Отговори
# 630
miss_666 аз имах подобни проблеми преди време и при мен се оказа, че е на невралгична основа и най-вече - имам разхлабени ставни връзки на челюстта (именно от такова стискане на зъби по време на сън). В преходните сезони (като сега) ставите се повъзпаляват и от там тръгва по нерв дразнението. Не се открива, защото не ме боли ставата, а зъбите - ама не един зъб, а цялата страна като изръпнали. Чак като отидох и ми направиха панорамна снимка се видя ставата  и .. така.

Не знам дали и при теб мож да е от това, защото стискането на зъбите натоварва музкулните връзки и разхлабва челюстта...и така. Но помагат (споре лекарите) загряване на челюстта - може с ръце или с компрес някакъв сложи точно пред ухото - там е ставата, нео топло. Или дееп рилийф - едно мазило. Но и като спиш гледай да спиш на другата страна...

Можеш да отидеш в дентална клиника "Дентал лабор 5" - те мисля, че работят постоянно или ако искаш утре е понеделник да ти дам координати на моят зъболекар - много съм доволна от него.

# 631
  • Пазарджик
добро утро момичета!
искам да ви се оплача  Cry Cry Cry
цяла нощ не съм спала .... като бях в 3 месец имах същия проблем и то пак събота срещу неделя .... в съботния ден започнах да изпитвам леко изтръпване на зъба и така до вечерта се превърна в неистова болка .... цялата лява долна страна е изтръпнала и боли ... не мога да си стисна зъбите ... да дъвча .... дори да лежа на тази буза .... само да уточня, че не боли от топло, студено или сладко .... вечерта в 3ч не издържах отидох до аптека, за да купя нещо съответно ми казаха само парацетамол за зъб (може би ви расте мъдрец) - обясних, че според мен е венеца и да ми даде нещо за успокояване на венец ... купих Биодент - детски гел за венци с прополис .... поуспокои малко и в понеделник на зъболекар - оказа се, че наистина е венеца .... проблема е, че явно докато спя си стискам зъбите (по някаква причина  newsm78) и горния зъб, който е с коронка и е по-твърд натиска долния здрав и съответно наранява венеца .... ходих няколко пъти да пилят коронката и мислех, че всичко е наред до ВЧЕРА ....
проблемите са два: ... 1во този гел и парацетамола не ми действат и е нещо ужасно и 2ро зъболекаря ми е в Бургас, а тук в София не знам при кой  Cry Cry Cry
извинявайте, че ви занимавам, но всички около мен спинкат (съвестно ми е да ги събудя след тези изморителни ремонти), а болката е неописуема  Cry Cry Cry нищо не намирам в нета за моя проблем (за успокояване #Crazy), ако някоя се сети нещо да казва ....
и аз имах същия проблем миналата седмица и понеже болката е вечерна и нямаше къде да ходя до сутринта си правих гаргара със смрадлика-много помага,с ракийка също Simple Smile без да пиеш Simple Smile и ако нищо не ти помогне (както на мен накрая) се прежалих и пих един аналгин! В тези месеци няма проблем стига да не се пракалява. Дано ти мине скоро че колко е гадноо Sad

# 632
мисс, съчуствам ти за зъба!Знам какво е да те боли и да си бременна Cry Дано бързо намериш подходящия зъболекар.
За поръчката , исках плетен кош за новородено със стойка, има ги по 15паунда , моя приятелка живее там и ми каза, че ще го вземе и изпрати по Еконт, но пък сега се разбрах да взема от една позната, то и без това се ползва само 5месеца.
.c'Mon , много си права!Трябва да се направи коренна реформа в родилните домове у нас, не говоря подобряване на условията, не , че не трябва и това!Аз реформа около самото раждане и грижите непосредственно след раждането в болничното заведение.Та акушерките са тези , които трябва да агитират за кърмене , да обясняват и насърчават веднага след раждането.

# 633
добро утро момичета!
искам да ви се оплача  Cry Cry Cry
цяла нощ не съм спала .... като бях в 3 месец имах същия проблем и то пак събота срещу неделя .... в съботния ден започнах да изпитвам леко изтръпване на зъба и така до вечерта се превърна в неистова болка .... цялата лява долна страна е изтръпнала и боли ...
Искрено ти съчувствам  Hug Не се дръж до понеделник, по-добре отиди на дежурен още днес. От предната бременност и невероятно много зъбни проблеми в него период мога да препоръчам паста за зъби сенсодин. Хич не вярвах на рекламите, но моята зъболекарка ми обясни, че тази паста провокира нерва да се свие назад. Така намалява чувствителността на зъбите. Не е лечение, но облекчава значително. Останах доволан... И за съжаление остра болка в зъбите може да е предвестник на грипно или др.вид респираторно заболяване  Tired Първо удря в зъби и кости. Мъжо беше с обща болка в зъбите 2 дена и после го събори - сливици, гърло, кашлица  Tired

Мари, реформа в родилен дом, в който НЕ пускат роднини трудно се прави. Питай за справка момичетата от Русе. Там родилното е като крепост  ooooh! Не пускат дори храна да пратиш по сестра, а камо ли да влезеш. Така чрез изолация правят каквото си искат с крехката психика на едно младо майче  Tired Tired Tired В МД София Vilkoni ни разказа - арогантност и гавра. Дано малко от малко се подобрят нещата...но кога ли!

# 634
Добра, и аз съм чувала големи ужасии, направо гаври с родилките!Отначало не ми  се вярваше , викам някой жени са по-емоционални и преувеличават, да ама прочетох и чух от познати , че наистина някъде отношението е потресаващо.Акушерството е толкова благородна професия, винаги съм мислила, че точно тези жени трябва да са най-милите, най-успокояващите и даващи кураж!Визирам тях, защото тук , у нас съм чувала много грозни истории.
Спомняма си разказа на една френска акушерка, която обясняваше, че за нея работата е призвание!Каза, че се е случвало понякога да понася обиди от страна на родилките, но ги разбирала, някой изпадали в много особенно състояние и посрещала обидите с усмивка , държала ги за ръката , правела им масаж на прениума.Ами така си практикуват тези кадри там.Споменавала съм и друг път, но там доктор не присъства на раждането, само в много краен случай , ако има някакъв проблем.Всичко е в ръцете на родилката на първо място и на акушерката , които помагат, окуражават и напътстват.
Исках да попитам , майките , които дават коластра, по колко давате и в кой час на деня?Аз започнах с по една капсула дневно, но детето много се превъзбужда, не знам от това ли newsm78 Заспиваше ми в след 12ч през ноща.Сега намалих дневно на полвин капсула - сутрин.
Иначе малката беше с малка температура тази нощ, не съм я сваляла.Олаква се от гърло.Ще пробвам с хомеопатия.

# 635
  • Пловдив
Здравейте, момичета Simple Smile

miss 666, дано бързо намериш лек за венеца, че наистина е ужасно да те боли нещо в устата точно сега, аз като знам как ме болеше мъдреца и направо настръхвам, дано по-бързо да ти мине  Praynig

c'Mon, много ще се радвам да се видим, а и не живеем много далече май, аз съм на ъгъла на бул.6 Септември и бул.Руски, срещу сладкарница Неделя Simple Smile Пиши ми на лични да се разберем някой ден да се видим Simple Smile

# 636

На мен друго ми е интересно... макар и след секцио ти явно не си имала проблем с кърменето. Нали казват, че слиза по-трудно млякото, за по-дълго време, а и че е доста по-трудно... болките явно са по-големи...

причината да се смята това е, че по своето същество секциото е прекъсване на естествения ход на бременността. Особено при планираното секцио, когато родова дейност въобще не е започвала.
При естественото раждане, непредизвиканото, процесите се ръководят от хормонални промени. естествен техен завършек е слизането на млякото.
при секцио на майчиния организъм е нужно малко повече време за нагаждане към новото състояние и регулиране на хормоналния баланс, затова и обикнвено кърмата идва на втория-четвъртия  ден.
А болката в матката при засукването на бебето действително е силна и при двата вида родоразешение. Дължи се на отделящия се при кърмене хормон окситоцин, който предизвиква контрахиране на матката, но това е благоприятен за бързото прибиране на матката процес, така че просто трябва да се изтърпи  Hug

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 14:02 от Бумеранг

# 637
реформа в родилен дом, в който НЕ пускат роднини трудно се прави. Питай за справка момичетата от Русе. Там родилното е като крепост  ooooh! Не пускат дори храна да пратиш по сестра, а камо ли да влезеш. Така чрез изолация правят каквото си искат с крехката психика на едно младо майче  Tired Tired Tired В МД София Vilkoni ни разказа - арогантност и гавра. Дано малко от малко се подобрят нещата...но кога ли!
в Русе последните години се бележи преломен преврат в отношението към пациентките. Свиждания са позволени и се внася всичко, особено пък храна, защото бюджетът на заведението позволява осигуряване само на  символично хранене. Персоналът е на два полюса- изказвам лично мнение- едните са безкрайно всеотдайни, а другите са пренебрежително отнасящи се. Наблюденията ми са скромни- от два престоя по 6 дни. Свидетел съм била на 2 неприятни случки- едната като реплика от лекар с подигравателно отношение към чиста и интелигентна българка, раждаща шестото си дете. Другата към мен лично, от санитарка, която я мързеше да работи ( е, не й останах длъжна, де, словесно я убих, тъй да се каже Simple Smile )
акушерките обаче са в час с новите тенденции. проблем е малкото персонал и недостиг на време за помощ към родилките. Помагаме им доколкото можем с организиране на срещи и лекции извън болницата, преди и след раждане. 

# 638
miss 666, надявам се проблемът да се реши, много е неприятно това със зъба, но най-добре да се видиш със зъболекаря ти. Успех!!!

Момичета, като чета разказите и в други теми за отношението към родилките, направо се потрисам, а няма да ви казвам сега сд повишена емоционалност как скоро ревах на един такъв разказ на едно момиче, към което отношението е било по-зле от колкото къв животно. както казва Мари - акушерството е толкова благородна професия, както самата лекарска професия. Много е жалко, когато някой поради неясни за мен причини, решава да се изживява като нещо средно между д-р Менгеле и злобна, неудовлетворена от живота женица. Дано да нямам никога контакти с такъв медицински персонал и понеже познавам прекрасни медицински сестри и акушерки, надявам се да са болшинство и нещата наистина да се променят в повечето болници.

Ние вчера направихме голямо пътешествие цялото фемили. Първо в 7 часа тръгнахме за Русе, където си взех с 6-ца изпита по Съдебни експертизи при една от най-видните професорки по наказателно-правни науки. Ей при такива хора и изпитът е удоволствие, радвам се, че академично ниво имам възможността да комуникирам с такива хора, дай Боже и на професионално такова след 2 години.
Малката е била повече от послушна с баща си в колата, докато аз съм на изпит. След това от Русе за Търново и Севлиево. на Търново малко разходка, на Севлиево имаха празник на града и бяхме на гости на наши много близки. Направихме голямо пазаруване, но за бебето все още гледам и набелязвам какво ще се купува, живот и здраве. Аз нали съм от тези, които вземат всичко на куп след като се роди бебето, макар че този път може би ще купя някои неща предварително.  Когато се роди дъщеря ми мъжът ми, майка ми и сестра ми под строй с предълъг спикъс какво от къде да се купи, напазаруваха абсолютно всичко - от помпичката за нос през шишетата и дрешките до столче за кола, количка и пр.

Момичета, някоя от вас решила ли е да ражда в клиниката на Щерев? Нали затова си додахоме данните, евентуално да се видим свържем с момичета, които ще раждаме на едно и също място и да обменим информация. Аз на началната страница не видях, но може някоя от вас просто да не е дала инфо.

# 639
задължително ли е преди всяко кърмене да се мие гърдата и по-точно със сапун или само с вода!?   bouquet

миенето със сапун може да доведе до изсушаване на кожата и повишаване на нейната чувствителност. Освен това, бебетата често реагират негативно на острата миризма на сапуна, като отказват гърдата.
Гърдите няма нужда от изрично измиване, освен ако не е бил ползван крем за зърна, изискващ измиване.
по ареолите са разположени т.нар. жлези на Монтгомъри, които отделят секрет- естествен противобактериен крем, който природата ни е дала за предпазване на зърната. Измиване след кърмене с топла вода може да е достатъчно.

# 640

На мен друго ми е интересно... макар и след секцио ти явно не си имала проблем с кърменето. Нали казват, че слиза по-трудно млякото, за по-дълго време, а и че е доста по-трудно... болките явно са по-големи...

Калина, при мен кърмата слезе веднага. Никакъв пробелм - всичко стана от раз, гладко и спокойно. Моето секцио беше след започнал родов процес, вероятно и това е от огромно значение. Но беба си беше перфектна - нито я нагласях, нито нищо. Доближих, подадох зърното леко с 2 пръста и пълна хармония  Peace  Нямах болки нито в гърдите, нито в областта на шева. Само бях цръкнала 2-3 пъти с помпата, за да не са ми твърди гърдите.

Бумеранг, изненадваш ме - приятно! От 3г. не съм в Русе, повечето мои познати родиха преди промените, за които говориш. Има и "след"+ лошо отношение, дано да са частен случай  Praynig  Дай Боже по-скоро да се отворят към нормално здравеопазване  Praynig

# 641
Ели, честит ти взет изпит  bouquet
Бумеранг, моето секцио беше планово, малко преди термин, може би затова и кърмата слезе малко по-бавно.За свиването на матката така е, болките бяха силнички но поносими в сравнение с болките при развижването ми!
Браво на майката със 6те деца!Не им прави чест и особенно на доктор да се подиграва с такова нещо!Аз мога само да и се възхитя , и да кажа Шапо, както казват французите, което означава Свалям и шапка  Hug

# 642
Благодаря ти, Мари  Hug! Надявам се, че малката е по-добре и сте свалили температурата. Пиши как е  Praynig

За кърменето след секцио - моето секцио беше в четвъртък следобяд. На следващия ден ни качиха с бебка в индивидуална стая и веднага ме посъветваха да слагам бебето на гърда, така наречените от една акушерка сухи тренировки, да суче, за да може да стимулира слизането на кърмата. Слагах я по 2-3 минутки на гърда, после си давах АМ, понеже реално нямах все още коластра. В неделя сутринта, т.е на 3-я ден ми дадоха помпа и изцедих около 20 мл. коластра. От там на сетне си слагах бебето на гърда и не сме имали никакви проблеми с кърменето - както при Добра - гладко, беузпроблемно и приятно и за двете ни, и така 1 година, 3 месеца и 7 дни.
Дано и сега живи и здрави всичко да протече по същия хубав начин и с бебо.

# 643
благодаря за съчувствието момичета  Hug
един познат ни препоръча зъболекарка, която се оказа много мила и внимателна ... отидохме със съпруга ми ... щях да припадна по средата на манипулацията, защото от снощи нищо не бях яла заради болката при стискане на зъбите - зъболекарката спря за 10 мин, пръска вода, отваря прозорците и т.н. ... направи ми промивка и лек кюртаж (е пръсна ми лека упойка само за изтръпване на челюстта) ... каза задължително сутрин и вечер да натривам венеца със сода, да ползвам паста и вода за уста елгидиум ... вече мога да говоря, да се усмихвам, ще похапвам някакви каши, все още съм подута и при допир ме боли, но съм ОК щом вече ме унася  Grinning

# 644
задължително ли е преди всяко кърмене да се мие гърдата и по-точно със сапун или само с вода!?   bouquet

миенето със сапун може да доведе до изсушаване на кожата и повишаване на нейната чувствителност. Освен това, бебетата често реагират негативно на острата миризма на сапуна, като отказват гърдата.
Гърдите няма нужда от изрично измиване, освен ако не е бил ползван крем за зърна, изискващ измиване.
по ареолите са разположени т.нар. жлези на Монтгомъри, които отделят секрет- естествен противобактериен крем, който природата ни е дала за предпазване на зърната. Измиване след кърмене с топла вода може да е достатъчно.

много благодаря за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт