Инфо за конвекторите ADAX

• 338 615
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 135
  • До хладилника, който обичам
В момента са настроени на 26 всички и никой не светва (поне от 10 мин ги гледам). Ако искаш мога да видя как ще се държат като ги намаля довечера на 20 градуса.
Ще съм ги много благодарна! Точно на 20 градуса го гледам това непрестанно включ-изключ Simple Smile

# 136
  • София
И аз ви следя  Grinning да попитам, какво значи "не е калибриран"? Как става калибрирането? Трябва да дойде човек от сервиза ли?

# 137
  • Бургас
Трябва при закупуването да са дали схема за калибриране/не че ние успяхме да се справим с нея/.

# 138
  • София
Здравейте, опитвам се да намеря сервиз на Адакс, видях че някой е споменал, че са ходили, къде се намира, намирам само фирма BERG, която ги представлява  Rolling Eyes
Да обясня за калибрирането. Има един пръстен, на който е точката за температурата, като този пръстен може да се върти (малко трудно, но се върти) около оста на копчето. Взимаш един термометър и когато терморегулаторът изключи, завърташ пръстена докато точката застане срещу температурата, която показва термометъра.
За електронните не важи, те са си калибрирани  Peace

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 12:30 от margita

# 139
И аз да се включа в темата. В момента се чудим какъв тип отопление да изберем, че чакаме бебе. Мислехме за камина (но не е сигурно дали няма да имаме проблем с комина, живеем в блок), имаме и подово отопление (всички казват, че е скъпо, досега не си седим вкъщи и не искахме да го пускаме досега, но от другата седмица съм вече в отпуск и ще го засечем, преди да решим дали да взимаме Адакс).
Днес бяхме в м-н Берг на бул.Мадрид, много бяха симпатични хората, надявам се всичко, което ни обясниха да е така.
Стаята, която ще отоляваме евентуално е около 17-18 квадрата. Казаха, че ни трябва Адакс 2000 вата. По сметки на човека от магазина, тъй като не е постоянно включен, а само когато падне зададената температура, каза че реално работел около 8 часа. Т сметката беше 8 часа х 2 киловата х30 дни х 18 ст./кв = около 85 лв.
Ще ви следя с интерес. Както за всяко нещо, мнения хиляди, противоречиви Wink)

Сега гледах пак различните модели... голяма каша. Не мога да разбера каква е разликата между тя Sad Освен Glamox, че са с дигитален термостат и алуминиев нагревател, Neo -  с дизайнерски, цветни панели. Но другите - Comfort, Standart. Economy.....
Ако ще взимаме ще е с електронен термостат, не с механичен.
Доста от вас пишат колко им е сметката за ток, но трябва да се отчете преди и след ползването на уреда, т.е.примерно лято-зима/ преди-след/... иначе само сумата нищо не говори.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 01:19 от maita5

# 140
В момента са настроени на 26 всички и никой не светва (поне от 10 мин ги гледам). Ако искаш мога да видя как ще се държат като ги намаля довечера на 20 градуса.
Ще съм ги много благодарна! Точно на 20 градуса го гледам това непрестанно включ-изключ Simple Smile

Вижте какво пише тук: http://xn--b1agjfcpgess.org/article/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0% … B8-adax-standard/
Цитат
Нагревателите се включват и изключват тихо на интервали по-малко от минута. Те имат икономичен режим, при които температурата намалява през нощ и когато сте навън. Тази технология за икономия на електричество при конвектори Адакс намалява разходите за отопление с до 25%.

# 141
Thinking може и така да е... ама пак не ми се вярва Crossing Arms
Laughing

# 142
maita5 в магазина съвсем правилно са ти сметнали месечния разход за конвектора. По наш'те сметки в къщи на конвектора се падат около 90-100лв. от сметката.
Моделите с електронен теростат са по-новите, то с другия термостат като цяло май излизат от употреба уредите.
Мъжа ми смята да закачи всеки отолителен уред за измервател този сезон и да види кое колко дърпа, другите уреди са обичайните за едно домакинство.

# 143
  • Добрич
85лв ми се виждат твърде много за един конвектор. Ние с 2 по 2000в всеки имаме 135лв. Работят постоянно на 22гр,а предишната сметка беше около 75лв.

# 144
  • Пловдив
при нас с 1 конвектор, който е почти по цял ден включен, бойлера го пускаме цяла вечер, климатика и той вечер и сметката последната е 135лв. Simple Smile , за сравнение миналата година само с 2 климатика, даже и понякога по 2 духалки пускахме сметките бяха 70-80лв. ... Simple Smile) , но аз съм доволна от комфорта на от комфорта на отдаваната топлина... много по-комфортно от духалки или климатик е Wink

# 145
Thinking може и така да е... ама пак не ми се вярва Crossing Arms
Laughing

Като намаля температурата - не се включва известно време. После се включва за малко, но в никакъв случай не е често. Разваления , който занесохме в сервиз, се включваше и изключваше по три-четири пъти в минута. След ремонта не е така.

# 146
Като намаля температурата - не се включва известно време. После се включва за малко, но в никакъв случай не е често. Разваления , който занесохме в сервиз, се включваше и изключваше по три-четири пъти в минута. След ремонта не е така.
Благодаря ти. Това значи, че със сигурност ще носим нашия пак и този път ще настоявам да го проверят.

# 147
85лв ми се виждат твърде много за един конвектор. Ние с 2 по 2000в всеки имаме 135лв. Работят постоянно на 22гр,а предишната сметка беше около 75лв.

И аз не знам. То не може да се каже твърда сума, много зависи от изолация, изложение и т.н. Ние например сме в кооперация, в която почти никой не отоплява, т.е. дори и с пуснато парно (имам предвди тръбите, не се усеща много, освен в банята; за разлика от старата ни квартира)
Освен това сме с 3 външни стени, с теракот.... Кофти работа.

# 148
НАшия Адкс работи около 15 сек и после около 35-40сек почива - този интервал е нормален или и аз да я водя на преглед печката newsm78

# 149
какво да ви кажа и нашите сметки полудяха за м. октомври(която плащаме ноември) е 300.00лв , а за ноември ( която е излезла вчера) е 400.00лв. Ние сме с 2 конвектора от по 2000 kW·h и един от 1500 kW·h. И нашия си мига като коледна елха , те се включи ту изключи.... дайте съвет моля дали работят правилно newsm78 Twisted EvilCry

Общи условия

Активация на акаунт