Инфо за конвекторите ADAX

• 338 600
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 120
  • До хладилника, който обичам
И аз се присъединявам с питанка. Ще помоля някой в темата, чийто Adax работи изрядно, да ми каже следното:
Задавам температура от 26-27 градуса за бързо стопляне на стаята; след това слагам на 20 градуса за през нощта. И цяла нощ това чудо светва-угасва-светва-угасва. Постоянно. Примерно веднъж-два пъти в минута се включва за 5 секунди, после угасва и после пак така, нон-стоп. От сервиза на Adax обяснили на мъжа ми, че това е нормално, защото били много чувствителни и разлика от половин градус ловят. Е каква е тая температура, питам аз, която два пъти в минутата пада с половин градус! Crazy И то - постоянно. Шменти-капели ми се виждат, че ги е домързяло да му направят една проверка. Струва ми се, че това не е нормално поведение за тоя конвектор, сметката за ток е повече, отколкото предвиждах за потреблението, което имаме и се чудя дали не е допринесъл съществено?
Така ли са вашите Адакси (този е серия Economic, с електронен термостат) или наистина ми пробутват небивалици?

# 121
Бу,и нашия непрекъснато се включва-изключва,денонощно е включен,ама на 15 градуса! А сметката ни е  Crazy ужас! за Октомври ни е 100лв(тук добре),а за Ноември ще е(засичам си го и аз и после в сайта на ЕВН си го пресмятам) 180лв Crossing Arms не ми се мисли пък като стане сега и по-студено #Crazy

# 122
Бу, не знам доколко ще съм ти от полза, но...Нашите адакси са Гламокс, с ел. термостат също. Не се случва такова нещо, при нас е обратното - рядко се вкл., поддържат Т. 24 градуса, при зададени 25 (държим отворени всички врати, две стаи са с адакси, третата с радиаторче - тоест, успяват да отоплят целия апартамент и пак се включват рядко).
В кой магазин звъните вие? Имам впечатления, че е различно обслужването в различните магазини...

Иначе, извън конкретния въпрос, да споделя че вече почти месец се греем с тези неща, топлят уникално приятно, справят се добре с отоплението, чакаме и сметка всеки момент (но ползваме и едно маслено радиаторче на теси, то доста си гълта - миналия месец наред с другото потребление и постоянна работа на радиаторчето платихме 70лв. ток). 2-те стаи, където имаме адакси са сравнително слънчеви - едната е южна, другата е западна. Има мъничко конденз по стъклата сутрин, но дограмата не е от най-хубавите... Въздухът се поддържа на 35 процента влажност (преди с климатиците сме имали 40, но се усещаше ужасно сух и все кашлюкахме вкъщи с пресъхнали гърла, сега не е така).  като цяло. много сме доволни, само и от сметката дано сме доволни Laughing

# 123
За топленето възражения - нямам! Другите ни конвектори са Атлантик и също не се включват толкова често Crossing Arms Не знам в кой магазин, каза мъжът ми, че в сервиза е бил.
Но не ми звучи логично това обяснение и ще ходя да ги питам аз тях как е възможно ooooh!

# 124
Сега по ред на номерата да кажа момичета:
- този с електронния термостат/такъв имам и аз/ включва-изключва често за кратко, всичко зависи от датчика за температура на самия уред
- другите, които са на биметална пластина включват по-рядко, но за по-дълго и правят по-голяма амплитуда/разлика/ в тмпературата
- нормално е конвектора да топъл в горния край и студен в долния - над нагревателя въздуха е значително по-горещ - самия нагревател вътре/разглобявах и видях/ е в долния край на тялото
 - сметката за ток 172.14лв.  Shocked
 - Zazzy конвектора не е КАЛИБРИРАН за това не прави зададената температура, скалата не отговаря на реалните градуси, за съжаление не мога да помогна с официално ръководство, но погледни назад в темата
Мъжо каза, че иска климатик и за спалнята с тая сметка - не е за пръв път такава, но не и по това време на годината. Разликата преди и сега е само, че имаме бебе и по-рано вечер засилваме конвектора в спалнята, когато малкия си ляга.

# 125
- този с електронния термостат/такъв имам и аз/ включва-изключва често за кратко, всичко зависи от датчика за температура на самия уред
На често и за кратко разбирам напълно, но по два пъти в минута? Много често ми се вижда...

# 126
Ако е за по 5сек е ок, зависи от помещението и от градусите, най-лесно се мери с уред за 1 час колко харчи, за да добиеш точна представа.
У нас всичко се засича, че мъжо е любител на статистиките с цел оптимално топло, за по-малко пари. За сега таргета е да не надвишим 200лв. , но това няма как да стане като гледам. Стоим на 23-24С за нас това е комфортна температура. И тук всеки има предпочитания.
Едно е ясно с конвектори не е много евтино отоплението. Но пък не е е като да си с маслен радиатор.

# 127
Devil_Rose, 120 пъти за един час е ок да се включи и изключи Adax-a? Вашия така ли прави?

# 128
Съвсем откровенно ти отговарям, че се случва да се включва и по 3 пъти за 1 мин - всичко зависи от градусите, които се поддържат/в спалнята през деня държим 20С и не я ползваме активно/, навън колко е+/- /в Русе по дефолт си е студ зимата - то и сметката тогава е ....(имам и 2 климатика за другите стаи - отоплявам общо 6ом2)/, не съм чела какво ти е помещението - аз отоплявам с конвектор 2000 вата 14м2 с външна и вътрешна изолация и нова дограма.
Принципа на работа на конвектора е такъв - за климите е познат като on/off режим - постоянно включва и изключва.
Изчислено излиза, че моя конвектор 2 000 вата за 1 час в студен зимен ден консумира 600 вата/осреднено за 24 часа/ да държи градусите. Ако не сме си били вкъщи и го пуснем да затопля разхода 1200-1400 вата за час и после пак консумира горепосочената цифра ел. енергия.
В случая от значение е колко е общата консумация за 1 час работа, а не колко пъти включва/изключва. Това му принципа на работа - да не е включен през цялото време и да се пести ток.
Същата стая, ако я отоплявам с климатик ще има 4 пъти по-малка консумация - единствения ми проблем с климатика е, да му намеря подходящо място заради детето - да не духа към неговото легло и да не духа на моята глава също. Всъщност аз съм причината да имаме конвектор вкъщи - ама какво да ни правиш жени.
Ако те устройва сметката за ток другото е ок   bouquet
И си абсолютно права конвектора допринася най-много за сметката и у нас е така.

# 129
Принципа на работа на конвектора го разбирам напълно Grinning Съзнателно избрах тоя начин на отопление, след като проучих останалите варианти.
Струва ми се обаче нереално обяснението как пада температурата с половин градус за половин минута, което са дали от сервиза. А това on/off е постоянно, не е от време на време. Така че ме интересува как се държат другите Adax.

# 130
Нашия - като вашия   bouquet
Знам, че съм много подробна, но това са нещата, които не обясняват в магазина/сервиза - те имат готово изречение, което не всички клиенти ги устройва и така трябва да бъде - като купуваш нещо имаш право на всякаква информация във връзка с ползването му.

# 131
Ние имаме 6 адакса. През нощта ги настройвам на 20градуса, но през деня работят от 26 до 30градуса. У нас е ставало не повече от 25градуса. Сметката ни за ток е 480лв.

# 132
Ние имаме 6 адакса. През нощта ги настройвам на 20градуса, но през деня работят от 26 до 30градуса. У нас е ставало не повече от 25градуса. Сметката ни за ток е 480лв.

Shocked Shocked Shocked
Лелееееееееееееееееееее- ако мъжът ми прочете това никога няма да се съгласи на адакс

# 133
А н и, като имате 6 Адакса, можеш ли и ти да дадеш мнение по моя въпрос по-горе, моля?

klem4e, 6 конвектора са си сериозен консуматор Simple Smile в другата тема за тока А н и е писала какви ел.уреди имат, не бързай да отсъждаш. Харчат, разбира се, но зависи какво очаква човек.

# 134
Според мен с адаксите се спестяват по скоро пари:
1. Купихме 7 адакса за няма и 2000лв. Ако бяхме купили 7 климатика сумата щеше да е много по голяма. Така разликата спокойно мога да я дам за ток!
2. Топлината от адаксите е в пъти по уютна от тази от климатик.
3. И с климатици пак плащахме горе долу същата сметка.

Така, че клемче, по добрия вариант е да купи мъжа ти!

Бу, нашите конвектори не включват и изключват толкова често. Единия се оказа с подобен проблем и ни казаха че ще ни го подменят. Само да намерим време да го занесем в магазина.
Предполагам , че и той е допринесъл за по високата сметка, защото го настройвам на 20 градуса, а гледам че в стаята е 25.
В момента са настроени на 26 всички и никой не светва (поне от 10 мин ги гледам). Ако искаш мога да видя как ще се държат като ги намаля довечера на 20 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт