Нямам кърма,а не иска АМ.Какво да правя?

• 3 442
  • 10
  •   1
Отговори
Знам че може би въпроса ми е невероятно тъп,но не знам как да постапя.Георги е на 9 месеца и половина.Сутрин и вечер сме на кърма.Понеже той така и не се научи да суче се изцеждам вече 9 месеца и така си пийва млякото в шише.Кърмата ми почти е на свършване.Опитах да дам Ам.Пробвах и когато е сънен и буден и смесен с кърма-НЕ иска да го пие.Какво да правя?Страх ме е да му дам кисело мляко както ме съветват повечето майки.Пробвах и три модела ам -мислех че може да има разлика във вкуса,но уви.

# 1
И моя беше така но на 6м - от тогава сме на кисело,а бях твърдо против и държах да е поне на АМ но така стана че .... Rolling Eyes
Така че не знам какво да те посъветвам-да увеличиш лактацията ако не смяташ да се отбивате скоро,да пробваш АМ със плодово пюре,да смениш пак млякото....
Не ти бях много полезна май  Confused
Успех  Hug

# 2
Най-добрата ми приятелка имаше същия проблем. Дъщеря и беше само на 3 м. и не искаше да пие АМ. Купи всички марки на пазара - не и не. Мисля, че можеш да му дадеш вече обикновено кисело мляко. Иначе, приятелката ми закваси АМ и така дъщеря и прояде АМ. После, полека-лека  свикна с вкуса на АМ и за около две седмици пропи и обикновено АМ. Оттогава не е заквасвала вече АМ Laughing. За стимулиране на кърмата, мисля, че трябва да се обърнеш във специалния форум за кърмене, там би трябвало да има някоя майка като тебе, която дава кърма от шише.

# 3
Тези дни на няколко пъти щях да пускам същата тема. Само че аз досега кърмих и дъщеря ми вече не иска по никакъв начин кърма - нито от гърда, нито шише. Отказа и АМ. Пробвах и кисело мляко. Яде го само с лъжичка. А вода пие от шишето Rolling Eyes
Мога да ти помогна само дотолкова, колкото да ти кажа какво ядем в момента Sad. Аз самата също се нуждая от съвет.
Така - ядем: кисел (крем нишесте с плод - от детска кухня)
                     млечна каша, кисело мляко (с лъжица).
През ноща се пробуди и успях да я излъжа да изпие изцедената кърма.

П.п. поздравявам те за успешното деветмесечно изцеждане и хранене с кърма.   
п.п.п. по принцип до преди три дни се хранеше добре и нашия проблем го отдавам на зъбоникненето и чакам този период да премине.

# 4
Първо, можеш да пробваш поне няколко различни марки мляко. Докато я кърмех, дъщеря ми също отказваше АМ, а към края исках да й давам, защото нямах достатъчно кърма. Минахме през Нестле, Хумана и накрая когато почти се отбихме взехме Фризо 2, после и 3 и си пропи. Може да е въпрос на марка, а може и да отказва АМ, защото още пие макар и по малко на мама млякото Wink И когато отбиеш да си пропие АМ. При нас май беше комбинация от двете.

Второ, вече сте на достатъчно голяма възраст спокойно да дадеш кисело мляко, особено, ако можеш сама да квасиш домашно! За да си набавя полезни неща от млякото можеш да даваш и повече сиренце и кашкавал.

За друго не се сещам. Успех!

# 5
Знам че може би въпроса ми е невероятно тъп,но не знам как да постапя.Георги е на 9 месеца и половина.Сутрин и вечер сме на кърма.Понеже той така и не се научи да суче се изцеждам вече 9 месеца и така си пийва млякото в шише.Кърмата ми почти е на свършване.Опитах да дам Ам.Пробвах и когато е сънен и буден и смесен с кърма-НЕ иска да го пие.Какво да правя?Страх ме е да му дам кисело мляко както ме съветват повечето майки.Пробвах и три модела ам -мислех че може да има разлика във вкуса,но уви.

От написаното разбирам, че бебето приема само 2 пъти мляко-т.е. кърма-така ли?
Ако е така-твърде малко е Confused
Би могла да увеличиш лактацията, а м/увременно да пробваш различни марки АМ, ако ти идва (предполагам) вече мн нанагорно толкова дълго цедене-адмирации за което!  bouquet
Нямам опит с АМ, но от ползващи го майки, разбирам че вкуса на различните е различен. Ако има мами около вас на АМ-помоли ги за по една доза мляко, за да не купуваш по кутия от всяко Wink
За увелчаване на кърмата-хапвай овесени ядки, варено жито, сурови бадеми, лактогонен чай, пълнозърнест хляб, -няма начин, тези храни да не дадат ефект Peace

# 6
  • София
Подкрепям идеята да си увеличиш лактацията, което ще стане като вкараш няколко изцеждания още, само с овесени ядки няма да стане, но всичко което е изброила МТВ е много добро помощно средство към изцежданията. Особено ако се мобилизираш и си направиш едно нощно изцеждане. Пийвай повече течности.
Не знам доколко си склонна да го правиш, защото резултатът от усилията ти няма да е веднага, а ще мине "технологично" време организмът ти да отговори на сигналите - от 4-5 дена до седмица-две, предполагам. Но пък ще си заслужава.

Мога да ти предложа да започнеш да слагаш повече млечни в твърдата храната на детето още.
Ако правиш кашите и каквото там яде детенце с повечко мляко всъщност може и да се окаже, че бебето си набавя достатъчно мляко... Мляко имам предвид не само кърма, а може и АМ, така вкуса му не се усеща пряко и бебето няма да го отхвърли.
Опиши какво яде детенце през деня.

# 7
Здравей miri4ka13, поздравления за всеотдайното ти изцеждане ! И за упоритостта ти. И моето детенце не харесваше АМ, защото кърмата ми беше малко, но нямаше друг начин- пробвала съм доста марки и трудно се хранеше. То тя и досега си е злояда. Аз не съм фен на киселото мляко. Смятам, че адаптираното е по-обогатено и е хубаво да пие, затова още и давам. Но АКО отказва, пробвай с домашно подквасено, например. Вече сте на 9 месеца, може да прибавиш и други храни към менюто му. Опитвай. Дано да съм била поне малко полезна. Успех! Peace

# 8
Благодаря за съветите момичета!Аз не съм бях достатъчно точна в изказа си,за което съжалявам.Лактацията си я поддържам с всевъзможни комбинации от чай,много течности,варено жито,веднъж месечно пия Церукал по съвет на педи.Всъщност до 6 месец Гого е изключително кърмен.Не съм давала и капка АМ.Всичко е благодарение на упоритостта ми и 2 нощни цеденета.Имам проблем и с анемията и явно просто вече организма ми се изчерпи(само не ми се подигравайте за израза).От няколко дни сме на млечна кухня.Иначе за следобедна закуска му правя млечен десерт с ам(когато АМ е преработено и смесено с нещо друго фо приема).През деня имам 5 цеденета,а нощно време само едно.Вечер бебо пие около 200 гр кърма с бисквити на Плазмон за биберон.Сутрин пие 120-130 грама.Количеството го събирам цял ден.усещам обаче че на него му се иска още мляко.Винаги мрънка за още,а аз нямам.Иначе закуската ние макарони,овесени ядки,ечемичени ядки,кус-кус,попара като на някои от тях слагам АМ.Иначе е страшно злояд.Обяда го преглъща по следния начин една лъжица манджа ,една лъжица десерт.Побърквам се с неговото неядене.Понякога обядва само 10 лъжички и си мисля че ако му давам повечко мляко(кисело или АМ ще е по-добре за него).Просто не знам.Личния лекар казва че мога да смесвам киселото мляко и кърмата.

# 9
Виж сега, да кърменето е най-доброто за бебето ти, но е по-важно това, същото бебе да има здрава майка! Hug
Така, че взимай мерки за тази анемия Peace
Относно количеството кърма, като такова (то пак си зависи от детето)..но си е малко Confused В тази възраст бива да е 200+мл., а той пие по-малко..как е със зъбоникненето-това може би е проблема на неяденето му.
Лично аз не бих смесвала кърма с кисело мляко...
Също съм на мнение, че ако трябва да избирам м/у АМ и кисело мляко-по добре АМ.

# 10
Имаме 5 зъба,а и недосрига на кърма е от скоро,така че се надявам още да не му се  е отразило.Ясни е че ще трябва да го мъча с Ам.Това е!Благодаря на всички за топлите отговори!

Общи условия

Активация на акаунт