Инфо за конвекторите ADAX

• 339 381
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 210
  • До хладилника, който обичам
Много не съм съгласна с тази сметка, мисля, че харчат по-малко (както те, така и подобен клас конвектори). Няма да е по-евтино от климатик, но все пак.
Това поне показа нашият опит с конвекторите от предната зима.

# 211
  • Пловдив
Аз пък съм много съгласна, но това важи за нашата къща, която е самостоятелна, никой не топли отстрани, нито отгоре, нито отдолу. Смятам по 100лв на Адакс 2000 вата. Затова за хола 33кв.м. сложихме климатик, конвектора ще стои за резерва, остава ни само този в спалнята, но там правя икономии. Та сметките ни зимата за 2 климатика, единият 14-ка, другият 12-ка, 1 конвектор и всички домакински уреди е средно 220лв. Отоплявам навсякъде, в спалнята държа 15-16 градуса денем, в другите стаи -19-20. За сравнение предната зима за два конвектора и един климатик и една стая по-малко сметките ни бяха по 350лв.

Така, че много зависи. Радвам се за тези, които се топлят с конвектори на прилична цена, но не подвеждайте момичето. По моя преценка за тази квадратура с Адакс 3х2000 вата сметката може и да удари 400лв.

Тогава сложете ватата на лека конструкция, покрита с ПДЧ отгоре, или дървени дъски, да може да се стъпва спокойно. Няма да е съвсем евтино, но пък ще си струва.
Въпросът с изолацията решихме, като сложихме стиропор 5 см на таваните във всички стаи. Лепи се с лепило, фиксира се с дюбели, отгоре се шпаклова и готово. Разликата беше осезаема, по-бързо се затопля помещението, по-бавно изстива. Иначе студеният бетон смуче топлината като помпа.

# 212
Момичета и аз имам Адакс, и аз плащам ток. Честно да ви кажа, ако не знаех за какво точно става дума, а просто се бях водила от прочетеното тук едва ли щяха да си взема конвектори - 500лв. за ток  ( Ани )?! Това е адски много. До колкото съм запозната аз - тези печки харчат толкова колкото отдават, т.е. ако работят непрекъснато ще харчат мнооооого ток. При нас изолацията е много добре  направена и мощностите, които си взехме надвишаваха необходимата, обясниха ни, че така няма да се консумира много повече ток - просто печките ще работят по-малко време. Нашият хол е около 30 квадрата и си взехме два конвектора по 2000W - серия Glamox, малко са дълги и е трудно да им намериш място, но съм много доволна от тях. Взехме ги миналата година по време на стройкото, защото имаше намаление. Тази година пък ги намерих директно онлайн с отстъпката тук и купих за банята, че с това къпане на детето е голям зор през зимата. Мислехме да не слагаме отначало, но няма как.

# 213
Аз пък съм много съгласна, но това важи за нашата къща, която е самостоятелна, никой не топли отстрани, нито отгоре, нито отдолу. ...

Така, че много зависи. Радвам се за тези, които се топлят с конвектори на прилична цена, но не подвеждайте момичето. По моя преценка за тази квадратура с Адакс 3х2000 вата сметката може и да удари 400лв.
Именно - зависи.
Зависи от изолация има ли, няма ли, каква дограма е, каква кубатура (а не само квадратура), дали има съседи, от всички страни ли са, те дали топлят; кога и как се ползват конвекторите...

В нашия случай - имаме доста външни стени, от които 1/2 са изолирани; имаме съседи, които се отопляват, макар скромно; от тази година ще сме с PVC дограма, от което очаквам още повече да ни паднат сметките. В спалните зимата държим денем 15-16, вечер 20-22 за 1-2 часа, после 20; в дневните помещения средно по 6 часа държим на 24 в делнични дни и по цял ден в почивни, другото време на 20-22, така че и това си има значение. Ако човек е по цял ден в едно помещение, ще отоплява през цялото време, съответно ще изхарчи повече, точно както с климатик, парно и всеки друг метод на отопление.
Нашите сметки за парно при гореспоменатото потребление бяха повече от прилични и при 4 конвектора (не всички са ни Адакс) от 2х2,000, 1х1,700 и 1х1,500 изобщо не можем да се оплачем, нямаше и по 60, максимум 70 лв на конвектор да се пада месечно потребление, при това в този ток влизат и всички други електроуреди у дома.

# 214
  • София
ние се топлихме една зима с такъв конвектор.Плащахме по 300 лв ток.От както сме на климатик,тока ни е най- много  180

# 215
Впрочем зависи и дали конвекторът е с механичен или електронен термостат, освен да е добра марка.

# 216
  • Разпиляна във въображението
Ние си взехме Адакс с механичен термостат и сега трябва да го калибрираме Thinking

# 217
Здравейте, нов съм във форума. Мога ли да получа няколко отговора за конвекторите адакс.

Как седи въпроса с електричеството, действително ли са икономични ? И последен въпрос, как се смята мощността на конвектора, защото в три различни магазина ми съобщиха спрямо квадратурата на стаите от 1500 до 2500w. Тоест например 2000w за каква големина на помещението е, без дограма и изолация ?

За да бъдат по-икомични, трябва ли непрестанно да работят ?

# 218
И на мен ми даваха различни мнения за необходимата мощност, но в крайна сметка навсякъде казаха, че ако мощността е малко повече от необходимото - те просто ще изключват, докато ако е в обратния случай - ще работят без да стоплят и ще харчат много ток.

# 219
Момичета, помогнете с калибрирането на Adax Economic VP 1120 KT Praynig

# 220
  • Sofia
Привет,
тъй като съм много обидена на Топлофикация , а в едната спалня няма климатик, реших да купя един конвектор Адакс.
Искам да попитам първо: всички конвектори ли се монтират на стена или има и такива с възможност за свободно стоене /виждам, че се предлагат някакви стойки, но никъде не е показано за къде са/ и второ, каква е разликата между отделните серии , освен чисто визуално /Standard, Comact, Economic, Neo, Glamox/?
Предварително благодаря!

# 221
Има конвектори, които се монтират на стена, но има и такива които са мобилни.

# 222
Момичета, помогнете с калибрирането на Adax Economic VP 1120 KT Praynig
И аз се чудя да взимам ли такъв, откъде го взе и за колко? Пробвахте ли го вече, как ти се струва?

# 223
Снощи го пуснахме. Температурата не мърда от 23 градуса. Комфортно е. Харесва ми. Ще видя сметката за ток дали ще ми допадне.

# 224
Снощи го пуснахме. Температурата не мърда от 23 градуса. Комфортно е. Харесва ми. Ще видя сметката за ток дали ще ми допадне.
Цената и магазина тайна ли са? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт