Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 25

• 38 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Ей,момичета,вие наистина сте фноменални!!!!Направо сте като фурии,ама от нас  поклони и благодарности ,а  и огромни букети с пожелания за много щастие,късмет и здраве .Благодаря Ви от сърце,за всеотдайността и търпението да ни  ''дарявате'' с труда си.
Аз не успявам да изчета всичко,което се пише из форума,но се опитвам да наваксвам когато имам време.Ако някъде се повторя с друго мнение,моля да извините.Сега да напиша какво ме впечатли много от началото на 2 сезон:
   1.Техническата и дизайнерската част ,работата на сценаристи,оператори,режисьори и актьори е на много по-високо ниво от  1 сезон.
   2.Играта на Ясемин е много по истинска от преди,да не говоря за Саваш,Шахнур,Пала,Фидан и другите.Образите с всеки епизод се затвърждават и на моменти имам усещането за реалност,а не за филмова история.
Включването на Явуз ме очарова до безкрайност,защото имам усещането,че липсващата силна поддържаща фигура до Саваш ще е той.Има силно излъчване,въпреки мачкащото присъствие на Ахмед Моран,бъдещият ага Явуз Моран е уважан и обичан от аширета,повече от баща си.Поправете ме ако греша,ама не ви ли се струва,че Ахмед ага се притеснява от сина си?!Образът,който въвеждат сценаристите е като втората страна на една везна-Саваш и Явуз...И двамата тихи,спокойни,разумни,като езера-на  глед спокойни и красиви,ама в дълбокото нагазиш ли,като морска буря ще те погълнат.Развоя в техните отношения ще е повече от интересен,особено с Ясемин между тях.
Дългичко стана май,извинявам  се ,но с нетърпение очаквам епизода довечера.Лек и ползотворен ден на всички.

# 376
  • София-Банкя
Keii, K@smet, Sunny67, Aleynam i Shedi, Няма такива думи, които да изразят горещата ми благодарност към вас. Прегръщам ви силно, да сте живи и здрави и да получавате най-доброто от живота!

# 377
Keii, K@smet, Sunny67, Aleynam i Shedi, благодаря ви от сърце за превода на 27  и 28 епизод.Специални благодарности  на K@smet за превода на песента.Страхотни сте момичета! Hug

# 378
  • на брега на Дунав
Няколко дни съм много заета и не мога да следя форума, а вие сте натрупали толкова информация, че и два преведени епизода!

БЛАГОДАРЯ, МИЛИ МОМИЧЕТА, НАШИТЕ ТРУДОЛЮБИВИ ПЧЕЛИЧКИ!

Както беше казал някой: Онова, което правим за себе си загива с нас.
                                          Онова, което правим за другите, остава завинаги в сърцата им.

Бъдете здрави и много, много щастливи. Заслужавате го!

# 379

Aleynam , Sunny67, Sunny67, Shedi  , Keii

WINDY_DAY

Момичета огромни БЛАГОДАРНОСТИ ! Невероятни сте правите всичко възможно да ни зарадвате със скорострелни преводи.  Благодара за усилията който полагате .

# 380
ТАЙНИЧКО СЕ НАДЯВАХ......, И ВИЕ МОМИЧЕТА СБЪДНАХТЕ ЖЕЛАНИЯТА МИ - ВЪЛШЕБНИТЕ ФЕИ KEII, K@ASMET, SUNNY67, ALEYNAM, SHEDI[/size][/color] и  РУМЪНСКАТА ПРИЯТЕЛКА WINDY_DAY,! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЛАГОСЛОВЕНИ! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!

Просто се размазах от кеф! Party Party Party Party Party

# 381
Момичета , ако някой иска да смени премяната си за вас са

# 382
dajoan аватарите са супер благодаря newsm51  love001 newsm51

# 383
alians супер радвам се  Hug Hug Hug

# 384
Страхотни сте момичета! Благодаря!  bouquet

# 385
Вече сме в крак със събитията smile3508  Обаче много смесени чувства бушуват в мен newsm12
Саваш БАЛДАР. Имаше мнения че Мурат не е  подходящ за ролята на ага,че е нежен, и е само за любовни романтични роли. newsm78
А може би за  това му е предложена тази роля. Просто не  Мурат, а може би Саваш не е подходящ за  ага Heart Eyes
Именно този ред на мисли предизвика смесени чувства в мен.
Защо Мустафа няма смелост да поиска помощ от брат си newsm78Защо Пала не му седовери за проблема с пистолета newsm78
Защо не вникна в болката на Назан и защоне е в час за връзката й с Бора newsm78
Защо...защо...защо...
Ей го Явуз- дори и в затвора не скъса нишката със сестра си ,братчето си...с  подчинените си- всички го обожават...Почитат един убиец? А Саваш е честен благороден,но е изолиран от доверието на близките си. Всички в къщата на Балдарови си имат своята драма, но  Саваш не е в час-нагъва ориз на диванчето- негова е вината за предателството и на Пала и на Ешреф, с какво ги предразположи , мотивира ,приобщи за каузата с която се нагърби newsm78 Поне ако си беше в къщи по често ,нямаше да му се изплъзнат част от събитията ,шеше да надуши и пистолетните изнудвания ,шамарите, с които Назан бе "възнаградена"...
Мустафа- кога е седнал да поговори с брат си човешки, приятелски,изслуша ли го веднъж поне- скачаше крещейки и шамаросваше...
Как да не се страхува , а после Саваш бълва бури и мълнии защо го прескачат и търсят Явуз  newsm78
Той си живее в свой собствен свят , свой личен живот, и няма лошо в това, но за останалите събития и близки се държи като наблюдател- но му избягаха от полезрението доста спешни и важни нещица...
Извинявайте дружки Савашки Heart Eyes че критикувам любимецът ни hahaha ама той си я заслужава критиката newsm78
Та мисълта ми бе за ролята- много си е подходяща дори, те режисъорите и сценаристите си  знаят работата hahaha

И в тоя ред на мисли за анкетата гласувах с последната опция- че  на този етап подкрепям Чичек - като уточнявам че се отнася конкретно за случая с Мустафа.
Много добро впечатление (за сега hahaha) ми прави Явуз. Тази вечер да видим какво ще ни предложи новата серия и да помислим да посветим анкета и за него newsm78 На старите ни герои почти знаем и кътните им зъби Mr. Green но ...Явуз е нещо ново, (и то готино ново Heart Eyes) заинтригува ме Heart Eyes Joy
В последно време нямам възможност често да пиша и сега май се олях Mr. Green  СОРИ    bouquet

# 386
  • На юг от тук
Момичета, питам се ВИЕ  ОТ КОЯ ПЛАНЕТА СТЕ ДОШЛИ ТУК ПРИ НАС? БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИТЕ. ДУМИТЕ СА БЕЗСИЛНИ ПРЕД ВАШЕТО СЕБЕРАЗДАВАНЕ. txtloves txtloves txtloves

# 387
Lilims , права си, Саваш изтърва всички важни събития в къщата и семейството! Да, твърде беше обсебен от любовта си и от откритието, че е станал баща. Но дали е само негова вината?! newsm78  А това, че майка му многократно го пренебрегваше и си правеше каквото си иска зад гърба му?! Колко пъти тя иззе функициите на ага и го умножи по 0! Основната вина е на Шахнур ханъм - реши, че всичко тя ще контролира, и че всичко от  нея ще зависи, но както видяхме, провали се, а срива и авторитета на сина си.
Чичек я оправдавам в случая с Мустафа, но никак не ми хареса какво каза за развода - "това не зависи от нас двамата" ooooh! . Не ми харесаха и физиономиите, които направи.

# 388
Цитат
но никак не ми хареса какво каза за развода - "това не зависи от нас двамата"" ! . Не ми харесаха и физиономиите, които направи.-mimata67
newsm10
За мен нещата стоят по следния начин
Явуз в затвора ,но в Турция дори сестра му и брат му да не са ходили при него е ходил някой от аширета и му е давал информация къде какво се случва .
Турция говорим за аширети тюрета или традиций и начин на живот .
От другата срана Саваш студент в Америка 5 години работа в Италия до тук доколкото разбрах при него никой не е ходил ,а и той си е идвал много рядко това значи , че е придобил съвсем друг манталитет и вижданията му са съвсем естествени и разбираеми.
Затова смятам ,че е малко трудно да се прави сравнение в реакцийте на двамата артисти.
Мнението си е мое и не ангажира никого с него,но аз немога да сравнявам деиствията им ,а това ,че Саваш иска дом и семейство за сина си и любимата жена според мен е достойно за уважение.

# 389
Скъпи момичета преводачки вие направо ме шашардисахте за толкова кратко време преведахте 2 -те серийки.БЛАГОДАРЯ ви много за това ,че така бързо действате ,страхотни сте newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51
Гледах серията и ми направи впечатление разговора между Саваш и Чичек.Думите й -Само двамата неможем да решим това,т.е въпроса за развода.Защо го каза,след като само няколко серии преди това се развика пред всички ,че ще се развеждат и даже даде пълномошно на Саваш,сега защо изведнъж казва,че немогат сами да решат.А Саваш лато й каза,да си избие надеждите ,че между тях може да стане нещо тя доста си присви усните,май не е съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт