Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 253
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Мила, абе и аз така мисля да напрвя, но реших да попитам дали някой знае да има такива, и според мен по удачно е първо кошница за бебчо, хем ще ми е удобна и за пренасяне на бебчо  Peace А и тези кошници ги водят от 0 до 13 кг. което ще рече че до годината спокойно мога да я ползвам  Laughing

# 451
Честити бебчета на Марис, Алексия и Цвети! Да растат здрави и щастливи!

# 452
  • Германия
....

Към консултантите- последните два дни, имам чувството, че Мила не се храни добре. Слагам на гърда, засуква и след 5 минути, вече е заспала. Пробвам всички методи за събуждане, включително и да прекъсна кърмене, да я поразбудя и пак да предложа. Но пак суче 5 мин и заспива. Иначе иска на всеки час и половина до два часа. Някои хранения са на 3 часа през ноща. Гърдите си ги чувствам пълни и цедя на ръка да облекчавам. Памперсите ги пълни, има към 4, 5 наакани на денонощие, напишканите не съм следила.
Страхувам се да не ми намалее кърмата и когато и затрябва повече да няма. От друга страна, незнам колко е правилно да цедя повече за стимулиране, сега. Абес една дума, незнам какво да правя. Имате ли предложение по какъв начин друг да я будя да хапва повече. Всичко започна, след като се успокои от коликите.  Rolling Eyes
Бобченка, така както си описала честотата на кърменето изглежда ОК, на тази възраст е съвсем в реда на нещата бебето да търси мама често. Стомахчето е голямо някъде между топче за тенис и голямо кокошо яйце. Представи си колко се побира и колко му е да се усвои кърмата. Бройката на нааканите памперси също е завидна.(За наакани се броят такива със съдържание по-голямо от монета 1евро/лев)
Дотук с математиките и сметките. Кое те кара да се чувстваш несигурна, че Мила не суче достатъчно- това, че заспива бързо или че те търси често? Опитвала ли си с компресия на гърдата да и задържиш интереса да суче? Трикът в регулирането на кърмата е да се кърми според нуждите на бебето, ако се изцежда допълнително, гърдите се стимулират да произвеждат повече от нужното, което пък води до препълване и дискомфорт.
За всеки случай пак - няколко идеи за разбуждане на сънливо кърмаче :
кръжене с върха на пръстите около устата на бебето, разсъбличане, избърсване на лицето с влажна кърпа, изправяне (ефектът на кукленските очи- изправена куклата те "гледа", в легнало състояние "спи"), смяна на позата  и..при спяща Мила - като я хванеш в момент на REM състояние, да я сложиш на гърда. Повечето бебета засукват инстинктивно. Имали ли сте вече претегляне и изобщо как се държи, когато е будна и няма вече ядове с колики?

# 453
Пашик, ами всъщност може и едно и също да е.
Аз имам предвид точно такава като на снимката, която си показала.

# 454
  • Германия
....
Към консултантите: Днес възникна следния проблем, от два часа почна да яде уж се наяжда, остявам го, но той почва да мята глава и да търси да засуче. В същото време повръща кърмата, но пак продъжава да търси да суче. Имате ли идея защо го прави, гладен ли е, нещо го боли или нещо друго? И дясната ми гърда отдолу много ме боли, но е мека, проблем ли е? Той последно от нея сука час и нещо.
Благодаря, предварително Simple Smile
Хрис, възможно ли е да го мъчи въздух в коремчето и от там да идва това неспокойствие? Като го кърмиш- как суче, би ли могла да опишеш? Евентуално, ако с кърмата попада и повечко въздух да се опитва да го изкара и..да връща и от млякото. Ако бебокът търпи да го разнасяш в поза *легнал тигър на дърво* ще му облекчи коремчето от газовете. От далеч е трудно да се гадае каква може да е причината, на място ако се види ще е най-добре.
Болящата гърда къде е това отдолу- за зърното ли става въпрос или самата гърда? Сутиен, ако носиш да не те пристяга? Просто трябва да се внимава с всичко стягащо и притискащо, неудобна поза на лежане та дори понякога и невинен удар в гърдата може да причинят дискомфорт.

# 455
  • Stavanger,Norway/ Varna
Пепеляшке, мерси за отговора.
Пробвах всички методи за събуждане. Събужда се за кратко и засуква, но не пие, заспива пак мигновенно  Rolling Eyes

Пристесненията ми изхождат от спомените ми за първото ми дете. Тоест, сучеше към 20 мин, половин час в началото. А Мила суче 5 минути и заспива като пън. Не ме притеснява честото сучене, даже не мислех, че два часа са малък интервал, според мен са напълно нормален такъв за новородено. Просто гърдите ми остават пълни, което ме навежда на мисълта, че не сучее доволно. Цедя на рък аколкото да облекча болезнените бучици  Peace Иначе пък спи спокойно, като се събуди първо гледа малко наоколо и чак тогава търси да хпне, но не е с кански рев, което ми подсказва, че може би не е прегладняла. Утре ще я претегля да видя за седмицата доколко е качила.
Притесних се, защото иведнъж стана такава последните два дни  Rolling Eyes Но пък може да е поради успокоението от коликите  Thinking

За кошчетата или столчетата или кошниците (кой както ги нарича) за кола, да ползват се до годинката почти  Peace.

# 456
Честито на всички, които вече гушкат бебчетата си.  Hug

Честито и на завърналите се у дома.  Hug

При мен няма нищо ново. Чакам да ми дойде датата или евентуално бебчо да тръгне по-рано.

# 457
  • София
Благодаря ти много за отговора.Той спи по 3 часа даже някой път по повече което ме кара да мисля че се е наял.Единствено нощем става по-начесто и аз му давам да хапва всеки път затова си мисля , че може да не му стига.Иначе вода и чайчета досега не съм пробвала , а и не мисля още да му давам.Редувам гърдите и двете на всяко хранене и ще пробвам без да цедя и без това много не ми се получава Simple SmileЕто сега вече му е време за ставане и от двете ми гърди започва да тече мляко не ми се вярва в такъв случай да не му стига нали? Simple Smile

Здравей, отново!
 Новородените бебчета често може да спят без да се събуждат по-дълго време(особено ако имат жълтеница или са недоносени, родени с по-ниско тегло, с по-слаб мускулен тонус...) и този сън да не се дължи на задоволено коремче. Специалистите по кърмене съветват поне до към шестата седмица от живота на бебето, то да бъде събуждано за хранене, ако не се събужда само до 2.5-3 часа(като може веднъж в денонощие да има една пауза до 4 часа между храненията, но тази пауза да бъде само една за денонощието) именно заради вероятността бебето да спи по други причини, а не от насита.
 По-честото сучене предполага приемане на по-голямо количество мляко (за 24 часа, а не за едно хранене), което помага на бебчетата бързо да премине жълтеницата, по-бързо да израстнат сънливия период и да заякнат.
 Предложих да спреш да цедих, но ако кърменето зачести. Ако предпочиташ да поддържаш 3часовия режим, добре би било да имаш изцеждания ( но не до толкова, че да предизвикаш голямо свръхпроизводство), да се избегне евентуален проблем с количествата мляко, ако Матео рязко увеличи нуждите си от мляко. След около 6тата седмица на бебетата, обичайно те вече са достатъчно активни, за да могат винаги, когато са гладни или жадни да покажат, че имат нужда и най-често майката няма нужда да го подсеща, а просто предлага при подаден сигнал.

Разбира се, най-важно е да се наслаждаваш на майчинството си,  така че ако нещо те притесни или имаш нужда от информация, ще се постараем да помогнем с каквото можем  Simple Smile

# 458
Честити синчета на Цвети и Алексия! Да растат здрави и щастливи момченца и много да ги радват!

Ние днес го водихме малкия на зоологическа градина. Той само спа, но на мама и тате им беше много интересно.  Laughing
Нещо темата в последния час замря. Та успях да я прочета на спокойствие, де.  Mr. Green

Бобченка, като те чета за сученето на Мила, все едно си описала моят син. Суче по 5, много рядко 10 минути и заспива. Не мога да го събудя никак, но след час-два е надал вой и само се върти и търси да засуче.  Аз обаче не се притеснявам, защото освен, че ака след всяко ядене, след кърмене гърдата ( аз не кърмя от двете, а ги редувам на ядене) ми е омекнала доста.

За смяната на памперсите- аз ги сменям по принцип след хранене, но през нощта не го пребоувам. Вечерното къпане  е преди ядене.  Peace

Аз досега май не го показвала моето таралежче. Ето няколко снимки, които са с лошо качество, защото аз така си ги снимам по принцип.  Crazy
http://oktomvri2010.snimka.bg/family/zelenoochka.472836.20982320

# 459
Зеленоочка, голямо сладурче е, наистина прилича на таралежче с тази косичка.  Hug

# 460
Здравейте сладуранки Hug!  
Марис,честита дъщеричка, да расте здравичка и усмихната Hug  bouquet
Цвети и Алексиа, честити синчета Hug!Да са ви здрави и силни! Hug  bouquetДобре дошли и на мамите завърнали се със сладурчета у дома  bouquet!
Нямам търпение вече и аз да си гушна момиченцето,но не остана много до четвъртък...
Зеленоочка, много е хубав наследника  Grinning!
Димяни, целувки за твоите госпожици , че са били кротички днес на погачата newsm51

# 461
  • У дома
Към консултантите по кърмене
Нормално ли е да повръща почти след всяко хранене, давам му по малко чайче от семена на копър от време на време между храненията, дали това е причината, посъветвайте ме.
Иначе се храни доста, понякога на едно хранене суче и от двете гърди, после връща и пак търси да яде.

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 21:47 от Pozitive

# 462
  • Stavanger,Norway/ Varna
Зеленоочке, ама много сладко това таралежче  Heart Eyes

Аз не я къпя всеки ден цялата. Дупето го мия два пъти на ден. Сутрин след като станем преди хранене и вечер преди да легнем пак преди хранене. През останалото време сме на кърпички. Цялата я къпя два пъти в седмицата. Смятам, че толкова малки, бебетата не е нужно да се къпят всяка вечер.  Peace

# 463
Зеленоочка, голям е сладурко твоят Иван с тези буйни косички.
И видях също, че си била на едно от най-любимите ми места на тази плането Рио, ехх как ми се ходи пак.

# 464
  • Германия
Пепеляшке, мерси за отговора.
Пробвах всички методи за събуждане. Събужда се за кратко и засуква, но не пие, заспива пак мигновенно  Rolling Eyes

Пристесненията ми изхождат от спомените ми за първото ми дете. Тоест, сучеше към 20 мин, половин час в началото. А Мила суче 5 минути и заспива като пън. Не ме притеснява честото сучене, даже не мислех, че два часа са малък интервал, според мен са напълно нормален такъв за новородено. Просто гърдите ми остават пълни, което ме навежда на мисълта, че не сучее доволно. Цедя на рък аколкото да облекча болезнените бучици  Peace Иначе пък спи спокойно, като се събуди първо гледа малко наоколо и чак тогава търси да хпне, но не е с кански рев, което ми подсказва, че може би не е прегладняла. Утре ще я претегля да видя за седмицата доколко е качила.
Притесних се, защото иведнъж стана такава последните два дни  Rolling Eyes Но пък може да е поради успокоението от коликите  Thinking

За кошчетата или столчетата или кошниците (кой както ги нарича) за кола, да ползват се до годинката почти  Peace.
Бобченка, възможно е да е ефект след коликите, щом е отскоро това явление  Thinking  Нещо друго странно да забелязваш в поведението на Мила или е само краткото сукане? Все пак да минат мерките и теглилките утре.
Апропо тегло- достоверно би било да се мери на един и същи кантар, така поне няма отклонения в различните кантари.
Сетих се още неща при поспаливите бебенца- кожа до кожа- контакт по време на кърмене опитвала ли си? Или многократна смяна на гърдата? И нали знаеш - всяко дете е различно, всяко с характера и апетита си.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт