Отговори
# 435
Влизам и аз набързо да се оплача, че няма на кого.

Тази вечер съм сама, мъж ми е на работа, а аз взех, че си отрязох върха на палеца Shocked
Два часа овладявам кървенето, а малката реве - беше ад. Не ме питайте как я нахраних, смених памперса и я приспах Crazy Crazy Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Увила съм се с марли и бинтове, но кръвта избива и през тях  Cry и сега съм с една найлонка и така ще спя - дано не прокърви през ноща, че всичко ще стане мани мани, не ми се мисли.

tihi4ka дано овладеете температурата Praynig Praynig Praynig

moon дано и вие се оправяте вече и да не пиете повече АБ Praynig Praynig

Дано е лека вечерта за всички Hug Hug Hug

# 436
Здравейте момичета,
Знам че рядко пиша,но напоследък съм мнооого заета,куп неща са ми на главата Shocked
чета ви редовно и така поне малко  се чувствам пак близо до вас.Ние с бебо сме добре тежим 8,500 и сме 77 см,не ни биха хепатитната,защото нямаха.Мами от Варна на някое бебче сложили ли са му вече?Мони пълзи стабилно,стой седнал не чак толкова стабилно и най-добре се чувства прав ето защо постоянно ми е в ръцете WinkНапоследък иска само в мен да стой и се къса от рев като излизам от стаята,изправя се сам в кошарата и въпреки че нашата е дълбока,май ще трябва да го свалям вече на долното ниво.Тези дни ще въвеждам месото,а глутена другия месец.Каши още не съм давала педи каза да изчакам.Излизаме следобед като е топличко,но ходим в една тиха градинка до нас ,за да спинка бебо,че той вече през деня я спи 2 часа общо я не.Затова стоим там да поспи,после ходим на шопинг и се прибираме към 18ч.Нямаме още зъби.
честито на всички с повод,да са ви живи и здрави бебчетата!

ТинчетоМного сте красиви със Симона,две бонбонки,голяма и малка Grinning

# 437
Благодаря ти, Васи, за милите думи.Ама ще ти се сърдя аз на теб.Не съм те чувала и виждала не помня вече откога.
Сусалинда, много страшно прозвуча това с палеца.Дано да е добре вече и не кърви повече. Hug
Тихичка, дано малката се оправи и не е нещо сериозно. HugЗа висока и поддържаща темп нашата педиатърка ни беше изписала Хексалгин капки, но каза само в краен случай, ако с нищо друго не мога да я свал тогава да го давам.Може да питаш утре вашата педиатърка.Дано се оправи Йоанка по-бързо.А може ли да е от зъбки?Моята племенница вдигаше до 39.5 темп преди да й избие зъбче.
Лека нощ от нас

# 438
tihi4ka Дано утре няма следа от температурата.  Flowers Four Leaf Clover Пюрето от тиквички ние много го обичаме, само че домашно направено, а не купешкото.
moon И на вас скорошно оздравяване желая.  bouquet
BONI Много са сладки и двамата  newsm51
tincheto Твоята принцеса е истинска хубавица  Heart Eyes
Susalinda Има в аптеките една кръвоспираща "гъба", обаче не помня точно как се казваше. Ако имаш проблеми утре, потърси да я купиш, те са едни бели парченца, слагат се върху раната и кръвта спира. Дано всичко е наред с пръстчето и да заздравее бързо  Hug

Аз от една седмица се опитвам да си уредя един документ за платени здравноосигурителни вноски, който да ми важи и в Англия. И досега посетих три офиса на НАП само за да ме пратят в четвърти! От един ме пращат на друг, и така до края на света. Писна ми  Confused Всеки казва, че документът не се издава в техния офис, а в друг.

Освен това служителката Веселина Иванова от централния офис на НАП на Аксаков 21 я няма два дни подред - първия път портиерът каза, че си тръгнала рано защото не била излизала в обедна почивка и да отида на другия ден (!!) На другия ден колежката й ми каза просто че сега Веселина я няма, и пак да дойда "утре" и че не може да ми помогне. Надявам се заплатата на въпросната да отговаря на часовете заетост. В България явно нещата никак не са се променили. Досега загубих цяла седмица за нещо, което трябва да ми отнеме половин час, и което още не съм получила. А и липсата на елементарна човешка любезност и откритата грубиянщина на портиери и служители в някои офиси на НАП ме порази. Явно бях забравила как е, но си припомних набързо. Дано не ви се налага често да ги посещавате.

# 439
Добро утро мамчета.

Carmen, веднага се оплачи, аз ако знаеш какво ги правя в такива случаи, направо полудявам.... В тази държава само със скандали и невъзпитано нахалство можеш да се оправиш. Съжалявам, че трябва да си призная, но в такива случаи ставам невъзпитана, нахална и груба, защото ми е омръзнало да ме правят на идиот, да се чувствам като Алиса в страната на чудесата, при все, че си плащам всички данъци и осигуровки и то на максимума.... А извинявам се, ромите получават стократно по-добро обслужване именно, защото са нахални и ....  Все пак тези хора си взимат заплатите благодарение и на мен и всеки път им го повтарям и се държа точно по начина по-който и те с мен... А в държавна институция всяка услуга не може да се предоставя само от едно лице, т.е. въпросната госпожа се замества от някой.... Непременно се оплачи ако отново не успееш да си свършиш работата. Аз обикновено в такива случаи и предварително по телефон и интернет разбирам точно какво трябва да направя, за да не си хабя излишно нервите и времето... Успех ти желая днес... Hug Hug Hug

Susalinda, Hug Hug Hug Hug милата, дано се оправиш, много неприятно...

Ето сега кафето ви дами

Отивам да си играя с моята принцеса, приятен ден от мен

# 440
Добро утро и от нас с Вики, ние вчера се наканхме да излезем, но майчетата т Варна се уплашиха от вятъра и не стигнахме до Морската градина. То и ние бързо се изприбрахме де, че на мен ми замръзнаха ушите. Днес ще видим дали ще излезем, за час поне ако не завали.
Вики още непълзи, но като я хванеш под мишниците ика само да подскача. като пружина са й краката. Сега нещо много мрънка. Не знам какво й е. Нещо не е на кеф.
Тинче, страшна е тая рокличка бялата, а това на главата на Симонка много ми хареса. Живи и здрави да сте. Ние утре си заминаваме от Варна. ЖАЛКО. Януари може би пак ще дойдем. 

Ох, ставам, че Вики църка, та се нетрае.

# 441
Натали, мерси за кафенцето Hug

Бони, страхотни са ти момчетата, Марти изглежда привързан към Виктор,така ли е?

Тинче, едно време по повод колебанията ти за името ти писах, че всички Симони са големи красавици - права бях Laughing А за теб просто нямам думи, страхотно изглеждаш. Честито християнче!  bouquet

ето го и порасналия Валери

Тихичка, да ти кажа понякога ми се иска да живея на местенце като вашето, но това е дълга тема. За температурата - аз процедирам така. НЕ свалям температура под 38.5. Това по съвет на моят педиатър, д-р Мангъров (завеждащия детското в инфекциозна болница), д-р Масларски, а и доста прочетено по въпроса. Ако детето не е отпаднало и над 38.5 не е нужно да се сваля, съответно ако е отпаднало при по-ниска температура, се сваля. Но рядко децата с 38 са отпаднали, без сили и т.н. А защо се прави така - Температурата сама по себе си не е симптом,а индикация, че има някаква инфекция и организмът се бори с нея. Най-благоприятната среда за вирусите е температура около 37 градуса. Съответно при по-висока температура същите биват "изгаряни" бързо. Обикновено при Никола една нощ с температулра около 39 (която нощ не е лека, не мога да си кривя душата) и на сутринта се събужда все едно нищо не е било. Единствения път, когато съм давала температуропонижаващо беше, когато са роди Валери и аз исках да го отделя от брат му, съответно брат му искаше да съм до него и се принудих да му дам панадол, за да спи спокойно. Сваляше я за няколко часа и после пак. Подържа Т 6 дни по този начин, добре че педи е готин и не го натъпка с антибиотик. Та това е моят опит с температурата  бързо оздравяване на малката бонбонка Hug

Ние отиваме на Банско за уикенда, дано не е много студено

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 10:03 от марисса

# 442
Добро утро.Вече нямаме температура. Laughing.Да ви се похваля.Направо си отдъхнах.И все пак за всеки случай ще пуснем урина,за да видим да не би да има бактерия.Сега дори смятам малко да излезем.Меги когато ни заваля дъжда бяхме в едно кафе.Не успя да ни намокри.
А за зъбки незнам педито казва ,че не е от зъбчета.
Важното е че мина.Направо се побъркахме 2 вечери.Дано никога да не се повтаря.
Направих и пюре от тиквичка да видим дали ще го яде.Аз ви пожелавам лек ден и приятни разходки. Hug на месечинките.И на всички които ми дадоха съвети и подкрепа. Heart Eyes
Натали мерси за кафето много е хубаво.

# 443
  • София
Тихичка, радвам се, че вече сте добре.
Днес май ще е хубаво времето и ще мръднем по-далеч. До сега ходихме само до нашите (на двора) и в градинката до нас, че в парка е много неприятно като е студено, но днес може и да се поразходим повече.

# 444
добро утро и от нас.
честито на днешните бебоци-живи и здрави да са.
Сусалинда,как си днес?спря ли да тече кръвта?
Тихичка-браво че нямате днес температура.аз чисто пюре от тиквички не съм давала,правила съм в комбинация с морков.дано на Йоанка и хареса.
Тинче абе голяма мадама таз Мона-кокона.много сте хубави и двете.
Кармен,дано днес си свършиш работата-макар че е петък и или ще работят до обяд или с клиенти бъобще няма да работят. Peace
Елзас днес гледам че пече,ама още не съм излизала.ако става ще ти звънна за разходка.
Марисса-Валери много е пораснал.мн са сладки с батко си ,особено в коритото.
Натали мерси за кафето,даже пия от него Wink
Васи Hug
айде лека от нас.

# 445
Здравейте и от нас.
Благодаря на всички за милите думи Hug Hug Hug
Марисса, разбира се, че си спомням.Благодаря ти още веднъж.Радвам се, че се завърна и пишеш по-често.А твоите двама сладури са прекрасни.Пу-пу-пу
Тихичка, браво, на Йонка, че е преборила температурата.
Натали, благодаря за хубавото кафенце.Сипвам се, че нещо днес едва се надигнах и едва гледам.
Елзас, съжалявам, че така се получи вчера и много ме е яд, че днес няма да моа да изляза, че довечера ще имам гости и ще трябва да се приготвям.Разбрах, че по принцип си ми близо да вкъщи.Аз съм до пазара.Жалко, че чак сега разбрах, но другия път като си дойдете във Варна можем и по-наблизо да се видим.А това на главата й е плетена лента и допълнително е закачено цветето.
Кармен, благодаря HugА ти наистина както ти е казала Натали я докладвай някъде тази служителка.То ако имаше едно лесно целите институции да се докладват някъде и да се вземат някакви мерки, но уви така е в България
БОНИ, и вие сте много сладки.
Абе всички мартенчета са такива прекрасни дечица.
Сусалинда, дано ти се е оправило пръстчето.
КрасиHug Hug HugНацелувай малката шуша от мен.
Ами, това е от нас.Пожелавам ви един прекрасен ден

# 446
Мамита здравейте  Hug

Каката ни е с Варицела от вчера  Tired Моля ви за стиснати палчета и положителни мисли за нас всичко да минава бързо, че така ми е свито и притеснено  Praynig
Педиатърката каза, в 8 ОДЗ  имало цели групи болни, а в нашата сме само ние. Та може и от парка да сме го хванали или като сме пазарували в Пикадили  newsm78

Набързо прочетох че Йоанка на Тихичка е добре вече, че го мислих детенцето. За температурата твърдо подкрепям написаното от марисса.

Никола спи на терасата. Няма да има разходки  Hug

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 18:08 от Щастлива съм!

# 447
Щастлива съм, стискам палчета бързо да я изкарате

# 448
  • София
Щастлива съм, стискам палчета

# 449
  • На брега
Здравейте! Честити месечинки на празнуващите! Да са живи и здрави!
Скоро не съм наминавала. Тези дни стоях надалеч от комп-а. Хвърлих по диагонал едно око назад.
Тинче, много сте готини и двете Hug! И аз напоследък се зарибих по разни бебешки аксесоари, които изработвам сама. Научих се да изработвам разни диадемки, шапки, брошки, патъци  Laughing, абе луда работа! Скоро ще кача снимки във ФБ да ви покажа, какво измайсторих докато стоях затворена в стаята поради лошото време.
Валери на Мариса и Марти Бони също са много чаровни!
Дина, Боби е станал голям юнак-богатир!
vassi79, браво на Мони! Веднъж ви видях в Морската на една пейка (първо разбира се, загледах младежа - та той е толкова харизматичен:)), но ме досрамя да ти се представя...
И на снимки на Вики на Ахони попаднах някъде - и тя е голяма мадама!
Светличка, моят педиатър е д-р Крайселски, кабинетът му е в 22 п-к. За мен си е идеален, допада ми. Никола за 3 години най-силното нещо, което е пил е проспан. Докторът не е паникьор като някой, за да изпише антибиотик наистина трябва да има причина. Освен това доста знае, не е имало случай да го хвана неподготвен. Недостатъкът е - много е натоварен, може би най-натоварения детски лекар там. На първа стр. е номера ми (или поне беше доскоро), звънни за разхидки  Hug
Относно педиатъра,аз съм при педиатъра на Марисса.И аз съм много доволна от него.Млад,знае много неща и винаги е в крак с новостите.Все пак и той е млад баща:))На мен особено много ми харесва факта,че консултациите са в отделен кабинет и така малкото дете няма контакт с болните,чакащи пред кабинетите:))
Знаем го, знаем го д-р Крайселски чак във Варна  Wink! Лично аз съм ползвала съветите му неведнъж и съм съгласна с казаното от Марисса и Звездичка newsm10!
Изследванията на Елена са много добри! Тя все още не е боледувала... и се надявам да не боледува скоро.
При нас захранването върви бавничко, според схемата, която ни изготви д-р Георгиева (гастроентеролог).  Най-обобщено схемата е такава: оризова/елда каша (сутрин)- след 15-20 дни зеленчуково пюре (на обяд), като въвеждането на нов зеленчук е през 5дни - след още 15 дни кисел(той е с царевично нишесте и е преход към глутена) - после месо (пуешко, заешко) по обяд, през ден със зеленчуковото - след още 15 дни замествам кашата за закуска с попара със сирене и масло (глутен). В 8-мия месец-жълтък, в 10-ти месец стърган плод...
От зеленчуците засега съм въвела картоф и от днес, тиквичка. Привотвям си ги сама на пара. Много ме изкушава и педагогическото захранване...
Пожелавам скорошно оздравяване на всички болнични бебчета и мами!

Общи условия

Активация на акаунт