Отговори
# 495
Вилкони, мога само да се моля нещата да се нарядет по най-добрия за вас начин и да те подкрепя във всяко твое решение. Имайте сили и надежда  Praynig Praynig Praynig

Ванче, лежи и бъди позитивна, както Добра ти е казала, бебчо може да си изчака термина. Сега е важното да дадеш от себе си това, което ти е препоръчал лекаря. Стискам палци, а ти стискай кълки  Wink Wink Wink

На бибероните и аз не съм и фенка, моето момиченце докато беше бебе изобщо не ги е ползвала, обаче елате сега да я видите 1 година и 8 месеца почти, как вечер си търси " бебата", че да заспи. Иначе в клиниката пък ни казваха ,че в началото е добре да я даваме на бебето, за да се засили сукателния рефлекс. после пък педиатърката ми каза, че е добре за коликите, т.е спомагали за намаляване на коликите  newsm78, но тя реално не е имала силни такива и изобщо не съм си давала зор да й тикам бибата.

И аз днес уж пак да гледам за бебо, та пак накупих на Александрина разни неща. Той моя мъж е прав, че в магазин трябва да влизам без портфейл или карта, ама кой ли го слуша  Wink. Харесах едно костюмче като космонавтче, но мекичко, от плюш, а от вътре много подплатено и дебело, т.е облечено детето се слага в него, вместо да се увива в одеалце. Ама и аз как го обясних  ooooh! Цената 20 лева, нещо такова:http://www.topobiavi.com/data/adv_images/330/p_330355_thumb.jpg. Някоя от вас ползвала ли е такова?

Момичета, да ви питам и вас - как са ви коремите, т.е ниско или високо? Ей вчера една приятелка 10 пъти повтори, че ми е много ниско корема, а аз нали усещам много силни ритници супер ниско долу почти на нивото на белега от секциото, та доста се притесних. Аз май и преди си го носех по-ниско корема, ама сега като ми вкараха мухата в главата, почвам да си мисля какви ли не щуротии.

# 496
Ели, седалищно ли сте още, че усещаш ритниците ниско?Моя с миналата бременност имах чувството , че беше по-високо.Сега всички ми казват, че коремчето ми било на момче, да ама не, няма как да станат изненади.
Интересно за бибитата, на нас акушерките в болницата ни казваха точно обратното, че пречи много на кърмените бебета!Но дори и да не пречи, този път няма да правя грешка и да давам!И други минуси има, когато децата поотраснат постоянно я изтърват, майките не всеки път имат възможност да я изваряват, много лесно може да се пипне така някой вирус.

# 497
  • Пловдив
И аз съм против бибите и смятам изобщо да не купувам, по-добре както казва mari:), да се слага по-често на гърдата, то всъщност според мен това е проблема, че повечето майки си мислят че трябва да хранят бебето задължително на 3 часа  и то ако започне да плаче по-рано и те му дават бибата вместо да го сложат на гърда..То бебето няма как да знае какво е биба, че да му липсва, докато ние не му я дадем..Simple Smile

elli_g, аз също нося бебо ниско долу още от самото начало, моя приятелка и тя така беше и си роди съвсем нормално в 9 месец, не мисля, че има за какво да се притесняваш освен ако не ти е бил високо и изведнъж ти е паднал ниско долу...

# 498
Щях да ви питам, колко степени на зрялост е плацентата?
Моята на феталната в 29седмица беше втора степен, дали е нормалнно?
Добра, за този случай за Сандански се сещам!Ужасно , че така изкараха нещата!Като си спомня и аз коло се възмущавах и си виках, че не заслужават да бъдат родители!

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 18:29 от mari:)

# 499
Мари моята плацента е 0-ва степен зрялост..........можеш ли да ми обясниш какво представляват тези степени,аз откакто съм бременна,все ми е 0-ва newsm78

# 500
Момичета привет от мен Hug Hug
Искам да споделя какво ме посъветва една мацка с която лежах в болницата:
Тя като е раждала си е била купила Памперс-гащи и каза че е много по-удобноот каквито и да било лигнини еднократни гащи и прочие,и аз мисля да последвам съвета и Peace Peace

# 501
  • Пазарджик
Щях да ви питам, колко степени на зрялост е плацентата?
Моята на феталната в 29седмица беше втора степен, дали е нормалнно?
Добра, за този случай за Сандански се сещам!Ужасно , че така изкараха нещата!Като си спомня и аз коло се възмущавах и си виках, че не заслужават да бъдат родители!
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3987_0.html
това е много интересно  Peace

# 502
Мари, мисля, че още е седалищно бебето, поне на прегледа преди 2 седмици, беше така. но предполагам, че и сега е, понеже по издутините в горната част на корема над пъпа, съдя че това е или главичката, или гръбчето. Беше по точно косо разположенено, но краката са долу.
Аз сега си погледнах снимки в същата седмица с дъщеря ми - ами пак така ми е, т.е по ниско, не може и да става дума, че почва едва ли не от гърдите, т.е 3-4 пръста под гърдите почва корема.
Ивка, ами честно казано не мисля, че ми е паднал, обаче нали знаете колко му трябва на бременен мозък, та сега се ровя в последните снимки от лятото да видя как ми е бил корема  Blush Blush Blush
За зрялост на плачентата знам само в 9-я месец какво значат степените, ще ми е интересна и на мен статията, пусната от Пипи, отивам да чета.

# 503
  • Пазарджик
Момичета привет от мен Hug Hug
Искам да споделя какво ме посъветва една мацка с която лежах в болницата:
Тя като е раждала си е била купила Памперс-гащи и каза че е много по-удобноот каквито и да било лигнини еднократни гащи и прочие,и аз мисля да последвам съвета и Peace Peace

и на мен ми казаха същото,но не разбрах какво точно представляват ,ама били много удобни  Peace

# 504
  • Пазарджик
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=182992
това пак е на тема плацента  Peace

# 505

- нормално до 30 седмица на бременността трябва да се определи нулева степен на зрялост на плацентата;

- първа степен на зрялост се счита за допустима от 27-та до 34-та седмица;

- втора - от 34-та до 39-та седмица;

- започвайки 37-та седмица може да се определи третата степен.
Моята според две различни докторки е различна степен , според едната 1ва, според другата 2ра, не знам на кого да вярвам

# 506
Привет момичета Simple Smile

Дадох днес урина, нали трябва да се следи заради бъбрека по-често... всичко е наред по нея, но в "седимент" пишеше "масово епителни клетки". Казаха ми, че не било нещо особено по време на бременност... но някой имал ли е такъв резултат скоро?

Elli_g, и аз моето там го усещам да рита все още... а корема ми е доста ниско и аз се притеснявам като гледам бременни с коремчета дето почват от бюста...

Mari:) пък на мен за тази плацента досега нищо не са ми казвали... как се разбира това... с ехографа ли?

Иначе днес купих помпата на Медела, няколко шишета и стерилизатор. Честно да ви кажа се отчаях сега в нас... гледам като индианец Simple Smile Нито мога да разбера принципа на помпата, нито на стерилизатора... не смея да ги разглобявам... ще чакам половинката май като има време да разучаваме заедно Simple Smile

А за бибероните за шишета какво бяха споделили мамите с опит? Силикон или каучук е по-добре? И също май Dobra беше споменала кое е по-добре между PP и PES за пластмасовите шишета... ама не мога да намеря назад къде в темата беше това... понеже гледам тези на NUK са PP и се зачудих дали това е добре или съм се объркала. Взех и стъклени да има, та искам да питам... нали и те се стерилизират както и останалите?

Леле, колко неща има човек да научи...

# 507
Калина, ами те започват да определят степеннта някъде след 28седмица.Най-вероятно ако правиш късна Фм ще пише там, но също и опитния ехографист може да определи степеннта, в зависимост от това дали е калцирана.
Сега ще видя, нали съм на 4та ФМ при доц Димитрова, тя ще ми каже.

# 508
  • Пловдив
Момичета, какви са тези Памперс гащи, че и на мен ми стана интересно Simple Smile

# 509
На мен ми бяха много удобни гащите за еднократна употреба , които даваха в клиниката, едни дълбоки мрежести, аз също си носих но даже не ги отпечатах.
Памперс гащи има и за бебета, ползвала съм с малката, памперс който се обува като гащи, без лепки.Предполагам , че имаш в предвид памперс-гащи за възрастни, на същия принцип са.

Общи условия

Активация на акаунт