Майчинството счетоводно - 34

• 35 267
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Сегада си прегледах преведените ми обезщетения за майчинство и установих, че не ми е изплатено обезщетение за 3 дни - за периода от 28-31.12.2009 г. Може би причината е, че на 27.12 ми изтече третият болничен, а след това имам подадена молба по чл.50-51. В момента чакаме второ бебче, а този пропуск намаля и осигурителния ми доход за м.12.2009 г.. Може ли някой да ме посъветва как да постъпя, за да се коригира тази очевидно допусната от НОИ грешка. Благодаря предварително!

това,че на 27 ти изтича третия болничен не е причина да не ти платят следващите 3 дни.как разбра че не са платени-какво пише

# 541
Платени ни са ми само 18 дни за м. 12, а дните за м.12 са 31.

сорри, работните дни са 21

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 20:45 от AnMary

# 542
  • Varna
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, т.к. ми предстои раждане живот и здраве, таткото ще ползва тези 15 дни, които му се полагат. Длъжен ли е да предопреди в работа предварително, че ще ползва този отпуск и ако да в какъв срок. Защото по принцип искаме да уведоми в деня на раждането от суеврие, защото вече имаме един нещастен случай миналата година и до отпуск по бащинство не се стигна за съжаление.
Благодаря предварително!  bouquet

# 543
  • Пловдив
Платени ни са ми само 18 дни за м. 12, а дните за м.12 са 31.

сорри, работните дни са 21

еееееее ти пък каква максималистка си-плащат се само раб дни и няма как да са 31
раб дни за дек 2009 са 21
18 са ти платили за болничния
а останалите 3 трябва да са по декларацията

погледни пак

Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, т.к. ми предстои раждане живот и здраве, таткото ще ползва тези 15 дни, които му се полагат. Длъжен ли е да предопреди в работа предварително, че ще ползва този отпуск и ако да в какъв срок. Защото по принцип искаме да уведоми в деня на раждането от суеврие, защото вече имаме един нещастен случай миналата година и до отпуск по бащинство не се стигна за съжаление.
Благодаря предварително!  bouquet

той няма как да уведоми,защото датата на раждане не е известна по принцип-ти явно си секцио,но пак не казвайте кога ще е щом не искате
може устно да съобщи-жената влиза в 9 я очаквайте включване  Laughing

айде леко и безпроблемно

# 544
де да бяха 31 дни Grinning  Точно това имам предвид-нямам втори превод за 3-те дни. Как мога да постъпя-с молба за преразглеждане или няма връщане назад...

# 545
  • Пловдив
де да бяха 31 дни Grinning  Точно това имам предвид-нямам втори превод за 3-те дни. Как мога да постъпя-с молба за преразглеждане или няма връщане назад...

има връщане назад
пиши мейл на НОИ,за да сигнализираш за разминаването

# 546
  • Varna
мерси, Елфита! точно така ще направим Laughing

# 547
Имам една молба към Elfita, ако разбира се е удобно и възможно да ми отговориш  Simple Smile Преди да излиза в майчинство, ще съм изпълнила едва 7 месеца от нужните 12, тоест ще има стаж само 7 месеца. Има ли значение в такъв случай на каква сума съм осигурена? ужасно много ти благодаря предварително!

# 548
Момичета, в месеците, които си безработен 240 лв е брутното или нетното възнаграждение? Т.е. смятат се за чист доход 240 или 197лв?

# 549
  • Пловдив
Имам една молба към Elfita, ако разбира се е удобно и възможно да ми отговориш  Simple Smile Преди да излиза в майчинство, ще съм изпълнила едва 7 месеца от нужните 12, тоест ще има стаж само 7 месеца. Има ли значение в такъв случай на каква сума съм осигурена? ужасно много ти благодаря предварително!

има значение,да
защото върху тези 7 м+другите 5 м на 240 лв ще ти смятат обезщетението

Момичета, в месеците, които си безработен 240 лв е брутното или нетното възнаграждение? Т.е. смятат се за чист доход 240 или 197лв?
240 и за бруто и за нето

# 550
  • В.Търново
Имам спешен въпрос,извинявам се ако не е за тази тема.При изчисление дохода за детските,включват ли се обезщетенията по чл 220 и 224 от КТ?Благодаря предварително за отговорите!

# 551
  • София-Младост
Имам спешен въпрос,извинявам се ако не е за тази тема.При изчисление дохода за детските,включват ли се обезщетенията по чл 220 и 224 от КТ?Благодаря предварително за отговорите!
"Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии, с изключение на месечните добавки за деца с трайни увреждания, изплащани по реда на чл. 43 от Закона за интеграция на хората с увреждания, добавката за чужда помощ на инвалидите по чл. 103 от Кодекса за социално осигуряване, стипендиите на учащите се до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, както и помощите, получени по този закон.

Според мен се включват.

# 552
  • София
Здравейте,
имам въпрос надявам се да можете да ме ориентирате. В момента се водя на 4 часов трудов договор и ме осигуряват на 163 лева. Като цяло имам нужният трудов стаж но с прекъсвания. Съпругът ми е безработен, трябва ли да се регистрира в бюрото по труда за да имаме документ за това? При такъв нисък доход имам ли право на социална помощ и изобщо на какво имам право, какви документи да подготвя и къде трябва да ги подам? Предварително благодаря!

# 553
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
имам въпрос надявам се да можете да ме ориентирате. В момента се водя на 4 часов трудов договор и ме осигуряват на 163 лева. Като цяло имам нужният трудов стаж но с прекъсвания. Съпругът ми е безработен, трябва ли да се регистрира в бюрото по труда за да имаме документ за това? При такъв нисък доход имам ли право на социална помощ и изобщо на какво имам право, какви документи да подготвя и къде трябва да ги подам? Предварително благодаря!

За социалните помощи - в Дирекция Социално подпомагане.

# 554
Nia 123,мъжа ти може да предупреди в работата, че живот и здраве има намерение да ползва тези 15 дни.Според мен не могат да му ги откажат и нали знаеш, че започват да текат от датата на изписването ви от болницата и са календарни дни.Успех и безпроблемно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт