Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 229
  • 742
  •   2
Отговори
# 495
как ни беше групичката във фейсбук?  Thinking

# 496
  • София
Иринополис, днес залагам за теб, най-късно утре Peace
Все пак да питам имаше ли памперс 0 или единичката да купувам за болницата?!?

Няма изгледи да е днес. Освен ако не счупя рекордите по раждане като във филмите  Joy.  Иначе зяла бременност ехографа на доки го даваше за днес /аз и за това съм си направила лентичката с днешна дата/, но официално по болничен съм за четвъртък. Дано излезе до четвъртък, че не ми се занимава с вадене на нов болничен.

Аз съм взела направо 2 - ка на Памперс. От белите опаковки, мисля че бяха 3 - 6 кг.

Скорпионче -аз взех бебешко мляко на Бочко за тялото. За дупето имам правен в аптеката мехлем /той е за подсечено, рецептата е още от мое време/, имам Павлодерм, и едно кремче на Babylove. Но най - вероятно ще си ползвам Павлодерма. Много го харесвам, и ако ми се наложи все още го ползвам и за Рая.
 Групата във Фейсбук е Октомврийки2010  http://www.facebook.com/group.php?gid=120842401290834

Аз пак си откарах до 2ч нощес пред компа, и реших да ида да легна при Рая, та да се приспя с телевизия. Влизам тихо - тихо в стаята а моето "Мамо, за градина ли ме будиш?". ТЯ тъкмо се събудила, защото й се пишкало и го откарахме в приказки до 3ч с нея. Не стиха, че за съм кукувица, ами и на детето не давам да спи Mr. Green

Наде - не ми се вярва да завали.

И мен тези дни ме сърби корема, но не съм се поглеждала в огледалото да видя, дали се е нацепил. До сега не е, не вярвам точно сега да се случи.

# 497
Здравейте, сладурани!

Ние добре поспахме, ама пусто ставане до тоалетната - ако не е то, мога цял ден да не стана от леглото Crazy

Ради  bouquet поздравления за прекрасния резултат от изпитите!!! smile3525

Наде, май не е удачно малката да излиза в това време, нещо много ми е влажно навън, тук даже и мъгла има. Може към 14-15ч. когато е най-топло да излезете. А днес доста непроятно не е получило с това разхождане. БГ бюрокращината няма край #2gunfire

Мама мила, аз за болницата взех памперси 2-5 кг. на Памперс. Такъв малък пакет и за вкъщи за първите 2-3 дни имам, само че от белите.

Арим, много неприятно с пренебрежението, но такива са повечето пубери, неизбежно е. Hug Не се ядосвай, миличка, че и бебка се тревожи. Просто се научи да го приемаш. Ще му мине като му дойде времето spoko А за разтягането - това, което описваш е ужасно! И моя мъник от време на време си спретва леко болезнени купони, но чак такива неща ooooh!

Дано изпита на Мишанка е минал успешно!!

Рени, мноого хубаво бебче! Сладур страхотен!

Скорпиончето, Октомврийки2010 http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=120842401290834

# 498
Мамчета - мерси   bouquet

Скорпионче - аз нямам опит в бебешката козметика, но към момента съм взела Себа Мед - нещо като комбиниран душ-гел за косичка и тяло, олио за след баня и кремче за дупенце  Grinning Ако не му понесат нещо, ще ги сменям..Отделно се запасих с крем на Бочко и течна пудра на Бочко ( за всеки случай)  Peace Но мисля, че момичетата с бебчета са по-добра база от моя милост  Mr. Green

Наде - уж днес щяло да пече слънце, уж единствения хубав ден без дъжд, а то... Crossing Arms И все пак не вали - можете като Йоанчето да поизлезнете за малко... Ужас е с тази бюрокрация  ooooh! Добре, че поне акта за раждане си взела...

Веси - и аз ако трябваше сама да гледам бебо, щях да прекъсна, но бъдещия тати заяви, че е на разположение и ще се гледкат, за да може мама да учи  Flutter

Йоанче - да идвам да помагам??? Най-много да му сложа памперса на Ванката на обратно  Mr. Green Ако трябва да съм честна, наистина последните дни минават бавно, но то си ми е и скучничко де и затова...

Wafi трябва да е родила вече според мен, ама никаква не се обажда! И аз чакам бебета да се раждат - хайде всички - ходом-марш към родилните и да не се съберете на куп, че то не ми останаха пожелания за бебета  Mr. Green Важното е да са здравички!

Целувкиии

П.С. Рени - много е сладък адаша  Heart Eyes Пу-пу ( и аз като бабките) - нека да расте голям и да си има все такива бузки  Hug

# 499
Аз съм решила,че ще излизаме.Облачното време,не е дъжд,нито вятър,нито мъгла.Лекарката каза да излизам,че всеки ден вкъщи бил пропуснат ден за бебка.И така.Вън времето не е нетърпимо студено,нито има вятър.Така че давайте да излизаме,то слънце през есента рядко ще виждаме,това не знам,че само вкъщи ще го откараме я  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 500
Върнах се от преглед. Никакво разкритие. Все съм си с 1 см. Водите ми са намалели драстично, плацентата ми е 2-ра степен. Върху мен преподаваха на студенти. Никой гък не каза на въпросите, които задаваха. Бяха много притеснени милите.
Та, според доки, няма да се ражда тия дни. Аман.
Викам й: Поне секс може ли да правим с тая паднала тапа, че откачам вече. Тя вика: Може, правете на воля.
Оф, викам си, супер. Поне това да не ме напряга.  Wink
После се качвам в асансьора, като при мен влиза едно бабе в бяла престилка /явно акушерка/. Аз тъкмо си обличам жилетката. Вижда ми се точно 1 см. от коремчето, който всеки момент смятам да покрия. Тя започва да крещи: "Ужас, не ви ли е срам, да си показвате корема. Това е най-грозното, най-отвратителното, най-гнусното нещо да се вижда на бременната корема. Още малко гъзовете ще си покажете."  Shocked Цитирам я буквално. Мен ме напуши на смях и най-спокойно си излизам от асансьора, а тя продължава да нарежда.
Правиха ми и запис на тонове, като акушерката ми се скара, че бебето не мърдало, "спяло та знае ли се", така запис не се прави.  Shocked
Като си тръгнах не знаех да се смея ли или да плача.  Crazy
Представяте ли си какво ме чака като ида там да раждам.
Аз работя като прокурор и когато при мен са идвали престъпници да ги привличам като обвиняеми или разпитвам съм се държала винаги нормално и любезно. Не викам, не крещя, не се карам и не обиждам. А тук - болница, родилно, ще ме пребият с камъни и за най-малкото нещо. Все едно съм им изяла супата. Просто нямам думи.  ooooh!
Момичета, направо съм отчаяна от условията, казвам ви. Да идва и да заминава, да си гушкам здраво бебе и по-бързо да се отърва от тия ужасии. За мизерните условия няма и да коментирам.

# 501
Ноел  Hug Скоро всичко ще мине и ще зе забрави!Радвай се на последните си дни 2в 1  Hug Бебката си знае работата и кога да излезне! Hug  bouquet

# 502
Благодаря на всички отговорили  Hug
Много ми е скучно бе хораааа

# 503
Върнах се от преглед. Никакво разкритие. Все съм си с 1 см. Водите ми са намалели драстично, плацентата ми е 2-ра степен. Върху мен преподаваха на студенти. Никой гък не каза на въпросите, които задаваха. Бяха много притеснени милите.
Та, според доки, няма да се ражда тия дни. Аман.
Викам й: Поне секс може ли да правим с тая паднала тапа, че откачам вече. Тя вика: Може, правете на воля.
Оф, викам си, супер. Поне това да не ме напряга.  Wink
После се качвам в асансьора, като при мен влиза едно бабе в бяла престилка /явно акушерка/. Аз тъкмо си обличам жилетката. Вижда ми се точно 1 см. от коремчето, който всеки момент смятам да покрия. Тя започва да крещи: "Ужас, не ви ли е срам, да си показвате корема. Това е най-грозното, най-отвратителното, най-гнусното нещо да се вижда на бременната корема. Още малко гъзовете ще си покажете."  Shocked Цитирам я буквално. Мен ме напуши на смях и най-спокойно си излизам от асансьора, а тя продължава да нарежда.
Правиха ми и запис на тонове, като акушерката ми се скара, че бебето не мърдало, "спяло та знае ли се", така запис не се прави.  Shocked
Като си тръгнах не знаех да се смея ли или да плача.  Crazy
Представяте ли си какво ме чака като ида там да раждам.
Аз работя като прокурор и когато при мен са идвали престъпници да ги привличам като обвиняеми или разпитвам съм се държала винаги нормално и любезно. Не викам, не крещя, не се карам и не обиждам. А тук - болница, родилно, ще ме пребият с камъни и за най-малкото нещо. Все едно съм им изяла супата. Просто нямам думи.  ooooh!
Момичета, направо съм отчаяна от условията, казвам ви. Да идва и да заминава, да си гушкам здраво бебе и по-бързо да се отърва от тия ужасии. За мизерните условия няма и да коментирам.

Ноел- мн ме разсмя бе жена ,тая бабка като си я представя само smile3521, то да се 4удиш да се смееш ли да пла4еш ли.  smile3511 Кошмара е пълен.

Поздрави от Цвети- кърмят се успешно , ама малкият си предпо4итал само лява цица,а снощи мн ревал и не я оставил да спи и му казала 4е ще му го върне някой ден.  smile3534 Приета е в 1.00 през нощта с кървене  и е родила в 13,55ч- бая време ,но тя ще разкаже подробно , да не и отнемам удоволствието.Ще ги изпишат може би в сряда.
Наде - аз ако съм на теб ще изляза,щом няма вятър ,мен това най ме плаши , 4е тук в Варна има вятър постоянно,ама ще слагам дъждобрана 4е да не му духа -др вариант не мога да се сетя.В къщи няма да стоя в никакъв слу4ай.

Козметиката- себамед и а-дерма - днес ще я купувам и още с е 4удя , ама към Себамед като 4е ли клоня
.

# 504
Ноел, само не разбрах ти какво си виновна, че бебчето е решило да си поспинка сладко сладко )))

# 505
  • София
Много ми се иска да ви изчета, ама няма да мога, така че искам от сърце да благодаря за поздравите и пожеланията за пчеличката ми  Hug
Кърмим се здраво, докато се обърна и денят свършил, на всичкото отгоре и баткото си иска своето, та друсам бебе и проверявам домашни едновременно и честно да ви кажа, не помня да съм била по-щастлива  Heart Eyes
Ще опитам да наваксам с четенето и ще ви разкажа за болницата (Шейново) с препоръка по възможност крачетата ви да не стъпват там, персонала и организацията са станали по-противни от раждането ми там преди 10 години. Добре, че имах невероятен късмет с момичетата в стаята ми, страхотни бяха и благодарение на хубавата компания и страшната решимост на Мая да се кърмим въпреки идиотките в отделението Simple Smile избутах седмицата там прилично.
Но са пълни с хитове акушерките там де, като от театър на абсурда са извадени. Да не говорим за неонатолозите, които просто не те броят за човек и недай боже нещо да има на бебето ти, може да висиш по цял ден пред отделението като просяче и никой нищо да не ти каже. Една прясно оперирана мама стоя час и половина пред неонатологията да чака за сведения за бебето й, което било в интензивно и накрая припадна. Обвиниха я, че си е виновна сама, защото като й казали да яде шоколад и да пие вода, не го била правила, та затова  Sick Друга мама изчака търпеливо сведенията за всички бебета, които се дават на обяд и накрая попита защо няма за нейното - "Оооо, ама не са ли ви казали, ние го преведохме в Детско във ВМА, там трябва да отидете"  #Crazy Честно тая жена не знам как успя да се задържи на краката си. Такива безумия видях, че ми идеше да вия, добре, че с Мая всичко беше наред. Сведенията за бебетата в интензивно всеки ден се даваха точно по времето, когато бебетата ги даваха на майките им - тоест или си зарязваш детето, или оставаш без сведения, жените бяха откачили, висяха пред детското отделение като гаврошчета, отвратително, отвратително отношение  Sick
Едната акушерка вървеше и плашеше майките по стаите, че ако не дават добавката, която слагат на бебетата в количките, те ще спрат да наддават и ще сложат бебето на система, затова караше мамите насила да дават изкуственото мляко. Как ще се кърмят тия бебета, явно на никой не дреме. Пък това да дойде някой да ти помогне за кърменето, абсурд - водят ти бебето, казват ти заповядай и това е - първескините бяха откачили, събирахме се по стаите за взаимопомощ.
Абе отвратително място, може да е ремонтирано и хубаво и лекарите да са добри, но след като родиш попадаш в някакво уникално абсурдно място.

# 506
Бърди, наистина звучи гадно.
Но пък важното е, че ти е зад гърба и сега си у дома с двете дечица.
Невероятно е усещането, нали? Въпреки умората и аз се чувствам така, много ми е готино едно...

Ноел, какви с атези хора и те там, лелее.

И аз днес ще го извеждам на истинска разходка Нико. Ще отидем до училището на Мила следобед.
Тук е хладно и опредлено ветровито, ама добре завит е ок. То холандското време си е само дъжд, вятър и мъгли.  Close

# 507
Бърди, ужасно е това, което разказваш! И аз ще раждам в Шейново, живот и здраве! Жалко, че ще го преживея, но силно се моля Praynig Praynig Praynig бебчо да е добре и бързо да се прибираме!

# 508

Wafi трябва да е родила вече според мен, ама никаква не се обажда!

Ето ме обаждам се! Не съм родила още!  #Cussing out

Днес бях на лекар и тя ми каза, че всичко е ок и с мен и с бебка и води и плацента ама не ще да се ражда това инатче! И ако до сряда не родя рано сутринта към 8 с багажчето и в болницата да я вадят! Хич не ми се иска да се стига до там ама ако се наложи няма къде да ходя!  Cry

Честито на новите мами! Да са им живи и здрави малките съкровища!

Успех на чакащите и да не им се налага да чакат като на мен!  Peace

# 509
Аз миналия път като раждах в ТК и жените в отделението бяха много отдадени на моето кърмене. Много държаха да се цедя и да давам кърма докато беба е в кувиоз, а после ми показаха как да я държа, как да се цедя на ръка, как да масажирам гърдите. Препоръчаха ми да не давам вода и добавка. Даже, когато гърдите ми бяха станали на буци едната ме изцеди в кърпа и буквално ми спаси гърдите.
Относно сведенията обаче - същата работа каквато описва Бърди. Бебето ми е в кувиоз на кислород, с анемия, с инфекция на антибиотици. Преливат й и кръв. Отивам за сведение и питам как е, а те - Моли се. После една приятелка, която беше там ми вика "Кво значи моли се, нищо му няма на бебето ти, след няколко дни ще е супер. Нищо му няма". На другия ден отивам да нося кърма и им викам : Как е бебето? Може ли само да я зърна? и те: "Ами не е редно" и не я видях. За тия 4-5 дни, в които беше в кувиоза съм я виждала 2 пъти за по 3 мин.
Абе звуча сякаш само мрънкам. Ама такова е положението в бг.болниците.

Общи условия

Активация на акаунт