Отговори
# 390
дали няма да ми  падат след като бебето няма да  ги издува...
smile3532 не се бях замисляла за това  Joy хахаха то ще бъде голям смях както си ходя и гащите да ми паднат  Joy.Може би наистина пък трябва и да са леко стегнати,за да придържат превръзката по-добре..поне такива си слагах когато съм неразположена,по удобни са ми.

# 391
mari:), въпреки, че в Токуда дават доста неща, багажа си остава голям.
Само санитарните материали са си обем:
1. сапун със сапунерка, за да не ти се търкаля из мивката. Там не слагат  Laughing
2. паста за зъби, четка и някаква чашка да си ги държиш вътре
3. чехли за стая и джапанки за баня
4. тоалетна хартия ... май имаше, но не зареждаха постоянно и по-хубаво да си носиш...
5. 3 кърпи - 1 за баня, 1 за ръце, 1 за гърдите - може и по-малко, но на мен ми дойдоха добре 3
6. крема за зърна
7. подплънки за гърди - аз не ползвах макар, че носих; заместих ги за по-удобно с тампони за почистване на грим8. мокри кърпи за гърди - спрях да ги ползвам, защото от тях детето не искаше да суче
9. шампоан и четка за коса. От мятане в леглото, което не помня  Rolling Eyes  но явно го е имало, косата ми беше степана като на диво куче. Беше цялата на топка отзад. Така,че ако ви е до това и се сетите, може да си я вържете на две опашки, че после е голям зор.
10. сешоар - аз се изкъпах цялата веднага на първото раздвижване. Няма такъв кеф  Blush Почуствах се нов човек
11. резервна нощница - уж дават, но може да се случи да са изчерпани. Изобщо не се очудвай!
12. превръзки/ лигнин или каквото си избрала
13. еднократни гащи
14. Една връхна дрешка тип анурак с цип - в случай, че много се разхождаш по коридорите до разкритие. Там е доста топло, но все пак ...
15. задължително 2 чифта топли и широки чорапки - лесно да си ги обуваш сама. Знаеш, че родилките страдат от студени крака.
16. Дезодорант с талк, по възможност почти без аромат - да не дразни другите. Бременни и родилки сме много чувствителни на миризми, т.е. аз не бих си позволила да сложа моя парфюм и другарчетата по стая да повърнат. Тази сутрин детето малко се изпусна докато я преобувах ... и аз беж на мивката  Sick ... много съм зле.
Ето ... събра се едно мъничко сакче  Whistling

# 392
  • софия
здравейте и от мен ,днес бях на ж.к. бебка се развива много добре отговаря си на седмиците,вече е 1.500кг. и е обърната надоло.Доки каза че може да се роди по нормален път и съм много  newsm44.Рали оо нещата са много сладки одеало и аз мисля да взема такова,за изписването все още не мога да реша за комплектчето(готово ли да е или аз да си го съчетая).Вчера момичета докато се къпех  в банята -така паднах че си прожулих колената ,но слава богу че не паднах по корем и бебка не мърдаше около 30 мин. и много се бях изплашила.По късно се размърда и вече ми беше по спокоино и сутринта на видеозона като я видях да се движи направоми олекна.wondergirl    да тие жива и здрава рожденичката.

# 393
miss 666  Това може да се получи от някой притиснат нерв от бебто. Но и ти ако ще си по спокойна, може да се обадиш на лекаря си за консултация. Аз съм на мнение, че когато има човек притеснения за нещо, трябва да се консултира. Няма нищо срамно или страшно да си зададеш въпросите. Макар и понякога на лекарите да им се стриват глупави.  Peace

Hug ... сега ме поотпуснаха .... на 21.10. съм пак на преглед и смятам да устискам, ако се повтори и потрети ще звъня ....  Sunglasses

# 394
дали няма да ми  падат след като бебето няма да  ги издува...
smile3532 не се бях замисляла за това  Joy хахаха то ще бъде голям смях както си ходя и гащите да ми паднат  Joy.Може би наистина пък трябва и да са леко стегнати,за да придържат превръзката по-добре..поне такива си слагах когато съм неразположена,по удобни са ми.
Момичета, виждали ли сте родилка на изписване? Коремът изобщо не пада като с магическа пръчка. И след раждане стои все едно още сте бременна - при някой 1-2 седмици, при други може и повече... Единици са късметлийките дето залепват на другия ден корем за гръб  Tired
Относно гащите за стягане - бих заложила на КОЛАН за стягане. В началото с тези гадни лохии ... сещате се.

Koqto
,  не ти трябват подплънки за кърма - нито еднократни, нито силиконови. Първо от силиконовите, млякото няма да е стерилно, ще бъка от бацили. Вместо еднократни подплънки, може да слагаш тампончета за грим - поне на мен ми бяха по-удобни заради малкия си обем. То в началото млякото не се лее като от каничка... стига ти малка подложка  Peace

# 395
Подкрепям Добра, на изписването долу-горе ще изглеждате като бременни в 5-6месец!След секциото по-трудно се прибира кормечето , но не е невъзможно с упражнения и лека диета се прибира, специално моето така се прибра.Даже и диета не съм спазвала, просто неусетно стана.

# 396

Аз пък тая нощ като не спахме добре заради малката, постоянно ставах, лягах, а бебето толкова ритливо, ама голямо ритане падна и то точно ниско долу. Направо имах чувството, че ще си покаже някое краче. Явно още сме седалищно, защото сулните ритница са точно ниско долу, а местенето и издуването е в горната част на корема, което ме кара да си мисля, че това е я гръбчето, я главичката. На преглед съм на 29-и, а вече нямам търпение, дай Боже всичко да е наред. И аз си имам стягания безболезнени на корема и продължавам да си пия си магнезия 3 пъти по 2.

само да ти споделя, че и с мен е така ... силните удари са ниско долу, а издуванията горе, НО и на двата прегледа, на които ходих на 16.09. и на 7.10. ми казаха и показаха  , че Бобчо е с главата надолу , т.е. ми бие такива яки главички   

# 397
какво ли стана с Ванчето?  newsm78 цял ден я мисля  Praynig

# 398
  • София
И аз се притеснявам за нея.....сега влязох в скайп да я видя дали е онлайн, ама я няма  Confused

# 399
Да, и аз се тревожа за Ваня Praynig всичко да е наред! Аз легнах за половин час да почина и само кошмари - един след друг точно три различни, добре че като се събудих само бегло си спомням какви бяха Sad...Това сигурно е от нерви...
За списъка съм съгласна, че по-добре е да се подсигурим с нещата и да са ни под ръка при нужда и както някой посъветва - две чанти, с едната влизаме, а другата ни я носят след раждането  Peace

# 400
Здравейте и от мен,
набързо прочетох какво сте писали. Пак цял роман е станало за няколко дни Wink
Стискам палци всикчко с Ваня да е наред, дано скоро се появи  Praynig
Аз днес имам доста критичен ден- незнам на вас случвало ли ви се е, но напоследък имам дни в които съм зверски гладна. Е днес е един от тези дни, просто обикалям около хладилника и само пъхам в устата каквото ми падне. Ужас направо. Съответно и стомаха ме заболя от това постоянно тъпчене на всякакви видове храни Sad
За обличането на бебчето, понеже ми направи впечатление, че повече се вълнуват искам и аз да кажа, че по-принцип важи правилото мойте дрехи + още една за детето, но пък понякога съм се хващала, че просто аз немога да преценя и се навличам себе си съответно и детето. Затова термометъра в стаята е една много ценна вещ. Когато немога да се ориентирам поглеждам него и така. Иначе с моя син зимата го обличах приблизително така: боди с дълъг ракав, гащеризон ( дебел) или блузка с панталонче ( ританки) и на крачетата още едни чорапки или терлички. Шапка никога не съм слагала в къщи било то и след къпане. Смятам за излишно. Това за Т около 21-23 градуса. Ако падне малко по надолу му слагах и елече отгоре ако е станал от леглото.  Общо взето това е. Чорапогащник общо взето и сега ми е трудно зимата ад му облека, да не говори за малко бебче как се слага. Смятам го за излишна емоция Simple SmileSimple SmileSimple Smile  
В неделя се разходих и аз по магазините ( бяхме и до този магазин на околовръстното -Малечко ) Страшно хубави неща. Категорично се спрях на помпата на Медела, но май ще е mini electric все пак Simple Smile Много хубава демонстрация ми направиха. За шишетата гледах, чудих се и нищо не реших- колбая се между тези на tommie tippie и на Медела. Та пак ще мисля. Иначе нищо не успях да купя- гледахе, чудихме се и пак  не се решихме и с празни ръце излязохме. Добре че детето беше с нас, той хич не обича нищо да не се купува та си изпроси една количка Simple Smile Разгледах и леглата на Pali - просто нямам думи. Такива странни и изчанчени неща не бях виждала. Е имат и много свежи модели, но цените ме потресоха. Изобщо не са за нашия стандарт, ама пусто му имаше си хора и разглеждаха с намерение да купуват. А после българите били бедни Wink
Момичета да ви питам, какво става за 19.10???? Кой ще ходи на отворени врати в Тина Киркова и съответно има ли мераклии за след това да пием " по кафе" ???

# 401
  • Пловдив
Това шишенце , което ние купихме на PIGEON беше много хубаво, биберона е много мек, пипнах на Авен и на Pigeon, но определено този втория беше доста по-мек, другото което ми казаха, е че другите шишета и без да цока бебето пак пускат по малко и за това им е по-лесно, докато тези шишета, ако бебето не започне да цока няма да му пусне нищо Simple Smile Ще видим де, живот и здраве, ше видим колко са хубави..Хареса ми и това, че имаше шишенца с разни апликации, доста веселки Simple Smile

# 402
Ето ме пак. Върнах се от преглед, обаче голямо чакане падна отново - докторката беше в раждане, изродила бе голям юнак - 4кг. Да е живо и здраво. А ние иначе сме добре, бебето се е обърнало с главично предлежание, но върви доста напред, вече е 2050гр. Докторката ми каза много да се пазя още седмица две и после влязем ли в ноември, да не се притеснявам, когато бебето си реши, тогава вече е добре дошло. Най-добре е да си изчака малката и да си стои на топличко, да си укрепне. А иначе докато чакахме доки да излезе от раждане, с останалите майки пред кабинета доста си побъбрихме. На мен лично ми бе много полезна една родила преди 4 месеца мама, която подробно ми разказа за преживяванията си. Тя милата отишла на обикновен преглед в началото на 37ма седмица и се оказало, че водите са й били изтекли, без тя да усети. Направо я пратили в родилно и се наложило спешно секцио. Аз лично не бих допуснала, че водите ти могат да изтекат, без да усетиш  newsm78 Иначе и аз ще съм секцио и вече някак свикнах с тази мисъл. Дано с Божията помощ всичко да е наред.  Praynig

Калина, благодаря за информацията за тези гащи. Ще проверя в Сердика мол какво мога да открия. Аз до колкото разбрах, целта им на тях не е да стягат толкова, колкото обезболявали  newsm78 ако това е възможно изобщо, може да съм чула недочула. Една моя приятелка излезе с чисто плосък корем след секцио от болницата, явно си е индивидуално. Аз не вярвам при мен да се случи  Laughing

Зузи, тоя доктор никога не съм го чувала, но се изненадах, че взимат колкото на частно явно. Очевидно където и да отидеш все си плащаш. А това, че Дяволов взема 70лв. за преглед също много ме изуми. Какво включва прегледа?

Друго, за което се сещам и което се коментираше пред кабинета днес е, че в Майчин дом например някаква родилка си била взела 2 чанти с багаж, но акушерките й обяснили, че не се позволява внасяне на повече от 1 чанта и й взели точно тази с превръзки, памперси и прочие. Представете си как се е чувствала новоизлюпената майка. Дали е така, смятам, че е добре да се провери, да няма изненади после.

Дано Ваня пише скоро, че и аз я мисля!

# 403
Няма ли новини от Вилкони?Някой помни ли, кога и даваха инфо за децата?
Тъкмо ей сега влязох да видя в близнашката тема!Милата, струва ми се , че напълно се е отказала!Въпреки това аз се моля Стоянчо да има подобрение, макар и мъничко Praynig За Крис също Praynig
Дано с Ванчето всичко е наред Praynig
Хайде момичета, още малко остана : Hug
helene8118 , тъкмо вчера на курса обсъждахме за водите!Някой от момичетата се притесняваха , че няма да ги усетят, но акушерката твърдеше обратното, усеща си се!
 Ако евентулно при мен се наложи секцио, ще гледам да е някъде два три дни преди термин, дори много доктори вече съветват да се прави , когато се усетят първите контракции!Това било най-добрия вариант за бебето!За мен е безумие секцио две или три седмици преди термин, освен ако бебето не страда!

# 404
helene8118, вчера бях на отворени врати в Майчин дом и старшата акушерка обясни, че багажа стои с майката в предродилна зала или в гардеробче и след раждане се качва с нея на 7 или 12 етаж, където си избере родилката.  Не е споменавала за брой торби и не ми се вярва това да е истина, че имаш право само на 1. Хубавото е, че пускат близките и те може да донесат нужното. За мамите, които ще раждат в Майчин дом да знаят - изискват мамите да си носят задължително електронен (дигитален) термометър, наблегнаха на това 2-3 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт