Инфо за конвекторите ADAX

• 338 440
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 75
Simple Smile за сметката ще видиш, аз следващата ще гледам вече с отоплението.

# 76
От много неща зависи сметката ти..- ползването на ежедневните уреди, бойлер, изложение на стаите, саниране, дограма..
Така погледнато 250 лв нищо не значат. Аз засичах за една седмица-откакто пускаме отоплението-очертават се 110 лв за месец. Но още зима няма,та радиаторите са на степен "комфорт", като през деня са на минимум. От тези 110 към 50 ще са за отоплението.

# 77
И аз тук да следя.
А много ми е чудно нали всички конвектори на един принцип работят,а и ако са едни и същи киловати дали ще има значение марката за икономичноста  newsm78 
По скоро откъм издръжливост на самата техника или бъркам ?
Сега наляха пазара и с Теси, Делонги, Ноирот и Аирлек (горе-долу така беше май  Mr. Green ) , и сме в дилема ,то главно аз де ,та много ще се радвам да си споделяте впечатленията,отзивите и  сметките разбира се  Laughing

# 78
  • До хладилника, който обичам
Мисли за това като за Лада и BMW с еднакво голям двигател. Еднакви мощности, равни коне, но не са еднакво икономични и комфортни Simple Smile

# 79
Мисли за това като за Лада и BMW с еднакво голям двигател. Еднакви мощности, равни коне, но не са еднакво икономични и комфортни Simple Smile
  Joy hahaha Бу, отрепаме  tooth
 Качеството на самата техника със сигурност ще е на ниво на по-скъпата марка ,ама 2000 Kw/h са си 2000 Kw/h и икономичноста май няма как да е различна 

# 80
Има значение колко е прецизна техниката, термостата. Дали излъчват еднакво ефективно конвекторите... Простите модели на Adax с електронен термостат не са толкова скъпи, особено ако човек не взима няколко накуп, че да дотежи.

# 81
  • София
Искам да попитам има ли някой, който вече има впечатления от отопление на коридор с такъв уред? Ние сме с климатици, но коридора и банята са студени. Също се чудим къде точно в коридора да го сложим? Нашият е дълъг почти 7 метра, като по средата му започва и едно малко коридорче (1,5 метра дълго), водещо до банята. Идеята е да държим отворена вратата на банята и да се отоплява и тя. Може би най-добре да го сложим в малкото коридорче  newsm78  Благодаря предварително за съветите и идеите.

# 82
Zazzy ,
на мен моя нюх ми говори, че трябва да го поставите на дългата стена, 7-метровата, но там, където започва малкото коридоче, т.е. с/у него, а не в него  newsm78

Аз току-що си получих от тези модели:
http://gaudi-ds.com/product/548/pechka-s-digitalen-termostat-ada … 00w-do-2000w.html
два броя. Поръчала бях към тях и подвижни стойки за окачване - те се оказаха по две Г-образни метални "пръчки" и сега ги гледам и се чудя как следва да се монтират и ще "държат" ли изобщо...
Освен това единият радиатор ми идва дълъг за мястото, за където бе предвиден. Той съпругът правилно ми казваше, ама нали аз поръчвам...  Mr. Green и айде -- по-големичкия, ей, ненаситна работа...

# 83
  • София
  Имам нови адакс, за детската и спалнята. Този големият в детската, 18 кв метра, още при монтирането не искаше да включи, после проработи, работи две седмици и сега отново изобщо не иска да запали. Събота ще го водим в магазина откъдето го купихме, но не ми харесва как започнаха нещата. Пускаме ги много рядко само за през ноща на абсолютният минимум. Все пак все още през деня сме на отворени отгоре прозорци реално.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 18:29 от Aila

# 84
# 85
1,750 kW?

Някой ще сподели ли сметки за ток?
Аз току-що си получих за миналия месец, но тогава ползвахме конвекторите (Adax&Atlantic) само няколко дена, не ми се вярва толкова да са повлияли (голямшка е, сега се чудя защо ползвахме духалка в студените дни).

# 86
Наш'та сметка за първи отоплителен месец е 90лв. - конвектор + 2 климатика, бойлер все включен и другите нормални ел. уреди вкъщи.

# 87
Съпругът снощи монтира стойките на радиаторите, засега няма да ги закачаме на стените, макар че са много красиви и ефектни радиаторите. Тепърва ще видим дали са ефективни и какви ще са сметките за ток.  Whistling

# 88
МИналата година след много разправии с този Адакс, го сменихме за по -скъпия вариант и беше ок- сметката най много стигна 200лв - всичко е на ток,денонощно включен климатик и бойлер,3 перални в седмицата се събират(може и  повече),Адакса също е включен постоянно на 10градуса поне,вечер(докато къпем малката)за около час-час и 1/2 го усилвам на макс(30градуса) и се готви на ток,абе всичко е на ток.

Сега за този месец(всъщност септември) сметката ни е 54лв, а за октомври(тогава пак влючихме климатика и Адакса) ще е 98лв.(засичам си го сама,имам виждане на електромера,а и знам ,че минават в началото на месеца)НО не е толкова студено още и очаквам да стане повече и то доста Tired

# 89
  • София
Да се включа и аз с въпросче. Как сте с конденза по прозорците? Това ще ни е трета зима с Адакс 2 Кв в спалнята винаги сме имали конденз, но скоро сложихме щори тип руло и те направо залепват по прозореца, оттам стават и мокри петна по плата. В последствие изсъхват и така до другата сутрин. С две думи грозна работа...  ooooh! Има ли спасение?

Общи условия

Активация на акаунт