Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 113
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Бърди, много кофти. А ти с избор на екип ли беше или не?
Мен точно от това ме е страх, от незнанието, от отношението. Дано всичко е наред с бебчовците ни, другото ще го забравим.

# 511
Към консултантите по кърмене
[Здравейте моят мъж е на 9 дни . Кърмиме се от самото начало , от 4 дни сме си в къщи и яде горе-долу на 3 часа само от едната гърда и пълни 4-6 наакани памперси . През цялото време всички ме съветват да се цедя ( нямам болка в гърдите ) за да знам колко се храни , но на мен не ми се искаше да почвам . От вчера обаче два пъти търси да яде през час и половина и пак според другите съветници не му стигало и да съм се цедяла за повече кърма . На последното хранене пробвах да му дам и другата гърда , но не искаше ( иначе като се нахрани сам си пуска гърдата) . Посъветвайте ме какво да правя . Много благодаря !]

# 512
Бърди- нямам думи просто Hug

Ноел - изобщо не зву4иш сякаш мрънкаш,абсолютно си права да говориш така  ooooh!

Wafi-дано само да си тръгне детенцето

ето нещо смешни4ко

http://vbox7.com/play:5b83bc10

http://www.vbox7.com/play:921ebf60&start=1?ref=nf

# 513

hahaha Joy hahaha     url=http://vbox7.com/play:5b83bc10]http://vbox7.com/play:5b83bc10[/url]

http://www.vbox7.com/play:921ebf60&start=1?ref=nf
[/quote]

# 514
  • До хладилника, който обичам
[Здравейте моят мъж е на 9 дни . Кърмиме се от самото начало , от 4 дни сме си в къщи и яде горе-долу на 3 часа само от едната гърда и пълни 4-6 наакани памперси . През цялото време всички ме съветват да се цедя ( нямам болка в гърдите ) за да знам колко се храни , но на мен не ми се искаше да почвам . От вчера обаче два пъти търси да яде през час и половина и пак според другите съветници не му стигало и да съм се цедяла за повече кърма . На последното хранене пробвах да му дам и другата гърда , но не искаше ( иначе като се нахрани сам си пуска гърдата) . Посъветвайте ме какво да правя . Много благодаря !]
Здравей, gkpetrova Simple Smile Честит ти малък мъж.
За 9 дни вече имаш представа кое работи при вас двамата, кое - не толкова. Вероятно вече можеш да проследиш "модели" в поведението, които има, кога е гладен, кога иска да посуче просто за комфорт и близост с теб...

От рутинно цедене "за всеки случай" няма полза; нито има доказателства да работи в положителна посока за някого, освен още порция стрес за майката. В повечето случаи е напълно ненужно упражнение - още повече, че цеденето не е показател колко яде бебето. Едно здраво, доносено бебе, което има чест досег с майката, прекарва време кожа-до-кожа с нея, има достъп до гърдата и му се позволява да суче толкова често и дълго, колкото иска, което пълни редовно памперсите и общо взето се справя добре - какво да се притеснява човек за него?

Много често бебетата имат периоди, в които искат да ядат по-често. В идеалния случай майката ще осигури това и бебето ще може след няколко дена често сукане да "каже" на тялото й да прави повече мляко, защото то расте тези дни с особено бързи темпове. Често после майките отбелязват, че в тези периоди бебето изведнъж е "дръпнало" на ръст и тегло. При някои двойки майка+бебе това се вижда силно и се забелязва, при други - по-честото сукане минава между другото и не се набива на око.
Най-често (но не задължително) тези периоди са около 10-12 дена след раждането, около 40-тия ден, около 3 и 6 месеца - като ориентир, защото бебетата идват в най-различни модели и варианти и няма правило, което да обхване всички накуп  Grinning
Може би това, което трябва да направиш, е просто това, което вече правиш - да го оставяш да се храни толкова често, колкото иска, като му предлагаш и втората гърда за всеки случай, а той сам ще покаже иска ли или не. Ако продължава все така да пълни памперсите обилно и иначе да е едно здраво, активно бебе - вероятно всичко е наред и си свиркай, докато го гледаш как расте  Grinning

# 515
 За Шейново - всичко е точно така както го е написала Бърди . Екипите за раждане сигурно са най-добрите , но след раждането всеки сам се оправя .

# 516

Здравей, gkpetrova  Честит ти малък мъж.
За 9 дни вече имаш представа кое работи при вас двамата, кое - не толкова. Вероятно вече можеш да проследиш "модели" в поведението, които има, кога е гладен, кога иска да посуче просто за комфорт и близост с теб...

От рутинно цедене "за всеки случай" няма полза; нито има доказателства да работи в положителна посока за някого, освен още порция стрес за майката. В повечето случаи е напълно ненужно упражнение - още повече, че цеденето не е показател колко яде бебето. Едно здраво, доносено бебе, което има чест досег с майката, прекарва време кожа-до-кожа с нея, има достъп до гърдата и му се позволява да суче толкова често и дълго, колкото иска, което пълни редовно памперсите и общо взето се справя добре - какво да се притеснява човек за него?

Много често бебетата имат периоди, в които искат да ядат по-често. В идеалния случай майката ще осигури това и бебето ще може след няколко дена често сукане да "каже" на тялото й да прави повече мляко, защото то расте тези дни с особено бързи темпове. Често после майките отбелязват, че в тези периоди бебето изведнъж е "дръпнало" на ръст и тегло. При някои двойки майка+бебе това се вижда силно и се забелязва, при други - по-честото сукане минава между другото и не се набива на око.
Най-често (но не задължително) тези периоди са около 10-12 дена след раждането, около 40-тия ден, около 3 и 6 месеца - като ориентир, защото бебетата идват в най-различни модели и варианти и няма правило, което да обхване всички накуп 
Може би това, което трябва да направиш, е просто това, което вече правиш - да го оставяш да се храни толкова често, колкото иска, като му предлагаш и втората гърда за всеки случай, а той сам ще покаже иска ли или не. Ако продължава все така да пълни памперсите обилно и иначе да е едно здраво, активно бебе - вероятно всичко е наред и си свиркай, докато го гледаш как расте   

Много благодаря за отговора и аз така си ги мислех нещата ама пусти съвети от всички страни . Иначе нямам проблеми да го храня често  , изцяло съм на негово разположение  Grinning

# 517
рецептата е операцията ми 2006 година ми направиха конизацио и съм с половин шийка. ванеса я родих за 2,15 часа , а богдан за 1,40 часа ако имам 3-то със сигурност няма да стигна до болницата

# 518
  • София
Преди малко ми звънна Евето  Mr. Green
Родила е бебе Иван със секцио, каза че е 3300 г, а сантиметрите не знаеше. Бил голям ревлъо, огласил Окръжна болница  Laughing
Да й е жив и здрав малкият Иван и много да  радва мама и тате!   bouquet

Тя още трепереше от упойката, но е добре.
Минутки преди нея е родила и мама МарияЖоро, но не знам какво детенце. Родила е нормално и много бързо и лесно  Party
Каквото и да е, да й е живо и здраво детенцето, честито и на МарияЖоро   bouquet

Двете май ще са в една стая, колко хубаво..........

# 519
Честити бебчета на Евето и МарияЖоро!!!  Hug Hug Да са им живи и здрави бебчетата, много да папкат и да слушкат!!!

# 520
Честити малки големи радости на Евето и МарияЖоро!!!

# 521
Ехааа, честити бебчета на двете октомврийски мами! Да са им живи и здрави.

# 522
Честото на Евето и на МариаЖоро ))) Да са им живи и здрави бебоците!!!

# 523
Честито на новите мами   bouquet

И аз имам въпрос, свързан с кърменето - педиатърката каза да давам водичка (със захар  Rolling Eyes) между храненията, много много не го правя, защото като се опитам прави едни физиономии, от които съдя, че не й допада. Чувала съм за измиване на устичката след кърмене, за да не се появи млечница - как се прави то и необходимо ли е? Също и за доизцеждането след кърмене - чух и прочетох толкова противоречиви съвети, че съвсем се обърках. В болницата се стараех да цедя редовно, че ме бяха наплашили, но така и не изцеждам повече от 10-тина мл след хранене. А и последен въпрос - само от едната гърда ли да кърмя на хранене или да предлагам и двете?

# 524
  • София
Честито на Евето и МарияЖоро! Да са им живи и здрави дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт