Инфо за конвекторите ADAX

• 340 494
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 300
  • плевен
И ние от 3 дена сме с адакс економик2'5 киловата,но така и не можахме да разберем номера с калибрирането.АКо някой е с такъв моля  да сподели как става.

# 301
Здравейте, къде в София могат да се видят на място тези adax,  понеже само online ги намирам?
Благодаря!

# 302
Ако не е калибриран има ли някакъв проблем с разхода на ток? Нашия например за да достигне 20 градуса например трябва да показва 23. Но това проблем ли е?

# 303
Бу, каква марка са вашите конвектори? Харесала съм Adax за всички стаи, но мъжът ми настоява за климатик поне в хола,а радиатори в спалните.

# 304
  • До хладилника, който обичам
Бу, каква марка са вашите конвектори? Харесала съм Adax за всички стаи, но мъжът ми настоява за климатик поне в хола,а радиатори в спалните.
Атлантик и Адакс.

# 305
Ако не е калибриран има ли някакъв проблем с разхода на ток? Нашия например за да достигне 20 градуса например трябва да показва 23. Но това проблем ли е?

Според мен - не. Плащаш за тока, който реално е изразходил, за да достигне 20. А калибрирането е настройване да показва реалната температура, т.е. като е достигнал 20 - да ти показва на дисплея 20, а не 23.

Някой има ли впечатления от сервизното обслужване на ADAX във Варна? Отзовават ли се бързо, идват ли на адрес и т.н.

# 306
Здравейте,
Наскоро взех конвектор Адакс от серията Economic с електронния термостат 2500W.  Ще отоплявам стая от 20 м2 и височина 2.60 м. Мощността отговаря на кубатурата, но тепърва ще трябва да се 'доказва' .
Понеже не бях много наясно с конвекторите преди ... Модела KET от серията Economic нали е само с врътка за градусите и ключ за включване и изключване? Бях останал с впечатлението, че има дисплей. Явно е за по - високите класове на марката само. Не е проблем никакъв, но се зачудих и си помислих да не е сложен погрешно модел KT в кашона за KET Simple Smile T.e. няма видима разлика между KT и KET. Разликата е само вътрешна в електронния термостат. Благодаря. Ще се радвам някои, който има модела Economic 2500W KET да сподели.

... За калибрирането .... Когато го пусна да работи достатъчно време и термометъра в стаята показва например 23 градуса, тогава и нагласям градусите на врътката да са на 23 и така става 1:1 със реалните градуси. Това ли е метода?

# 307
И ние тук, взехме си 2 конвектора от серията НЕО, за спалнята и детската, вчера ги монтирахме, днес ги калибрирах по инструкциите в упътването и в момента си показват реалната темп. Тези дни ще се занимая да ги настроя и за седмичен режим. Надявам се и на хубава сметка за тока за следващия месец.
Според мен, ако не се калибрира, няма да окаже влияние върху сметката за ток, наистина то си харчи, колкото си харчи, а електромера ти не го интересува колко градуса ти показва самия уред.

# 308
  • Варна
Привет, може ли някой да ми каже къде да търся серийния номер на конвектор Adax Glamox? В гаранционната карта има попълнени 4 цифри, но не ги откривам никъде по радиатора.

# 309
  • У дома... някъде
И ние взехме Адакс Гламокс за детската стая.За сега съм с добри впечатления,но само за 3-4 дена в които бяха паднали много температурите предния месец.Сега като е топло не е включен.

Аз не мога да се справя с това калибриране.С електронен термостат е и ме дразни,че показва 3 градуса над температурата,която е реално в стаята.Нагласям го на 25гр,а в стаята е 22гр.
Опитвах няколко пъти по метода в упътването,но изобщо не ми показва изображението с градусите,за да ги настроя от там реалните. ThinkingМога само да го настроя за седмичното програмиране.....Странна работа.

# 310
  • Кърджали
Здравейте
До всички във форума:
НА ВСЯКА ЕДНА ГАРАНЦИОННА КАРТА НА ГЪРБА СЕ НАМИРАТ ТЕЛЕФОНИТЕ НА СЕРВИЗИТЕ
В случай, че сте закупили радиатор без гаранционна карта 
Това се телефони на сервизи на ADAX в страната: София-0892 444197 // Варна-052 614 039 // Ст.Загора-042 602 863 // В. Търново-062 633 303 // Пловдив-032 652 631 // Благоевград-0893 399 105 // Кърджали-0879 926 410 ;0893 464 755// Сливен-044 637 166 // Русе-0877 315 485 // Плевен-064 810 858 ; 0898 481 422 // Враца-092 666 337 ; 0899 831 650 // Димитровград-0391 647 47 ; 0885 237 207 // Дупница-0889 343 150 // Добрич-0899 950 202 // Силистра-086 820 552

# 311
  • Пловдив
Здравейте! Имам един малко тъп въпрос.  Embarassed
Конвекторите ви директно в контакта ли са включени, или са в някакъв разклонител? В гаранционната карта само е показано, контакта да не е над самия уред, защото от там минава затопления въздух.
Аз си взех Икономик 2,5 киловата, но още не съм го пуснала.

# 312
Моите са директно в контактите, но 1 е в разклонител, понеже е далеч контакта.

# 313
  • У дома... някъде
Нашия Гламокс е включен директно в контакта,но ако нямахме наблизо щяхме да ползваме удължител.
И да се похваля,че най-сетне се справих с това тъпо калибриране. WinkНещата явно не са били описани в книжката съвсем точно.Сега определено ми е голям кеф да ми показва точните градуси,а не както преди по 2-3 градуса разлика от реалната температура.

# 314
  • Пловдив
Здравейте! Изчетох цялата ви тема. Имам проблем, който често се среща тук: Колкото и градуса да задавам температурата, от "механичният ми термометър в стаята" виждам начални градуси 17'С, пускам конвектора и най-много скача до 20'С температурата от "механичния термометър"....
Да в стаята се стопля, светодиода ту свети ту гасне /дори не мисля, че е достигнал зададената температура/, но това не ме устройва. Още като го купувах ИЗРИЧНО попитах как се калибрира, но ми казаха, че този модел не се калибрирал, понеже нямал проблеми.
Купих го на 16.11.2013. Доставиха ми го на 18.11.2013.
Модела е ADAX GLAMOX за 2000W/2KW/ за стая 18КВ.метра с добро уплътнение. Апартамента ни е вътрешен и ни топлят от всички страни съседите.

КАК ДА ГО НАСТРОЯ?
ЕТО ГО:

Общи условия

Активация на акаунт