Инфо за конвекторите ADAX

• 339 217
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 165
  И при нас е като при Aila, включваме го само вечер в северната стая (спалня) в която ходим само да спим. Работи от 20ч, сутрин до към 7ч и през останалото време няма никой в тази стая, ако го оставя да работи, па макар и намален......не съм сигурна, че ще платя по-малко ток. Тъй като през деня вратата на спалнята ни е отворена (това си е мой проблем, не обичам затворени стаи) и дори и намален на ниска температура в стаята не е повече от 10тина градуса (а за дните с големия студ и по-малко) и този Адакс ще работи като луд за да стигне 15 градуса да речем .....това са си мои размишления всъщност  Rolling Eyes
  П:С: за справка-сметката ни за ток за миналият месец е 114лв с гореспоменатия начин на включване на Адакса+ един инверторен Панасоник, който работи почти нон стоп, бойлер (който обаче пак пускаме и спираме спорадично, не работи постоянно), пералня и останалите дребни ел уреди.

# 166
Адаксите не са подходящи за моментно или временно отопление на помещения, а за постоянно поддържане на някаква Т.
По принцип, при промяна на желаната температура, уредът не зацепва моментално, а му е нужно време да достигне зададените градуси, т.е. пак става въпрос за дългосрочно отопление на стаята...
Сигурна съм, че ако ги пускате да работят постоянно, на една температура, ще платите по-малко ток, и ще ви бъде по-топло Simple Smile
То е малко като при климатиците - по-добре да не го спираш, а да работи постоянно и да се включва само за да поддържа градусите, отколкото да се пуска при нужда и да бузи яко, докато достигне желаната Т.
И друго - трябва да се има предвид реалната способност на уреда, да отоплява дадено помещение, т.е. ако адакс, предназначен за конкретна стая, се настрои на 25 градуса и се изисква от него да отоплява стаята + коридор и други стаи - наистина ще работи без ефект, а сметката ще бъде потресаваща. при нас всичко е разтворено (иаз не обичам затворени врати, малкия също), трите стаи се отопляват на еднакви градуси, но ако работят само 2-та адакса, без да отопляваме голямото помещение - няма как да работят ефективно и евтино (пробвахме го вече веднъж, хихи).

# 167
  • София
  Ако не бяхме цял ден на работа и като се приберем докато не си легнем да стоим в хола, бих го правила, Но наистина близо 100 кв, да ги отоплявам 2/3 ти от денонощието когато няма никой съм сигурна, че няма да ми е изгодно.
  Климатика също често го спирам, но е супер мощен, в хола и без да е пуснат градусите са много добри и му трябва буквално половин час, за да го стопли и да мине на нормален режим на работа. Отделно през деня докато ни няма, често оставяме отворени прозорците за да се проветрява  Simple Smile

# 168
И аз пробвах първия месе / ноември-декември/ да ги оставям постоянно пуснати / Адакс в хола и Еърлек в спалнята /. Намалени на почти минимум през деня. Ами....сметката беше 147 лева.
А тогава си беше просто студена есен, не зима като сега.
Оттогава в спалнята го спирам през деня и го вкл. от 22 до сутринта на 2 степен.
В хола/ където стоим, но сме през деня на работа/ е почти на минимум, вечер се усилва; ако е наистина топло-го изключвам/. Е сметката падна на 113 сега за дек-януари.
За този сибирски студ-януари-февруари очаквам 170 лева, но няма как...
Та: бързо стоплят. Който може да си го позволи постоянно включени -  Hug. Аз не мога.

# 169
За месец декември сметката ние 250лв Tired НО ние сме си по цял ден в къщи и Адкаса е включен денонощно от Октомври месец на 15-16градуса(но се усеща поне към 18,много е приятно,стаята е 13,5 кв.м. де) (вечер само когато къпем малката е на 23градуса за около два часа само),и денонощен климатик на 27градуса,денонощен бойлер и както и друг път съм казвала тук - и всичко друго ни е на ток.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 11:01 от sparkling eyes

# 170
Като негатив, който усещам обаче - много, много сух въздух вкъщи.
Иначе топлината е уникално приятна и няма нищо общо с климатиците...

Аааа, как сух бре;))) Нали това им било едно от предимствата пред климатик и парно?

# 171
Вече се замислям и аз дали да пробвам с изключване.  newsm78 Моята сметка е 710лв (последната) при 6 адакса включени постоянно и само ги намаляме.

# 172
  • София
 Седем адакса са си огромна консумация на ток. При нас бушона моментално би паднал  Mr. Green
 Иначе средно около малко под 100 лв на адакс споделиха, че отива.
 Нашата сметка е 160 лв предният месец, предвид че сме в тристаен апартамент и всичко ни е на ток. Пет човека сме, пералня и сушилня през ден, съдомиялна всеки ден, бойлер, готвене, работят хладилник, фризери, компютър, аспиратор, плюс по описаният по горе начин двата адакса и един 18-ка май беше инверторен климатик в хола.
 Ще видя сега сметката колко ще е, със сигурност ще е повече но няма да е много над 200 лв предполагам.

# 173
Аз само ще кажа, че сметката ни е 234 лв. последната/декември-януари/, имам един Адакс + 2 климатика. Пак, че е така - снощи от навяванията замръзна единия климатик, та го къпахме сутринта с топла вода.
710лв.  Shocked - четох, че сте в къща и навсякъде сте с радиатори, но ми се струва висока сума. Други варианти за отопление няма ли?
 според наште изчисления на Адакса се падат 80-90лв. от сметката.

# 174
  • Добрич
И аз май ще взема да пробвам с изключване  Thinking 

Ние ползваме 2 по 2кв,през деня ползваме единия във всекидневната,вечер другия в спалнята. За декември при изключване,когато не сме в стаята имаме 145лв,през януари без изключване  180лв. Не се бях замислила на какво се дължи разликата,но явно е това,употребата на другите уреди не се е променило.

В нашия случай на един Адакс се падат 40-50лв на месец

# 175
  • До хладилника, който обичам
Ние само ги намаляваме (нашите са Adax + Airelec) през деня - в дневните помещения, а в спалните се пускат на по-висока степен само за 1-2 часа вечер, другото време са на 19-20 градуса. Ами супер е. И сметката за тока ни е с около 150-170 лв повече, което за 4 конвектора и миялна (която е другия допълнителен уред) си е екстра.
Само бушона почна да пада (Aila Mr. Green), ако работят всички заедно и реша да пусна още нещо, даже сешоар да е и пук! - изключва. Адски се дразня Crossing Arms

# 176
Ако сметката на 1 Адакс е 80-90лв на месец се връзва. Около 500-550лв са за отопление, а 150-200лв за всичко останало, колкото са ни сметките за ток през лятото!

От 2 дни намалям радиатора в стаята на баткото на 15 градуса през деня, докато е на градина. Останалите няма как да намаля.

# 177
Аз съм много доволна от Адакс Гламокс. Отопляваме почти целия апартамент, апартамента е 5-стаен, а ние отопляваме 4 / 2 спални + хол и кухня, които са в едно общо помещение/ В спалните сме с адакс, в холо-кухнята -климатик. Всичко ни е на ток. Бойлера ни е постоянно включен, пералня и съдомиялна пускам всеки ден + всички дребни уредчета, които се използват в едно домакинство. По цял ден са ми включени адаксовите радиатори и климатика. Само , когато проветрявам сутрин за по около 10 мин. ги изключвам, а сега от вас разбирам, че не трябва. Но как да проветрявам при включени радиатори ли ? newsm78 А сметката ни за ток и този месец е 218 лв. Аз съм много доволна, като се има предвид, че с малката сме по цял ден вкъщи и поддържаме температура от около 21/22 гр. Живея в кооперация с основен ремонт, нова дограма и изолация.

# 178
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Зимата свърши. Ние сме с газовото отопление у дома и сметката винаги е над 350 лв. само газ. Чудим се какво да направим и как да намалим, дори и с малко парите за това перо. Споделете как приключихте сезона. Днес проверих Адакс в Плевен и сме в чуденка дали да не се обзаведем с такива.

# 179
  • Добрич
Ние бяхме с 2 по 2кв,топлихме само 2 стаи,като през деня изключвахме единия,през нощта другия,това за да проветряваме. Най-високата ни сметка беше 220лв,имахме също 180,150...при потребление без тях-50лв
Но казват,че ако не се изключват изобщо,са по икономични.
Тази седмица ще купуваме още 2 конвектора,тази година ще топлим целия апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт