Училища първолаци Варна

• 150 204
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 810
Така е, през последните години - разочарованието имам предвид. Може би това е опит да се справят с почти истеричния наплив за класовете на един - двама учители...

# 811
Благодаря за информацията.

# 812
  • Варна
Дренка, силно се надявам разочарованието ми да стигне само до тук и по-нататък всичко да е както трябва. А с истеричния наплив за един - двама учители се опитват да се справят най-вече като дават на техните класове най-нежеланите езици - руски и немски.

Adimegi, писала съм тук преди да ти видя бележката на лични.

# 813
  • Варна

Децата които ще учат руски и немски ще имат ли възможност и за английски като ЗИП или СИП, може би не от първи клас, а от втори примерно или 4-ри години си учат единствено избрания език?

И ако е удобно, кое е сравняваното училище и какви предимства видя?

# 814
  • Варна
Аз разбрах, че езика си остава до края на обучението, а втори език започват да учат по сегашната програма в 5 клас.
Сега ЗИП са 1 час математика и 1 час БЕЛ, говориха за 3 ЗИП, който вероятно ще е в зависимост от желанията.

А бихте ли споделили е-майла за заявки на присъствие на 15 май - "Тренинг за родители", не можах да го запиша..  Sad

# 815
  • Варна
В Н. Геров чужд език се учи от втори клас, а втори чужд мисля от пети.

Бях на род среща в Захари Стоянов - и презентацията им беше по-добра, и бъдещите класни на 1ви клас се представиха и казаха по няколко думи всяка, съответно можеш да придобиеш впечатления от тях. Отделно се казаха неща, които ми харесаха и които не чух в Геров (но може и да ги има). Например, че постоянно има учител при децата - и през междучасията, и в стола, и навън; че чужд език се учи от 1ви клас (само английски); че в училището има клубове по интереси; че има осигурена занималня за всички паралелки и т.н.

Нооо, Н. Геров ми е на 5 минути от нас и по ред причини това доста накланя везните в негова полза.

# 816
  • Варна
 На мен Захари пък ми е по-близо. Навремето го изключих за голямата ми дъщеря, и още имам резерви. Единствено нямам колебание за г-жата от предучилищната там, но това не е по темата.

# 817
  • Варна
А някой да има някакви отзиви за г-жа Петрова и г-жа Стамболийска, които ще поемат два от първите класове в Славейков тази година, моля да ми помогне със съвет, коя да предпочита.

# 818
  • Варна
Elle Mai, писах ти на лични.

# 819
В Н. Геров чужд език се учи от втори клас, а втори чужд мисля от пети.

Навсякъде е така. В 1 клас чужд език се учи само на фонетично ниво като ЗИП или СИП.

# 820
 Не казвам, че това е начинът, Faith, нито рекламирам училището, разсъжденията ми са обобщаващи.  Какво лошо има, детето да започне  в училище с език, различен от английски? И в Н. Геров има клубове по интереси.
От наблюденията ми, за две години - много, много зловредна се оказва негативната нагласа на родителите към учителя, който, уви се оказва не точно желаният.

# 821
  • Варна
Дренка, не ме разбирай погрешно, не съм против училището. Напротив, харесвам го и мисля, че е доста добър вариант за обучение от 1 до 7 клас и искрено се надявам да сме сред класираните. Може би очакванията ми за род. среща бяха завишени, но най-вече заради добрите ми досегашни впечатления.  Peace

# 822
Търся отзив за училище Стефан Караджа.Подала съм заявление за Найден Геров,но предвид наплива трябва да избера и резервен варянт,ако не ни приемат.Аз от родителската среща в Найден Геров разбрах,че ако имаме възможност детето да не ходи на занималня би било добре,но неразбрах занималня само в първи клас ли има.А в Стефан Караджа гарантират за занималня до 4 клас.Ще съм благодарна ако някой има наблюдения да се включи.

# 823
  • Варна
А някой да има някакви отзиви за г-жа Петрова и г-жа Стамболийска, които ще поемат два от първите класове в Славейков тази година, моля да ми помогне със съвет, коя да предпочита.
И аз питам. А другите знаят ли се?

# 824
Вчера имаше родителска в училище АПРИЛОВ . Съобщиха класните ръководители на бъдещите първи класове. Т. Павлова, Х. Недева и к. Моллова. Моля, ако някой има поглед върху тяхната работа и може да ми препоръча към кой преподавател да се ориентирам. Благодаря предварително за помощта, защото като всеки родител на бъдещ първокласник съм ужасно притеснена дали ще попаднем там където трябва!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт