Инфо за конвекторите ADAX

• 339 384
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 195
от миналата година имаме един Адакс и аз съм доволна от неговото отопляване. сложихме го в детската стая и сметката ни за ток да се е увеличила най-много с 40-50лв. сега си купихме отново конвектор за спалнята, само че този път друга марка - airelec, френско производство. решихме да изпробваме и тях, а и са със 7 години гаранция. ако са като адакса ще са перфектни. за тази марка лошо не сме прочели в нета, така че мисля, че е много добър избор. ако на някой му предстои покупка, според мен да се насочи към адакс и аиерлек Simple Smile

# 196
За мен са еднакви.
В хола имаме адакс, в спалнята еърлек. И двата са перфектни.

# 197
За мен са еднакви.
В хола имаме адакс, в спалнята еърлек. И двата са перфектни.
А как са ви сметките за ток /може и на лични/, че тази година за първи път и ние ще сме със същата комбинация?

# 198
  • До хладилника, който обичам
Мога да кажа за комбинация Адакс:Еърлек в пропорция 1:3 - сметката ни за ток порасна, както се и очаква, но ни е по-ниска от сметката за парно, която плащахме, преди да минем на отопление на ток.

# 199
Сметката за ток е най-относителното нещо.!!!
зависи от навиците, броя хора, начинът ви на живот, финансовата възможност, жилище, изолации, изложение и тн тн....Както и температурите навън.
При нас при нередовно пускане на еърлека/ в спалнята/ и постоянно включен адакс в хола сметката е с по 100 лева на месец отгоре за ток през зимата. Но имай предвид,че тогава пускам в действие и сушилнята, бойлера гълта почти двойно,за да затопли ледената вода.

# 200
Момичета аз от доста време се замислям за отоплението  в нашата къща. Писала съм и на други места и съвети съм искала.. Накратко, къща, много студена.  Отопляваме вечер след рабпота един хол,всекидневна и кухня общо 50 кв към 125 кубика и една преходна на това помещение спалня от 13 кв та общо около 64 кв.  Истемата е много сложна. През деня няма никой, температурата в голямото помещение спада до 8-9 градуса  прибираме се към 18.00 пускаме газова печка и съпругът ми се заема да зарежда печка с дърва и въглища към 19.00 става вътре поносимо към 15 градуса /по топло се усеща обаче от тези градуси когато са постигнати с ток/ в преходната стая не изтива толкова много и като се приберем е някътде към 14 градуса, та м пускам веднага духалза за 30 мин. после я спирам и пускам една конвекторна измисленя някаква печка която подържа доста успешно 20 градуса /в тази стая спим/  та в хола ства що годе годно към 19.30-20.00 часа и ние вечеряме и в 22  си лягаме. Ще ни се да избегнем цялата хамалогия по дървата и въглищата. МИслихме за климатик, но ни казаха преди няколко дена за тези печки на адакс. Сега се чудим 3 адакса от по 2000 вата дали ще успяват да стоплят тази площ? Бързо ли ще стоплят в смисъл ако ги настроим да се включват на по висока температура към 16.00 така че като се върнем да ни е приятно?  Не ми се ще да са включени постоянно. Просто у нас става доста студено и ще върви много ток само за да подържа 15 градуса в 50 кв.  С една дума трябва ми нещо, което да сгрява светкавично за и да подържа за 6 часа дневно  newsm78 Дали това може да са 3 адакса???

# 201
Адаксите ще топлят, но и ток ще харчат доста. По това, което описваш имате много топлозагуби - нямаш ли вариант да помислите за изолация в бъдеще? Смяна на дограма, ако не е сменена.
Има и друго - по-икономично е да се поддържа дадена температура постоянно, а не тотално да ти изстиват помещенията и всеки път да се налага топлене от 9С стартова температура. през деня да речем да е около 19С и вечер да става 22С.
Относно климатиците - със сигурност трябва да са мощни машини с висок показател за топлоотдаване.

# 202
Къщата ни е нова, това ще ни е 4 зима. Дограмата е алуминиева, има външна изолация  има и на пода  ooooh!  Тавана ни е слабото място, но за момента няма средства за него.  Аз все си мисля че ако трябва да топля тоапомещение целодневно каквото и да избера
ще е в пъти повече от 24 часово подържане.... или??

# 203
Къщата ни е нова, това ще ни е 4 зима. Дограмата е алуминиева, има външна изолация  има и на пода  ooooh!  Тавана ни е слабото място, но за момента няма средства за него.  Аз все си мисля че ако трябва да топля тоапомещение целодневно каквото и да избера
То тавана се изолира най-лесно и евтино, ако има отгоре плоча, нареждате вата по нея, от горната страна. През тавана се губи най-много топлина. А ще ви струва по-малко от климатик и ще се избие много бързо. Това са страшни загуби в момента - за няма и ден да падне до 8-9 градуса... В една добре изолирана къща ще падне само 1-2 градуса, от 22 на 20 примерно в края на деня.

# 204
Моля споделете и сметките си за ток ,относително е но все пак.Ни е миналата година така и не си купихме адакс с климатици се отопляхме и най голямата ни сметка за ток беше 220лв.Панелен с изолация апартамент 64кв.Иска ми се по мека топлина .

# 205
Тухлен, изолиран само наполовина, всичко на конвектори, един път и половина колкото вашата квадратура - най-много платихме около 250 лв, но топлата вода ни е от ТЕЦ, нямахме бойлер, всичко друго на ток. Но това със сметките е мноооого относително - квадратура, изолации, дограми, дали съседите се отопляват и т.н. Сравнението е трудно, но общото мнение е, че с добър климатик е най-изгодно финансово - вече видът на топлината е друга работа.

# 206
Radost 64кв.м. панелен апартамент с вътрешна и външна изолация, краен и последен етаж, PVC дограма, ползваме всичко на ток  и най голямата сметка беше 320 лв. Уточнявам, че имам един Адакс в спалнята 2kW, а в другите 2 стаи са климатици. За тази зима вече сме с климатик и в спалнята, малкия не търпи завивки и си трябва да е топло доста. Вкъщи виреем най-добре на 24С зимата. Стоим леко облечени.

# 207
То тавана се изолира най-лесно и евтино, ако има отгоре плоча, нареждате вата по нея, от горната страна. През тавана се губи най-много топлина. А ще ви струва по-малко от климатик и ще се избие много бързо. Това са страшни загуби в момента - за няма и ден да падне до 8-9 градуса... В една добре изолирана къща ще падне само 1-2 градуса, от 22 на 20 примерно в края на деня.

Проблемът е че на тавана държим доста багажи, а ни казаха че върху ватата не трябвало да се слага нищо понеже се мачка и се губи ефекта на изолация Thinking  Другото което е че ще трябва да се застеле целият таван а не само върху пшомещението което ползваме а там вече квадратурата е доста около 200 кв., но пък знам ли  може и да спробваме с настилане на вата само върху хола а да сложим багажите на другия край на твана, може  все пак да има някакъв ефект , макар че все ми се струва че ще бяга настрани по плочата топлината newsm78

# 208
Тогава сложете ватата на лека конструкция, покрита с ПДЧ отгоре, или дървени дъски, да може да се стъпва спокойно. Няма да е съвсем евтино, но пък ще си струва.

# 209
Тук бяхме коментирали, че един Адакс около 2000 вата харчи около 90-100лв на месец. Аз ползвам 5 адакса и сметката ми зимата скача с около 500лв. Но работят без прекъсване. Тази зима ще опитам да изключвам поне някои.

Общи условия

Активация на акаунт