Майчинството счетоводно - 34

• 35 364
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
vilkoni: Моля се децата ти да са живи и здрави и никога да не се случи това, което им мислиш!

Тази вечер слушах новините и бях потресен от наглостта - не можаха да накарат Доган да си върне хонорара, нито митничарите - имотите, но лесните жертвички - майките са много удобни да им се резне кранчето от няколко мизерни хилядарки (максимума "ИЗГОДА", с която майката ще ощети хазната)...

Тия малоумници заслужават да си гледат собствените деца в мизерия и нищета!

По същество - някой знае ли дали на жените, които вече са по майчинство, но към 01.2011 ще им остават още доста месеци до навършване на 1г на детето, ще се водят заварено положение или ще им преизчислят гадовете майчинството?

# 466
  • Пловдив
По същество - някой знае ли дали на жените, които вече са по майчинство, но към 01.2011 ще им остават още доста месеци до навършване на 1г на детето, ще се водят заварено положение или ще им преизчислят гадовете майчинството?

би трябвало тези майки да са в заварено положение-поне така е било досега т.е няма да им се преизчислява

вилкони,писах ти в другата тема
моля се за малките ти  Praynig

# 467
  • Пловдив
Аз очаквам да родя ... да речем на термин, 1 април. Ако сега съм на работа, а преди това 2г съм била в майчинство (второто ми дете е родено на 18 юли 2008г) майчинството ми се изчислява като средно аритметично от 240тте лева от втората година майчинство и заплатата ми сега или бъркам? Според мен не година и половина, ами три назад да го направят. Справедливо е.

# 468
Здравейте момичета!
На трудов договор съм от 01.07. след като се върнах на работа преди изтичане на отпуска за отглеждане на дете до 2г.До 18.09 получавах 1/2 от обезщетението от 240лв.Бременна съм, и искам да знам тези пари ще се добавят ли при изчисляването на средно дневното трудово възнаграждение за изчисляване на следващото ми майчинство ( отпуск за отглеждане на дете до 1г).
Поздрави и успех на всички майчета!Дано поне тези, които ще родят преди 01.01.2011 да останат в заварено положение, както и тези, чието майчинство е вече изчислено и дължимо....

# 469
Здравейте! Плануваме да си имаме бебе, но във фирмата, където работя се осигурявам на 790 лв като управител. Работя във фирмата вече от 3 години и половина. Слушам за новите промени, които настъпват с увечиването срока за изчисляването на майчинството. Какво мога да направя, за да получавам по-голямо майчинство? Тепърва започвам да се интересувам от тези неща.

# 470
vilkoni моля те, изтрий въпросите си!
Искрено ти съчувствам за случилото се, но имай предвид, че всичко е в Божиите ръце!  Praynig

newsm78 newsm78 newsm78   И защо трябва да ги трия???? Аз си мислех че мога да задам въпросите си тук и да ми се отговори  Thinking  Или тук могат да пишат само тези чиито деца са добре и нямат други мисли освен колко и какви пари ще взимат. Явно си мислите че съм за тъпите пари ааа  ooooh!  не ме интересуват тези 2400лв аз искам децата ми да са добре но те няма да оцелеят и ако нещо е в Бовиите ръце то се надявам по-скоро да ги отърве от мъките им, защото повярвайте ми те се мъчат много.Най-малкото което искам е след това да си играя със службите на "на си ти куклите, дай си ми парцалите" ето за това питам защото ако трябва да ги връщам да стопирам от сега превода.Надявам се този път да ме разберете правилно.
А честно казано ми омръзна да слушам как всичко било в Божиите ръце,как трябва да мисля положително, а един път даже ми казаха да не се самосъжалявам  #Cussing out   Писнамиииии

вилкони,писах ти в другата тема
моля се за малките ти  Praynig

Прочетох, мила благодаря ти   bouquet Hug

# 471
  • Пловдив
vilkoni ,мила,Стики нямаше това предвид изобщо. Peace

Аз очаквам да родя ... да речем на термин, 1 април. Ако сега съм на работа, а преди това 2г съм била в майчинство (второто ми дете е родено на 18 юли 2008г) майчинството ми се изчислява като средно аритметично от 240тте лева от втората година майчинство и заплатата ми сега или бъркам? Според мен не година и половина, ами три назад да го направят. Справедливо е.

сега базата е 12 м назад и в тази база ти взимат съответната осигуровка-240 лв за майчинството ти и заплатата

# 472
определено
няма какво друго да кажа

# 473
Здравейте,
Имам следния въпрос относно болничните: Дали ще е проблем в НОИ ако на единия болничен лист ми пише един термин, а в следващия болничен друг термин:
Историята е следната:
Датата на последната ми менструация е 26.03.2010.
Лекарката, която ми издаде първия болничен го изчисли като добави 40 гестационни седмици към тази дата(използвайки калкулатора, който мисля че всички гинеколози използват, не знам точно как се наричат, едни кръгли по които се гледа в коя гестационна седмица е), по този начин терминът излиза 31.12.
Само че миналия ден като ходих в женската консултация ми казаха че терминът ми не е 31.12, ами 03.01. Изчислява се като към датата на последната менструация се добави 7 дена – 3 месеца (аз като го смятах по този начин получих 02.01, но това е друга тема) и съответно този термин ще бъде вписан в болничния ми лист.
Та въпросът ми е дали от НОИ ще ми върнат втория болничен, тъй като ще е с различен термин от първия. Някои имал ли е подобни проблеми с датата на термина и болничния лист?

Предварително благодаря.

# 474
  • Пловдив
mari10 ,заради различен термин няма да върнат болничните

# 475
  • Пловдив

сега базата е 12 м назад и в тази база ти взимат съответната осигуровка-240 лв за майчинството ти и заплатата
Благодаря, сметнах Simple Smile

# 476
Elfita, мерси много Simple Smile

# 477
Здравейте,
Имам следния въпрос относно болничните: Дали ще е проблем в НОИ ако на единия болничен лист ми пише един термин, а в следващия болничен друг термин:
Историята е следната:
Датата на последната ми менструация е 26.03.2010.
Лекарката, която ми издаде първия болничен го изчисли като добави 40 гестационни седмици към тази дата(използвайки калкулатора, който мисля че всички гинеколози използват, не знам точно как се наричат, едни кръгли по които се гледа в коя гестационна седмица е), по този начин терминът излиза 31.12.
Само че миналия ден като ходих в женската консултация ми казаха че терминът ми не е 31.12, ами 03.01. Изчислява се като към датата на последната менструация се добави 7 дена – 3 месеца (аз като го смятах по този начин получих 02.01, но това е друга тема) и съответно този термин ще бъде вписан в болничния ми лист.
Та въпросът ми е дали от НОИ ще ми върнат втория болничен, тъй като ще е с различен термин от първия. Някои имал ли е подобни проблеми с датата на термина и болничния лист?

Предварително благодаря.

Може би ще го върнат, за да се напише коректен термин. Правят го, за да изчисляват точно 135 дни и съответно 410 дни..

# 478
mari10  с теб сме почти на един ден,само дето моята последна менструация беше на 27.03.2010.Аз за себе си го изчислих на 03.01.2011,но доктора каза 01.01.2011.Изместих се в друг град и ще видя утре моята докторка какво ще изчисли.Понеже съм бременна с второ,знаех метода на изчисление.Но това кръглото с което изчисляват....незнам на кое да вярвам-утре ще видя.Поне и аз се информирах за болничния.Благодаря.

# 479
  • Пловдив
mari10 ,нали говориш за болнични от ЛКК преди 45 дневния ти болничен

Общи условия

Активация на акаунт