Отговори
# 555
Здравейте и от нас.
Дина, душицо, честит рожден ден.Да си жива и здрава, много обичана, щастлива и късмета да ти е верен спътник HugНе можах да те изненадам.Нали сме от късните ние Blush
А сега да се отчета.Бяхме на консултация.Вече сме 7620 и 71см.Наддали сме само 220гр., но не ме притеснява.Хапваме си стабилно.Въвеждаме месцето сега, а след 2 седмици и глутена.Ами, това е.
Честити месечинки на всички.
Синева, честит рожден ден и на теб, ако ни четеш.Мъчно ни е за теб и всички ще се радваме да се завърнеш.

# 556
минавам само да ви видяи отивам да приспивам кукличката ми.кармен според мен си е добре детето,но незнам.а пък и те лекарите са малко  #Crazy на тема тегло-поне според мен.Съгласна съм с Натали че не е хубаво да е дебело.А пък това дете дето си го описала в поста си е много едро.Но ккато влезе в пубертета ще се усети и оправи.А пък с тия таблици не съм съгласна.Според такива подобни таблици Йоанка трябва да яде по 170-180 гр кърма,а тя повече от 140 не може.Също и физическото развитие-на тази възраст трябвало да стои права и да се държи за някъде,да но тя не може.Показвам и но няма и няма.Иначе всичко друго си прави.Така,че тия статистики  #2gunfire са само ориентировъчно.Според мен поне.Не може всички бебета да са еднакви.Например на една позната бебката и е на 4 месеца точно на кг е колкото Йоанка(6800) и има 2 зъба,а Йоана няма и какво трябва да я смятам за недоразвита ли?
Това е моето мнение ако мислите различно кажете защо. Hug

# 557
Кармен,какви сса тия глупости бе....Теди също беше на последната консултация 7700 и 70 см.никой не ми е казал  че е слаб или нещо подобно....На предната консултация беше наддал само 100 гр.,а сега 550 гр.а той не се спира за минута....нормално е вече да наддават по-малко.Тия доктори ми иде понякога #2gunfire
ДИНА честит рожден ден и от нас само щастливи мигове ти пожелаваме.Да нацелуваш малкото Бобче....Целувки и за теб разбира се.... Hug newsm51

# 558
Всичко знам за тебе, бебе!
Автор Мая Дългъчева, из сп. “Първите седем”
26. 08. 2003

Днес татко ме гушна и радостно рече:
“В корема на мама живее човече.”
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

“То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема й бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
“Не, не се тревожи! - Мама права застава. -
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка - и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува -
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама -
два банана изяжда, две филийки препича…
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема й кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.
Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни -
съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: ”Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
“Още малко остана - моят татко отвръща. -
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

Вени,като имаш време може до го качиш в блога!

# 559
  • Sofia
ilein7 много е готино! Което ме навява на мисълта.....някой мисли ли скоро да има още едно???  Rolling Eyes

# 560
Илианка страхотно е   bouquet

Роси аз с още едно и то в корема ми и вече съвсем ще съм луда  hahaha Нооо някой ден  Wink кой знае Mr. Green

# 561
Аз искам още едно, нооооо кога ли.

# 562
 Grinning Grinning Grinning,мамите дето са с едно да му мислят,ние с Норчето сме се отчели пред държавата! Mr. Green  Ама тя като я гледам,май пак  е мераклийка!Нека де!Да има повече българчета!
Rosi17 да не е кандидатка???????
Ми  Rosi17 като иска,да почват да работят по въпроса.
но моят съвет,като мама на деца с 13годишна разлика е,че колкото са по-големи децата,по-добре! Бебе лесно се гледа,дето спи и си буди да яде на 3 часа,ама сега ще видим като почнат да растат-питайте и Стелле и Красита.
Честит рожден ден на Дина и Дари-много щастие и любов!

# 563
здравейте Hug

честито на рожденниците  bouquet

илейн педито ми каза че щом неиска попарките да слагам сиренцето в пюренцата заради самото сиренце защото е хубаво и полезно.нали има калций и т.н. и аз така ще правя.

Hugкармен мила съгласна съм с другите мамчета.краско на 7 месеца беше точно 7650 и според мен и според доки си върви съвсем в нормите.сега на 8 е 8200 което също е мноого добре.72см.виждам че и вие сте горе долу толкова,моята доки също не ми е казвала че е под нормата,а напротив.иначе прочетох че следобед даваш плодово пюре и ако съм те разбрала правилно го даваш за 1 ядене,но има нещо друго че плодовото пюре не замества хранене,то е все едно да му даваш сокче и според мен му давай кашичка или нещо по-стабилно,но все пак ти преценяваш,това е мое мнение.аз давам така:
сутрин 180мл АМ
на обяд 190гр зеленчуково или месно пюре+десерт плодово колокото иска(около 50гр)
следобяд млечна каша+плодово за десерт пак колкото иска,обикновенно пак около 50гр
вечер 180мл мляко+2 бисквити на плазмон
и след това се събужда 1 път да хапне пак 180мл. а понякога сутрин му давам 100мл мляко +плодово пюренце

но пак ти казвам да не се притесняваш изобщо не е слабичък Hug Hug Hug

# 564
  • Sofia
Хе хе хе аз кандидатка не съм за момента...признавам си го съвсем открито че незнам как бих се справила с едно бебе в момента. Моята Анабелка с тази енергия дето има където няма спирка ми е достатъчна за момента. Просто ми е интересно пък и се чудя каква разлика е добра между децата. И не само...за майката кога е най-добре ако иска да има още едно (без финансовия въпрос). Затова така подпитах Crazy

# 565
# 566
Честит празник на рожденичките! Живи и здрави, много щастливи и обичани!

И аз да се включа по въпроса с килограмите. От дете до дете - разлика огромна.
Мисля, че и по-рано съм писала - голямата щерка на 1 година беше 8.400 кг. и 74 см., а Дарина на 6 месеца беше 8.200 кг и 72 см (за сравнение кака и на 6 месеца е била 6.400 кг, 64 см, а сега госпожицата на 13 години е почти колкото мен - 163 см. е). А хем са сестрички, а и при раждането килограмите и дължината им беше почти еднаква (2700, 47 см Дарина и 2800, 48 см - каката).

Стига дечицата да са жизнени, да са подвижни, да са спокойни и здрави, не се притеснявайте за килограмите.

Храненето на Дарина е следното:
1. Попара с 4 малки сухара, сирене почти колкото кибритена кутийка и масло, колкото грахче.
2. На обяд - 190 гр. зеленчуково или месно-зеленчуково пюре плюс 50-60 мл. мляко при заспиване.
3. След обедния сън - чисто плодово пюре 120-130 грама
4. В късния следобяд - или каша, или плодово-зърнесто пюре, или пюре плод с извара
5. Вечер - 210-240 мл. мляко с три бишкоти.

Мога да се похваля - Дарина вчера и днес не е вдигала температура, даже днес излезнахме навън.
Никакви капки, стеримар и помпи не можаха да помогнат така, както въздухът навън и дългата баня преди лягане. Преди да излезнем нослето и беше все още съвсем запушено и хъркащо, а като си легна тази вечер за първи път от няколко дни успя без проблем да си изпие млякото и да заспи... без капки, без стеримар, без помпички.
Има обаче и друго обяснение за температурата и неспокойството - избили са 3 зъбчета едновременно - то и това допълнително я изнервя и дразни.

Просто ми е интересно пък и се чудя каква разлика е добра между децата.

За разликата - май колкото майки и семейства, толкова и отговори.
Лично за мен по-добрите варианти са или с много малка разлика и да растат заедно, или с по-голяма разлика (над 6-7 години), за да се избегне съревнованието, ревността, битките Simple Smile
Ако можех да върна времето назад, вместо разликата между първото и второто да е 4 години, а между второто и третото - 8, бих родила второто две-три години по-късно, така че разликата между първото и второто да е 6-7 години и между второто и третото - пак толкова да е.

# 567
  • Варна
Добро утро мами не съм писала от сума ти време ама малката е болна
УЖ вчера бяхме на контролен гърлото е по добре спря да кашля почна да яде викам да оправяме се да ама не. Като се прибрахме тя спеше събуди се наяде се стабилно на обяд и от там като реши това дете че ще крещи ама колкото глас му държи. Снощи като спеше почна да й хърка трахеята викам си става нещо. Събуди се снощи с мрънкане дадох бибата и я взех при нас заспа даже не пожела да яде каквото е яла на обяд това следобедното на последната лъжица нещо почна да се дави и да й се гади и всичко навън. Тая сутрин кашля с храчки и носа й пак хърка хем лечението продължава до понеделник. Сутринта сега си изяде млякото а тая кашлица как да я преборвам направо вече нерви нямам. Кажете някой бабешки лек какво да й дам сега ще й правя чай за кашлицата....
Относно храненето при нас всичко е на етапи и моменти
сутрин 210мл мляко
към 10 130-150 каша илипюре
към 1-2 130месно пюре и 80или 130 пл пюре напоследък само 80изяжда
към 4-5 си иска млякото и си го изяжда пюре или каша не иска млякото е 200мл
и към 8-9 каша че да я държи до сутринта 125гр
Относно второ дете не благодаря. Първо от фин гледна точка с едно ни е адски трудно камо ли с две. Не искам повече да си седя вкъщи смятам на година и половина катос тане Сияна да я пратя на ясла а аз да тръгна на работа. Някой ден по нататакъ може. С брат ми имаме малка разлика и хич не ми допада по-добрес по-голяма хем голямото щепомага и то а иначе има деца дето не приемат по-малките стават и конфликти но пак е до дете и родител
За кг-ите и аз съм в пълен шах според педи е добре с нейните 7600 и 70см височина
Изследванията й са добре всичко си е в норма яде стабилно а не качва предния месец бяха само 300гр но тя не се спира и явно по бързо изгаря калориите и не трупа много знам ли а и с тия зъби и не спокойния сън
На кратко ви се оплаках едно хубаво рано сутринта ама знам че ме разбирате най добре
кафето е от мен токущо си го направих картинки не мога да слагам Simple Smile))) връщам се да чета че още нещощях да пиша

# 568
Добро утро от нас.Минаваме да ви видим и после малко да поизлезем,че мъжете(мъжа ми,свекъра,девера,зет ми и 1 комшия)колят прасе.И ще трябва да помагаме.В смисъл да готвим за бригадата.
 Hug Диди Пейчева дано малката скоро се оправи.
За 2 дете не мисля още.Пък и аз бях секцио,а за второто съм си казала,че света ще обърна,но трябва да е нормално.А това може да стане според 3 гинеколози"поне след 4 години между 2-те бременности".Така че не бързам.Пък и финансовия въпрос не е за подценяване.А и това за малката разлика.Ние с брат ми имаме 2 год,а той със сестра ми също 2 год.Майка ми е луднала.А аз не благодаря.Млада съм още няма за къде да бързам.Чао от нас.

# 569
Привет от мен  Hug Hug Hug Радвам се че вс сте добре а болните бързичко се оправят.
 Да се включа и аз по темата за килограмите на бебенцата моята последно беше 7200 което по таблиците е малко но аз съм на принципа че отглеждам детето си а не го УГОЯВАМ.Голямата ми принцеса все още си е слабичка 21 кг на 6 год но за сметка на това е висока  Peace Само се моля да ми са живи и здрави Praynig Вуйна ми когато гледше дъщерите си постоянно ги тъпчеше имало е случай повърнат и тя пак продължава.То небеше мед масло месо...за да са "подсилени" и сега на по 18 год едната е 94 кг а другата 96 като гардероби са.За това съм на принципа че детето си знае кога да спре да яде!!
Спирам че пак ферман стана  Joy
Поздрави на всички и прекрасен ден  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт