Майчинството счетоводно - 34

• 35 289
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте. Проверих си осиг. доход в НОИ и излиза 8500 / закръглила съм го/. Какво ще е майчинството ми? Някой беше пуснал и една формула за изчисление но съм я загубила. Аз го смятам 8500/12 мес. И от получената сума 90%. Така ли е?

# 271
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Проверих си осиг. доход в НОИ и излиза 8500 / закръглила съм го/. Какво ще е майчинството ми? Някой беше пуснал и една формула за изчисление но съм я загубила. Аз го смятам 8500/12 мес. И от получената сума 90%. Така ли е?

В началото на темата има обяснение за изчисленията.
Иначе 90% от брутния осиг. доход се сравнява с нетния на средна база.

# 272
  • Пловдив

520 лв грубо

# 273
  • Варна
Момичета моля за помощ по моя въпрос ако някой знае...5-6 мнения назад съм писала.. Cry

# 274
Здравейте. Опитах се да сътворя един калкулатор за да можем да си смятаме майчинството , но не съм сигурна че е верен - ако може някоя от мамите да го погледне ще е супер и мисля полезен за всички ни Simple Smile Проблема е че незная как да го кача- кой ще ми каже как Simple Smile? newsm78
И още едно въпросче - тъй като се наложи да вляза в болница и имам 2 болнични - един първичен и натам продължение- вторият наново ли се изислява от НОЙ или се използва са основа стария.

# 275
Здравейте. Опитах се да сътворя един калкулатор за да можем да си смятаме майчинството , но не съм сигурна че е верен - ако може някоя от мамите да го погледне ще е супер и мисля полезен за всички ни Simple Smile Проблема е че незная как да го кача- кой ще ми каже как Simple Smile? newsm78
И още едно въпросче - тъй като се наложи да вляза в болница и имам 2 болнични - един първичен и натам продължение- вторият наново ли се изислява от НОЙ или се използва са основа стария.
Щом е продължение се изплаща като предходния.

# 276
Щом е продължение се изплаща като предходния.

Мерси за бързия отговор

А кой може да ми каже как да кача файла във форума

# 277
  • Пловдив
Здравейте,

Имам следните въпроси: На 05.10.2009 г започнах работа  и ме осигуряват на 720лева, март месец тази година забременях и от 18.04.2010 г до сега съм в болничен. На 25.10 излизам в 45 дневен преди термин. Въпроса ми е колко майчинство ще получавам и кога да очаквам първата сума.
Благодаря !

# 278
Здравейте.Имам въпрос свързан с 15 дена които се полагат на бащата.Доколкото разбрах те са календарни, нали?В какъв срок трябва да си подаде документите.Веднага след раждането ли се вземат дните или може да кажем и след една седмица.Има ли значение,че не сме женени.

# 279
Здравейте.Имам въпрос свързан с 15 дена които се полагат на бащата.Доколкото разбрах те са календарни, нали?В какъв срок трябва да си подаде документите.Веднага след раждането ли се вземат дните или може да кажем и след една седмица.Има ли значение,че не сме женени.

До 15 календарни дни от датата на изписване. Документите се представят на работодателя, а той с другите за съответния месец в НОИ. Няма значение, че не сте женени. Декларирате, че живеете заедно.

# 280

До 15 календарни дни от датата на изписване. Документите се представят на работодателя, а той с другите за съответния месец в НОИ. Няма значение, че не сте женени. Декларирате, че живеете заедно.
Благодаря много за отговора.

# 281
  • Пловдив
500 лв

Здравейте на всички! Моля и аз за отговор на един въпрос ,който не е свързан с майчинството.През последната 1 година живея в друг град /различен от  този по лична карта/.Работих тук на едно място 6 месеца /осигуровки на 280 лв/ , следва месец без работа и после нова работа /осигуровки на 470 лв/ за още близо 6 мес.Вчера по взаимно съгласие се разбрахме да прекратим договора.Имам ли право на трудова борса-да,4 м по 120 лв  /никога не съм ползвала/ и мога ли да се регистрирам тук след като адреса ми по лична карта е в друг град?-ако имаш жълта ретистрация би трябвало да може-питай в бюрото по труда Има ли значение прекъсването между 2-те работи от 1 месец? не   /иначе имам стаж над 3 год/ И последно - как се определят месеците и сумата която ще ми отпуснат?-сумата при взаимно съгласие е твърда за всички  Благодаря предварително на отговорилите.

# 282
  • София
Здравейте,
Може ли да ми кажете в какъв срок и какви документи трябва да се представят пред бюрото по труда?
По кой член е най-добре да ми прекратят трудовия договор?

# 283
  • Пловдив
Здравейте,
Може ли да ми кажете в какъв срок и какви документи трябва да се представят пред бюрото по труда?

питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313071.570

# 284
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Представят се в тримесечен срок от прекратяване на договора. Най-голямо обезщетение ще получиш по чл. 328 ал1 и някоя от точките. Но виждам, че имаш дете, което е под 3 години, което озачава, че трябва рарешение от ИТ, ако те съкратят по този член.

Общи условия

Активация на акаунт