Отговори
# 585
mama_Iva Аз точно това имах в предвид като казах, че говорим за различни периоди. Когато се роди бебето е нужно малко време да свикне със сукането, да се нагодите един с друг. Ако веднага започнеш да пъхаш бибата (както аз правех с Явор, че и вода давах  Crazy, да ме пита човек защо, ама слушах бабите) детето ще се обърка и ще започнат проблемите с кърменето, както започнаха и при мен. Бебето заспива на гърда, вместо да яде изсуква само предното мляко и заспива. И така мъка 3 месеца, докато не започнах да цедя защото ми писна. Ни е започнахме да даваме биба 7мия месец, когато растяха зъбите  ако не беше бибата щеше да му е много трудно на малкия. Аз лично също съм против палеца, аз съм си сучела палеца до късно и за това предните ми зъби са изкривени напред.
И аз исках да храня под час, но детето ме гледаше жално, плачеше и видимо беше гладно. Може би трябваше да седна да му обяснявам че не са минали 3 часа.  Naughty
Много е гадно да не знаеш пола, не можеш да се развихриш в пазаруването  Mr. Green Аз нямам търпение вече да дойде края на октомври че да поръчам дрехи  Crazy

Коластра нямам и нямах с Явор.

П.с.Поправям се, на 19ти ще ми преведат парите от НОИ   newsm44 newsm68

Опитвам се да пусна събитие във фейса, но не успявам...

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 11:02 от BebEshOnDeL

# 586
Добро утро
За спането, при нас специално съветват спане по гръб заради Синдрома на внезапната детска смърт, под наклон обаче, но те децата като ги оставиш по гръб винаги главичката е на ляво или дясно, така че според мен няма опасност.
И аз вчера правих някой покупки, ще продължа, но не искам да прекалявам, че с малката видях резултата, все още имам необличени дрехи от нея.
За бибата, този път съм непреклонна, няма да давам изобщо по ред причини.Бебешондел е много право, проблеми с кърменето и аз имах заради тази пуста биба, ако решите да давате го направете поне след втората седмица, така или иначе детето до тогава няма колики, ако считате изобщо , че бибата помага за това.
А за кърменето на поиксване, при мен беше трудно, тъй като моето дете не плачеше изобщо.Слагах я винаги като се събуди и в промеждутаците, разбирах долу горе , отваряше си устенцата като огладнее.

# 587
mama_Iva и augustas, може ли да споделите откъде купихте гащеризончетата на Carter's.
BebEshOnDeL, успяла си да пуснеш събитието. Няколко пъти получих покана.

За бибата, при нас се получи много странно. Макси изобщо не я искаше и аз не съм я давала първите 6 месеца. Но като тръгнаха зъбите започна да я цока сериозно и сега на 1 г. и 10 м. не можем да спим без нея, да не говорим, че спи с две - едната си я пипа докато заспива. Не мога да ви обясня как невероятно го успокоява. Но се надявам, че щом е готов и няма нужда от нея ще я махнем. Не вярвах, че е възможно, но допреди 1-2 месеца цокаше биба и през деня. Сега като стане от сън сам я оставя и после я взимаме чак когато пак си ляга.

# 588
Момичета, да ви питам нещо извън темата, като обикаляте по детските магазини някой от вас да е виждал черно бебе или кукла?Малката ме подлуди направо, явно се е затъжила за цветнокожите във Франция!Ех ама как е възпитала Франция детето на толерантност към расите Laughing сега иска да е майка на черно бебе Laughing
Отивам да си търся ботушки ,едни елегантни и едни апрески мисля да си взема, че с тях по лесно ще тикам количката в зимните дни, няма да боксувам Simple Smile и най-вече за черно бебе отивам Laughing

# 589
mama_Iva и augustas, може ли да споделите откъде купихте гащеризончетата на Carter's.

За бибата, при нас се получи много странно. Макси изобщо не я искаше и аз не съм я давала първите 6 месеца. Но като тръгнаха зъбите започна да я цока сериозно и сега на 1 г. и 10 м. не можем да спим без нея, да не говорим, че спи с две - едната си я пипа докато заспива. Не мога да ви обясня как невероятно го успокоява. Но се надявам, че щом е готов и няма нужда от нея ще я махнем. Не вярвах, че е възможно, но допреди 1-2 месеца цокаше биба и през деня. Сега като стане от сън сам я оставя и после я взимаме чак когато пак си ляга.

Значи фейсбука нещо ми се прави на интересен, сега ше изтрия излишното Simple Smile Успях Simple Smile

Мари: http://www.vertbaudet.co.uk/rag-doll.htm?ProductId=618950002& … odBouw=3137815039 ето тук видях черна кукла Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 11:29 от BebEshOnDeL

# 590

Аз го купих от едно малко магазинче на ул. Драговица, намира се точно до болница Вита.

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 11:35 от augustas

# 591
Здравейте момичета Simple Smile Хайде с кафенцето да ви навестя Simple Smile

Днес ни пропадна деня, щяхме да ходим до нашите в Бистрица и до тези на съпруга... ама всички са се изпоразболели от вирусчето... кихат, шмъркат, гърло... и нали се пазим, решихме, че няма да рискуваме... То откъде по-напред да се пазиш, това яко върлува значи... щом и майчето го е пипнала дето не работи и е повече вкъщи. Та това означава, че цял ден ще си имам работа в нас, трябва да зазимим балконите и още куп неща... а така не ми се почваше... Simple Smile

Mama Iva, как така сега с пола на бебето... лошо за пазаруването наистина Simple Smile ще купуваш неутрални цветове Wink Винаги има изход Simple Smile Аз все това си мисля дали не може да са се объркали докторите и накрая изненада... а ние както започнахме някои покупки в розово-лилавата гама ще е много весело Simple Smile Момиченце със синьо - ОК, ама момченце с розово... не ми се иска Wink Аз затова чаках и Велев да си каже мнението, ама и той уж потвърди...

Аз гледах няколко пъти инструкциите за кърменето и изцеждането от този сайт дето Людмила даде... много трудно ми изглежда... и ми се струва доста болезнено... то сега ми е неприятно да си пипна циците, как са се надули, едвам издържам мазането с Лансинох-а и за стрии с олиото... пък тогава... Но като цяло съм се настроила много положително за това. И се надявам да успея Simple Smile

Puppcheto, ikamenova, и на мен на миналата Нова година ми се падна бебе... тогава дори не обърнах внимание.... бяхме сигурни, че ще е по-натам Simple Smile А то какъв късмет Simple Smile

# 592
Mama Iva, как така сега с пола на бебето... лошо за пазаруването наистина Simple Smile

Ами айде де... аз тъкмо се наканих да пазарувам. Да не говорим, че взех и дрешки от братовчедка ми и си подбрах все момчешки- имат си всякакви цветове, ама са си с колички и разните му там неща за момчета. Незнам. Аз все пак съм по-сколнна да вярвам на ФМ за момче, но реално не съм видяла пишката с очите си. Знам ли... мисля като си взема последния болничен на 3.11 да се прехвърля и при друго АГ за ЖК направо във Втора градска и тогава мисля да накрам да погледнат като хората и то сериозно на нещата и да кажат какъв ще е пола. Направо безумно вече се шашнах Simple Smile
wondergirl - аз дрешките на Carter's ги купих от детска борса Диана и Ники на моста Чавдар (http://www.dianainicky.com/component/option,com_contact/Itemid,3/ ). Те по принцип си имат тяхно производство и си шият там дрешките, но явно са започнали да продават и други- имаше и на caramell и още една доста известна марка ама немога сега да я напиша Simple Smile Склонна съм и да вярвам, че са истински  тъй като за сина ми са ни пращали от щатите и са едно към едно като качество и модели. Пък знам ли ...  На мен много ми харесват, защото са супер качество, а пък не са някакви лигави бебешки модели с биберончета и бебешки картинки, а по-скоро като за голямо момче. Тези дето купих са неутрални цветове ама са тип бейзболни  - много сладки Simple Smile
 mariSimple Smile в Джъмбо има със сигурност негърчета Simple Smile Гледах че има и някакви дръпнати тип китайчета, абе всичко си има там Simple Smile

# 593
Само да се запиша. Добре сме. Времето обаче не е добре - само вали, мъгла...Вчера малко пазарувах - приготвих дрешки за бебето, за мен за болницата - почти всичко нужно и така...
Хубав ден!
Вилкони  Hug Hug Hug

# 594
mama_Iva - толкова ли е срамежлив младежът, че не си полазва топките Simple Smile))

Нашият още в 5 месец бяха убедени, че е момче и на феталната му направиха цели 2 снимки на мъжеството - за доказателство Simple Smile

# 595
  • София
Момичета, само набързо минавам да ви поздравя и ще излизам навън, пък да видя дали студа ще ме уплаши.
Да ви споделя - вчера мъжа ми ми носи една торба и вика "Един колега ми донесе дрешки от неговото дете, което вече е на месец и половина и не му стават!" ....И седи един такъв ухилен, все едно са му дали кюлче злато.

На мен да си призная, ми стана много неприятно поради няколко причини - първо: изобщо не познавам тези хора, а и мъжа ми също, защото е от 7-8 месеца на тази работа. Второ: аз самата не съм купила абсолютно нищо за бебо, а изведнъж чужди хора пращат за детето ми носени дрехи. И трето: когато разгледах дрехите, се ядосах още повече - дрехите миришат на мас и се оказа, че са само бодита ( съвсем пък е абсурдно точно бельото на бебо да го е носило друго дете).....Казах на мъжа ми, че ми е станало неприятно и никога няма да изпадна до там, че да облека стари бодита на детето ми и в крайна сметка всичко приключи със сръдня.

Аз си го познавам моичкия - никога няма да обиди никой, няма да откаже и съм сигурна, че е благодарил най-сърдечно. Вместо хитро да се измъкне със:"Много мило, но жена ми е суеверна и нищо няма да купуваме преди бебето да се роди!", например.....Което не е вярно, но е добър начин да откаже.
Сега се оказах с една торба, която не знам къде да сложа, с неща, които няма да ползвам и които ми е абсолютно съвестно да изхвърля.
Аз никога не бих постъпила така - без да са ми поискали да натрапвам на някои нещо си, което съм ползвал  newsm78
Сигурно ми се чудите много на  разсъжденията, но наистина така си мисля. Вие какво ще ме посъветвате? Какво да ги правя тези 15ина бодита?

# 596
Josepha , не се обиждай, той човека за добро го е направил Hug Аз например също поцедирах така, пратих на мои познати дрешки , които са умалели на малката.В чужбина много хора така практикуват, сами прехвърлят дрешки.Аз бих обличала на бебето носени дрешки, те пък и колко са носени , сигурно обличани по няколко пъти, съдя по малката.
Мама Ива , намерихме бебе Мулатче Grinning
Отивам , че времето е невероятно днес!

# 597
Момичета дали някоя от вас се е записала за отворените врати на 20-ти във 2-ра градска, за да си имам компания Hug

# 598
  • Ямбол
Джозефа,защо се ядосваш,те хората са ви дали с радост дрешките,а и колко може да са захабят носени 1-2 мес.дрешки,аз също получих доста носени дрешки и много им се радвам.
Получих ги прани,но аз пак ще си ги изпера и изгладя и не виждам нищо лошо в това.
Но всеки има собствено мнение и виждане,аккто и някои хора не влизат да пазарят от втората употреба.
Ние вчера ходихме до Пловдив, купихме кошче за кола на Хаук.
Да знаете има промоция в Практикер на Чиполино кошчета по 60 лв.
Случайно минахме и покрай стокова борса Вис Виталис,акъла ми се взе,направо свят ми се зави от асортимент в магазина,има всички марки и всичко за което се сетите от кошарки,колички до дрешки, пелени,помпи,шишета,козметика,прахове и всиииичко. Страхотен магазин,просто не знаех какво да купя из всичките предлагани неща.Не ми се сториха и никак скъпи дрешките.
Имаше много сладки комплектчета за кошарки.
Не знам другия в Пловдив и в София ,които са,дали пак са така големи и заредени.
А минахме и през Метро,имаше реклама на някакви превръзки за родилното, Tena- lady (odour control),сини пакети със по 8-10-12 бр. за 3 лв в 3 различни размера.
Отстрани имат ръбче,да не протича кръвта,наистина са много хитро направени,НОВИ СА,не знам другаде има ли ги,но може да проверите.

http://www.tena.co.uk/Women/pregnancy-new-mums/       това само ориентировъчно за тях успях да открия.
Ходихме и в Асеновград,с.Горни Воден,там се намира храм "Златна Ябълка",той се води като изцеряващ от безплодието,ние Март месец го посетихме,и точно тогава стана и чудото при нас след повече от година опити.Тогава храма имаше празник,както и всяка година,има ритуал с ябълка и коланче...
Та вчера решихме отново да отидем,храма запалихме си свещи,помолихме се,Вилкони мила и за вас се помолих,записаха ни да ни четат молитва за благодарност и още нещо.
Жената ни обясни и някои неща,които не бях чувала ,че се правят:
Като влезем в 9-я месец,да се отиде до който и да е църква със сапунче и кърпичка и да поискаме да ни направят " молитва за леко раждане''.
После докато сме в родилното-мъжа или друг близък отива в някоя църква да поиска"бабина вода", с нея всеки който влиза и излиза от дома до 40 ден след раждането трябва да се пръска с нея,за да не внесе зло в дома,после останалата вода се изливала на някое цвете,е се хвърляла.
А на 40-я ден се ходи и се чете молитва за"сарандисване",било нещо да минеш и целунеш всичките икони,и вече след това бебето можел да се внася в църква,а иначе преди това не трябвало.
Е стига съм писала толкова,че не е обичайно за мен.
Само последно да кажа,че за пола и моя мъж не е уверен ,че ще е момиче и настръхва като взема нещо в розово,какво щели сме да го правим ако е момченце Simple Smile

# 599
  • Пловдив
Добро утро, момичета  Hug

никид, това за църквата е много интересно, аз вярвам в такива неща и ми е много интересно, мерси за информацията Simple Smile

Джозефа, мисля, че хората не са го направили с лошо, но все пак аз ако бях първо щях да попитам и тогава да давам използвани дрешки, защото наистина  е малко гадно да ти ги натресат така, все пак наистина не всеки обича да носи носени дрехи, особенно пък за бебе и то за първо детенце..Ако не искаш да ги ползваш ги дай в някой дом или на някой който няма нищо против да ги ползва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт