Инфо за конвекторите ADAX

• 340 371
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 840
Ina Kirqzova абсолютно ли сте сигурни че трябва да се откажете от парното. На каква цена ви идва отоплението на месец сега. Или цената е без значение? Не се каните да отоплявате малка площ и мисля че сметките ще са големи. Вие ще инсталирате конвектори с обща мощност около 7 киловата. Ако приемем че те включват и изключват на равен интервал или дори времето на изключване е малко по-голямо идва че те ще харчат 3 киловата. 3*24часа*30дни*0,176(средна цена за киловат дневна/нощна) идва около 380 лева на месец само за отопление. Дано сметката ми да е грешна. За мен поне това е адски много.

# 841
За кухнята не се притеснявам. Там температурата никога не пада под 19-20 градуса. За другата стая сме предвидили и вътрешна изолация на стените. Това предполагам ще спомага за по-бързото затопляне и запазване на топлината. На тавана също има поставена изолация.

Ina Kirqzova абсолютно ли сте сигурни че трябва да се откажете от парното. На каква цена ви идва отоплението на месец сега.......
Ами ще махнем инсталацията, но няма да бързаме да продаваме радиаторите и печката. Simple Smile Отоплението за един сезон излиза около 600-700лв. за дърва, като не смятаме носенето и другите неудобства.  Вярно излиза по-евтино. Simple Smile

Искрено се надявам сметката да е грешна. Реално последния месец парното се пали само вечер след 17:00, макар че в апартамента постоянно има човек. Просто повечето време се прекарва в кухнята( хола ) а там температура си е приятна и без парно. От всички 4-ри стай постоянно ще се отопля само една или две. Другите две ( детска и спалня ) радиаторите ще бъдат намалявани защото през деня сме на работа. Ние така или иначе в момента плащаме около 100-на лв. ток. Напълно сме наясно, че сметките ще се въртят около 300лв. Simple Smile
Брат ми ползва два конвектора на елдом ( 3000В+2000В ) и най-високата му сметка е 220лв. А нали уж адакс са по-по-най.  Simple Smile
Причината да се откажем от парното е в неудобството. Доста "носене", доста прах, дим. Имаме момче на почти 3 години и прахът е малко проблем. Гледам тук в темата кой с колко конвектора е и какви сметки плаща. Освен това зимата във Варна не е кой знае колко люта. Ще видим.

На мен след смяната на електромера ми дойде новата сметка – 302 лв. за 4 адакса+1 в банята от 10.02 до 12.03. За сравнение предишните 2 месеца беше 526 и 603 преди смяна на електромера. Още чакаме експертизата от сменения електромер, та не може да се каже дали е от електромера или от времето и съответно по-малката консумация. За мен наистина е енигма това токоотчитане. Laughing
Може и да е писано, но може ли да ми кажете  с каква мощност са Вашите конвектори.

Поздрави и още веднъж благодаря за коментарите. Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 14:44 от Ina Kirqzova

# 842
  • Пловдив
Общо взето ще имате 2 сметки по високи, около 300лв. декември и януари, а другите ще са по малки. Във Варна зимата не е толкова сурова.

# 843

Може и да е писано, но може ли да ми кажете  с каква мощност са Вашите конвектори.

Поздрави и още веднъж благодаря за коментарите. Simple Smile
Може. Трите радиатора са по 2000 W + един 1500W + 600W в банята. Имам и още един в коридора от 2000W, но не го споменавам, тъй като стоя включен много за малко. Живея в къща на 2 етажа без изолация и със стара дограма в полите на Витоша. Simple Smile
Радиаторите са включени постоянно на 15-18 градуса като се отоплява добре, тъй като стаите не са толкова големи. Не ги изключваме, само когато проветрявам намалявам. В банята съм го изключила последния месец, защото имаше много топли дни.

# 844
Moмичета, знам че мина сезона, но тази зима ще сме с бебе и искам да взема Адакс за две стаи - едната е 20кв. другата 15кв. Разгледах сайта и съм малко объркана. Виждам, че има панели, които отопляват примерно от 13-16кв и от 16-18 кв.

Ако стаята е 15, кой е по-удачно да взема, този от 13-16 или от 16-17, същото е и за хола ни от 20кв. дали до 20 или до 25кв. да се отоплява  newsm78

Вторият ми въпрос е за тази икономична приставка, някой купувал ли я е и има ли смисъл?

# 845
  • Пловдив
Взимай да има аванс - за 15кв вземи 2000W! И така!

# 846
Да де, но не искам да взимам излишно, все пак гледам и сметките, за 15 кв. 2000 вата не е ли много, при наличие, че гледах, че с тези се отопляват стаи от по 20 квадрата... newsm78

За хола от 20кв. се чудя за моделите на Гламокс - TPA 20, който се води до 20 кв. в един сайт, в друг се води от 15-19кв.  срещу тези, които са до 25кв. и са с 2500 мощност. Може би от магазина, ще ми кажат най-добре, дано да са адекватни и да не гледат само как да ти вземат парите..

# 847
  • Пловдив
Ами аз в спалнята /13кв/ съм с Glamox 2000W TPA и е перфектно. Не вижда зор в най големите студове.  Според мен, 1500W в 15кв е на ръба. И в по големите студове може да не ви отопли както желаете и да работи постоянно и да ви вдигне сметката без да има нужният ефект.

# 848
  • София
Да де, но не искам да взимам излишно, все пак гледам и сметките, за 15 кв. 2000 вата не е ли много, при наличие, че гледах, че с тези се отопляват стаи от по 20 квадрата... newsm78

За хола от 20кв. се чудя за моделите на Гламокс - TPA 20, който се води до 20 кв. в един сайт, в друг се води от 15-19кв.  срещу тези, които са до 25кв. и са с 2500 мощност. Може би от магазина, ще ми кажат най-добре, дано да са адекватни и да не гледат само как да ти вземат парите..

И за сметките е важно да имаш аванс. Защото в единят случай радиаторът ще трябва да работи почти непрекъснато за да поддържа зададената температура (особено ако е по-судено времето), а в другия ще се включва от време на време.

# 849
В тая жега хич не е актуална тази тема, но така или иначе я събудихте... да питам. Тази серия "Икомомик" с какво се отличава? Че се икономични на ток ли?

# 850
В тая жега хич не е актуална тази тема, но така или иначе я събудихте... да питам. Тази серия "Икомомик" с какво се отличава? Че се икономични на ток ли?
Не. Laughing И аз така си мислех в началото. Означава, че икономисва място, по-малки са размерите на радиаторите.Simple Smile

# 851
Нямаше ли тук-там отзиви, че именно поради това тази серия не я харесват много. С тези по-малки размери дали ще успява да затопли 20 квадрата? Дават я за по-големите квадратури.

# 852
Имаха Адакс намаление с 10 процента до вчера и го изпуснах ту  #2gunfire

Другата седмица отиваме да взимаме, че ще раждам скоро и септември, ако захладнее да има с какво да се топлим. Гледам тази луксозната серия Нео има пак 2000 вата, някой знае ли каква е разликата с Гламакс от 2000 вата пак?  Цената е почти една и съща  newsm78

# 853
Здравейте,
тия дни ще купуваме вече конвектори но имам едно въпросче към притежателите на Glamox 2000W. Става въпрос за закрепването към стената, и по-точно има ли определено разстояние на което се поставят самите планки една от друга, или може да се варира. Стената на която ще се монтира единият в единия край има коминно тяло и ми се ще да не дупча там за дюбели. Може ли примерно едната планка да не бъде по в края ами примерно 20-30см. по към средата.  Ходих до техен представител, но тогава по проект трябваше да се монтира на друга стена и не обърнах внимание на това.

Благодаря предварително.

P.S. Май се ориентирах по монтажните схеми в интернет.

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 13:10 от Ina Kirqzova

# 854
  • Пловдив
Здравейте,
тия дни ще купуваме вече конвектори но имам едно въпросче към притежателите на Glamox 2000W. Става въпрос за закрепването към стената, и по-точно има ли определено разстояние на което се поставят самите планки една от друга, или може да се варира. Стената на която ще се монтира единият в единия край има коминно тяло и ми се ще да не дупча там за дюбели. Може ли примерно едната планка да не бъде по в края ами примерно 20-30см. по към средата.  Ходих до техен представител, но тогава по проект трябваше да се монтира на друга стена и не обърнах внимание на това.

Благодаря предварително.

P.S. Май се ориентирах по монтажните схеми в интернет.
Трябва да е на не повече от 15-20см. от пода и на 20-30см. от странична стена. Но,  най важното е височината от пода да не е повече!

Общи условия

Активация на акаунт