Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 274
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Днес наистина много бебенца!Честито на всички мами!Да са живи и здрави малките бебоци![/size
ЧРД на Писето!Живот,здраве и леко раждане!

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 21:37 от p0liglot

# 241
  • sofia
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ВЕЧЕ ИМ ИЗГУБИХ ДНЕШНАТА БРОЙКА.ДА СА ВИ МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ РОЖБИТЕ, А НА ВАС ЛЕКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ НЯКОЙ ОТ КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕМАТЕО днес става на 12 дни и изцяло се опитваме да се кърмим, яде основно на около 3 часа и смятам, че би трябвало да му стига, защото всеки път памперса е наакан сериозно. Simple SmileЦедя само след сутрешното хранене, защото тогава ми се струва че имам най-много мляко изцеждам около 30 гр максимум от двете страни.След това през деня се опитвам да изцеждам след всяко хранене , но успявам около 10 грама.Въпроса ми е трябва ли да цедя и докога? И другото, което исках да питам е на храненето в 3.00 часа нощем имам чувството че не му стига и му додадох изцедената кърма , която беше около 30 грама не знам тази вечер ако пак не може да заспи какво да го правя,да му додавам ли или? А иначе докато го храня от едната страна от другата капе доста мляко, което ме навежда на мисълата, че би трябвало да имам .Предварително благодаря.

# 242
Честито на всички мами! Много се радвам за вас и вече чакам с нетърпение и моята Симонка да излиза Hug
Честно да си призная аз не се страхувам от раждането - искам да е естествено и по възможност без окситоцин и епидурална. Страх ме е за след това - дали 6те се справям с всичко, дали съм готова да отделя 2 години от живота си само за това малко човече....Но май малко съм закъсняла с тези въпроси Laughing

Мишана - направо ме разби с тези гъбки Joy

# 243
Мамчета - влизам на бързичко само!

Мама-смехорана ми писа  Party Малката Смехоранка носи прекрасното име Йоана и е с манекенските размери 3300 и 50 см.  Flutter

На всички болни и тези, които са към разболяване - взимайте мерки и бързичко да се оправяте   bouquet
Тони -  Hug  Hug  Hug

Целувки и хубава вечер!

# 244
  • София
Честито на всички мами за новите попълнения в Октомврийския отбор!

Честит  рожден ден на Писето! Много късмет и прекрасен подарък да получи тези дни!

Аз днес бях на тонове, всичко е ОК и в понеделник съм пак.
Облаче по кое време беше в Окръжна, че ние днес си постояхме доста там с моя мъж докато ми пуснат записа, после и Жекова да се появи. Уговорка с анестезиолога всичко направихме и другата седмица трябва да се появи малкия вагабонтин.

Димяни колко ви е голяма спалнята?

# 245
Ох, аз никога няма да родя!  Crossing Arms
Само аз ли не раждам, бе хора?!  smile3515

евето, секцио ли ще раждаш? Кога е датата?
Имам си адашкааа. Честито на мама Смехоранка! Много хубаво име е избрала за бебка.  newsm53
tiya_4, смелчага!  Grinning Аз, ако знам, че ще ми се отвори парашута с епидуралната, хич няма да му мисля.  smile3521
MISHANA13, гъбки ли бе, мила? Уф, аз май също имам, ама лекарката каза, че сега не можем да ги излекуваме. Като родя, тогаз.  Tired Дано не се отразят на бебка, ако имам... Confused
Димяни ♥, правилно, неправилно и ти душичка носиш и ти имаш нужда от сън. Да не си робот?!
Облаче, 5 мин. тонове не са ли малко?! А защо точно се пие спазмалгона? Да взема и аз да се почерпя.  Laughing
Ole, аз на твое място досега да съм спретнала скандала.  Whistling

Момичета, аз пих 30-тина грама червено винце.  Wine Glass Лелеее, толкова ми беше вкусно. Идваше ми да изпия цялата бутилка.  Crazy

# 246
Евето, на теб съвсем малко ти останало, супер! Heart Eyes
Браво на малката Смехоранка Йоана, за прекрасната мадама прекрасно име! Ще чакаме мама Смехорана да пише като се приберат!
Арим, вие последно на Ева ли се спрахте или още се чудиш? А за количката какво решихте?
Тони, много неприятно, че така очертава с погачата, но виж какво ужасно време - пълно с вируси и зарази. По-добре така, от колкото малките ни талисманчета да се разболеят Hug
Мишанка, не се тревожи за гъбките. Наистина ужасно, че точно сега, но не е толкова опасно и не е задължително да се отрази на бебо
Тиа, ти ако знаеш какви въпроси ми се въртят в главата Crazy Crazy направо мога да полудея, но не го мисля Naughty , защото така или иначе няма как да знам.

# 247
  • София
Ехаа....страхотно име има малата Смехоранка!  Heart Eyes Crazy Hug

Стреснах ви май колко хора спим на едно легло а  Mr. Green Joy
Спалнята ни е  200/220  Crazy  bowuu

# 248
Ох, аз никога няма да родя!  Crossing Arms
Само аз ли не раждам, бе хора?!  smile3515

Не си сама  Grinning и при мен няма никакви изгледи да е скоро. ooooh!

# 249
  • София
Другата седмица ще изпратя смс на Мирчето като дойде момента, леко съм суеверна а и да не попадне някоя баба на поста ми че не сме им казали. Иначе мен ме хвана шубе да пробвам нормално след секциото и избрах познатото зло.  Crazy
Та следващата седмица които мисли да ражда в Окръжна ще се засечем.

Тони за погачката може би е по-добре с малко хора че в този грипозен сезон само едно вирусче им липсва на малките бонбонки.

*Noel* и аз предния път така се чудих щото преносвах вече 1 седмица и изгледи за раждане нямаше. Сега поне си имам доста и болезнени контракции.

# 250
Сега поне си имам доста и болезнени контракции.
Честито.  Wink
Моите болезнени усещания в корема са свързани с  smile3550 . А всеки път им се радвам, че се е започнало.   hahaha

# 251
  • София
Нали знаеш че няма да те оставят неродила  Wink

# 252
  • София
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ НЯКОЙ ОТ КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕМАТЕО днес става на 12 дни и изцяло се опитваме да се кърмим, яде основно на около 3 часа и смятам, че би трябвало да му стига, защото всеки път памперса е наакан сериозно. Simple SmileЦедя само след сутрешното хранене, защото тогава ми се струва че имам най-много мляко изцеждам около 30 гр максимум от двете страни.След това през деня се опитвам да изцеждам след всяко хранене , но успявам около 10 грама.Въпроса ми е трябва ли да цедя и докога? И другото, което исках да питам е на храненето в 3.00 часа нощем имам чувството че не му стига и му додадох изцедената кърма , която беше около 30 грама не знам тази вечер ако пак не може да заспи какво да го правя,да му додавам ли или? А иначе докато го храня от едната страна от другата капе доста мляко, което ме навежда на мисълата, че би трябвало да имам .Предварително благодаря.

Здравей, daarena и добре дошъл на Матео!
 Ще започна отзад напред . Когато сметнеш, че на бебето не му е достатъчно млякото, може да предложиш и втората гърда.  Ако предлагаш и двете гърди, но млякото пак недостига,  би могла да върнеш отново на първата и после пак на втората гърда. Така  хем бебето ще изсуче още няколко глътки кърма, които гърдата е произвела в малката пауза, хем  гърдите ще получат стимулация да увеличат производството. Ако млякото все пак не му е стигнало, вероятно Матео би  поискал да суче отново, преди да са минали 3 часа, което  ще послужи както за набавяне на необходимо мляко на бебето, така и за подсещане на гърдите да правят повече мляко.
 От рутинно цедене след всяко хранене обичайно няма нужда.

Склонна ли си да пробваш да замениш цеденето с по-често кърмене, за да видиш дали няма този начин на хранене да допадне повече на таб и бебето ти?  Системата за производство на мляко работи на принципа търсене-предлагане. Ако бебето има възможност да суче винаги, когато е гладно/жадно, това  в повечето случаи е достатъчен сигнал на гърдите от колко мляко се нуждае то и съответно колко те да произведат.  Ако държиш бебето да приема вода/ чай,  добре е количеството да е минимално, за да не запълва обема на стомаха и да не се предлага преди хранене, за да не залъже глада.  Ако бебето не получава допълнително никакви течности, количеството и вида на урината също е показател приема ли достатъчно кърма бебето.  Количеството урина трябва да е поне 6 пълни памперса за денонощие, почти безцветна, без миризма.

Ако продължаваш да имаш чуденки или нещо не сработва при вас, питай отново. Аз ще липсвам ден-два, но другите помощници ще следят темата.

# 253
Да са живи и здрави новите бебенца, няма да изброявам че са много да не изпусна някоя мамаnewsm51
Наистина голям бебевалеж настана smile3521 ама Ноел не си само ти , бая сме на опашката.
Дано бързо се оправя Дани и мама Лейди да си се радва на децата у дома Praynig

# 254
  • sofia
Благодаря ти много за отговора.Той спи по 3 часа даже някой път по повече което ме кара да мисля че се е наял.Единствено нощем става по-начесто и аз му давам да хапва всеки път затова си мисля , че може да не му стига.Иначе вода и чайчета досега не съм пробвала , а и не мисля още да му давам.Редувам гърдите и двете на всяко хранене и ще пробвам без да цедя и без това много не ми се получава Simple SmileЕто сега вече му е време за ставане и от двете ми гърди започва да тече мляко не ми се вярва в такъв случай да не му стига нали? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт