Инфо за конвекторите ADAX

• 338 514
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде ... тук ...
и у нас има конденз, но само там, където радиатора не е под прозореца.

# 106
Нямаме никакъв конденз. Адакса е под прозореца, ПВЦ дограма-обикновена, алуминиеви щори.
В спалнята с Еърлек се получава малко, но тя е на северозапад / пак с такава дограма/ .

За сметката: Отопляваме вече месец. Двата радиатора през деня са почти на минимум, вечер в хола усилваме на комфорт. През нощта пак са на минимум. Нон стоп бойлер/ на средна позиция/ към 4 перални на седмица, миялна, сушилня/ всички на нощна / + обичайните уреди - очертава се към 135 лв сметка. Засичам си електромера.

# 107
  • Пловдив
и ние взехме за хола 1 - 2,5 киловата, че си е голямко помещението и за сега се справя отлично Simple Smile направо съм очарована от резултата  - но за сметката другия месец ще видим Simple Smile)

# 108
  • София
Нямаме никакъв конденз. Адакса е под прозореца, ПВЦ дограма-обикновена, алуминиеви щори.
В спалнята с Еърлек се получава малко, но тя е на северозапад / пак с такава дограма/ .

А изолиран ли ви е апартаментът? У дома се стича чак вода по стената под прозореца, но само сутрин, след като цяла нощ сме спали там, след като проветря - конденза изчезва, но стената си остава мокра... Sad

# 109
  • София
  Така откачихме адакса да го караме в магазина и пробвахме пак да го включим. Вече работи, явно някъде не прави хубаво контакт и като се раздвижи се оправя. Не го заведохме, най-много да си го разглобим или разтръскаме следващият път, но не съм много доволна от тези изпълнения.
   За конденз, засега не мога да кажа, защото през деня са отворени прозорците и се проветрява, а вечер само стои затворено и пусната печката и то на минимално.
   Искам да попитам следното, дограмата ми има опция освен нормално отворена отгоре, и едно като микровентилация, открехнато е само колкото да се разминават двете каси и леко въздух да влиза. Ако го държа на това много ли по-голям ще е разхода на ток и отопление според вас? И предвид че навсякъде пише, през зимният сезон да не се изключват и да поддържат просто определена температура, как процедирате с проветряването?

# 110
Aila разглобявайте смело Адакса и си решете проблема сами, ние така направихме и няма ядове повече. То вътре няма кой знае какво да ти кажа - не е ядрена физика Simple Smile.
Как проветряваме - ами спирам радиатора отварям за 5-10мин широко да се смени въздуха и го пускам - така поне 2 пъти дневно. Преди лягане на включен радиатор отварям за около 2мин. Но аз съм болна на тема свеж въздух особено там, където спя сега с детето още по-нужно да е проветрено.
Това с дограмата ще ти е сигурна топлозагуба и уреда все ще иска да наваксва, на електромера  може свят да му се завие Simple Smile.

# 111
  • София
Само да се похваля, че ние днес купихме един от NEO модела, за коридора. Но още не е монтиран. Идната седмица се надявам да се похваля с вече топъл коридор и баня.

# 112
А и още нещо живо ме интересува дали ще се чува пукане от ламарините - това ми беше много болна тема по едно време.
И моите адакси пукат  Confused направо ме побърква това . Механични са , по - отдавна са купувани ...
Някой обяснил ли е защо се чува този звук ?
Не е от превключването на термостата ... точно ламарините си пукат ...

# 113
Нел Ние имахме същия проблем - пук-пук-пук направо ме влудяваше по цели нощи го подритвах, а дано се наместят тия ламарини, изнасяхме се да спим на дивана в хола по едно време ужаст.
Отворихме адакса и се оказа, че скобите дето държат нагревателя са разменени - тази, която трябва да е в края и има аванс за разширяване на метала при нагряване е в средата, мъжа ми ги размени и нещата се оправиха. Сега пука по веднъж само, ако помещението е студено и го надуем отведнъж на високи градуси.
Дано си ме разбрала - ама не съм инжинер да го обясня планово Simple Smile

# 114

А изолиран ли ви е апартаментът? У дома се стича чак вода по стената под прозореца, но само сутрин, след като цяла нощ сме спали там, след като проветря - конденза изчезва, но стената си остава мокра... Sad
Не е. Миналата зима в спалнята в двата ъгъла/ където са прозорците и съответно радиатора/ се появи мухъл. това лято изтъргах здраво, намазах с хидроизолация/ отвътре, само ъглите/. Досега няма нищо.

# 115
Нел Ние имахме същия проблем - пук-пук-пук направо ме влудяваше по цели нощи го подритвах, а дано се наместят тия ламарини, изнасяхме се да спим на дивана в хола по едно време ужаст.
Отворихме адакса и се оказа, че скобите дето държат нагревателя са разменени - тази, която трябва да е в края и има аванс за разширяване на метала при нагряване е в средата, мъжа ми ги размени и нещата се оправиха. Сега пука по веднъж само, ако помещението е студено и го надуем отведнъж на високи градуси.
Дано си ме разбрала - ама не съм инжинер да го обясня планово Simple Smile
Разбрах те . Ще накарам мъжа ми да го отвори ... има логика в това , което казваш , защото пука само единия , другия , който е в детската не издава звуци . Благодаря   bouquet

# 116
Здравейте, и аз да се похваля, купих си такава печка за баня на Адакс.
http://www.stroi.bg/p/art0005499-reflektorno-tqlo-za-banq-adax-vr-507b.html
не точно от тук, но същото. било лъчево, инфрачервено отопление. има 5 степени на мощност, няма термостат, оставих го за постоянно на най-малката степен150W  и в банята е 21 градуса. банята ми е доста голяма почти 9 м кв, и хем не ми се дават много пари за отопление, хем не ми се влиза в студена баня. изчислих, че ако работи постоянно на 150W тока ще ми е около 15 лв на месец. може би в по-студените месеци ще трябва да увелича мощността.

# 117
Ние до миналата година имахме невероятен проблем с контенза, дори в стаята, която до тогава не се ползваше и отопляваше, само проветрявах там и пак - влага, влага, влага  Confused
Това лято направихме вътрешна и външна изолация, с вата на външните стени и на тавана. Засега няма проблем и дано така да си остане, защото инвестицията беше...  Money

# 118
Здравейте, искам да питам дали някой от вас може да коментира този калорифер на Адакс : http://www.stroi.bg/p/art0005502-kalorifer-adax-vv-9-t-2000-w-bezshumen.html или за този конвектор : http://www.stroi.bg/p/art0005503-konvektor-adax-vg-520-tv-2000w.html ? Мислите ли че тези два уреда си заслужават и дали са също така икономични и ефективни, като останалите, които обсъждате тук?

П:С: Ако мога да се включа иначе в темата за конвекторите-единсвтеното такова нещо, което имаме в къщи е TESY и е за банята-побеснявам като го видя само, защото не беше кой знае колко евтино, но да стопли банята през зимата-никакъв шанс.

# 119
  • София
Такааааа.... най-после благоверния намери кой да монтира конвектора. То всичката работа за 10 минути, ама.... както и да е. Обаче ми се струва, че нещо не работи както трябва. Топло е само по горния ръб и още 1-2 пръста в най-горната част. Надолу е абсолютно студен. Задаваме определена температура, първо 24, после и с 26 градуса опитахме,  и след 5-10 минути изключва, а и дума не може да става да е достигната тази температура в помещението. Някой преди беше споменавал за нивелиране..... Спомням си, че имаше и други с подобен на моя проблем, как го разрешихте? Инструкция за ползване на български имаше ли някъде в темата? Благодаря предварително  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт