Майчинството счетоводно - 34

• 34 729
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Т.е. може ли да започне работа по граждански договор и да продължи да си получава 90% по трудовия?

да

# 691
Благодаря! Много сте бързи Simple Smile Още един въпрос-имаше нещо като указание от новата година, че може да се сключва допълнителен трудов договор, но след 410-те дни newsm78

# 692
  • В полите на Пирин планина
Благодаря! Много сте бързи Simple Smile Още един въпрос-имаше нещо като указание от новата година, че може да се сключва допълнителен трудов договор, но след 410-те дни newsm78

Може и след изтичане на 135-те дни, т.е. след изтичане на издадените болнични листове.

# 693
Здравейте! От година и половина се осигурявам на 1100 лв. и може би съм бременна... иска ми се да спра да ходя на работа веднага щом е възможно- зная, че имам право на 180 дни и не искам да си ползвам отпуската  ... как ще се отрази толкова дълъг болничен на сумата, която ще получавам после, ще има ли значение ако го прекъсвам или не , каква сума горе долу да очаквам ?

# 694
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! От година и половина се осигурявам на 1100 лв. и може би съм бременна... иска ми се да спра да ходя на работа веднага щом е възможно- зная, че имам право на 180 дни и не искам да си ползвам отпуската  ... как ще се отрази толкова дълъг болничен на сумата, която ще получавам после, ще има ли значение ако го прекъсвам или не , каква сума горе долу да очаквам ?

Не, няма да се отрази в намаления на бъдещия болничен за раждане. Няма значение дали е с или без прекъсване ползването на болнични по време на бременността, щом имаш непроменен доход за последните 6 месеца, които са база за болничните за общо заболяване. Ще получаваш около 870 лева обезщетение.

# 695
Благодаря за бързия отговор ...но нещо се обърках ....осигурявам се на 1100лв, но чистата сума, която получавам е 880 лв....т.е и по време на болничния ми и по време на майчинството следва да получавам по - малко от 870 лв. ...така ли е ?

Разбрах защо за  сумата за болничния няма да има значение дали е прекъснат или не ....това важи ли и за сумата на майчинството - след 135-тия ден ?

# 696
  • Пловдив
сумата 870 е ориентировъчна-зависи от раб дни в месеца
това ще ти е сумата и след 135 дни болничен,да

# 697
Дали е за тук въпроса ми,не знам,но ще ви питам!Имам син на 8 години,който в петък беше опериран от апендицит.Имах 5 дневен болничен,защото детето не се чувстваше добре още от предната събота.Изписаха ни в понеделник(вчера) и главната сетра ми каза,че имам право на болничен като придружител само за престоя ни в болница,т.е.-за събота,неделя и понеделник.Джипито ми днес липсваше,утре ще пробвам пак,въпроса ми е имам ли право да си удължа болничния,или ще се наложи да си пусна неплатена?

# 698
  • Севлиево
Здравейте!Имам въпрос по повод новия закон за изчисляване на майчинството.Щом термина ми е на 30 януари 2011,това означава че мен ме касае,нали така?И за да ми бъде изчислено майчинството,ще се гледа дохода 18 месеца назад.Но не разбрах за тези 135 дена.За тях също ли ще се гледа дохода 18 месеца назад,или за тях си остава 12 месеца.Всъщост изплащането на майчинството ще започне след изтичане на тези 135 дена,т.е. от май месец.Така ли е.А до тогава ще ми се изплаща болничен?

# 699
  • Пловдив
Здравейте!Имам въпрос по повод новия закон за изчисляване на майчинството.Щом термина ми е на 30 януари 2011,това означава че мен ме касае,нали така?-не е ясно още.може да си заварено положение,защото 45 дневния ти ще започне декември И за да ми бъде изчислено майчинството,ще се гледа дохода 18 месеца назад.Но не разбрах за тези 135 дена.За тях също ли ще се гледа дохода 18 месеца назад,или за тях си остава 12 месеца-от 45 дневния нататък /включително и него/ базата е една и съща.Всъщост изплащането на майчинството ще започне след изтичане на тези 135 дена,т.е. от май месец.Така ли е.-не,от 45 дневния нататък ще получаваш обезщетение и така ще е докрая на 410 те дни.след това е отпуск за гледане на дете и се плаща 240 лв на месец А до тогава ще ми се изплаща болничен?-от първия ден на 45 дневния до края на 410 те дни обезщетението ти се изчислява върху една база и еднакво като варира според работните дни.като първите 135 дни от тези 410 са ти с болнични листове,да.разгледай първото мнения в темата-линковете в червено-документи за майчинство,за да се ориентираш

# 700
Момичета, имам следния въпрос. Според новите разпоредби, които се очакват от 2011, как ще се процедира при застъпване на майчинства? Има ли яснота за това кои доходи ще се гледат?

# 701
  • София-Младост
Дали е за тук въпроса ми,не знам,но ще ви питам!Имам син на 8 години,който в петък беше опериран от апендицит.Имах 5 дневен болничен,защото детето не се чувстваше добре още от предната събота.Изписаха ни в понеделник(вчера) и главната сетра ми каза,че имам право на болничен като придружител само за престоя ни в болница,т.е.-за събота,неделя и понеделник.Джипито ми днес липсваше,утре ще пробвам пак,въпроса ми е имам ли право да си удължа болничния,или ще се наложи да си пусна неплатена?
Не мога да отговоря дали имаш право, за мен -да, но нека личната ви каже. След като от болницата са дали само за престоя тя би трябвало да даде продължение.

# 702
  • София
Момичета,имам нужда пак от помощ и ви благодаря,че се отзовавате винаги адекватно.В болнични съм от 02.08.,първо 7 дни,после продължения по 30 дни.Първия от 02 до 09.08.,после от 09.08. до 08.09. и последния от 08.09. до 08.10.И сега-гледам в сайта на НОИ в справка за социално осигуряване за м.08 имам две суми-първо една малко от фирмата,дето да ми платили първите 2-3 дни от първия болничен и после една по-голяма сума,която явно е върху болничния и после за септември-една по-малка сума явно за 8те дни на 2рия болничен които са от семптември и после пак пише отдолу за 09 но насреща е 0 сумата.Защо така?Третия болничен ми е обработен вчера и пише че утре ще ми го изплатят.След изплащането ли ще излязат някакви суми в осигурителните данни или...?И другото което ми направи впечатление е,че за втория и третия болничен изчислените суми са ми съвсем еднакви,така ли трябва да бъде?

# 703
  • Пловдив
Момичета, имам следния въпрос. Според новите разпоредби, които се очакват от 2011, как ще се процедира при застъпване на майчинства? Има ли яснота за това кои доходи ще се гледат?

не мисля,че се планира промяна на зъстепонот майчинство-каквото е сега,таково ще е и през 2011

# 704
  • Пловдив
после пак пише отдолу за 09 но насреща е 0 сумата.Защо така?

защото целия септември с ив болничен
тези 0,00 лв са ти от работата-така е правилно споко
ще ти излезе 2 ри ред за септември от НОИ

Общи условия

Активация на акаунт