Училища първолаци Варна

• 151 612
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
...
Затова питам има ли някакъв регламент на срещи с учители?

Освен ДГ, където има представяне на преподавателите поемащите 1-ви клас от близкото училище, много такива правят и общи родителски срещи в самото учебно заведение, където може да видите учителите и да ги чуете.

За интересуващите се - в ОУ "Захари Стоянов" от 01.03 се подават заявления за прием в първи клас, които можете да си изтеглите и от сайта на училището, след което само да ги подадете.

# 76
  • Варна
Тъй като и аз се интересувам за "А.Кънчев", много благодаря за отговора!  bouquet
Аз се обаждах в училището да питам кога ще е записването за първи клас и ми казаха средата на февруари. Сега остава само да се спрем на някой преподавател. Лично аз не съм чувала никакви отзиви за това училище, но така или иначе ние нямаме избор и сина ми ще е там.

# 77
Важна е учителката, не училището. За А. Кънчев - не знам кой ще поема 1 клас, но мога да дам две имена, от които трябва да бягате надалеч - Дияна Величкова и Христина Тодорова. Дияна Станчева е много прехвалена, но е много труден и особен характер,

# 78
Е, не така. Когато имате негативно отношение към хората, били те и учители,  трябва да посочите конкретен повод или постъпка, която го е породила. Но да маскарите хората така, още повече, че те нямат възможност да се защитят...

# 79
И аз се записвам. Аз се интересувам за мнения за "Стефан Караджа".

# 80
Здравейте, всички! Аз ще съм благодарна на всякаква информация за "Славейков" и Руското. Колебаем се между тези две училища и "Д.Чинтулов". За "Чинтулов" имам само положителни отзиви от една позната, но нейните деца сега са първи клас и не знам повече за учителите, кои то ще поемат следващия випуск. Руското и "Славейков" не са ни в района. Това дали ще попречи да ни приемат? И въобще само в едно училище ли мога да подам документи или в повече?

# 81
slance, може да подадеш документи в целия град. Но когато дойде време за реално записване / което е по едно и също време в града / , ще можеш да запишеш детето си само в едно училище, с оригинала от детската градина.
Колкото до цитираните две централни училища, аз не ги харесвам, но това си е мое лично мнение.

# 82
  • Варна
Joya2010, то ясно, че ще го запише в едно училище, въпросът беше (доколкото разбрах) дали важи районирането - по мои сведения не важи. Кажи защо не харесваш Славейков (и Руското). В Славейков има ли профилирани паралелки? Доколкото разбрах, в Климент има рисуване и езици. Моята информация за Руското е, че натоварването е повече: по мнение на една майка, детето излишно стои до късно вечер, по мнение на друга - това е плюс за подготовката.
За Кирил и Методий от независими източници (Simple Smile) чух добри отзиви за г-жа Паскалева, ако някой се е насочил натам...

# 83
Joya, кажи моля те, защо не харесваш "Славейков"?Аз съм се насочила към това училище, защото ми е в района  , а и мислех, че е харесвано.

Освен това искам да попитам- има ли някакъв начален , регламентиран момент за подаване на молби за записване в училище?Прочетох в правилника на едно училище, че близкото местоживеене е преимущество при записване, но всъщност как става подбора при повече желаещи?

# 84
Всяко училище само определя начина за прием на документи, критериите за подбор и записване, предимства и т.н. Районирането вече никой не го гледа, но ако живееш в близост до у-щето, това може да се окаже предимство при повече желаещи. Руското у-ще не дава вече така подготовка, с която се славеше. Лежи на стара слава. А Славейков е мода в последните години. Но аз не бих избрала училище, ако не съм си харесала учител! Какво ме грее училището, ако детето попадне на некадърен учител?! А в Славейков нямате право на избор! Не се заблуждавайте! Едва ли не трябва да им благодарите, че сте приети. Знам, че ще има мами, които ще кажат обратното - колко са доволни. Просто са попаднали на готин учител или имат умно дете. Огледайте се, в централната част на града има доста малки , спокойни училища, в които се работи много повече и с грижа за децата, просто защото се стараят да се докажат, нямат си слава...

# 85
  • Варна
Аз за Априлов се сещам в околността Славейков - Руското. Да не пропускам някое?

По странни причини за мен, Димчо Дебелянов няма добра слава. Но нищо добро не съм чула за него. За безплатната занималня (отпреди 2 г.) - не повлия добре на едно познато дете.

# 86
Да, за Дебелянов си права.

# 87
Огледайте се, в централната част на града има доста малки , спокойни училища, в които се работи много повече и с грижа за децата, просто защото се стараят да се докажат, нямат си слава...

Всъщност най-близко ми е  К.Арабаджиев.Майка ми го е завършила, аз също, е, не сме останали необразовани и двете.Но аз не харесвах това училище, учих там от ІІІ до VІІ клас, така и не свикнах с училището.но това е било преди  100 години, сега знам ли, може да са променени нещата.

някой има ли впечатления?

# 88
А може ли тогава да стане така, че след като си подал документите на детето в едно училище, като излязат списъците, точно твоето детенце да не е прието? Сигурно е възможно. Много неприятно би било. А някой има ли  информация за Славейков кои учители ще поемат сега първолаците? За Руското знам, че по всеки предмет влиза различен учител. Мисля, че това само там е така и всъщност класните нямат много възможност да си опознаят учениците. Аз лично бях почити влюбена в началната си учителка, много си я обичах, близкият контакт с един учител е важен в тази възраст според мен.

# 89
А може ли тогава да стане така, че след като си подал документите на детето в едно училище, като излязат списъците, точно твоето детенце да не е прието? Сигурно е възможно. Много неприятно би било. А някой има ли  информация за Славейков кои учители ще поемат сега първолаците? За Руското знам, че по всеки предмет влиза различен учител. Мисля, че това само там е така и всъщност класните нямат много възможност да си опознаят учениците. Аз лично бях почити влюбена в началната си учителка, много си я обичах, близкият контакт с един учител е важен в тази възраст според мен.

Разбира се, че може. Зависи колко паралелки ще приемат , колко са кандидатите и колко търсено е училището. За учителите в Славейков и да знаеш кои са, не можеш да избираш.

Общи условия

Активация на акаунт