Отговори
# 540
Да попитам пак...има ли някой от вас който ходи на Gymboree???за да ходим заедно Simple Smile

ти какво имаш в предвид newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 20:46 от STELLEE

# 541
  • Sofia
http://www.gymboreeclassesbulgaria.com/
Ето това е.Намира се в The Mall. Ходихме вече 2 пъти и много се забавляват бебетата!

# 542
Да попитам пак...има ли някой от вас който ходи на Gymboree???за да ходим заедно Simple Smile

Извинявам се, че нищо не знам... Това не са ли някакви детски партита или нещо такова?  Embarassed Къде се намира?

П.С. Изпреварили са ме с въпросите докато пиша Simple Smile

Като говорим за хранене - аз вече се чудя правилно ли го храня, или не, защото е тъничък Sad Знам, че тук се писа да не се сравнява едно детенце с друго, но ако нямаше сравнение, как щяха да направят онези таблици с теглата и височините, нали така?  Wink Щом според статистическата таблица моят бебо е под средното тегло, а най-висок на височина, значи е сравняван с други бебета (и то момчета, щото за момичета таблицата е друга).
Аз си мисля, че го храня добре и очаквам поне да не е под средното, но не се получава  Embarassed Като ви чета, излиза, че ние ядем доста повече от някои бебчета, а сме по-леки от тях.  Confused
1. Нощем се буди между 3 и 5ч изсмуква 230мл АМ
2. Към 8 - 10 ч - каша с АМ или с вода и малко плодово пюренце за вкус (общо около 100-130гр
3. На обед - зеленчуково или месно/зеленчуково пюре
4. Следобед - плодово пюре, понякога допълнено с АМ
5. Вечер - оризова каша - или с АМ, или с вода и малко плодово пюренце за вкус (70 - 100гр) и след това изпива около 50-100мл АМ
Ядем си пет пъти, будим се нощно време неизменно и не смятам да му махам нощното хранене докато сам не го направи.
Хем яде, хем на тегло все казват, че е малко под средната стойност, а на височина върви височък. Нещо грешно ли правя? (още не ядем жълтък и глутен, домат и моркови заради алергиите)

# 543
http://www.gymboreeclassesbulgaria.com/
Ето това е.Намира се в The Mall. Ходихме вече 2 пъти и много се забавляват бебетата!

Аз бих дошла на бебешко джамбуре, обаче... не е ли страшничко по отношение на зимните грипове и подобни температурни болести?  newsm78

# 544
Ей Илианка, как пусна това на Пуфиса. Аз още във вторник бях пуснала нашата история ама нещо не ми излезна и реших че не съм се справила. Но днес като влезнах за Жорко и видях, че и Никола го има
Ако ви хареса гласувайте и за нас  http://mypufies.com/bg/stories/view?id=616 Гласувайте за наш Никола, ако ви хареса

# 545
  • California
Привет и от нас!
По диагонал прочетох каквото можах, че нямам никакво време за нищо...
Кармен, ако не слагаш вода в кашите, а АМ, бебчо ще качва повече  Peace И все пак важното е колко качва и качва ли въобще. Не се притеснявай от тези чартове - всяко дете е различно  Hug Клише е, но е вярно Simple Smile Докторът какво казва?

Гуш на всички и времето ми за форум свърши  Rolling Eyes  Laughing

# 546
Здравейте мартенски мами,
Честит първи сняг:))
Честити месечинки и зъбчета:))
На нас ни изби второ зъбче отдолу:)Вече сме малко по-спокойни.
Днес бяхме на разходка в The Mall.Групово бебешко похапване на пюренца,после и следобедни каши:)Весело си изкарахме:)Галка пофлиртува с един младеж-говориха си,а тя му се усмихва,по едно време се позасрами Simple Smile)качила съм клипче във фейсбук.
Rosi17 днес се запознах визуално с Gymboree и с услугите,които предлага:)Първите 45мин са безплатни.Аз предлагам да се организираме един ден и да отидем повече мартенски мами и да си поиграят децата 45 мин.
Аз заспивам smile3507
 Hug Hug Hug Hug за всички.

# 547
Привет и от нас!
По диагонал прочетох каквото можах, че нямам никакво време за нищо...
Кармен, ако не слагаш вода в кашите, а АМ, бебчо ще качва повече  Peace И все пак важното е колко качва и качва ли въобще. Не се притеснявай от тези чартове - всяко дете е различно  Hug Клише е, но е вярно Simple Smile Докторът какво казва?

Гуш на всички и времето ми за форум свърши  Rolling Eyes  Laughing

Точно това е, че докторката гледа според таблиците и всеки път ми казва, че на тегло е под "средното", а на височина е "най-висок". Затова споменах тези таблици. Някои доктори ги знаят горе-долу наизуст, други ги гледат.
Последния път беше качил 500гр, за разлика от по-предния път, когато беше качил само 70гр. Малко навакса, но не достатъчно.

А за кашата - обикновено сутрин му давам с мляко, а вечер с водичка и плод. Искаш да кажеш, че трябва да слагам кашата направо в плодовото пюре без да добавям вода ли?

# 548
  • California
Кармен, имам предвид да слагаш АМ и в кашата, в която слагаш плод - аз така правя, само че с кърма.
500 гр. за месец е много добре за тази възраст според моя доктор Peace дано продължи да качва по толкова и занапред Simple Smile

# 549
Добро утро момичета!Дина честит рожден ден Мила моя!Жива,здрава в кръста корава много уважавана и обичана и най-вече най добрата мама на света.
Гласувах за бебчетата ви Илейн и Щастлива съм.Аз също ползвам "Пуфис".
Кармен колко тежи Вини?Че не помня.И колко е висок.Аз също много се притеснявах,че не я храня както трябва,но тя просто си е злояда.От 2 дни си махна и нощното хранене(от 1 страна ми казват,че отдавна трябва да го е махнала).Важното е да са живи и здрави така казва нашата педиатърка,а аз и се доверявам почти напълно(само не съм съгласна да замествам сутрешното хранене с кърма със попара.)
Днес сякаш се опитва да напича и може следобяд да се поразходим.Но ако спре вятъра,че с тия грипове много ме е страх да нея разболея.
Честито на месечинките. Hug

# 550
Добро утро и от нас с Вики, хайде на по кафе.

Вики е забила нос на кревата и издава някакви звуци. Чакаме да я преобувам и храня, че още не сме закусвали. Ще ядем грис с пюре от круши (дано го яде де) и стандартното ни за закуска 80 мл. АМ.

Гласувах и аз за двете бебенце на Пуфис. Ако мога и аз е сложа моята бузана.

Хайде лек и приятен ден от нас.

# 551
Vasilia Да, 500 гр е добре, но даже и това наваксване не успя да го прехвърли над средната стойност на теглото според "ония" таблици. Дано наистина да продължи да качва така. Иначе АМ не му слагам в някои хранения защото е на Фризопеп, който е горчив, и ми се иска поне сладкото пюренце да няма горчив вкус Hug Hug

tihi4ka На възраст 7 месеца Вини тежеше 7750гр и беше 73см. Оттогава още не сме ходили на консултация и не знам още колко е качил, но не ми се струва особено натежал този месец. Теглото го преценяват според това на какво тегло се е родило бебето и от какъв пол е. И според педи-то ние сме тънички. И ми казва да давам жълтък и попара със сиренце, но той се изрина от сиренето, а жълтък изобщо не смея да пробвам да му давам. Rolling Eyes

# 552
  • Sofia
Добро утро!
Carmen относно гриповете какво да ти кажа...племенницата и сестра ми се разболяха само от една разходка в мола така че е много относително. По принцип уж не се водят болни деца там. Ние вече ходихме 2 пъти..първия бяха 5 бебета а 2рия 3. Нито едно болно. Надявам се няма да имаме проблеми.
zvezdichka така е за 45 мин безплатни. После ако си купиш карта е с намаление. Ние сме там! Така че ако иска някой може да се разберем.
Лек и слънчев ден на всички. Simple Smile

# 553
Здравейте,

Кармен, не се притеснявай, правиш си всичко както трябва. И моята Деляна е слабичка, АМ яде макс по 200 мл на ден, сутрин в 5,30 - 100 мл и вечер в 22,00 - 100 мл. През деня ядем 9,00 - 200 гр. попара с 4 лъжички АМ, директно в попарата, 2,5 сухара слагам, 1/4 кубритена кутийка сирене обезсолено БИО и масло президент. В 13,30 ядем - 190 гр, пюре ХИП месно задължително и 50-60 мл десерт - плодово пюре. В 18 ч - 180 мл каша - може и на ХИП от готовите и 1 йогуртче на Хумана или Нестле. Сок не иска да пие, водичка пие около 100 мл на денонощие. Ние сме 67 см и 7350. След обяд към 17,00 ч изяжда една бисквитка на хип или на плазмон. И нас все ни казват, че сме слаби и дълги, но аз спрях да се притеснявам, аз съм била така, мъжа ми пък не е ядял изобщо, злояд, злояд - и двамате сме високи и слаби, е, бяхме, докато аз не качих повече от 30 кг, но вече съм свалила 20. Аз съм 176 см, мъжа ми 184. на кого да прилича. Не се притеснявай, не може да вкараме в калъп всички, всяко дете си е с индивидуално развитие, а и да ти кажа, аз не искам дебело бебе, защото на мъжа ми дъщеря му е на 12 г и е висока 167 см и тежи 64 кг, носи 40 номер обувки - няма никакво отношение към храната, тъпче всичко без да се притеснява изобщо, не спортува и да ти кажа честно направо се чудя как е възможно така да се възпитава едно дете. Аз се опитах да поговоря с нея, но нямаше никакъв успех моя нещастен опит и мъжа ми каза да не си правя труда.

Синева май днес има рожден ден. Да се появи и да каже, иначе ако има Честит Рожден ден мила, да си жива, здрава и много ,много щастлива.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Елзасче  Hug Hug Hug и на всички Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Моите родители са при мен и аз съм безкрайно щастлива  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 554
  • Варна
Здравейте мами! Hug
Минавам набързо да ви почерпя за рожденния си ден  party023  cook newsm38, не се научих да слагам картинка newsm78!
ИСкам да благодаря на всички мами, които вече ми честитиха във ФБ!
Честит рожден ден и на  Дари! Да в жива и здрава, много обичана!  bouquet
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт