Инфо за конвекторите ADAX

• 338 457
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 Имах предвид че детската е 18 кв метра, в бързината доста неразбираемо съм го написала. Не помня колко киловата е.
 Искате да кажете че с тези обикновенните беличките, има проблеми принципно и трябва да го сменя с друг модел по-скоро така ли? Аз специално купих от тези, които не духат напред, а отгоре защото ще имам легло малко пред печката.

# 91
  • До хладилника, който обичам
Аз за тях точно четох, че са по-добри от серията Glamox, но нямам лично мнение.
Нашият Adax е същия - от духащите нагоре.

# 92
Merlinski да кажеш после все пак твоите модели как топлят - изглеждат страхотно, чак ми се прииска да си взема нов. А и още нещо живо ме интересува дали ще се чува пукане от ламарините - това ми беше много болна тема по едно време.

# 93
  • Добрич
Ние не сме чували пукане по ламарините,но нали сме с 2бр от Glamox серията която не би трябвало да се нагрява самото тяло...ами нагрява си се,и не малко,не както един маслен радиатор,но си е гореща повърхността.

# 94
Нашите също не пукат (Adax Economic KET & Atlantic). В магазина на Adax ни обясниха, че радиаторите с механичен термостат цъкат на всяко включване и изключване, освен че не поддържат толкова прецизно температурата. За да избегнем цъкането, всички са ни с електронен термостат.

# 95
За пукането съм писала по-назад в темата, моя също е с електронен термостат - ние проблема го решихме още миналия сезон.
За нагряването - нагряват повърхността особено в по-студените дни, когато трябва да се затопля помещението.

# 96
А да ви питам те нали се монтират на стената с позорец (там уж било най-добре) ,но пердето няма ли да му пречи  newsm78 . У дома са съвсем леки пердетата,не са тежки и плътни ,та се чудя дали няма да има проблем.

# 97
При нас ще стоят дръпнати встрани докато свърши зимата - т.е. докато работи радиатора..

# 98
Аз ще подкъся пердетата Simple Smile да свършват до над радиатора, поне последният не е висок. Монтажът му е на 5-15 см от пода, самият той е 40, при светла височина 2,70 и таванни корнизи пак ми остават достатъчно дълги пердета.

# 99
  • Добрич

За нагряването - нагряват повърхността особено в по-студените дни, когато трябва да се затопля помещението.

Е нагряват,ама нали това им е една от разликите в моделите,че Glamox серията не трябва да се нагрява. Затова и взехме такъв,бебето като почне да пълзи и да пипа...
Ще ходим до магазина тия дни да питаме.

# 100
Devil_Rose засега включихме само единия, в стаята на сина ми. Настроихме го на 24 градуса, но се оплака, че му е топло   Shocked  и го намалих на 22. Отпред самата плоча не се нагрява особено, но нали не сме му  задавали високи температури все още, та тепърва ще видим... самият въздух минава отзад /най-вероятно през реотани/. Гледам, че има някакви екстри за настройване на дневна и нощна температура. но аз не съм си играла да настройвам  Crazy
Засега наистина мога да похваля единствено ефектния им външен вид, занапред ще отчитам качествата и ефективността им.
Радиатор под пердето не ми се струва удачен вариант, освен това ще спира топлината, колкото и тъничко да е то  ooooh! Или трябва да се реже, както вече каза Бу ,или  според мен е  добре през зимата да се захваща с щипки - нали продават едни магнитни, на няколко места, така че да се открие радиатора... може дори да изглежда ефектно  Wink

# 101
Merlinski, даде ми чудесна идея - в дневната пердетата са ми тип воал и мога вместо да ги режа, да ги вържа ефектно.

# 102
  • някъде ... тук ...
вече втора зима в нас в кухнята връзвам пердетата от двете страни, а в детската е дръпнато покрай едната стена (прозорците са на Г и радиатора е под единия). Повече от 20-22 градуса никога не съм нагласяла на радиаторите, не са горещи панелите.
Merlinski, много е полезно това чудо - програматора Simple Smile

# 103
  • София
Кой е официалния представител за България на ADAX? Четох за фирма BERG, а преди това бях намерила друга фирма, чиито шоу-рум е на бул. България (София), но сега не мога да намеря този сайт. Вие от къде ги купихте?

# 104
  • София
Кой е официалния представител за България на ADAX? Четох за фирма BERG...

Точно! http://www.bergbg.com/adax.php

И май се оказва, че само у дома има конденз, който ме притеснява... newsm78
Да се включа и аз с въпросче. Как сте с конденза по прозорците? Това ще ни е трета зима с Адакс 2 Кв в спалнята винаги сме имали конденз, но скоро сложихме щори тип руло и те направо залепват по прозореца, оттам стават и мокри петна по плата. В последствие изсъхват и така до другата сутрин. С две думи грозна работа...  ooooh! Има ли спасение?

Общи условия

Активация на акаунт