Отговори
# 585
Здравейте,

4елси, милите мишлета  Hug Hug Hug Hug Hug, боже, представям си как бъркат по шкафовете и крещят от радост... Поне моята Деляна така прави, но аз я оставям да си се кефи....
Мамма, дано Дарка повече, не се разболява Hug Hug Hug Hug
ДидиПейчева, ох, милата Сиянка, дано да се оправи бързичко  Hug Hug Hug Hug

Ние много стабилно пълзим, докато се обърна и е изпълзяла около 4 метра на терикота, ужас, а е студено.... Оградила съм и едно место от около 6 кв. м. с възглавници и едри играчки и секцията, където бърника, и пак изпълзява малкия паяк, ама като паяче е, бързо, бързо се придвижва.... А в проходилката не иска да седи и да се движи с нея, само танцува в нея на музичките, но докато и омръзне и не иска да седи там....
А относно събуждането - ми тя моята се събужда постоянно вечер, но аз шшшшшшшшшшш и тя заспива.... Аз спя с нея, иначе трябва да ставам по 10 пъти. Ако 4елси сподели и аз ще приложа програмата, защото е голяма мъка, да не говорим, че ние заспиваме само на ръце......

На всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 586
Програмата е следната.
Например:
Къпете се в 7, в 7.30 бутилката с мляко, 8 часа да каже на всички лека нощ и в леглото. Никакви на ръце или залъгалки-биберони. Казвате колко ги обичате, целувка и на леглото. Загасяте лампата. Детето започва да плаче, отивате до леглото без много приказки казвате-"Мама е тук, спинкай миличко" и се отегляте в коридора. То продължава да реве след няколко минути пак влизате и казвате същото. Ако е много раздразнено детето отивате и го потупвате по гърба с милите думи -"мама е тук, спинкай спокойно". не го вдигате на ръце. Само ако се засинее или усетите, че се дави или, че трябва да го вдигнете на всяка цена и пак веднага без много обяснения нежно го слагате на леглото му. И така може да реве 2-3 часа и накрая си заспива като къпано. През нощта като се събуди пак същото. До една седмица повечето деца си спинкат спокойно, по-малка част от по-упоритите деца до края на втората седмица. това е гарантирано. При нас вчера беше следното (четвърта вечер от програмата). Легна в 9, че беше спинкал преди това. До 9.30 реване. Заспа непробудно до 5.20. Много ми е мъчно да го слушам как плаче, но е за негово добро. Изведнъж трябваше да откаже биберон (залъгалка) и хранене в 3 часа сутринта. Но да чукна на дърво виждам как детето ми е усмихнато като се е наспало. Че при нас беше трагедия просто.
Първа вечер е най-зле.
Втора вечер е зле.
Трета вечер малко по-добре.
Четвърта вечер добре.
Пета вечер пак зле, незнайно защо.
Шеста вечер супер.
При по-упоритите деца може да е необходимо (както писах по-горе) две седмици.
Трябва да сте сигурни, че децата ви не са болни, за да приложите системата. Прилагате само ако сте убедени, че детето е здраво и ако сте твърдо убедени, че ще спазите правилата. Ако ще опитате за 3-4 нощи само дето ще изтормозите детето и себе си. При нас събуждането е просто търсене на внимание, несигурност, изпускане на биберона и тн. Тази програма изгражда увереността на децата. Не е необходимо да са в ръцете на мами или с биберона или шише, за да са щастливи. Те ще са щастливи и спокойни и когато мама е при тях, без да ги носи с часове на ръце, недоспала и изнервена. Гарантирано е, че бебетата забравят за 48 часа за съществуването на биберон(залъгалка) или хранене през нощта. Ако стриктно спазвам правилата и Христо започне да си спинка ще преместя двете братчета в детската им стая. В момента Филип спи самичък, за да не се буди от пискането на брат си. В понеделник сменяме мокетите и живот и здраве накрая на седмицата местим двете деца в нашата спалня, която е огромна, за да има място за играчки и тн. А ние с Ванчо се преселваме в малката спалня.
Е, това е всичко с подробности. На тези които четат на английски може да препоръчам една книга, която е на същия принцип.
И да знаете критика не приемам. Аз съм много мека душа, досега да съм приключила с въпроса за спането и храненето по малките часове. Но се реших с цената на всичко да преобразя детето си от несигурно, притеснено, изморено и хленчещо в уверено, щастливо и здраво бебе. А мен във хепи мами. Hug
Успех. Hug

# 587
  • На брега
Здравейте!
Честито на всички празнуващи!
Челси, това определено е програма, която изисква пълното съдействие и на двамата родители! Нашият тати "трябва да се наспива"  Mr. Green и въобще не може и дума да става да оставя дребната да плаче нощем! На бегом ми я носи в леглото, ляга, дава ни гръб и заспива  Laughing. Така я научихме да спи при нас в леглото. Добре, че напоследък, все пак, по-голямата част от сънят й е в нейното легълце...
Дина, и дребната е в такъв период. Мислех, че са зъбки, но венците й не са подути, не се лигави... Много ми хареса обяснението на Васи79, която поясни, че в 7-ми/8-ми месец детето осъзнавало необятността на света и започвало да сънува кошмари. Та сега лежа на тази кълка, гушкам я и се надявам да отмине. Освен това  давам Chamomilla vulgaris 15ch вечер за зъбките и като че ли спи по-спокойно от тях...
Виждам, че обсъждате мерки, този път бебешки. На последната консултация Бисквитка е 7750 гр, 67,5 см. На тази възраст има ли значение ръста. Малко дребничка върви, като че ли. Надявам се, че има грешка в сантиметрите, защото много рева докато я мереха и се беше сгърчила...

# 588
4elsy желая ти успех  Praynig Praynig Praynig Peace

# 589
Челси и аз ти благодаря, че все пак си намерила време да опишеш програмата. Не бих критикувала никоя мама за това как е решила да гледа собственото си дете. Но все пак свят широк и винаги съм отворена да науча нещо ново, което би ми помогнало и улеснило в гледането на децата ми. Желая ти успех и ще кажа когато започна и аз да практикувам програмата. Определено виждам много истински моменти в нея що се отнася до опита ми с каката, просто трябва някой да ми припомни  Wink
 Hug

# 590
Ние също се будим нощем за папкане, но не абсолютно всяка нощ, зависи в колко часа е било последното хранене за деня. Той не винаги заспива по едно и също време. Ако се храни в 22:30, спи до към 7часа. Иначе се буди, най-често с гръмогласен рев, и имам чувството, че съседа Мариш ме гледа леко на кръв като ме срещне в асансьора  newsm78 Стената на спалнята им е долепена до нашата спалня и съм сигурна, че чува рев нощем. Също отгоре и отдолу се чува със сигурност.
Всъщност на мен не ми е хрумвало да го отучвам от яденето нощем. Приспособих се да се будя за храненето. Не че е хубаво. Той не иска залъгалка, но ако искаше, пак не мисля, че щях да го отучвам от нея точно сега. Даже щеше да ми е по-лесно ако искаше залъгалка, вместо да си чеше венците смучейки ъгълчето на възглавничката си или одеялото.

4elsy Във всеки случай, добре е да има ред и дисциплина. Пожелавам ти успех, скоро всички да спинкате спокойно. А има ли някаква причина, поради която трябва да се отучат от залъгалките на тази възраст?  newsm78

# 591
4elsy ,от както се е родил малкия никога не съм го приспивала.Слагам го в кошарата,навивам музикалната въртележка,изгасям лампата и излизам.Но за нощното хранене не сме добре,просто като виждам как изпива 230мл за минута си викам "горкото гладно момче" та така вече толкова много време не съм се заела със задачата да го отуча.Ако реша ще процедирам с даване на вода.

# 592
4elsy ,от както се е родил малкия никога не съм го приспивала.Слагам го в кошарата,навивам музикалната въртележка,изгасям лампата и излизам.Но за нощното хранене не сме добре,просто като виждам как изпива 230мл за минута си викам "горкото гладно момче" та така вече толкова много време не съм се заела със задачата да го отуча.Ако реша ще процедирам с даване на вода.

И моят младеж изпива по 230мл нощем. В четвъртия-петия месец пробвах 2-3 пъти с вода и не стана, и се отказах да продължавам. Вредно ли е да се яде през нощта?

# 593

И моят младеж изпива по 230мл нощем. В четвъртия-петия месец пробвах 2-3 пъти с вода и не стана, и се отказах да продължавам. Вредно ли е да се яде през нощта?
Да,все пак и храносмилателната система трябва да почива.

# 594
Виви приема се за почивка на стомахчето поне 6 часа да не приема храна. Поне така е когато са бебенца, но си мисля че и сега като са по големи е същото времето. За залъгалката според мен идеята е същата като за храната- събуждат се и търсят нещо което ги успокоява, не успяват сами, почват да плачат и мама помага. Така и не намирам логиката в отказване на нощно мляко и заменянето му с вода. И какво ще се будим да си търсим водичката ли ? 

# 595
Здравейте
Да запитам мамите които сами приготвят пюренца, какви комбинации от зеленчуци давате?
Че ние вече определено предпочитаме домашното пред купешките  Laughing

# 596
  • Варна
Аз да се отчета набързо преди да съм легнала. Докторката идва в къщи с алено червено гърло сме слава богу няма хрипове. Пред нея повърна от давене и видя за какви лиги става въпрос. Изписа ми Зинат дано той помогне.
Сега за нощното събуждане има моменти в които се буди ококорва се вижда ни и си заспива има обаче моменти в които се буди с рев и мрънкане тотално отказва вода мляко беберон и тем подобни докато не се намрънка 2часа няма заспиване. ОБАЧЕ ако вечерта не е яла естествено е че яде ама това не значи че всяка вечер го прави. Има деца които наистина си търсят вниманието. както челси казва трябва да има дисциплина като не са се наспали после света им е крив ние сме криви и изнервени и като цяло се въртим в омагьосан кръг. Другото което правех е вечер не мляко защото тя не се засища от него ами каша за лека нощ и си спи до сутринта Simple Smile
Това е на бързо от мен отивам да гушкам възглавницата Simple Smile

# 597
  • Варна
Челси, много благодаря, че намери време да споделиш с нас.  Hug
Аз съм много ЗА такава програма, трябва да си заспиват сами, ще обсъдим с таткото какво да правим.
Ето тази вечер уж заспиваше, дадох му млякото да го изпие докато премрежва погледа и така се разбуди това дете ooooh!. Обаче вече след няколко такива случай, хич не се мъча оставям го да си беснее на одеялото на земята и той сам се кротва по някое време. Аз като цяло мисля, че за него няма да е проблем да си заспива сам, въпроса е да не се събужда.
Лека от нас Hug

# 598
Здравейте,  Hug
днес е пета нощ от програмата и Христо заспа на втората секунда, проплака само веднъж. Стискайте палци за вечерта, че незнам какво ни чака. Според здравната е критична. Дай Боже да не се окаже права.  Praynig

# 599
4elsy  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

А аз преди малко му дадох вечерното мляко и той като се развесели, едни усмивки, едно врякане... Сънлив беше в началото и не му дадох каша да не го разсъня. След млякото му дадох биберон с гелче да си намаже венците, а той почна да вика уауауа с биберона в устата и само го вади и го пъха, и се смее Simple Smile Сега гледа реклами, изобщо купона е пълен. Отивам да си играем  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт