Инфо за конвекторите ADAX

• 338 636
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 150
какво да ви кажа и нашите сметки полудяха за м. октомври(която плащаме ноември) е 300.00лв , а за ноември ( която е излезла вчера) е 400.00лв. Ние сме с 2 конвектора от по 2000 kW·h и един от 1500 kW·h. И нашия си мига като коледна елха , те се включи ту изключи.... дайте съвет моля дали работят правилно newsm78 Twisted EvilCry

А през останалото време, когато не са включени колко ти е сметката. Ние все още се чудим дали да купуваме. Общо взето грубо за конвектор около 2000 вата смятам 100 лв. на месец.

# 151
  • София
И аз съм с два -2000 и 1500 киловата. Не ги изключваме - вечер от 18,00 до 24,00 ч. на 25 градуса, а през останалото време на 21 градуса. Сметката ни е 236 лв. С бойлер сме.

Когато е на 25 градуса съм засичала, че 40-45 сек. е влючен, 20 сек. изключен.

# 152
Имаме 1 радиатор 1500W, като го през седмицата работи от 21ч. до 8ч. сутринта, а събота и неделя работи 24ч. - сметката ни за ток с другите електроуреди общо е 120-130 лв.

# 153
Имаме два конвектора по 2000W, от серията Glamox, доколкото разбрах това е най-добрата им серия. Отначало с мъжа ми искахме да си вземем най-евтините и даже си ги бяхме поръчали, но след продължителна консултация, хората от сайта ни убедиха да вземем по-скъпите. Като цяло, не харчат особено малко - спестяването им идва от включнето и изключването им, тьй че е добре да си прецените добре необходимата ви мощност, ако не знаете как, питайте, за да не плащате по 300лв. за ток, от тук ги взехме:
http://www.gaudi-ds.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1% … D0%BE%D1%80%D0%B8

# 154
  • София
  Определено адаксите увеличават доста сметката. Ние ги ползваме обаче за кратък период от денонощието. Включваме ги около осем вечерта и работят до 7 сутринта, тоест около 12 часа, като средно и те работят около 2/3 ти от времето. Едната е 2 квч, другата е 1,5 квч.
  Сметката ни предният месец беше около 160 лв, но има страшно много други електроуреди, боилер, сушилня, печки, климатик , аспиратор, съдомиялна, които се пускат всеки ден вечер и повечко през уикенда. Засега това ме устройва, ще видим другият месец как е, но опредеелно ако трябва да работят  24 часа, ще стане поне 300 лв сметката.

# 155
  • Пловдив
за такъв уред икономия и не съм се надявала да постигна----аз като го купувах търсех "топлина" Simple Smile)) ---> ако искате икономия един дайкин инверторен климатик  и се приключва въпроса, но тези уреди за да стоплят трябва да хабят ток-няма как... елементарна математика си е /наистина се изключват за някакъв период и една идея по-малко ток ще хабят от печка с реотани примерно ..но само това/

# 156
  • Добрич
Аз като ги сравнявам с маслените радиатори с които бяхме миналата година-супер са! Миналата зима със същата сметка за ток вкъщи беше хладно,а сега такава уютна,мека топлина.

Искам да питам каква е разликата между стандартната и glamox серията,понеже ще купуваме още два,дали да вземем от по-евтините?

# 157
Искам да питам каква е разликата между стандартната и glamox серията,понеже ще купуваме още два,дали да вземем от по-евтините?

Има разлика, но точно каква не мога да обясня.. Когато взехме радиатора от серията Glamox на изложението им в НДК ни посъветваха да вземе тези. Били най-добрите на Adax и т.н. По-скъпички са, но са много по-добри. Няма да сбъркаш, ако вземеш Glamox. Simple Smile
 Виж какво намерих : " Разликата е само в дизайна вземи този на който въздушната струя е напред (горния край е извит и отвора сочи напред не на горе), че другите съм ги виждал на много места да цапат стената.";

# 158
Как ги изключвате  - от контакта ли? За колко време? Не е ли по добре само да се намалят?

# 159
Как ги изключвате  - от контакта ли? За колко време? Не е ли по добре само да се намалят?

Като го настроиш на определена температура, при достигането й, радиатора се изключва, когато падне до определени градуси, радиатора се включва отново, оттам идва и икономията.

# 160
  • Добрич

Аз само ги намалям.

# 161
  • Пловдив
От 3 години сме с два Гламокс-а по 2000 вата, за миналата година сметките ни бяха средно по 350 лв, в тази сума влиза и един Дайкин, бойлер и дребни уреди. Тази зима взехме още един климатик, единия Адакс не го пускам въобще, а този в спалнята стои на 14 градуса през деня, вечер го усилвам до 19-20, става комфортно за спане. Обаче ние живеем в къща и въпреки, че  дограмата ни е добра и стените са дебели 40 см, нямаме външна изолация, под нас топли съседа, отгоре  не се отоплява и лампичките на конвектора обичайно си светват през около 15 секунди. Което си е голямо лапане на ток.

Така че зависи от много фактори, принципът на работа на тези радиатори е да се включват, когато попадналия от долната им решетка въздух е с по-ниска от зададената температура. Затова е добре вратите на стаите  да са затворени, за да се намали разходът на енергия. Ако жилището е вътрешно, топло, нормално е да се включват по-рядко.

# 162
Здравейте , виждам че сте коментирали серията Glamox , но аз съм се спряла на новата им серия Неоhttp://www.stroi.bg/p/art0005495-elektricheski-konvektor-s-digit … eo-np-04-kdt.html някакви отзиви за тях . Откровенно си признавам , че се спрях на тях защото визията им повече ми харесва Simple Smile

# 163
Я да пиша и аз, че вече платихме 2 сметки за ток и мога реално да кажа как са нещата при нас - с 2 Гламокса, по 1200 вата, работят нон стоп, на 25 градуса (а в големите студове на 28) - реално вътре е около 22-23, вратите са разтворени (апартаментът е 3-стаен, 2-те стаи, където има адакси, са по 12квадрата), третата стая (хол и кухня) отопляваме с радиаторче, маслено а отскоро с отоплителен панел (просто казано, печка с излъчващ панел тип радиатор, гълта доста ток, работи на 1200вата обикновено), изолация външна, западно-южен апартамент, готвим на ток, бойлер нон-стоп, и други дреболийки, които гълтат енергия - сметката за ток ни е между 150 и 210лв.
Съвети от личен опит: не изключвайте адаксите безпричинно, просто намаляйте градусите. "Тайната" на икономичното отопление с тези уреди е именно в това, че трябва да работят постоянно. Иначе няма смисъл.
Като негатив, който усещам обаче - много, много сух въздух вкъщи.
Иначе топлината е уникално приятна и няма нищо общо с климатиците...

# 164
  • София
  Много пъти съм го чела съвета да не се изключват. При нас обаче адаксите са в северните детска и спалня, които са съответно 18 кв и 15 кв близо и там само се спи. През останалото време сме в хола, или на работа. За момента ги включваме единствено вечер преди лягане и сутринта ги изключваме. Все си мисля че като работят едва 10 часа да кажем, като включват две трети от времето ми е по-икономично, отколкото ако работят 24 часа. Може да си направя експеримент да работят нонстоп един месец, но малко ме съмнява сметката да ми допадне, а и наистина няма нужда реално.

Общи условия

Активация на акаунт