Училища първолаци Варна

• 151 631
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 1 020
ооо нямаш никакъв проблем в 99% даже убеждават родителите да не ги ползват

# 1 021
  • Варна
ооо нямаш никакъв проблем в 99% даже убеждават родителите да не ги ползват
Аз други неща чувам за някои училища, например за Ангел Кънчев, което ни е най-близко, занималнята в първи клас е задължителна, а втори клас е с целодневно обучение.

# 1 022
и аз познавам деца от ангел кънчев
при нас например в стефан караджа също в началото на годината трябваше да изберем форма на обочение целодневна  или не, като ни казаха колко е уморително за децата да са цял ден
и се подписахме кой каква форма иска , но на практика си е точно учебни часове и след тях занималня в която си пишат домашните или си правят каквото си искат и може и да не ходи
в ангел кънчев са също учебни часове след това занималня
защото целодневното обочение е нещо друго и  тук не съм го срещала , това е целият учебен просец да се раздели за целия ден и да се спазват часове и междучасия.
изобщо не се притеснявай във всяко училище им е добре дошло да си го взимаш на обед, аз която в началото бях за занималните сега съм против .

# 1 023
  • Варна
Да, аз много добре знам какво е целодневно обучение Simple Smile, и втори клас в Ангел Кънчев е точно такова, а първи е със занималня.
Иначе мерси за инфото за Стефан Караджа.

# 1 024
  • Варна
В "Найден Геров" занималнята не е задължителна въобще, дори обратното - радват се на по-малко желаещи за занималня, поради недостига на места/стаи (от 6 първи класа се сформират 3 класа за следобедна занималня).

# 1 025
Moята информация за А. Кънчев е, че делят децата по класовете в зависимост от това дали ще са със занималня или без такава. Т.е с кандидатстването попълваш желание дали ще ходи на занималня или няма.
Това го отчитам като голям плюс, защото така в занималнята ще се работи с целия клас и ще се пишат домашните, а няма да е просто една забавачница докато мама е на работа Rolling Eyes

# 1 026
Да кажа за Ангел Кънчев от първа ръка Wink
Сегашните второкласници са на задължително целодневно обучение, което означава учебни часове и сутрин и следобед. Няма вариант детето да ходи до обед, защото следобед не е занималня!!! До този вариант ни докара г-жа директорката в началото на тази година, т.е. започнахме я при свършен факт. Завършихме първи клас със стандартното за страната - сутрин часове с класната, следобед занималня с възпитател, при което посещението следобед не беше задължително. Единствено имаше опасност класовете да се разпръснат за следобедната занималня, но съм сигурна, че много родители щяха да си прибират децата на обед и така занималнята щеше да е с по-малък брой деца.НО поради каква причина, не се разбра, в началото на т.г. всички бяхме поставени на колене, че децата ще са цял ден на училище, което обаче означава до 16:20, което отново обезсмисля следобедните занимания за работещите родители, защото те няма как да си прибират децата в 16:20. След този час децата се оставят в сборна група.
Дано тазгодишните първолаци не ги изработят така догодина на есен.

# 1 027
А кога пишете домашните ? след 17 ли?

# 1 028
  • Варна
Taneto, благодаря, точно това се опитвах да кажа и аз за Ангел Кънчев.

# 1 029
И аз да кажа за моя ученик. Във "Васил Друмев" е, доволна съм и от занималнята също. Всяка вечер след като се прибере отваряме дружно раницата и проверяваме всичко, което са писали на занималнята. Нямам забележки почти - рядко се пише нещо отново, за събота и неделя се пишат повече домашни, но дори и тях пишем още в петък, за да може после да е свободен. Малките класове дават своето отражение и всичко е чудесно. Е, аз като една взискателна майка имам претенции към собственото си дете, но това са неща в нормани граници. Още не може да се раздели  с градинското в себе си, където някой друг се грижи нон-стоп за него. Занималнята не е задължителна и при нас - но е плюс за мен лично. Още в началото попълвахме желанията си за нея.

# 1 030
  • Варна
Здравейте!Аз съм се ориентира към ОУ Черноризец Храбър, всякакви мнения и информация за училището и госпожите, които ще поемат първи клас  ще ми е от полза.За мен е от значение , че имат осигурена занималня за всеки клас и ми е наблизо, както и някои добрите отзиви от майки.Благодаря предварително.

# 1 031
  • ride my bike...
И двете ми деца са Ч.Храбър.
Нищо лошо не мога да кажа за училището. Добра организация, много добра подготовка.
Никакви оплаквания от занималнята - всеки клас си е отделно и има връзка между двете госпожи.
Имат доста извънкласни занимания - народни танци, баскетбол, футбол, шах....
Само първа смяна са.
Работят по различни програми.
Ако нещо конкретно те интересува - питай Simple Smile

# 1 032
На мен също ми предстои догодина, живот и здраве, да имам първокласник. Колебаех се между Климент и Димчо, като Димчо ми е много близо.
Тъй като ми препоръчаха учителка, бих искала да знам, дали имахте възможност да избирате в кой клас да запишете детето си, т.е. при коя учителка? А практика ли е родителите да се срещнат предварително с учителите, преди да запишат децата си? Бих искала да се запозная с г-жите, да поговоря с тях...дано не звуча странно  Blush

# 1 033
  • Варна
Здравейте! Тъй като и ние си имаме бъдещ първокласник темата ще ми бъде изключително полезна. В момента събирам информация, което се оказва доста трудна задача, защото хората са различни и мненията им също са противоречиви. За едно и също училище съм чела коментари в двете крайности.
Спряла съм се на две училища - ОУ "Захари Стоянов" и ОУ "Г. С. Раковски", но не изключвам и други варианти, разбира се. Най-важните неща, които ме интересуват са:
1. Препоръка за учителка. Държа на дисциплината, но не съм съгласна с безкрайните домашни, с които натоварват децата. Не искам да е прекалено амбициозна Simple Smile
2. Обучението да е целодневно за целия клас, а не една занималня, където са събрани по 2,3 деца от всички 1-ви класове.
3. Дали има столова, където децата се хранят.
4. Училищната база да е на едно нормално ниво, че съм виждала доста опасни съоръжения в дворовете на доста училища.
Това е в общи линии. Благодаря на всички, които ще се включат с някаква информация.   bouquet

# 1 034
  • Варна
Интерисува ме имали класове, които са със специализирано изучаване на определен език(както в Найден Геров знам , че има паралелка с руски език) , както и мнение за г-жа Добрева и г-жа Евтомова. Както и има ли стол къде да обядват децата?Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт