Отговори
# 75
Браво, Ени.Дано няма вече ревове като си чистите нослето.

# 76
Здравейте маминки  Hug
Честити месечинки  на всички бебчета от днес   bouquet
Натали Hug много точно написано  Peace
Сусалинда честит първи сняг  Close-mas:
kali 7 честито християнче  Hug  bouquet
Ени браво за новата придобивка  Peace
За гърнето и навика всеки сам за себе си решева кои ,кога , но аджеба нещо не ми дава мира и да питам като не осъзнава детето преди 2 год. какво прави , как тогава осъзнава да си иска да яде , да иска навън на разходка , да играе с определени играчки ,да иска да е в ръцете ни, дори да се храни самостоятелно и толкова други неща ,на които се учи от нас.Когато и дадох за първи път бисквита ядох и аз , а тя ме копираше 1:1  newsm78 За мен също като мегито  след 2г възраст е твърде късно ,аз също я държа ,но поне към 10 м. мисля да я слагам или когато тя пожелае.Моля даите линк къде го пише това чак след 2 г. да се учи, че ми стана любопитно  Whistling Wink
Всички болнички да оздравяват бързо ( и на мен си го желая) Praynig
И аз съм вече с хрема , с главоболие и болки по цялото тяло  Sick #Cussing out отивам да полегна докато таткото гледа шуша
Лек и усмихнат ден в този студ!

# 77
  • Sofia
Да се включа по темата за гърнето...
Според мен всяко дете си е различно - няма лошо от около годинката да му се предложи, но в никакъв случай да се насилва (под насилие имам предвид поставяне на гърнето на всеки 15 минути или държане на гърнето с часове, докато не си свърши "работата").
С каката бях от мързеливите майки (а и тя изобщо не можеше да схване за какво служи гърнето като го носеше на главата си) и я изчаках тя сама да се откаже от памперса - в смисъл да не иска да й го слагам - това се случи около втората година. След около година махнахме и нощния памперс. Късното й отказване от него по никакъв начин не е повлияло на физическото или психическото й развитие. А пък всичко стана по естествен път - без нерви и за двете ни...

# 78
# 79
  • Враца
Айде здравейте и от мен.
Гледам гърнетата обсъждате.
И рекох и аз на всяко гърне мерудия Mr. Green
И двамата големите  не съм ги насилвала и когато те бяха готови тогава махнахме памперса.При сина ми това стана около втората година и по-точно преди да се роди сестра му.Тай каза,че "пампите" били за бебето и така.
Дъщеря ми  по никакъв начин не можех да я сложа на гърне.Просто такива писъци няма ooooh!,чак комшиите са идвали да видят какво става.Тя се отказа от памперса около 1г и 7м ,когато тръгна на ясла.
Даже сега като се замисля,сме махнали нощните памперси в момента в който махнахме и дневните и никога не сме имали инциденти Peace
Ени браво мило,щом на Краско му е добре с тази помпичка.Е аз все пак ти пожелавам да я ползвате много-много рядко Hug

Боже какво щях да пиша,не помня doh
А да ние продължаваме да ядем с лъжичката.Даже като се събуди от следобедния сън и почва да мляска веднага Joy

# 80
здравейте маминки.брей много сте писали за 2 дни,чак немога да ви изчета.аз нямах нет,имах повреда,но днес я остраниха.
честито на всички празнуващи днес-здрави и щастливи.
ени,аз докато ти обясня за помпата ,ти си купила вече.и аз ти пожелавам много рядко да я ползваш.
кали честит ти християнин,още тогава гледах снимките ви-много сте хубави.
тинче,кога сварихте се разболяхте?радвам се че сте се оправили вече.
скорошно оздравяване и на другите болни майки и дечица.
да кажа и аз за гърнето-каката от хойкане по цял ден навън не съм я слагала .гърнето така си стоеше за красота.но на 1г 2м махнах памперса и за около месец се научи да казва пиш,акото доста по рано го вършехме,държейки се над гърнето.но седнала нв искаше.
аз мисля да взема савсем обикновенно гърне,да знае че  там се пиша и ака,а не е за игра.
сусалинда честит ви първи сняг.
тук в северна българия е имало земетресения.доколкото разбрах в провадия.и било доста силно,след малко по новините ще кажат.
днес михаела не съм я извеждала че е адски студ и много духа.аз излизах само набързо ,до магазина за сушилник.
за пъхането на пръсчето в устата докато яде Миша ми го направи вчера докато ядеше млякото,чешеше си венеца където очаквам зъбче.но след 2 махания на праста и спря да го прави.

Ени как е дупето на Краско.оправи ли се?
радвам се че много мами прописаха.
айде лека засега.

# 81
Айде да се запиша и аз за днес!Наобяд излизахме за малко,отидохме и до магазина на една приятелка и се прибрахме да ядем!Оттам купих сокчета Теди на малчо,да видим утре ще му харесат ли,че досега само на Ганчев е пил!
А сега се връщам от един магазин за дрешки,че нещо ме бяха хванали лудите  smile3511 ,хем дядо му го гледаше следобед,но като се прибра баба му и аз излезнах да се разкарам!Купих на Жорко една китарка,дето трябва да имаш здрави нерви докато млъкне Rolling Eyes ,една грейчица и 3 блузки с дълъг ръкав и сега след-шопингтерапията съм екстра newsm10
Писах ,писах и изтрих всичко smile3511
Ени,дано Краско да е добре!
За памперсите-скоро не смятам да ги махам-зима идва ,пък и ме домързява!
 Честито и на месечковците днес!
Сега лека нощ на мамчетата и бебчетата-мартенчета-най-хубавите бебчета! smile3521
Хайде, newsm37 smile3524 newsm07

# 82
Здравейте и от нас,

не съм писала от месец и нещо сигурно  Embarassed

Тъкмо съм я приспала моята Ели и викам и аз да се разпиша тук. Много болнички има, винаги съм мразела есента защото много болести ни хващат. Да се оправят бързо бебоците и мамите.

Супер заглавие на темичката Челси   bouquet

Ние два дни прекарахме при нашите пра баби и дядовци на село. Така ни разтресе снощи земетресението, че дълго стоях будна и готова за бягство, много ме страх от земетресения.

Ние още не сме доникъде със захранването само 5 вида зеленчуци съм дала, мисля другата седмица да почна с кашата да видим дали ще я яде.

Кали честито ти християнче.

За махането на памперса аз мисля да пробваме това лято живот и здраве.
Честито и на месечковците днес!

Еми това е от нас  Hug

# 83
mama Iv  Hug
Разбира се, че всеки си взима решение спрямо собствените си виждания, отговарящо на неговите нагласи и най-вече, гледайки собственото си дете.
Просто тук всеки споделя собствените си виждания и опит.

Никой не казва 2 години задължително.
Около 1 г. 6 м. обаче детето започва да може само да се изкачва и слиза по стълби.
Това се счита за важен фактор и е свързан с нервно-мускулното и двигателното развитие, укрепването на кръста и гръбначния стълб (знаете, че проблемите с т.нар. нощно напикаване при по-големи деца се дължи често именно на незрялост на нервната система и на проблеми с таза и гръбначния стълб).

Детето може и да "осъзнава", но все още не може да контролира тази функция (задържането) на много по-ранна възраст.

А ако то няма физическата възможност да се сдържа, то остава варианта на "дебнене".
Иначе да, може би е хубаво да свикне да седи на гърнето от по-рано.
Разбира се, винаги е възможно да има изключения и да има деца, които привикват по-рано, особено ако имат сравнително редовен режим на изхождане.

На мен лично ми допада тази статия по въпроса http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=303 и наистина мисля към 18 месечна възраст да включа гърнето, т.е. август-септември следващото лято, преди тръгването на ясла.
Със сина ми на почти същата възраст (той е роден февруари) за около 5-7 дни бяхме постигнали почти напълно отказване от памперсите. За жалост обаче го пипна летен грип с много силно разстройство и повече от 2-3 седмици се борихме с него. Детето се стресира, плачеше при всяко изхождане, пищеше, и това наложи да скрием гърнето. Пролетта (мисля, че в началото на април беше), т.е. е бил на 2 г. и 2 м. за 7-10 дни извършихме безпроблемно прехода.

Мъчно ми е, че има толкова болни бебчета.
А идва зима.   Sad
Аз след като пробвах да и давам Коластра (Колактив) на Дарина и не и понесе (предполагам заради непоносимостта към лактозата), сега поръчах комплекс храносмилателни ензими с водорасли, за да подсиля имунната система.
Много рано тази година започнаха студовете.
Тези дни се намръзнахме навън. Днес хем се бях екипирала сериозно и пак се смръзнах. Изкарахме обаче 3 часа навън. На Дари явно и беше много добре - спа блажено почти 2 часа в количката, докато ние със сина ми обикаляхме парка  cold

# 84
 Hug
Най- накрая и аз да кача снимки, от кога се каня .....
Днес цял ден сме в нас, чета, колкото мога, че изпитите наближават. По едно време бях на косъм да се облечем дебело и да излезем, но ръмеше..., но утре излизаме, вече не се трай... Добре, че ходих на гимнастика за 1 час да разнообразя.
Мамма, и на мен ми се искаше да взема на Михаела Коластрата, но пък ми препоръчаха аз да пия водораслите, аз я кърмя все още, но не съм много ориентирана и все още изчаквам.
Лека и спокойна нощ!  Hug Hug Hug

# 85
Здравейте ,мами!Да ви се оплача сега малко!
Вчера отиваме с Тедко да му взимат кръв.Близо да апартмента на майка ми откриха детска клиника и викам ще го заведа там че ми е много близо ,а и в това време трябва да ангажирам някой с кола за да отидем другаде.И така още от сутринта ни тръгна на зле.Слагам не Тедко от пликчетата за урина е седя 1 час и пишна 5 капки ,а лабораторията рааботи до 10 ч. и нямах време да го чакам.Отиваме в клиниката посреща ни усмихната жена оказва се че тя е тази която трябва да вземе кръвта.Бодна го малкия и като ревна милия и тая жена шашна ли се какво стана или е тотално некадърна ,имаше повече кръв по ръкавицата и по ръката на Тедко отколкото в шишенцето.А Тедко се къса от рев направоне знаех къде да се дяна.Накрая се тказа тая ми ти лаборантка и ни върна направлението.Днес го заведох в лабораторията в клиниката където ми наблюдаваха бремеността и стана точно за 1 минутка всияко и докато се оправяме навън да се обадим да ни вземат ,дори ни излязоха резултатите,които пък хич не са добри.Урината е добре,но хемоглобина ни е 89 и съответно всички показатели свързани с хемоглобина са ниски.В понеделник ще ходя при док да ги занеса ,та да видим какво да правим.
Е оплаках ви се.....

Всички болнички да се оправят че май ни чака голяма зима как ще я караме незнам.....
Гуш на вси1ки Hug Hug

# 86
благодаря ви момичета Hug
нещо уж дърпаме сополки доста обаче хъркането си остава и сега започнах да се замислям дали му няма нещо по сериозно Confused защо неможе да се оправи това хъркане,адски му пречи Cry
ох и аз да се оплача от 1 час ми е едно гадно и съм седнала и smile3518 едно че се скарах жестоко с мъжа ми и неискам да ми се мярка пред очите,едно че ми е жал да слушам краско как диша и изобщо ми е много гадно.ще спра обаче да ви занимавам и ще пиша като се пооправя...

Hug Hug Hug

# 87
Ени, недей така , мила Hug Hug Hug.Можеш да ни занимаваш колкото искаш.Знаеш, ч винаги сме насреща.И аз имам такива моменти и да ти кажа обикновено като си поплача и ми минава малко.То са нерви, хормони, а и времето също ни влияе според мен.Успокой се, нищо сериозно му няма на Краско.Ще се оправи.

# 88
добро утро на всички!Днес времето е 3 пъти по лошо от вчера явно че не ни се полага разходка.Поне мъжа ми почива.
Да ви се похваля вчера оставих Йоанка на татко и че имах работа,а той ми каза че е усвоила ново нещо,но аз не съм я виждала още-Както си лежала на земята на одеяло и се изправила до седнало положение,но после пак си полегнала.Нямам търпение да я видя да го прави.
Ени не така бе мила защо с тия лоши настроения?Недей да плачеш ,че и на мен ми става тъжно.
Аз ставам ,че имам доста работа.После ако се вредя от съпружето ще пиша.

# 89
  • София
Здравейте,
Днес кафето е от мен

А това е специално за Ения и малкия музикант Краско. Не тъгувай, миличка!

Общи условия

Активация на акаунт