Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 110
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • До хладилника, който обичам
И аз имам въпрос, свързан с кърменето - педиатърката каза да давам водичка (със захар  Rolling Eyes) между храненията, много много не го правя, защото като се опитам прави едни физиономии, от които съдя, че не й допада. Чувала съм за измиване на устичката след кърмене, за да не се появи млечница - как се прави то и необходимо ли е? Също и за доизцеждането след кърмене - чух и прочетох толкова противоречиви съвети, че съвсем се обърках. В болницата се стараех да цедя редовно, че ме бяха наплашили, но така и не изцеждам повече от 10-тина мл след хранене. А и последен въпрос - само от едната гърда ли да кърмя на хранене или да предлагам и двете?
Това към нас ли е или към отчетните мами в темата  Blush
За всеки случай пиша, ако не е било за помощниците за кърмене, извинявай.

Млечницата е по същество гъбична инфекция. Повечето хора носят кандида в организма си - дали ще се развие обаче, зависи от имунната система. Например, ако ти или бебето сте приемали антибиотици преди/по време/след раждането, може да е добре да се помисли за прием на пробиотици, за всеки случай като превенция на гъбички.
Ако бебето ползва биберон-залъгалка или шише - те са отличен развъдник на гъбички и искат изключително стриктна хигиена най-малкото през първите седмици и месеци - преди всяко слагане в устата - стерилизация. Освен това, от гледна точка бебето да не се обърка кое зърно е истинското (това на гърдата или гуменото), може да е разумно да не се обърква от родителите, като първите седмици не му се дават биберони, докато се научи добре да суче.

Има бебета, които пият вода и имат гъбички; такива, които пият и нямат; такива, които не пият вода и имат гъбички и такива, които не пият и нямат... общо взето, водата не може да отмие гъбична инфекция, иначе щяхме да лекуваме бяло течение с подмиване с вода  Laughing (впрочем бялото течение често се дължи точно на същата гъбична инфекция). А и надали някой третира долните си части специфично като превенция на бяло течение... защо да се прави нещо такова за бебето тогава?
Ти сама решаваш дали и как да даваш вода, но във всеки случай ако даваш, може да помислиш дали да не я даваш неподсладена и с лъжичка, за да облива устната кухина (шишето влиза дълбоко навътре и не измива нищо), ако целта е плакнене.

Изцеждането рутинно - няма смисъл, а дори има доказателства, че може да донесе негативи. Изцеждане при нужда (напрежение, препълване, ако бебето не иска да суче) - е друга работа. Но така, за всеки случай, особено за малко милилитри, както сама отбелязваш, надали е нужно.

Ако бебето иска втората гърда, след като се насуче и само пусне първата, чудесно, предложи му и нека суче Simple Smile Ако не иска, пак чудесно, ако пълни добре памперсите, се наяжда и няма нужда. Ако ти се стори гладно - дай му  Grinning Вградените им механизми са от помощ да се научим да четем знаците им.

# 526
  • София
Noel, за Тина Киркова ли говориш, или за МД?  ooooh! То хем е смешно, нем потресаващо... Какви неща разказваш.......... сменяй болницата, ако можеш  Rolling Eyes

Скорпионче, аз избрах Hipp  Simple Smile Купих шампоанче за тяло с помпичка, олио за масажче, кремче за подсечено дупе (дано да не ми потрябва) и едно хидратитащо кремче за бузките по време на разходка. Мокри кърпички на Pampers (белите, за чувствителна кожа) и гелче за сухо миене на ръце на Бочко. Сестра ми силно ми препоръчва душ-гелче мна Мустела, миришело божествено, но аз не искам на нищо да й мирише на бебелинка през първите дни от живота й. Даже махам цветните чаршафи от нашето легло и скагам бели, да намаля дразнениятя от външната среда колкото мога. После със сигурност ще го пробвам това на Мустела, но не в началото  Simple Smile

Леле Бърди, какви неща разказваш........... Ако бях избрала тази болница, щях да се откажа в последния момент  ooooh! Преди 14 г. си беше нормално всичко.
Тини, много готини клипчета! А това с кимоните и аз съм го правила, сигурно затова сега синът ми си отмъщава  Joy

# 527
Честити бебчета на Евето и на Мария   bouquet Да са им здравички, да плачкат малко и много да папкат  Party

Аз мислех да не спя следобед, за да не би случайно пак да се събудя през ноща, но откарах час и половина и сега съм сънчо  Grinning Трябва пак да чистя в къщи, ама май ще е утре, че ме мързи  Thinking

Бърди - лелее - много кофти инфо пусна за Шейново..и аз ще раждам там. Надето пък беше много доволна, дано мамите, на които ни предстои, да не преживяваме подобни отврати  Hug

Ноел - и какво викаш? Дръпна ти бабичката едно конско  Mr. Green Ти защо не й обясни, че обичаш да си "вееш" коремчето навън, за да свикава бебето с климатичните условия  Laughing Аз сигурно щях да изцепя някоя глупост... Blush

Wafi - стискам палци бебо да тръгне само..Но все пак, ето ти рецептата на една приятелка отреди 19 години: Бил й термина, ходили на доктор с мъжа й и доктора казал, че няма скоро да се ражда, а тя не издържала вече..Мъжа й я оставил в тях и излезнал някъде. А тя ( лудата), като се заинати...пийнала Рициново масло и почнала да вдигна някакви чекмеджета, пълни с книги ( доста тежички), докато й подейства и рициновото масло. Резултат - още същата вечер е родила дъщеря си Изабела ( голяма красавица), която тази година беше абитуриентка  Wink
Друг мит за раждане ( казвам мит, че то никога не е ясно дали това е причината): Качваш стълбите на блока ( примерно блок от 8 етажа) 2-3 пъти или ако можеш повече и на другия ден си пушка! Чак аз почнах да се замислям  Laughing

# 528
Честити  бебчета на Евето и Марияжоро!Да са живи и здрави и много весели!
Аз дремнах малко и сега се наслаждавам на хубавото време вън! Peace

# 529
От днес marvina е с нов член в семейството -  Марина!
Да им е жива и здрава и само радости да им носи!

# 530
  • София
Еха,честити бебчета на Еввето и на Мимето нея си я чаках тея дни! Simple Smile
ДА са им живи и здравички!  Heart Eyes Hug  bouquet

Наде,аз съм бързала наситина малките нямаха мляко,а само тв Бейби Мола има  Rolling Eyes а трябвше да ядат в 11,00 извинявай,че не съм те мернала! Hug
Къде ме видя ти?

# 531
  • София
Браво на мама Марвина! Да й е честита дъщеричката с това хубаво име Марина    bouquet

# 532
Честита принцеска Марина на мама Марвина!

# 533
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Привет и от мен,

Сега се прибрах и вече съм мноого уморена,  Crazy но успях да Ви изчета  Mr. Green
Честити октомврийски бебоци на Евето и Мария!!! Много здраве и късмет в живота!!!  HugМоите терзания с изпита за въпросната докторантура минаха....изкарах 5-ца, но на комисията й беше недостатъчно... ooooh! трябвало да имам 5.50!!! След задълбочени дебати, решиха, че съм имала по-важни мероприятия в бъдеще /явно втренчени в корема ми/ и самозадоволно ме поканиха догодина  #Cussing out #2gunfire Ядосах се мнооого, ама какво да се прави....добре, че ме държа за кратко. Единственият жест, за който си мислех в този момент беше -  smile3534 finger
*Noel*, какво да ти кажа, вече нищо не ме учудва в поведението на хората...Добре, че си го приела от забавната страна...
Radi, много практични съвети даваш,  hahaha явно си станала нетърпелива, колкото всички нас заедно, ама от това, което прочетох, моето противодействие е леглото  Blush Mr. Green
marvina, ДУШКО ЯВНО СА БИЛИ КОНТРАКЦИИ!!! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА КУКЛАТА!!!

# 534
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Честити бебенца на Марвина, Евето и Марияжоро! Да са им живи, здрави и послушни!   bouquet

Бърди, много кофти разказ за Шейново! Аз още не съм 100% сигурна къде да раждам, много се колебая м/у МД и Шейново, пък ще видим. Абе за всички болници все лоши неща ми казват!  Crazy

Мишанке, кофти, ама не си го слагай на сърце!  Hug

# 535
  • София
МАрвина,да ви е жива и здрава! Heart Eyes Hug  bouquet

# 536
Честита розова радост на Марвина! Да й е здравичка, послушна и добричка малката Марина   bouquet

След затишието през уикенда, пак влизаме в ритъм  Party

Мишанка - как така 5 не им е стигнало  Shocked Е не, направо ме "уби" - и сега какво - догодина пак, така ли???
А за съветите - те са специално за мамчетата, които преносват и искат сами да се предизвикат  Wink Аз не съм ги изпробвала лично и нямам намерение засега...Все пак ми остава една седмица до термин и мисля да оставя бебо сам да си тръгне  Flutter Но заинати ли си..незнам какво ще ми щукне в главата  Crazy

# 537
Честито на ЕВЕТО и МАРИЯ ЖОРО!
ЧЕСТИТО НА МАРВИНА!
Да са им живи и здрави рожбите!
  bouquet  bouquet  bouquet
 С Марвина бяхме май с еднакъв термин,много подранила  newsm78

Арим,виждам че си писала за крема за подсичане"дано не ни потрябва",та да кажа че се маже след всеки сменне памперс ,по скоро превантивно,иначе определено се подсичат!

Аз ходих на кардиолог,всичко нормално, дадоха ми документи за секцио,но лекарката като прави кардиограма ми вика "колко спокойна беше ,а сега как ти се вдигна пулса"Представям си на операцията какъв пулс ще е  ooooh!

# 538
Честит син Иван на Евето!

Честита дъщеричка на Марвина!

Честито детенце на МарияЖоро!

Да са живи и здрави и да растат много щастливи дечица!

# 539
Честита принцеса на Марвина! Много щастие и успешно кърмене!

Ее, Мишанке! Много гадно са постъпили тия кретени! Сигурно са били мъже Twisted EvilHug

Арим, кремче против подсичане се маже след всяка смяна, а ако мислиш да ползваш и Судокрем - него веднъж на ден, заради цинка вътре.

А пък за болниците - да ви кажа, след всички разкази и всичко прочетено, достигнах изцяло до извода, че си въпрос на късмет! И изобщо не зависи от това дали си платил или не. Може би, само може би!, има значение ако си човек на някой завеждащ или някой с Име. И пак не е сигурно. Дано само се гриждат добре за бебчетата  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт