Майчинството счетоводно - 34

• 34 758
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Принципно е добре да го ориентираш за датата.
[/quote]

Благодаря!

# 661
момичета, имам следния въпрос относно детсите. с бащата на детето ми не сме женени. аз нямам право на детски, защото ако доходът ми се дел само между мен и дъщеря ми, то всяка от нас има доход над 400 лв. бащата обаче е безработен. той има ли право да получава детските newsm78

благодаря предварително

# 662
  • София-Младост
момичета, имам следния въпрос относно детсите. с бащата на детето ми не сме женени. аз нямам право на детски, защото ако доходът ми се дел само между мен и дъщеря ми, то всяка от нас има доход над 400 лв. бащата обаче е безработен. той има ли право да получава детските newsm78

благодаря предварително
Не, майката е тази, която подава декларацията и ги получава, освен ако детете но е присъдено на бащата при някакви обстоятелства.

# 663
Както винаги сте много адекватни и всезнаещи!  bouquet
Сега имам следния въпрос.
Ще се върна да кажем на работа 3 месеца след като мине първата година.
Каква отпуска ми се полага за дните по време на майчинството,на минимална работна заплата или тази заплата ,на която съм била осигурявана преди да излеза в майчинството,т.е стандартната отпуска?
Поздрави и благодаря

# 664
много благодаря за бързия отговор! Hug

# 665
  • София-Младост
Както винаги сте много адекватни и всезнаещи!  bouquet
Сега имам следния въпрос.
Ще се върна да кажем на работа 3 месеца след като мине първата година.
Каква отпуска ми се полага за дните по време на майчинството,на минимална работна заплата или тази заплата ,на която съм била осигурявана преди да излеза в майчинството,т.е стандартната отпуска?
Поздрави и благодаря
Отпуска се изчислвя на базата на последният месец, в който имате най-малко 10 отработени работни дни.

# 666
  • София
Здравейте, в момента съм в полагаем отпуск след 2 рата година на детето. Малката ми е болна и искам да попитам мога ли да представя болничен на работодателя, въпреки , че съм в отпуска ?
Предварително благодаря   bouquet

# 667
  • София-Младост
Здравейте, в момента съм в полагаем отпуск след 2 рата година на детето. Малката ми е болна и искам да попитам мога ли да представя болничен на работодателя, въпреки , че съм в отпуска ?
Предварително благодаря   bouquet
Можеш.

# 668
Здравейте,на 19.11. излизам по майчинство.Искам да попитам кога горе долу да очаквам първия превод.Благодаря.

# 669
  • София-Младост
Здравейте,на 19.11. излизам по майчинство.Искам да попитам кога горе долу да очаквам първия превод.Благодаря.
м.12.

# 670
Здравейте, извинявам се че отново се въртя около тази тема. Майка ми ще вземе майчинството след като изтече първата година и се върна на работа. Тя ще сключи трудов договор с фирма. Но, може ли този договор да бъде срочен. За 2 години да кажем. Има ли условие договорът да бъде безсрочен?

# 671
  • София-Младост
Здравейте, извинявам се че отново се въртя около тази тема. Майка ми ще вземе майчинството след като изтече първата година и се върна на работа. Тя ще сключи трудов договор с фирма. Но, може ли този договор да бъде срочен. За 2 години да кажем. Има ли условие договорът да бъде безсрочен?
Няма условие за срока.

# 672
Здравейте мили момичета. Имам следното питане - може ли по време на отпуск за отглеждане на дете до 2 г. да се ползва болничен поради проблемна втора бременност и как се отразява това финансово. Благодаря ви за както винаги бързия и компетентен отговор.

# 673
  • Пловдив
Здравейте мили момичета. Имам следното питане - може ли по време на отпуск за отглеждане на дете до 2 г. да се ползва болничен поради проблемна втора бременност и как се отразява това финансово. Благодаря ви за както винаги бързия и компетентен отговор.

да,може
базата  ти е  6 м назад-вече зависи какви месеци ще ти влязат в базата
ако са 6 м на 240 лв,ще получаваш по.малко от 240 лв болничен,но + това ще взимаш 120 лв за първото дете
другото е,че ако ти се получава застъпено майчинство/45 дневния за второто да започне преди първата да направи 2 г/,трябва да не работиш/отпуск/болничен/ясла,за да може обезщетението за второто да е колкото за първото

# 674
МОмичета, имам следното питане - ако след изтичане на майчинството се върна на работа на 4 часа /половин раб. ден/, то отпуската ми натрупана за 2те години майчинство става ли автоматично 2 пъти повече /преди майчинството съм работила на 8 часа и съотвентно отпуската е трупана на пълен раб. ден/.
т.е. 30 дни примерно отпуска при 8 часа, стават ли 60 дни при 4 часа?

надявам се стана ясно питането ми.

п.п. оттук нататък след като реално работя 4 часа, ми е ясно, че ще имам и половин отпуска, но питам какво става с натрупаната предна отпуска?
първо трябва да поработя, и тогава да я ползвам, не мога да я изчистя веднага след майчинството и тогава да направим договора на 4 часа.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт