Инфо за конвекторите ADAX

• 338 124
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 45
И ние днес взехме 7 радиатора. Дано да останем доволни.

# 46
Подбутвам темата, защото сме пред покупка на 3 адакса за вкъщи. Имам няколко въпроса и се надявам да има някой с информация, ще съм благодарна Hug
Първото ми питане е за цената - става въпрос за две съвсем малки помещения, от около 10 квадрата, и едно голямо от около 25 кв. , предпочитам да са с дигитален датчик (въобще, възможно най-доброто, което има като модел). Ориентировъчно, ако някой е купувал Адакс за такива помещения, да ми каже колко парички му е струвало...
Второто ми питане е - за Пловдив откъде ще ми препоръчате да си купя уредите - знам за офис в Тракия (но не знам дали е магазин) и за магазин на едно кръстовище срещу стадион Ботев (веднъж случайно минавахме от там с кола и видях надпис на магазина).

Друго май не ме интересува... Blush Досега сме се отоплявали с климатици, хубави, но ми писна от сух въздух (непоправимо беше просто) и струя, духаща навсякъде (въпреки настройката в конкретна посока...). За евтино и скъпо може би е много относително да питам, зависи и опт други неща, но така или иначе сме категорични, че климатици не искаме повече, та май нямаме особен избор, освен Адакс Confused При родителите ми има един конвектор Airelec - но не съм очарована, нито от месечната сметка, нито от начина на отопление. И въздухът беше дори по-сух отколкото при отопление с климатик. Надявам се, че Адаксите са по-добри, по някаква причина Rolling Eyes

# 47
В къщи се отопляваме с Noirot.Френски конвекторни радиатори. Те са по-евтини от Адакс. Много хубаво отопляват. Има фирмен магазин на Стамболийски близо до СДВР. На Стройко дават и отстъпка, ако си купиш. Конвекторите са с електронен терморегулатор или с механичен. В къщи са с електронен. 7 година ги ползваме и досега нямаме проблеми с тях.

# 48
  • Добрич
И ние ще вземем Adax. Трябват ни 3,но за начало май ще пробваме с 1,тъй като в другите 2 стаи сме с маслени радиатори.
Adax-а трябва ли да се монтират задължително под прозореца?

# 49
Adax-а трябва ли да се монтират задължително под прозореца?
Добър въпрос, който забравих да задам, а ме интересува и мен, защото в една от стаите няма как да се монтира под прозореца, а на близката стена...

# 50
Единия ни адакс е на друга стена, а не под прозореца и аз не виждам разлика в отоплението или в каквото и да е  Peace Опита ми е почти пет годишен с тях  Peace

# 51
Здравейте - аз съм с Adax в спалнята вече 3г. и съм доволна.
Пробвахме и с климатик, но за спалня конвектора според мен е  по-добре. Нашия е под прозореца, но няма друго решение. Писала съм назад в темата, за климатик признавам подовите модели - ползвам такъв в хола, но в другата стая нямам нужното място да сложа такъв.
Нямам проблем със сух въздух, топлината е много комфортна, конденза, който имах като ползвах маслен радиатор изчезна.
Имам приятели с голямо помещение около 20м2 и там са ги разположили на стена без прозорци 2 бр., по-малки като дизайн и мощност, за по-добро разпределение на топлия въздух, но пък стаята е южна.
Ако проветряваш помещението редовно и оставяш радиаторите да поддържат температура през деня няма да имаш грижи.
За консумацията - нашия е 2kW za 14м2 и като е постоянно включен зимата/през деня на 20С, вечер го усилваме, че сме топлолюбиви на около 23-24С/ прави 10-12kW за 24 часа, когато е било най-студено. Стаята е с нова дограма и с изолация.
Сметките за ток зимата за 60м2 отоплявани цял ден с 2 климатика и 1 конвектор са стигали макс 270лв.

# 52
  • Добрич
Devil_Rose благодаря за изчерпателното разяснение,и сега и по-напред в темата.
А трябва ли пред самия конвектор да  е празно пространство,имам предвид-под единия прозорец където ще се монтира има диван (с гръб към прозореца) на около 40-50см,дали топлината няма да се спира от него?
Дали някой си е монтирал конвектор в коридора? Нашия досега не е отопляван,но си мисля дали и за там да вземем един?
Един конвектор от 1000kw колко ток ще изхарчи при денонощна работа на 22градуса примерно? Знам че зависи от стаята,но приблизително максималното?

# 53
Щом имаш 40-50см стигат, самия корпус не се нагрява много като влезе в постоянен режим/когато помещението е с достигната зададена температура/ - топлия въздух излиза отгоре, а студения влиза отдолу. За коридора - ние разтваряме вратите зимата, но пак зависи. При нас коридора е топлозагуба, че съседите често ги няма и външната врата не уплътнява добре, предстои смяна и изолация в коридора, ама решихме с малко бебе, че не е сега момента да правим тези подобрения.
Хубаво е цялото жилище да е топло, че децата врати не признават, пък и като почнат да пълзят навсякъде Simple Smile.
За 1000kW конвектор не мога да кажа консумация, ние си взехме уредче за измерване на коснумацията - нашето е в бяло и следим, че имахме съмнения относно сметката по едно време. Полезно е дава ориентир кое колко консумира, мъж ми е фен на статистиките Simple Smile.

# 54
Откъде го купихте това нещенце?  Grinning

# 55
 И мен ме интересува това уредче от къде се купува и на каква цена приблизително е. Изглежда гениално  Blush за хора като мен.

# 56
  • Добрич
И аз се интересувам от този уред.....и потърсих в гугъл,намерих само това:

http://www.4asti.eu/product_info.php?cPath=222_718&products_id=101871

# 57
Simple Smile това го взехме от магазин за ел. части, кабели и т.н. подобни, дори мисля на Метро има подобни и цената беше около 30-35лв. Аз живея в Русе - за тук мога да кажа къде ги има, но за останалите градове търсете в гореспоменатия тип магазини.

# 58
  • Добрич
Ние вече се снабдихме с 2 уреда днес  Simple Smile  консултанта в магазина ни посъветва да вземем за по малката стая голяма мощност за да затопля и изключва по-бързо,а в по-голямата сме с най-големия вариант така или иначе. Направиха ни и 5%отстъпка  Laughing което ме учуди много-по това време на годината няма намаление на отоплителните уреди  newsm78

# 59
И мен ме интересуват тези радиатори.Sneakers моля те сподели каква ви е квадратурата на стаите и какви модели ви препоръчаха и сте купили.И колко струваха благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт