Инфо за конвекторите ADAX

• 340 489
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 285
  • Разпиляна във въображението
Не мога да те посъветвам. Аз нямам проблеми със завесите. Те са ми до перваза на прозореца.

# 286
 Проблемът е че закупих Adax Glamox TPA 20 ET,  от неделя вечерта е пуснат, като през деня когато съм на работа е оставен на 15 грудуса, а вечер и през нощта - на 23 градуса. Когато е оставен на 23 градуса, конвектора върви постоянно (без да се изключва и включва) и повече от 18 градуса не може да вдигне. Защо така, какъв е проблема. Благодаря за отговора предварително!
(по-горе съм обяснил, че стаята което отоплявам е 18 кв,м., таван 2,4 м, една външна стена втора външна към терасата, коята е с много прозорци с дограма, съседи няма(не живеят в съседния апартамент). Жилището е тухла (ytong) с изолация.)

# 287
Логично имаш процент топлозагуби, възможно е й изолацията да не е от най-ефективната(зависи от вложените материали). И тази разлика от 8С  е голяма дори за климатик, който все пак върти въздуха. Оставяй през деня на по-ниски градуси, но разликата да не е повече от 5градуса. Работи непрекъснато, защото не може да стигне заданието от 23С.

# 288
stefan_23, мощността на отоплителното тяло съобразена ли е с кубатурата на стаята  newsm78

# 289
  • ГАБРОВО
Да подбутна малко темата, че лятото си отива и пак мислим за отопление. За дърва, въглища, пушилки, пепел навсякъде и всеки ден след ремонт не ми се мисли повече. Спрели сме се на конвектори, Адакс. Освен мощността, която е основен параметър при избора, как избирате кой модел точно да вземете - има ли някой предимства пред други? Серията гламокс може би няма да е удачна за нас, тъй като духа настрани, а близо до мястото под прозореца, където ще е конвектора има легло. За сега клоним към серията Economic. Има ли недоволни от тези модели? Също така с механичен или електронен терморегулатор? Благодаря предварително

# 290
Veselina Dimova, няма никакво "духане"  Peace няма от какво да се притесняваш. Ние в спалнята сме с такъв точно, за да топли директно.

# 291
  • До хладилника, който обичам
За сега клоним към серията Economic. Има ли недоволни от тези модели? Също така с механичен или електронен терморегулатор? Благодаря предварително
Economic е най-базовата серия, но си работи добре. Единият от нашите е такъв.
С електронен, задължително. По-акуратни са, което означава потенциално, че са по-икономични.

# 292
  • ГАБРОВО
Благодаря ви много за бързите отговори, все пак Economic май ще е, тъй като само тази серия има вариант 2500 вата, в къща сме и дори да сме с ПВЦ дограма, изолацията която е правена преди години е само 4 см и ми се иска да имам малко резерв като мощност.

# 293
Здравейте, отскоро сме с Glamox, с дигитален термостат. Бихте ли ми помогнали със съвет относно калибрацията.  Praynig  
В упътването е посочено:

1. задържа се F
2. натиска се '-'
3. освобождава се F

.. би трябвало да започне да премигва C*, но при нас не е така, премигват градусите за комфортна температура, т.е. изобщо не мога да вляза в режим 'калибрация'. Аз ли нещо не правя както трябва..  newsm78

Здравей, и аз имам този проблем с калибрирането и не става в крайна сметка успяли

# 294
 До L!n
 Здравей, и аз имам този проблем с калибрирането и не става в крайна сметка успяли

# 295
 Серията гламокс може би няма да е удачна за нас, тъй като духа настрани, а близо до мястото под прозореца, където ще е конвектора има легло.

Тези радиатори не духат, а само излъчват топлина.Даже бих казала , че излъчват не напред,а нагоре топлината

# 296
Проблемът е че закупих Adax Glamox TPA 20 ET,  от неделя вечерта е пуснат, като през деня когато съм на работа е оставен на 15 грудуса, а вечер и през нощта - на 23 градуса. Когато е оставен на 23 градуса, конвектора върви постоянно (без да се изключва и включва) и повече от 18 градуса не може да вдигне. Защо така, какъв е проблема. Благодаря за отговора предварително!
(по-горе съм обяснил, че стаята което отоплявам е 18 кв,м., таван 2,4 м, една външна стена втора външна към терасата, коята е с много прозорци с дограма, съседи няма(не живеят в съседния апартамент). Жилището е тухла (ytong) с изолация.)

Нашият радиатор прави подобни неща,само че разликата между реалните градуси ж стаята и предварително зададените е около 2-3. Предполагам това зависи от първоначалното калибриране, което ние така и не направихме,аз даже не разбрах как точно да го направя. Само да поясня,че нашия adax glamox е с механичен термостат

# 297

Нашият радиатор прави подобни неща,само че разликата между реалните градуси ж стаята и предварително зададените е около 2-3. Предполагам това зависи от първоначалното калибриране, което ние така и не направихме,аз даже не разбрах как точно да го направя. Само да поясня,че нашия adax glamox е с механичен термостат
Между другото,дори при такава разлика, радиаторът работи реално секунди и отново изключва, след известно време пак така...., но трябва да не се спира цяла зима,само така икономисва най-добре

# 298
Здравейте и от мен,реших и аз да споделя впечатленията си от адакс.Преди 4 години взехме адакс отоплявахме само хол-около 24 квадрата,плащахме 300 лв ток,без да го спираме денонощно.С една дума никак не съм доволна,сега сме с 2 климатика,отоплявяме целия апартамент и плащаме 100 лв ток.Моя съвет е-инвестирайте в скъпи климатици и си спестете ток.

# 299
  • До хладилника, който обичам
300 лв за 24 квадрата? И това не ви направи впечатление 4 години наред?!
Вината не е на конвекторите...

За по-малко от тези пари отопляваме 100 квадрата, с конвектори.

Иначе всеки е свободен да избира какъвто си иска метод на отопление, но аз лично предпочитам да си пиша домашните и определено би ми хрумнало да проверя какво, аджеба, не е наред, че токът е толкова висок за толкова малко отопляема площ.

Общи условия

Активация на акаунт