Отговори
# 375
  • при моите любими
miss 666  Това може да се получи от някой притиснат нерв от бебто. Но и ти ако ще си по спокойна, може да се обадиш на лекаря си за консултация. Аз съм на мнение, че когато има човек притеснения за нещо, трябва да се консултира. Няма нищо срамно или страшно да си зададеш въпросите. Макар и понякога на лекарите да им се стриват глупави.  Peace

# 376
Здравейте, реших да се запиша в темата, че докато се намотам ще свърши Wink

Бяхме на преглед в понеделник бебка е добре и вече тежи 2000гр. Аз продължавам да си пия Гинипрала и така ще е докато вляза в 9-я месец.

Докато бяхме в София доста обикаляхме по магазините. Най съм доволна от покупките си в Аико - има намаление на изделия от старите им колекции.

Обаче имам 2 въпроса към майките с опит:

1. Решила съм бебка да спи в чувалче (малко се страхувам от тези завивки да не я задушат). Гледахме чувалчета в Хиполенд - различни цветове с патета, ако не се лъжа, доста са дебелички - според мен ще му е добре на бебето да спи в такова дебело чувалче, а според мъжа ми щяло да заври и ще го претоплим (смятаме да държим температура  в стаята 23-25 градуса, или поне така ми е добре). И въпросът ми е ако някоя от вас е гледала същите чувалчета, да сподели мнението си  Praynig

2. Реших да си купя подплънки за сутиени за кърмачки, но сега съм в чуденка, защото ми предложиха 2 варианта на Avent и аз не знам кой да избера: единият е 6 броя многократни подложки от нещо като текстил - цена около 17лв., а другата опция е силиконови, в които можело да се стича кърмата и после да се изсипе в шише и бебето да яде - цена около 22лв. Някой може ли да ми даде насока?

Сега се връщам назад да прочета всичките 25 страници  #Crazy, които сте изписали докато аз отсъствах от хоризонта. Laughing

# 377
B_NADI ,
не ми правят микробиология, а лекарката при която ходя на частно ми взима секрет и ме гледа на микроскоп още по време на прегледа. За сърбежа трябва задължително да видиш какво е, защото щом имаш, значи е обострено. Аз си слагам Гинодектарил и Полижинакс и доста ми се е оправила флората, но има още какво да се желае.
helene8118 ,
ще стискам поне до 36-та седмица, за да е завършено развитието на белите дробове. Знам, че ако стане нещо и родя сега не е фатално, но ще ни държат по-дълго в болница, а мен тръпки ме побиват. Магнезий пиех досега от време на време, а сега ще трябва по 6 на ден. И аз се надявам да помогне. На бебчо даже му се накарах къде е тръгнал да излиза толкова рано. Още не сме му купили всички благинки, които му се полагат по право  Laughing Лошото е, че сме в нов апартамент и понеже не е пълна сградата, не са ни пуснали газта и трябва да взимаме отоплитлни тела, а в момента не сме много цветущи финансово и вкъщи е хладно  за нас, камо ли за малка пържолка като недоносено бебе  Sad
В Майчин дом съм при д-р Майсторов и хич не съм доволна. Давам 25 лв за преглед,а ме гледа минута и половина на ехографа. Даже не се ангажира и пола на бебто да ми каже, а ме пращаше при Марков  #Cussing out

# 378
Ваня, хичне е гнусен въпроса ти!
Тапата може да варира по цвят!Може да е прозрачна, леко жълтеникава, леко зеленикава, може да е примесена с жилки кръв.Дори и да е тя може да е част от нея!Аз нали съм ви казвала , че моята започна да пада месец преди раждането.
Данили, не е рано, може вече да се запознаеете с докторката, може и в 8 месец, както ти си прецениш, но е хубаво да познаваш човека при , когото ще раждаш, за да си по-скоройна.
Добра, ами те нали за Токуда нищо не искат, освен тоалетни принадлежности за нас, фотоапарат , лап топ евентуално?

Mari:) преписвам ти дословно нещата, които ни казаха там по време на Отворените врати да носим като багаж. Тогава си преписах в телефона Wink Не е съвсем само тоал. принадлежности...

Направление 7; лична карта; тоал. принадлежности; чехли; кърпи; мобилен и зарядно; унгвент за гърди (Гармастан или Лансинох); ръкавички за бебето; помпата; подплънки за гърди; фото.

Общо взето обичайните неща, които във всяка болница искат... е, поне без Памперси и мокри кърпички за бебето Simple Smile

# 379
Здравейте от мене.
Ваня - дано не е тапата, но аз и друго си мисля, ти слагаш ли си някакви вагинални глобулки, /не съм обърнала внимание ако си писала за което се извинявам/, имам спомен, като съм си слагала полижинакс предния път, вечер по една, че сутрин изпада в тоалетната част от тях, тази която не се е усвоила. Но задължително моето мнение е на доктор и вагинален преглед, а ти сега се успокои, представям си как трепериш. Всико ще е наред с теб и с бебчо ще видиш.   bouquet
а сега е едно жълтяво и доста гъсто и сухо някак си, извинявам се за подробностите, но пък не мирише особено, това знам че е особено притеснително.
моето течение от време на време е такова, и предния път беше такова вече последния месец, докито тогава ми изписа полижинакс. Сега като отида ще питам.
Та така и така сме на тази тема да ви питам вие продължавате ли да се измивате със интимните сапуни. Може ли да навреди той по някакъв начин. Аз се мия още със Лактацид.
Моите перипети със зъбите продължават - днес пак бях на зъболекар, сложи ми пломбана един зъб, отвори друг, сложи му лекарство и следващия път и там пломба - абе всичките каза ще ми оправи. Малеее никога не е било така да нямам здрав зъб. Всеки има по нещо, но съм решила да ги оправя сега, че после да не стане по зле.
Мене продължава да си ме боли чатала долу от ляво, АГ ми беше изписал Лидокаин - мажа се, минава за малко и после пак боли. Ама каза така ще е .
Моето бебче като започне да хълца разпознавам къде му е главата поне. Но каквито и гимнастически упражнения и стойки да заемам не спира докато не реши.
Аз с моя багаж започнах вече, изпрах сака, че в мазата беше станал ужасен, сложих 2 ношници и 2 хавлийки вътре, приготвила съм си и тоал.принадлежности. Сега ще добавям чехли и другите неща. За бебчо дрешките вече изправи и изгладени наредени в плик и в шкафчето, ези дето ще са за в къщи. Сега ще пообиколя да видя или комплект ще взема или ще си сглобя, но май клоня към второто.  newsm78
Олях се, оставям ви, но ще следя темата.
wondergirl - много здраве и шастие на майка ти и да бъде една прекрасна баба.  bouquet
Лек и спокоен ден.

# 380
Helene, вчера ни казаха на курсовете за тези гащета... те прибират корема след раждането по-лесно. Ставали и за след секцио. Първите дни в болницата си носим стерилните еднократни гащета, примерно и като намалее малко кръвта ги слагаме тях. Имало такива много хубави на марката Anita, която има магазини в Сердика мола, в Бейби мола в Люлин, май в Скай Сити Мол също. Може да има други такива, но тези ми препоръчаха и аз моай ще си ги набавя оттам.

Mary_Angel, доколкото разбирам температура от 23-25 градуса и то за спане е много висока за бебетата. Специално ни обърнаха внимание на това на курса. Около 18-20 е идеалната за гледане на дете. При къпане да сме я правели 24 градуса. Така че с такова чувалче може би наистина ще му е доста топло... и аз взех едно, но мисля да държа около 20, най-много 21 градуса.

# 381
Привет и от мен Hug Hug Hug
B_NADI От доки знам че ако има сърбеж,мирис или по-специфичен цвят течението трябва да знае,понеже това е предпоставка за инфекция,хубаво е като ходиш на прегледда ти пуска профилактично направление за микро,аз така правя Peace
zuzi_beliata Стискай още малко ти остана  Hug Hug Hug до тогава само релакс и спокойствие
Mary_Angel Браво бе Миме бебка добре върви с килограмите Hug Hug Hug пу пу пу я каж нещо повече за тия подплънки че а мен досега амо някакви хартиени за еднократна употреба ми предлагат newsm78
Vanqstoeva Каквото и да нашиме който и да било тука,най сигурно е на лекар да те види както е шийката дали е омекнала,дали тапата ти е там,на мен ми се случва да има слуз,но това доки каза че е течение не е тапата,понеже бременни им се променя Ph-to и било нормално такова течение Peace Peace Peace
Относно зъбите онзиден бях на профилактичен преглд и зъболекарката се изуми че зъбите ми са в страхотно състояние за бременна както и венците,но да отбележа че аз си ги направих преди да забременея и до сега през цялата бременност се наливам с прясно мляко Peace
helene8118 Пожелавам ти всичко да е наред и да пишеш като се прибереш  Hug Hug
(wind) Аз сущо си се мия с Лактацит доктора не ми е казал да го спирам,то да ти кажа аз незнам да има друг гел който да помага за инимните части Peace
Лек ден от мен засега
 Hug

# 382
Привет, момичета!
Ако искате ми вярвайте с малката станахме преди половин час. Голям сън, голямо нещо. То милото е със сополки, не й е запушен носа, но тази нощ нещо приплакваше и я взехме да спи между нас, нещо за което виновен е татито, тя досега не е спала при нас, обаче напоследък той много разваля дисциплината  Crossing Arms. Та няма да ви казвам как сме спали - Александрина между нас с разперени ръце и крака, въртяща се около оста си  Mr. Green, а ние максимално изтикани с края на леглото. А нашето легло е доста широко - май 180 см. го поръчвахме, та се шегувахме с мъжа ми, че откакто спим в него зор се намираме и се налага да се гоним.

Ванче, мисля, че това което си описала, не е тапата - на мен ми падна преди раждането, беше кафеникаво зацапване, като последните дни на цикъла, но по-слузесто. разбира се за твое успокоение, отиди на един преглед, обади се на лекаря да те приеме с предимство.

Зузи, и от мен силно стиснати палци да издържите още време 2 в 1, почивай, повече положителни мисли и спокойствие  Hug Hug Hug

Mary_Angel, браво на бебка, завидни мерки има  Wink. Дъщеря ми вървеше все така по-голяма и доста едричка и аз много се кефех. Сега бебо май е по-малък от нея в съответните седмици, нали си водя дневник, та сравнявам показателите на двамата, и ми е малко по-притеснено, но дай Боже всичко да е наред, да расте добре и да устискаме и ние до декември.

Аз пък тая нощ като не спахме добре заради малката, постоянно ставах, лягах, а бебето толкова ритливо, ама голямо ритане падна и то точно ниско долу. Направо имах чувството, че ще си покаже някое краче. Явно още сме седалищно, защото сулните ритница са точно ниско долу, а местенето и издуването е в горната част на корема, което ме кара да си мисля, че това е я гръбчето, я главичката. На преглед съм на 29-и, а вече нямам търпение, дай Боже всичко да е наред. И аз си имам стягания безболезнени на корема и продължавам да си пия си магнезия 3 пъти по 2.

Честит рожден ден на майката на wondergirl   bouquet - да ти е жива и здрава!!!

# 383
KalinaZ, helene....тези гащи ме заинтригуваха....те за еднократна употреба ли са?

А ..момичета да ви питам и за коланите след раждане....Искам да си купя, виждали сте някъде. Какво представляват колан или стегнати гащи, какви са цените..и тн.
Предния път не съм ползвала , но сега искам да си взема задължително?

# 384
В Майчин дом съм при д-р Майсторов и хич не съм доволна. Давам 25 лв за преглед,а ме гледа минута и половина на ехографа. Даже не се ангажира и пола на бебто да ми каже, а ме пращаше при Марков  #Cussing out
Rolling Eyes Shocked  това звучи като моя д-р. С.Георгиев дето ходя на женска консултация ... Добре, че нямам намерение да раждам при  него, ходя  в МД защото Дяволов изражда там и  при него смятам да  родя с избор на  екип.  Благодарение на  него ме  приеха 7 дена на  системи като прокървих, другата  докторка дето ме  прегледа по спешност ми вика "няма ти  нищо"  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
И както ми  нямаше Нищо като  звънна на Дияволов защото настоях седях   7-8 дена на системи  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
За жалост Дяволов  ми следи бременноста  на частно и   прегледа е  70лв.,  но е  много  добър специалист  по проблемна  и многоплодна бременности ако искаш може да тидам  дам  кординатите на  клиниката където  преглежда да  идеш  за второ  мнение  Hug Hug Hug

Ваня, хич не му мисли ами  бягай (ако вече не си го направила)  при  Док. там  най- добре ще ти кажат тук за  жалост  можем само да гадеам какво е Wink Simple Smile  и не се шашкай една позната роди  две седмици след акто и беше паднала тамата и то не защотот  бебето тръгна ами защотот беше вече в  9тия .......

# 385
На мен ми казаха да си приготвя за болницата бабешки гащи  Laughing ,защото ако се наложи секцио ,ластика да се пада над шева и да са по широкички  LaughingХаха представям си погледа на мъжа ми като види какви гащи съм купила  rotfImbo
Аз съм си набелязала едни стегнати гащи за след раждането.Колана им е много висок..някъде до гърдите,а крачолите и те са си бая дългички.Само се надявам да ми се прибере корема  Praynig

# 386
  • Пазарджик
Момичета здравейте! Аз да попитам нещо свързано с обличането на бебето..Дали върху памперса се слагат гащички или направо боди?

# 387
  • Пловдив
B Nadi, хематоложката ми изписа Феро-Градумет, каза ми да го пия до края на месеца и след това да отида на изследвания..Също така ми каза, че когато пия желязо трябва да спра фолиевата кисилина, защото тя поглъща цялото желязо, било голяма грешка при желязодефицитна анемия да се изписва желязо и фолиева, така че ако пиеш фолиева е хубаво да я спреш, то и без това вече не ни е нужна..Simple Smile

Ванче, отивай на лекар, най-добре той да те види, така и ти ще си по-спокойна..

Момичета, аз да ви се похваля, че днес си капарирахме количката Phil&Teds Sport в цвят Apple Green Graffiti Simple Smile,много съм доволна..Също така и една ваничка, която беше на много изгодна цена , ваничка+стойка за 55 лв..Simple Smile

# 388
Момичета здравейте! Аз да попитам нещо свързано с обличането на бебето..Дали върху памперса се слагат гащички или направо боди?
Направо боди, памперса е достатъчно голям... гащички смятам да  слагам   на по голяма  възраст и когато  се отказваме от памперса.
The Girl, аз съм си взела  такива за бременни дето  покриват корема, но сега се зачудих дали няма да ми  падат след като бебето няма да  ги издува...

# 389
  • при моите любими

Няма никакъв смисъл от гащички, направо си обличаш боди, ританки или там каквото си решиш. Аз съм слагала на дъщеря ми гащички върху пампер, сега лятото , когато е с рокличка и то най-вече, защото когато сяда навсякъде и се пързаля по пързалките, памперса се къса и цапа. Според мен само тогава са необходими.

Общи условия

Активация на акаунт