД-то да се окаже само съмнение, защото от това, което прочетох това си е проблем, който си се носи до живот на приливи и отливи...

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 10:39 от green_dawn

# 93
  Здравейте майски мами 2010г.!!!   Hug
    От доста време чета при вас,споделям тревогите и радостите Ви,но все не пиша.И ето,че в студеното и мрачно ми се прииска и аз д аобщувам пълнощенно с Вас и да се "запознаем".
  Казвам се Наталия и родих нашата прекрасна дъщеричка на 13 май 2010г.(ще пиша на Славчето за добавяне) казва се Таня.Роди се 3200г и 52см.Имам момченце Явор родено на 19 май 2007г.
  Таня е на АМ,така и не потече кърма от моите гърди нито за Явор нито за Таня,не правя драми от факта просто приемам ,че така ми е било отредено.НАддава сравнително по малко и си е финна мадама(ще конкурираме Криста Laughing)сега е около 6кг,минала седмица изкара един вирус с повръщане и разстройство подарък от батко й и смъкна грамчета.Сега и двамата ми с есополивят,ужасно е просто.С Явор незнаех какво е болест почти до годинката,но това малкото ще си отболедува покрай батко си.Онзи ден започнах да я захранвам с картоф-плачевно Stopплюе,реве за млякото.Направих го домашно и нещо не ми се получи.Снощи купих Хиповски да видим дали купешките ще й допаднат. И ние не сме имали проблем с ваксините-винаги ги е имало макар,че сме в малък град и очаквах да има проблеми.
  За да не Ви отегча ще се включвам по темите и така ще навляза в материала Mr. Green
 Сигурнат съм че тук ще ни е уютно цяла зима Hug
  Ето ни и нас   http://prikachi.com/images/305/2562305A.jpg

Може ли паролата за албумчето Praynig

# 94
  • София
Здравей ..**НаТи**.. Добре дошли при нас заедно с Таня.  Hug

# 95
 Благодаря ,Грйнче! Да кажа по повод АД.Явор го захраних по рано по препоръка на тогавашния ни педиатър и от моя незнание.На около 6 месечна възраст ни се появи страхотен обрив на едната буза,жестоко чесане,трудно спане,беше ужасно.Изписваха ни разни кремчета,но все се появяваше отново.Минахме на дивта,запосвах всичко което му давам така и не разбрах какво провокира появата му.Изведнъж с настъпването на пролетта обрива изчезна и не се появи повече.Моля се да е го е надраснал завинаги.Дано при Вас не с еокаже това.Лекарите така и не поставиха точна диагноза-веднъж казват АД,веднъж себорея истината е че е ужасно за бебоците.Дано бързо д аизчезне при вас и да не с епоявява повече.И аз мазах с д-р тайс и с мед.козметика на А-дерма,спрях всички кортикостероиди.

# 96
..**НаТи**.. , Таня добре дошли Hug

Еми като няма ваксини-НЯМА, сега пак звънях и ми се отговори: отпускат се на всички лекари еднаква бройка, без значение колко деца има. Да не съм я притеснявала че имало деца с предимство #Cussing out #2gunfire

Аз ще започна захранване с по 1 лъжичка през 3 дена като навърши 5 месеца и едва след 6-ти/7-ми ще започнем заместване на обяд със зеленчук, а към 8-ми следобяд и с плод

# 97
Здравейте момичета!!!!!!!!!!

Поизчетох ви и сега да не забравя да пиша!!!

Благодаря на всички за пожеланията за племеникът Йоан!!!Измъчил е майка си и до последно не е искал да излиза-изкарали са го с вакум Shockedужас  просто..Ама тея доктори изобщо не познават за килограмите на бебето..Гледат мониторите ама нищо не виждат.Та сега систъра е  със голям шев и кройка ooooh!Трябваше  секцио да й направят ама тъпанари #2gunfire

Змейче принцеските са невероятни!!!Честито ви кръщене!!Ние смятаме живот и здраве на годинката да го направим!!!

Мимаче добре завърнала се!!!И пак си в "играта"с тея болести покрай баткото!!На сестра ми големия е така..склонен е към астми..и за такива деца само планината ги  оправя,далеч от влажния въздух!!Ще ходите повече напланина отколкото на море..

Добре дошла и на новото майче НАТИ!!! HugДано ти е приятна нашата компанийка!!111

Ох тея ваксини найстина са гадни,ако имаше лесно въобще да не ги даваме NaughtyНе че помагат Thinking

Незнам от кога да го захраня??Гледам че повечето от вас вече им давате пюрета,каши,сокове...Ние за сега се кърмим още,но давам и АМ 2 пъти на ден,защото ми стана рядка самата кърма и не го засища...Първо със сок или първо спюре да го захраня newsm78....

Болничките бебчета и мамички бързо да се оправят newsm17..То и аз влизам в тази графа,не мога да си оправя гърлото...такива храчки гадни имам че...............а онзи ден и темература имах,ама панадола я свали!!!

Отивам да пия един чай,че пак ме наболява гърлото kaffeetrmker_2

# 98
... И накрая да попитам Змейчето и Бръм, а може и някой друг ако знае. Ако съм решила да започна захранване на 5 навършени месеца, да взема ли под внимание факта, че Джулиан е роден 12 дни преди термин, или това няма значение?

Няма значение. Подобно внимание се отдавна само когато бебето е недоносено, а Джулиан е роден в 9-ти месец.  Simple Smile

... някой смята ли да изчака до 6 навършени месеца за захранване newsm78

Да, аз.  Simple Smile

...Казвам се Наталия и родих нашата прекрасна дъщеричка на 13 май 2010г.(ще пиша на Славчето за добавяне) казва се Таня.Роди се 3200г и 52см...

А, и моята малка дама е родена на 13-ти. А най-добрия приятел на сина ми се казва Явор!  Simple Smile

Аз днес съм завидно по-добре. Мисля, че котето също. Въпреки това ще продължа да се грухам с чайове, че да удържа фронта и утре да съм сред вас. ССЦ е МОЛа до Хемус, нали? Бъркам двата щата редовно.  Crazy

Тази сутрин като водихме Каби на градина, си харесах бижута за неделя. Сега ми остава "само" тоалета към тях.  Joy

# 99
  • София
Бръм, водя Мартин на плуване в спортен комплекс Кристал в Обеля - фитнес център с басейн. Много  чисто и хубаво, има си персонален треньор, почти винаги Мартин е сам на тренировка, което много ме устройва, а аз се съобразявам кога е на работа човека и водя Мартин тогава. Аз искам просто да се научи да плува, а  ме е страх когато са много деца с един треньор. Аз се възползвам докато Мартин плува, да поплувам и аз в другият коридор на басейна, мисля да пробвам и фитнеса, имам нужда, но съм мързеливичка.
Момичета, и аз живея в Люлин в първи микрорайон, с кола съм, но за съжаление няма да мога да дойда на срещата.

# 100
Добро утро  Hug Ние поспахме доволно тая сутрин  Laughing В 8.30ч малката запя, татко й я взе да й сменя памперса, после я остави при мен на спалнята и се захвана да прави кафе за него и мен, ама ние с дребната пак сме задрямали и така до 10ч  Heart Eyes

..**НаТи**..  welcome радвам се, че се престраши да се присъединиш към нас  Hug Ама как сте ги изчислили и двете дечица с близки рожденни дни  Heart Eyes Много хубаво семейство сте  Hug

Ани, нашата групичка на финните се увеличава  Mr. Green newsm68
Ейййй, вчера щях да питам - видях на снимките, че Криста е с обувчици, нашата мома нищо не търпи на краката си, накупила съм й един куп - спортни, елегантни, ...ама то нищо не може да й се задържи на крачетата повече от 5 минути  Crazy Каква ще е такава мадама без обувки, незнам  Crossing Arms

Силве, за ваксините - лошото е, че като стане голям интервала между два приема е почти безмислено да се слагат, не е гаранция дали ще се придобие нужния имунитет  Confused Аз затова миналия месец втория Пентаксим го купих, защото първия й го биха преди 2 месеца и малко  #Cussing out
Ама това, дето ти го е казала педката, че на всички се отпускат еднакви бройки, без значение колко деца имат, е пълна глупост  #2gunfire Направо я сменяй през декември, ти поне имаш тая възможност, аз тук няма как - при другата педка, която е по-добра, няма изобщо места  Sad

# 101
Бързичко да се включа докато киселеца спи...Коликите ни се разминаха, ама зъбите ще ни уморят. От два дни се е научил да крещи и вкъщи е лудница Crazy

Брей, ама добре ви се отразява лошото време, изписали сте много вчера  Laughing

Добре дошла на мама Нати!  Hug

Мимаче, добре си се завърнала! Айде оправяйте се бързо от болестите Hug Пусни наистина една снимка на новата коса. И аз замислям да стрижа, че положението е много лошо. И маските не помагат.

Ще ходя и аз до Керфур-а, мерси за инфото за промоцията Peace

И при нас ПАК няма ваксини, тази сутрин звънях на педи, запази ни час за 19ти, тогава щяло да има  Crazy Силве, нашта докторка ни беше казала, че им отпускат ваксини според заявените бройки, но когато няма - няма. Не е една и съща бройка за всички доктори. Между другото скоро гледах по телевизията, че проблемът не бил в липсата на ваксини, ами понеже в РИОКОЗ нямали достатъчно хладилни помещения в които да ги съхраняват, не можели да заредят за всички доктори наведнъж,  зареждали на малки порции и докато дойде новата партида идвало време за следващия прием  #Crazy Страшна държава сме, нямам думи......

Краси, herzog, снощи гледах снимки в ФБ, Джулиан много се е забавлявал  Grinning  Тук във Варна май си нямаме такова местенце за съжаление  Confused  П.С. Имам си любима снимка - как говори на жирафа  Laughing Много изразителна!

Като казах снимки, страхотни сте, софиянки!  Hug

Гледам нещо албума на 4 месечните е запустял, ще взема да сложа една снимка на наш Криско Дриско. Или пък да я лепна в групата в ФБ?

Момичета, ще ми се да купя такова  на Кристиан, да сте го мяркали някъде по-еФтинко? Нели?  Mr. Green

# 102
Здравейте  от хронично недоспалата мама Wink
Моето детенце снощи пак будува посред нощите час и половина ,вече не знам от какво е започнах да се чудя дали не са колики ,снощи така свиваше крачетата ,а аз го тъпча с лекарства за зъбките  Rolling Eyes
Добре дошла на Натали моето детенце също е родено на 13.05  Simple Smile
Аз също не съм захранвала все още,за сега само на кърма я караме ,но не знам снощи реших да дам от замразената кърма изпи си ми детето 150 мл,а като се изцедих от едната гърда успях да изпомпам 120 мл,а и нали казват че с помпа не може всичко да се изцеди ,та се надявам да му стига.Сега Мирчо като е писала ,че се чудя да не би и моята да не е достатъчно калорична и да е гладно и за това да се буди нощем ,не знам вече. ooooh!

# 103
  • Пловдив
Змейче, благодаря ти пак, че обърна внимание на поста ми. Пия сега усилено чайове, ям подходящи храни, да видим ще се увеличи ли кърмата. Като цяло съм доволна, че 5 месеца изкарахме на кърма, и дори да се наложи да давам повече АМ от сега нататък, няма да ми е толкова криво. Къде са снимките на твоите хубавици от кръщенето, че аз пак съм изпуснала?

И накрая да попитам Змейчето и Бръм, а може и някой друг ако знае. Ако съм решила да започна захранване на 5 навършени месеца, да взема ли под внимание факта, че Джулиан е роден 12 дни преди термин, или това няма значение?

Hug Най-вече го слагай честичко на гърда, дори да ти се струват празни гърдите. Аз забелязах нещо - забавил ми се е рефлексът на потичане на млякото - просто трябва малко повече време да текне, особено ако съм уморена или нещо изнервена... В такива моменти поемам дълбоко въздух, почвам да мисля да хубави неща и слиза млякото. Възможно е и това да е при вас проблема - просто бавно да потича и затова да имате усещане, че няма мляко - просто дайте малко повече време на човечето да го стимулира  Hug
За второто питане - аз имам опит с родено много преди термин дете - та в случая 12 дни не оказват влияние  Hug Само при над 30 дни се взима под внимание  Peace В твоя случай - следи дали има някаква реакция и ако има дори и малко неразположение - нервност, болки в коремчето, безпричинен или необичаен рев - аз бих отложила захранването и след седмица рак бих пробвала   bouquet  bouquet  bouquet
Ето ми ги пак момите специално за теб, хем и Джули да ги види - много е готин как се радва на куклите - и Бел е такава нахилена все   Heart Eyes http://zmeikovica.snimka.bg/children/kr-shtene-02-10-2010.539090

Десекс, Инка, ама как може да не се обаждате - следващия път задължително на среща - няма да се даваме на софиянки, я  
Mr. Green Mr. Green

Забравих вчера да поздравя Гали и Жени Енчева за успешното кърмене и завидните мерки   bouquet
Пипи, аз, както и Бръм ще захранваме на 6 навършени месеца.  А, тя Бръм си е казала вече докато пиша, ама аз като неин адвокат да кажа  hahaha

Ели, 120 мл от едната гърда е просто страхотно - бъди сигурна, че той изпива повече  Peace

# 104
 Благодаря на всички за топлото посрещане.Еднаквия месец на раждане на децата е напълно случаен Mr. Green,
 Илейна може наистина да са колики,или това лекарство да предизвиква коликите,незнам  Thinking,дано бързо отмине този период.Таня спи нощем с едно будене  уж към 5.30,6.00,но понякога има и изключения като нощеска в 1.30 и миналата нощ в 3.30.На мен не ми пречи.Явор ядеше на всеки три часа-денем и нощем Crazyлуда бях станала. Нощем редовно си го разнасяхме и приспивахме в шезлонга по два часа.Да не те плаша ама може да си откара така дълго време без да разбереш какво всъщност иска.
 Кака лара какво точно е това Blush

Общи условия

Активация на акаунт