Отговори
# 615
Раждали в къщи, раждали, ама и смъртността при раждането едно време е била немалка. Сега рядко родилки умират при раждането. А заболеваемостта от рак например е много по-голяма от преди, което може отчасти да се дължи и на продуктите, които ядем и т.н. Чела съм, че неправилното хранене в детска възраст и особено даване на храна неподходяща за възрастта (например аз съм много против да видя как на 1-2 годишна възраст се дава на дете суджук,шоколад или чипс-това са храни все тежки за стомаха) води до гастрити за в бъдеще,язви... винаги се е разгласявало, че болестите се причиняват от неправилно хранене.
Аз също не съм много за старата школа, ама от друга страна децата сега са много по-глезени от преди. Е, не всяко дете разбира се. За гледането на бебчетата и аз съм на мнението по новият стандарт. Много ми харесва всичко, което пише Людмила, много благодаря и за помоща и мненията на другите момичета.
Аугустас,много хубаво си написала всичко. Щом си успяла да кърмиш толкова време може за в бъдеще да ти искаме консултации  Wink Аз слушах навремето педиатърката и не кърмих много, но сега разбирам къде съм грешала. Няма да купувам предварително нито биберони, нито шишета, дано това ми е и стимул за кърмене, не че го нямам.

Искам да питам Мари, а и ако някой от вас има път натам. Малко преди да се влезе в Търново от Бяла като се идва има едно магазинче ли , как да го нарека- един човек продава кожи от животни. Та ако някой има път натам може да провери за агнешка кожа, много и имам мерак, може да се слага и в количката зимата, много топли на бебо. Не ми се дават стотина лева за поръчка от някой сайт, много ми се виждат  Blush

# 616
Калина, аз да ти кажа на това много се чудя, относно реанимацията след раждане със секцио.Мен ме държаха точно 40мин в реанимация и после ме качиха в стаята с бебето.Та нали операцията навсякъде се прави по един и същи начин.Чудя се защо тук държът толкова много newsm78 Но си мисля, че е заради грижите, защото при една родилка качена в стая се изискват повече грижи, примерно всеки пък когато натисна звънеца акушерката трябва да е при мен по-най бързия начин, на всеки два часа натисках звънеца за да дойде и да ми подаде бебето.Явно е от тази гледна точка, не си го обяснявам по друг начин.
Иначе, ако не се лъжа Руската школа е за много ранното захранване.За мен е много недупостимо това ранно захранване.Както е казала и ⅞ и аз смятам, че много болести, алергии идват точно от неправилното хранене, пък каво да говорим за едно толкова малко и недоразвито стомахче.Чела съм дори мами как се хвалят , че захранили с кюфте на 3месеца Shocked
⅞ ...and Happily Ever After , ама в Търново ли е точно или някъде преди Търново?Аз не мога да се орентирам от къде се влиза от към Бяла newsm78
Иначе , да и в чужбина много ги ползват.Много удобни били за бебето.

# 617
Кюфте на 3 месеца?! Какво говориш ти  Shocked По добре да не се хвалят с това. Аз пък познавам хора, които от бебе дават редовно на детето си бира, даже са му наливали в шишето да цока  Shocked  Тяхна си работа, ама горките дечица...

За дюкянчето-намира се като излизаш от В.Търново към Бяла-Русе има едно заведение, пада се вляво от пътя с една течаща чешма и някаква кръчма имаше, селото май се казва Самоводене- то е първото като излезеш от Търново. Та след това заведение с чешмата пак в ляво се пада дюкянчето на този майстор. Колко пъти съм минавала, но никога не съм се спирала. И на половинката съм му заръчала, ама скоро не са го пращали към Търново и май скоро няма да отиде. С тази криза вече и пътуванията ограничават. Ако имаш път Мари-да не те затруднявам провери има ли и какви цени и размери са горе-долу. Вярно че в сайтовете са готови чувалчета, но мен и само парче кожа ще ми свърши работа, ако е голямо и от едно може да се направи чувалче.
В Добрич пък разбрах че ако си поръчаш директно от завода струвало 60-70 лв с доставката, ама може да са примесили вълната с изкуствена, което не е гаранция, ама много се задълбах аз  Mr. Green

# 618
Bebeshondel, мен също са ме захранили след 6 месец, но по-скоро това са били изключения Simple Smile Баба ми и дядо ми са лекари и просто са имали щастието да попътуват в чужбина и да донесат по нещо оттам, а не да слушат техния колега-педиатър, добър приятел Simple Smile

Mari:) предполагам, че това е основна причина, да, не им се занимава. Те май и затова съветват да не се пие много вода, а точно водата пречиства от упойката по-бързо. Ама не им се сменят катетрите толкова често, явно...

На мен друго ми е интересно... макар и след секцио ти явно не си имала проблем с кърменето. Нали казват, че слиза по-трудно млякото, за по-дълго време, а и че е доста по-трудно... болките явно са по-големи...

7/8, абсолютно същото мнение имам и аз за храните... като видя някое едвам проходило дете да посяга към чипс.... направо се изривам. То това аз не го ям... пък как може на тези малки стомахчета?

# 619
Аугустас,много хубаво си написала всичко. Щом си успяла да кърмиш толкова време може за в бъдеще да ти искаме консултации  Wink

7/8 Благодаря ти..... Поласкана съм, на драго сърце бих помогнала на всеки, нали за това сме се събрали да обменяме опит, да споделяме радости и тревоги, да се подкрепяме в бебешките победи и загуби!

А за храненето на децата..и аз направо полудявам като видя да се хрупат някакви боклуци от рода на зрънчо, чипс, вафли и други подобни. Има майки, които носят в детската чанта винаги нещо за хрупане - солети, бисквити и други и ги предлагат просто като залъгалка...детето да се разсее от нещо или да се успокой.Моя синковец е нямал това рядко щастие...никога не нося в себе си такива неща. Ако някой го почерпи - си хапва с удоволствие, тъй като не знае дори вкуса на повечето от тези "вкусотии". Сто пъти е по добре да му предложиш плод, отколкото някаква такава глупост. Аз много се старая в момента детето да се научи да яде плодове с удоволствие....хич не е лесно...и като за всяко нещо се изисква много търпение.

# 620
  • София
здравейте мацки Simple Smile

Днес за мен беше ден за пазаруване, купихме си легло Babymoov в кафяво и бежово и скрин за бебето Simple Smile. Мноого съм доволна.

Людмила, много ми харесват твоите постове много си полезна  за нас bouquet. Относно кърменето аз се притеснявам как ще се справя, но със сигурност ще направя всичко възможно да кърмя поне до шести месец.

Калина, днес бях в Премаман и видях цялата колекция в цветовете на чувалчето, което си си закупила и направо бях очарована.

# 621
здравейте мацки Simple Smile

Днес за мен беше ден за пазаруване, купихме си легло Babymoov в кафяво и бежово и скрин за бебето Simple Smile. Мноого съм доволна.

Людмила, много ми харесват твоите постове много си полезна  за нас bouquet. Относно кърменето аз се притеснявам как ще се справя, но със сигурност ще направя всичко възможно да кърмя поне до шести месец.

Калина, днес бях в Премаман и видях цялата колекция в цветовете на чувалчето, което си си закупила и направо бях очарована.

Tsvety, честити покупки, мила Simple Smile Със здраве да спинка бебчо в леглото Wink

И на мен много ми хареса тази колекция и затова взех туй чувалче, едни бодита и лигавничета към нея Simple Smile Като се престраша за още покупки по към края, може да допълним с още нещо Wink Нали засега сме само на най-необходимото Simple Smile

# 622
⅞ ...and Happily Ever After , сещам се за селото.Сигурно майстора трябва да е известен там.Имам една позната , която пътува на там, мога нея да помоля да провери.
Калина, благодарение на акушерките , които постоянно ме напътстваха нямах.Вярно, че кърмата ми слезе малко по-бавно, но пък коластрата първите дни явно е била напълно достатъчна.При кърменето след секцио наистина има доста силна болка в матката,поне при мен беше така.С много упоритост и с много често слагане на гърда кърмата си тръгва HugЩе успееш със сигурност, виждам ,че си много мотивирана Hug
Искам да попитам момичетата поръчващи от английския ибей!Грубо сметнато продукт за 15паунда , тежащ долу-горе 5кг, колко ще ми излезе до тук с доставката?
Във следващия брой на списание Моето бебе, след 22октомври мисля , че излиза ще има част от историята на моята бременност със снимка, ей сега ми писаха.Аз ей така на майтап изпратих.

# 623

Да ви споделя - вчера мъжа ми ми носи една торба и вика "Един колега ми донесе дрешки от неговото дете, което вече е на месец и половина и не му стават!" ....И седи един такъв ухилен, все едно са му дали кюлче злато.

На мен да си призная, ми стана много неприятно поради няколко причини - първо: изобщо не познавам тези хора, а и мъжа ми също, защото е от 7-8 месеца на тази работа. Второ: аз самата не съм купила абсолютно нищо за бебо, а изведнъж чужди хора пращат за детето ми носени дрехи. И трето: когато разгледах дрехите, се ядосах още повече - дрехите миришат на мас и се оказа, че са само бодита ( съвсем пък е абсурдно точно бельото на бебо да го е носило друго дете).....Казах на мъжа ми, че ми е станало неприятно и никога няма да изпадна до там, че да облека стари бодита на детето ми и в крайна сметка всичко приключи със сръдня.
Не се дразни....можеш да направиш добро на някой дом. Децата там имат нужда от всичко. Калина много хубаво те е посъветвала. Аз също не бих взела дрехи от непознати за бебето си..... Но пък например брат ми има две дечица и моята снаха точно днес ми изпрати една огромна торба с бебешки красотички. Така от близък човек мога да взема дори с удоволствие ще ги носим. Изпратила ми е главно рокли за 9м -12м.....направо се разтопих от кеф само като ги гледам. Аз съм свикнала с момчешките дрешки, които са доста по скучни. И да ви кажа една смешка....докато разглеждахме дрешките , които ни подариха, моят син толкова се развълнува милото, че реши да мери всяка дрешка на корема ми...дали щяли да станат на бебето. Много сладко ги разперваше и ги подреждаше на корема ми...извода беше че всички дрешки щели да станат на нашето бебе....голям сладур......

И като прибавя, че и аз си накупих разни розови изкушения.....вече бебешкия скрин е пълен.....

# 624
Относно залагалката: знам от моя приятелка - зъболекар, че е по-добре за зъбите да се дава биберон от колкото бебо да си смуче пръстчето - така се изкривявала захапката. Просто избираш по-малкото зло. Иначе перфектният вариант е само на гърда и без нищо друго в устата.

И аз съм съгладна, че в някой случаи бибата е полезна. НО! В дългосрочен план има повече минуси. Не всяко бебе без биберон започва да си смуче пръстчето. Ако се случи и аз знам от зъболекар, че бибата е по.малкото зло. Просто имайте грижата да я махнете преди годинка.
А относно  кърменето нощем в малко по-късна възраст съм много против.  Това най-вече когато започнат да никнат зъбките, т.е. доста индивидуално като месеци. Сега ще ме пребият с камъни ЛЛЛ феновете. Но има доста доказателства за който иска да гледа трезво на нещата. Дет се вика - чиста химия.

Добра, можеш ли да дадеш линк или просто да споделиш къде може да се прочете за тези доказателства?
Но, трябва да уточним, че трябва да са за кърмачета, хранени на гърда, а не от шише! За храненето от шише съм съгласна, но храненето от гърда е напълно различно.
 зъби...

Мисля, че съм го казала достатъчно ясно - справка - при детски зъболекари. Мога да пратя линкове към теми и форуми, но считам, че не е уместно нито е доказателство.  Който чувства нужда ще провери не по форуми предавани от уста на уста, а при хора, които ежедневно и професионално се занимават с това.  Не е излишно да търсим информация в по-широк кръг.

# 625
  • Пловдив
7/8, ако си го поръчаш чувалчето директно от производителя "Свобода"  АД  излиза 84 лева , аз им писах и те ми казаха , че мога да си го поръчам с наложен платеж..ето ти и сайта http://svoboda.my.contact.bg/bulhome.html...

# 626
добър вечер дами  Hug

Ludmilana много благодаря за инфото, но имам един (може и глупав въпрос  Embarassed извинете ме) задължително ли е преди всяко кърмене да се мие гърдата и по-точно със сапун или само с вода!?   bouquet

mari:)  аз съм поръчвала много неща от ebay и от uk, и от com, и от de .... но винаги е имало доставка от продавача до БГ, ако не е отбелязано им пиша и ги питам колко ще ми излезе  Grinning .... но ако много държиш на нещо и продавача не предлага международен шипинг трябва да използват някой посредник - тук не мога да помогна  Sunglasses

# 627
KalinaZ, на мойта кака й давам от коластрата на Аквасорс всеки ден, от средата на лятото. След един летен вирус от морето, когато й се разби корема от растройство, повръщане и колики. Тогава беше в комбинация с храносмилателни ензими (бифитус и ацетус, май) Много бързо се съвзе. Сега й давам само коластра и понякога, като почне да смърка по 1-2 дни и зелена енергия. Много е свикнала с тях и много ги обича. Има информация за тях в нета, не искам да им правя реклама, на нас ни ги препоръчва хомеопат на който се доверявам. Не мога да ги рекламирам ,защото не съм убедена лично, но на малката й се отразиха много добре. Спирали сме ги по 1 месец и после пак. Сега ще караме така зимата и после ще видим.

ivka_007, трябва да се видим някъде из Пловдив, аз живея до МОЛ Пловдив, но съм много мобилна Simple Smile

Ludmilana, много ценна информация ни доставяш.  Simple Smile Лошото е, че когато ти е първо дете, ти искаш и вярваш на докторите, не гледаш детето, защото нямаш опит и се притесняваш, че можеш да объркаш нещо, по-лесно е да слушаш лекарите, те трябва да знаят най-добре.
 Аз си правя извод от мен, в началото ми беше много трудно кърменето, давах чайове, залъгвах за да мине време, пъхах бибата и т.н. Докато не станах уверена, че щом слушам бебето, няма как да сбъркам.  Е и докато не обсъдих 3-4 ситуации във форума Mr. Green После всичко тръгна по вода - година и половина се кърмихме, като нито аз, нито тя,  бяхме много пристрастени, просто така се получи.
Исках да кажа, че трябва да се хвърлят най-големи усилия за да убедим лекарите, акушерите и всички други важни хора около раждането на едно дете. Ако това се случи в България, няма да има толкова раздвоени и и несигурни родители, толкова продадени кутии АМ и толкова алергични деца.

Честито за всички нови покупки! Аз много ценя подарените неща  Mr. Green, затова много се зарадвах на помоща на моя приятелка, която ми даде 2 торби със сини дрешки. Може би, защото дрешките не бяха събрани колкото да има, а много сладки и удобни. Още не съм купила нищо за бебо, само поръчката от Ла редут, но тя ще пристигне другата седмица. Мисля, обаче да почвам да пазарувам и аз.

# 628
Добро утро, момичета!

Относно подаряването на дрешки: аз лично приемам само от най-близките ми приятели и роднини - имам 2 приятелки, чиито бебета се родиха това лято и те вече редовно ме снабдяват с това, което им е умаляло; освен това имам и доста дрехи от първия братовчед на мъжа ми. Така че сме купили много малко парцалки - няколко за изписването, космонавт и чувалче за спане.

Всъщност аз мисля , че сме почти готови с най-необходимите неща за бебка - остават някои дреболии като еднократни подлоганчета, памперси, комплект с четка, гребен, термометър и т.н. общо 8-9 нещица, харесала съм такъв на Tommee Tippee (по-скоро ми хареса факта, че всичко е на едно и то в несесер).

Освен това, вчера поръчахме и обзавеждане за детската стая - гардеробче и малка секцийка, за сега няма да купуваме легло, защото си имаме кошарка. Малко ми е криво, че мебелите ще са готови чак средата на м. Ноември, а тогава вече може да съм в София в болницата и въпросът е дали мебелите или бебка ще са вкъщи първи  Thinking

За бремелинките от Русе: да ви се похваля какъв магазин открих за спално бельо (може би съм една от последните, които го открива, но все пак) - намира се на ул. Борисова, от гарата към центъра - на левия тротоар, близо до кафенето Космос, мисля че се казва Диди (но не съм на 100% сигурна). От там си поръчах спално бельо за кошарката - имат и готови комплекти, но и шият по поръчка - има доста красиви платове, от които да избираш.

И сега специално инфо за ⅞ ...and Happily Ever After: знам че купихме един и същи модел колички X-Lander XA, занесох меката подложка от кошчета за новородено в този магазин и поръчах да ми ушият 2 калъфки за него - цената е около 7-8лв за двете (мисля, че можеш да шиеш, но поне за идейка). Това го измислих вместо тези комплеки за колички, които се предлагат в магазините - мисля, че е излино да давам пари за комплект, съдържащ чаршаф, завивка и още повече възглавничка, така или иначе бебто няма да ползва такава в следващата една година.

# 629
добро утро момичета!
искам да ви се оплача  Cry Cry Cry
цяла нощ не съм спала .... като бях в 3 месец имах същия проблем и то пак събота срещу неделя .... в съботния ден започнах да изпитвам леко изтръпване на зъба и така до вечерта се превърна в неистова болка .... цялата лява долна страна е изтръпнала и боли ... не мога да си стисна зъбите ... да дъвча .... дори да лежа на тази буза .... само да уточня, че не боли от топло, студено или сладко .... вечерта в 3ч не издържах отидох до аптека, за да купя нещо съответно ми казаха само парацетамол за зъб (може би ви расте мъдрец) - обясних, че според мен е венеца и да ми даде нещо за успокояване на венец ... купих Биодент - детски гел за венци с прополис .... поуспокои малко и в понеделник на зъболекар - оказа се, че наистина е венеца .... проблема е, че явно докато спя си стискам зъбите (по някаква причина  newsm78) и горния зъб, който е с коронка и е по-твърд натиска долния здрав и съответно наранява венеца .... ходих няколко пъти да пилят коронката и мислех, че всичко е наред до ВЧЕРА ....
проблемите са два: ... 1во този гел и парацетамола не ми действат и е нещо ужасно и 2ро зъболекаря ми е в Бургас, а тук в София не знам при кой  Cry Cry Cry
извинявайте, че ви занимавам, но всички около мен спинкат (съвестно ми е да ги събудя след тези изморителни ремонти), а болката е неописуема  Cry Cry Cry нищо не намирам в нета за моя проблем (за успокояване #Crazy), ако някоя се сети нещо да казва ....

Общи условия

Активация на акаунт