Отговори
# 570
Аз пак да кажа - според мен не може да се сравнява едно дете с друго по този начин, а се взима индивидуално прогреса на растеж, и той се сравнява с прогреса на други деца. Взима се рожденото тегло и възрастта плюс мерките х и у, например. Ако кажем само "детето тежи х кг и е високо у см" - това нищо не означава само по себе си и наистина няма смисъл да се сравнява със същите параметри на друго дете. Аз обаче спирам по тази тема.
За тъпченето да кажа - моето дете не го тъпча насила изобщо. То има хубав апетит, яде с удоволствие, но не му се лепи. Може би това е добре в крайна сметка.

# 571
  • София
Здравейте, прочетох по диагонал, че доста ми се беше събрало.
Кармен, щом си хапва и е жизнен и здрав защо се притесняваш? Вики пък беше отслабнала и после малко качи, но док продължава да вика, че е едра и да я третира като такава, но ако и този месец не е наддала ще искам да я захранваме повече и без това имам чувството, че е гладна (та й давам повечко отколкото док дава).
Относно второто дете си признавам честно, че в момента нямам никакво намерение за такова. Дори бабите много се сърдят като кажа, че всичко, останало от Вики, ще подаря на кумата си, когато роди и няма да пазя за второ. Била съм много сигурна, че няма да имаме. А нощем сънувам, че пак съм бременна (за втори път) и винаги е кошмар. Все пак не ми е разрешено да забременявам 2 години.
Мамма, раздвам се, че Дара е по-добре. Дано всички болнички бебета и мамаи се оправят бързо.
Целувам ви и ви прегръщам.

# 572
Здравейте, Вики е много кисела. Май са зъби.

Днес си харесахме една спалня с мъжа ми в Зоната - страшна е. Дано да си я вземем.  Praynig 700 лв. и ношните шкафчета още 240 лв., но е много хубава.

Хайде лека вечер и да не забравите да си върнете часовниците с 1 час назад.

# 573
ahoney А аз нощем сънувам, че на Вини са му поникнали зъбки! Две нощи го сънувам вече.  ooooh!
Да ви споделя, на мен докторът, който ми прави секциото, ми каза да не забременявам две години. А наскоро ходих при друга гинеколожка на преглед, и тя ми каза, че можело да си забременявам, даже до края на тази година ако искам  Shocked
Не че имам намерение да го правя изобщо, просто се учудих много.

# 574
Здравейте, мами. Чета ви отзад напред, за да съм сигурна, че поне най-пресните новини не съм подминала. Но успях да ви прочета.
Мамма, съжалявам за Дари, милото дете. Радвам се, че е пооправило. Hug
Всички болни бебенца да се оправят. Praynig
Като ви чета имам чувството, че моите бебета се развиват толкова преждевременно, а и все пак се родиха на 4 февруари. Нали казват за близнаците, че узряват по-бързо и са готови за раждане след 34 седмица. Моите го родих в 35 и очаквах да се развиват като недоносени. В момента сме напълно захранени (закуска, обед и вечеря)+ АМ сутри и вечер, ходим стабилно в проходилките от месец и повече, отваряме шкафове, ядем бисквити на поразия, пърчета банани, манго, пием от чаши самостоятелно, изправяме се от седнало положение хванати за някъде или някого, пляскаме с ръце, казваме АМ АМ АМ като видим храна, викаме МАМА и тн. Вече здраво се опитваме да пълзим. Играем играта пикабу,която е като си закрия лицето с кърпа и после изведнъж се покажа и голям смях пада.
Филип спи непробудно по цяла нощ от четиримесечен.
Христо е много неспокоен, с тези кожни проблеми и толкова ми е тъжно. Дай Боже да го израсте. Сега сме на една програма според която до 2 седмици трябва да заспива сам, когато го сложа в леглото и да не събужда цяла вечер. Горкото ми дете, трябваше да откаже бибероната и нощното хранене в една вечер. Много ми е мъчно, но знам, че го правя за доброто му. Според лекарката тук детето не наддава, защото няма добър сън и заради нощното хранене. Сега от 3 вечери няма бутилка посреднощ и през деня си хапва добре. Дай Боже системата да проработи. Praynig
И двамата уж се хранят еднакво, а преди 2 седмици единия беше 7800 другия 8600. Според здравната това е ок.
По въпроса с храненето здравната каза да не ги тъпча, ако на обед не ядат много после ще наваксат. Според тукашната система вече на моите бебета трябва да им слагам храната на тавичката и те сами да ядат. Аз обаче не сън привърженичка да гледам децата как се мажат с храна. Предпочитам да си ги нахраня в устата, а когато му дойде времето те сами ще си се хранят. Давам им сами да си хапват плодове и бисквитки. Другата храна даже още им пюрирана почти, защото така повече я харесват. Защо да ги мъча децата, те така или иначе ще се научат да дъвчат. Има ли значение дали е сега или след месец, два?
Хайде, че пак се отплеснах.
А, и много дълъг живот за Дина, изпълнен с радост и веселие. Hug
Хубава неделя Hug 

# 575
Добро утро от нас!Върнахме си часовниците с 1 час назаз,но на децата часовниците са по старото време. Joy .Йоанка е будна от 1 час и най сетне сколасах да седна.
Челси браво на твоите юнаци!А за нощното хранене и ние имаме понякога,друг път нямаме.И аз незнам вече какво да правя.
Ние напредваме с пълзенето здраво.Направо е като фурия.Опитва се и да се изправя,но по неин странен начин не умее да се държи за нещо и така да се изправя,а някакси си изпъва крачетата назад и си забива носа.Тя и със сядането е така,но си сяда когато си поиска.В паяка не и е много интересно.Дори се опитва да излиза от него и малко се страхувам да я оставям без надзор,а на земята поне нищо не може да направи и да се удари.
Приятен и слънчев ден на всички.Хубави разходки.

# 576
  • София
 Hug Hug Hug Добро утро, мамчета!  Hug Hug Hug
Аз бях забравила да върна часовника и дори се опитах да оправя този на компа, че показваше "грешно" - един час назад hahaha
Тази сутрин се наложи бързо да се събудя, защото свекърва ми не е добре и мъжът ми я закара в болница. Тя си има здравословни проблеми и сравнително често се случва това. Дано този път не е нещо по-сериозно.
Относно забременяването след секцио, мисля че е абсолютно безотговорно от страна на гинеколозите, които ти казват, че можеш да забременееш след 1 година. Това, което те гледат може и да е готово, но на шевовете им трява повече време. така или иначе не си струва да се рискува.
Хубав ден ви желая!

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 07:28 от ahoney

# 577
Тази сутрин нека кафето да е от мен. Hug
Имам да черпя, че Христо спа от 9.30 до 5.30 без събуждане, без биберона и без нощно хранене. Praynig Целта ми е от 8 до 6 като брат му. Дай Боже всекиму.

# 578
  • Варна
Добро утроо мами тоя път са ме изпреварили
НИе сме с кашлица и даване иповръщане от тия гадни секрети утре сме на док да чуем гърдите. Като я видя да се дави и да повръща на фонтан косите ми сеизправят дано скоро й мине че почвам сериозно да се тревожа
За пълзенето сме фурии надига дупето застава в стойка за пълзене обаче не можем да местим ръцете само дупето напред назад го мърдаме и умирам от смях а като е по корем легнала свива едното краче протяга ръцете и бързо напред да си стигне целта. За паяка седим и играем в него и вървим назад. За вървенето хвана ли я за ръце вървим поне по 10-15мин без да спира но тръгва с десния крак винаги левия само го мести напред не иска да тръгва с него  и това си е. Явно няма да провървим в паяка ами с ръцете на мама. Сега както е болна хич не яде направо ми е зор пием Мукосолван снощи спа при нас и си спа цяла нощ само на 2пъти се размрънка тикнах бибата и си заспа пак спокойно но понакашля....
Това е от нас дано гърдите са чисти и скоро да преборим магарешката кашлица. Все си мисля че това е от зъбите защото са много побелели много надути и постоянно чешим и се лигавим и ревем
Хубав ден от мен Simple Smile)

# 579
Добро утро мамита  Hug Аз все така съм си недоспала и N на брой будения, ядене  и търсене на циц.  та...

Челси ако ти се пише и имаш желание би ли споделила за тази система за отказване от шишето и буденето през нощта  Hug

# 580
Меморандум на едно дете

Не ме разглезвайте. Зная много добре, че не мога да получа всичко, което искам. Аз само ви изпитвам.
 Не се страхувайте да сте строги с мен. Аз го предпочитам. Това ще ми позволи да разбера къде ми е мястото.
 Не ме насилвайте. Това ще ме научи, че силата е всичко. Аз ще откликна по-лесно, ако ме убеждавате.
 Не бъдете непоследователни. Това ме обърква и ме кара да се измъквам по какъвто начин мога.
 Не ми обещавайте. Вие може да не сте в състояние да изпълните обещанието си. Това ще ме накара да не ви вярвам.
 Не се връзвайте на моите предизвикателства, когато ви кажа или направя нещо, което може да ви разстрои. След това аз ще се опитам да извоювам още по-големи "победи".
 Не се разстройвайте много, когато ви кажа "мразя ви". Аз не искам да кажа това, а само да ви накарам да съжалявате за онова, което сте ми сторили.
 Не ме карайте да се чувствам по-малък, отколкото съм. Аз ще го компенсирам, като започна да се държа като "важна клечка".
 Не вършете неща вместо мен, които мога да свърша сам. Това ще ме накара да се чувствам като бебе и мога да продължа да ви използвам.
 Не обръщайте голямо внимание на "лошите ми навици". Това само ще ме насърчи да продължавам.
 Не ме критикувайте пред други хора. Аз ще възприема по-добре, ако разговаряте с мен спокойно и насаме.
 Не се опитвайте да обсъждате моето поведение в разгара на кавгата. По някои причини слухът ми в този момент е нарушен, а способността ми за контактуване още повече. Правилно е нещата да са такива, каквито се изискват, но е по-добре да поговорим за това по-късно.
 Не се опитвайте да ме поучавате. Вие бихте се изненадали колко добре знам какво е добро и какво е лошо.
 Не ме карайте да чувствам грешките си като грехове. Аз трябва да се науча да правя грешки, без това да означава, че не съм добър.
 Не ме гълчете постоянно. Ако го правите ще се наложи да се правя на глух.
 Не искайте обяснение за лошото ми поведение. Понякога не знам защо съм се държал така.
 Не поставяйте твърде много на изпитание честността ми. Лесно мога да се изплаша и да ви излъжа.
 Не забравяйте, че обичам да експериментирам. По този начин се уча. Моля ви, изтърпявайте ме!
 Не ме предпазвайте от последиците. Аз имам нужда от опит.
 Не обръщайте голямо внимание на леките ми заболявания. Аз може би ще свикна да се радвам на неразположението си, ако това ми носи повече грижи.
 Не избягвайте отговорите на честните ми въпроси. Ако го правите, скоро ще разберете, че съм спрял(а) да ви питам и търся информация от някъде другаде.
 Не казвайте, че въпросите ми са "глупави" или "безсмислени". Ако постъпвате така, много скоро ще усетите, че го правя, за да се занимавате с мен.
 Никога не се представяйте за идеални и безгрешни. Ще ми бъде трудно да ви следвам.
 Не се притеснявайте, че прекарваме малко време заедно. Важното е как го прекарваме.
 Не позволявайте страховете ми да предизвикват безпокойството ви. Така ще се страхувам повече. Вдъхнете ми смелост.
 Не забравяйте, че не мога да се справя без вашето разбиране и насърчение. Макар и често заслужени, понякога забравяте похвалите и одобрението. Изглежда само гълченето не го забравяте.
 Отнасяйте се с мен, както се отнасяте към приятелите си и аз ще бъда също ваш приятел. Запомнете, че е по-лесно да се учите от модел, а не от критик.

И още нещо - аз ви обичам много, моля ви обичайте ме и вие!

# 581
Щастлива съм, ако желаеш да откажеш детето си от хранене през нощта и от събуждане в момента не съм човекът, който може да ти помогне. Програмата, по която работим с Христо е двуседмична. Много лесна и проста, но се изисква търпение и стриктно спазване на правилата. Ако се размекнеш само дето си измъчила детето и себе си. Аз вече виждам подобрение в Христо. По-уверена да препоръчвам програма ще съм когато видя, че работи. Ще съм щастлива да ти споделя нашия опит, защото ако с Христо можем да го постигнем, то с всеки ще се постигне. Hug
На всички мами и бебки, много гуш и по-малко болести. Praynig

# 582
илейн, много вярно Hug

# 583
Привет и от нас  Hug
Не съм се включвала дълго време, но нещо не бях в настроение, а и се опитвам да чета за изпити.

На болните- бързо оздравяване  Praynig
Офф, не знам но от една седмица Михаела е неспокойна нощем. Преди заспиваше в 21 и се събуждаше в 09.30, като 06 се събуждаше да суче, но после на секундата си заспиваше. От една седмица се буду през ноща понякога към 3-4 друг път към 1-2, но после в 6 не се събужда да суче. Засега не съм и заместила кърмене, яде вече 3 пъти твърда храна. Опитвах се да и давам повече, че да не би да е гладна, но уви... Пак се събужда. Не знам и аз какво да направя. Тази нощ пък и проплакваше на сън. Другото ми съмнение е, че е от зъби- засега няма нито един.
  Чувствам се неуверена, имам чувството, че аз не правя нещо както трябва. В следващ момент си казвам, че може би е период и ще отмине. Края на авгутс също имаше такъв, в който към 10 дни се будеше много рано, а през ноща се будеше, но заспиваше бързо, а сега, ако не я накърмя може да си стои будна с часове.
Иначе Михаела пак е качила 500 гр- вече е 9.200 гр. Прави опити да пълзи, но засега неуспешни. Вече обикаля целия апартамент хванала ме за ръцете. Паяка много не го харесва, стои в него, но бързо и умръзва. Стои с часове изправена и хваната за решетката на леглото си и гледа така тв. Доста отдавна се изправя сама от седнало положение.
За жалост е с атопичен дерматит. на мен много не ми се вярваше, но в крайна сметка.... Понякога е много добре, но има периоди , в които чак се плаша.

Приятен и слънчев ден на всички !

# 584
  • Варна
Здравейте мами  Hug.
Челси мерси за пожеланията!
Мен също ме интересува тази ваша програма и то много. Боян имаше хубав режим с едно събуждане в 4 и после чак сутринта. Какво се случва в последно време незнам, то не бяха зъби, кърмата ми почти спира, но най-лошото е, че сега се събужда  в 2, 4, 6  Shocked. Незнам какво да направя, не е гладен, просто си иска да го гушна и така си заспива, обаче това му стана график и е мого кофти ooooh!.
Бързо оздравяване на всички бебоци.  Hug
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт