Инфо за конвекторите ADAX

• 338 125
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 60
  • Добрич
Нашите са от Glamox серията с електронен термостат. От тази серия телата не се нагряват.
За едната стая 19кв.м. е  2000W, казаха че той се дава за 18-22кв.м.
За другата стая 13кв.м. взехме същата мощност,там ще има бебе и искаме по бързо да достига температура след проветряване примерно,а и по бързо ще изключва като загрее.
Имаме още една стая 13кв.м.,която тази зима няма да ползваме,но другата зима също ще вземем максимална мощност.
Цените може да видиш тук,зависи какъв термостат искаш,той в последствие може да се смени.
http://www.stroi.bg/b/89-adax.html

Иначе се изчислява кубатурата на стаята х 50W

# 61
Благодаря,на нас ни трябва за стая точно 19кв.м. която е спалня и мислим само вечер да го пускаме,дали е удачно така и ли е по добре да не се изключва.В всекидневната сме с климатик

# 62
  • Добрич
Нямам представа как е по-удачно щом само вечер ви трябва. При нас ще вървят нон-стоп.

# 63
radost17 в нашата спалня, която е северна с излоция, дограма по-добре се оказа, че е конвектора да работи постоянно - само да му се регулират градусите според нуждите.

# 64
Здравейте аз съм от Хасково дали имат представителство тук .И дали някои знае адресите в Пловдив искаме на място да ги видим и да решим какви да вземем .Много се чудя дали да купим ADAX за спалнята след като имаме климатик и маслен радиатор,ще ми се да е най доброто за детето да не е сух въздуха.И да е икономично разбира се.

# 65
  • Добрич
Здравейте аз съм от Хасково дали имат представителство тук .И дали някои знае адресите в Пловдив искаме на място да ги видим и да решим какви да вземем

google

Вие и климатик и маслен радиатор ли в една стая?
В магазина ни казаха че са много по икономични от маслените радиатори с които бяхме ние досега. А за икономичноста спрямо климатик,зависи от климатика разбира се. Иначе не изсушават въздуха,както радиаторите например.

# 66
Е не всичко в една стая,имаме климатик във въпросната стая,имаме и маслен радиатор наличен.Но до скоро живяхме в друг град и там бяхме на централно парно.И сега се чудим с какво ще е най добре да отопляваме спалнята.А в всекидневната ще е с климатик

# 67
  • До хладилника, който обичам
Засилили сме се и ние да проучваме Adax конвекторите. Дали има драматична разлика в потреблението и отоплението между най-евтините Adax Economic с механичен термостат и другите - Glamox с електронен?

# 68
  • Добрич
Може и да си прочела вече,на да ти кажа пак: на Adax Economic самото тяло се загрява,докато при Glamox не се. Това е важно като има деца в къщи-да не ги пазиш постоянно да не се изгорят.
Иначе на въпроса нямам професионално мнение,но мисля че едва ли има някаква въобще разлика.

# 69
  • До хладилника, който обичам
Да, за тялото четох. До момента се топлим с парно, което на моменти също нагрява доста, не знам еквивалентно ли е като усещане да го пипне човек.

# 70
  • Пловдив
Здравейте! Имам въпрос към ползващите конвектор Adax. Купихме сега такъв от фирма Елит 2000 в Пловдив - 2 киловата, за детската стая. Засичали ли сте колко ток изразходва, при положение, че е програмиран с нощните и дневните намаления на температурата, 12 кв.стая, тухла, северна?

И нещо още - пишете, че става супер температурата с тях, калибрирахте ли го като го монтирахте и каква ви беше разликата м/у това колко е показвал и на колко го направихте т.е. имаше ли голяма разлика? И на колко градуса го нагласяте за да постигнете тази прекрасна температура.
Стана малко дълго и неясно може би, но много се надявам да ми отговорите, защото аз не съм възхитена, което може да се дължи на неправилно калибриране, неправилна температура или самият радиатор не е наред.

# 71
Взимате наличен термометър и мерите помещението дали съответства на това, което показва врътката на конвектора. В упътването също е обяснено за калибрирането. Нашия го имаме 3-та година и се налага калибровка 1-ж в сезона, но ние много го връткаме Simple Smile.

# 72
Днес си монтирах Конвектор Адакс 1500 вата стаята ми е 14кв.с външна изолация,южна и ПВЦ дограма.Конвектора е с дигитален термостат и го нагласям на 24 градуса топли малко и се изключва а температурата в стаята е 18 трябва да му задам 35 че да работи.Ако го калибрирам дали ще се управи пишете ако знаете нещо че много ме е яд.

# 73
Ще се оправи с калибриране по описания начин - за спалня за мен това е най-добрия вариант. Ползвам и климатици и мога да сравня.

# 74
  • на Север
От вчера сме с 2 Адакса по 2 кв. Да ви кажа много ми е интересно каква ще е сметката ми за ток, защото прочетох доста противоречиви мнения. Като ви чета със сметките от 250-300 лв.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт