Внимание при използване на booking.com

• 104 414
  • 531
  •   1
Отговори
# 120
Разбира се, че не става дума за физическо оставяне. Не се изразих правилно Wink
Просто се дава (имам предвид показва с данните си) същата (или друга карта), от която вече действително се блокират парите по резервацията за нощувки + депозит в размер на 50% най-често. Разписва се от теб и вече е потвърдено. Аз не мога да кажа какъв е смисълът му, но това са си техни правила, от които изключения няма. Едва ли можем да консумираме мини-бар на стойност 500 Евро, но знае ли човек. И да, могат да си дръпнат после каквото искат, но нали ако не е разписано от теб лично, няма как банката да им го плати или ако плати, ще го оспориш. В общи линии това е -дано сте ме разбрали правилно Hug

Никога не са злоупотребявали ( от поне 25-30 резервации в Азия), единственото неудобство е, че хотелите връщат надвзетата сума бързо ( до седмица след напускане), но нашите банки са мудни и понякога отнема до 45 дни за реално кредитиране на парите от тях обратно в картовата сметка Whistling

Между другото сега като се замисля същата практика имат и в САЩ - с депозита над сумата за резервация

# 121
Асинка, за пръв път  го чувам това с надвземането.. newsm78
Ние сме от тези, които обикновено оставяме депозит в кеш.
Нямам спомен да сме оставяли повече от 100-200 евра на рецепция.
За това и 1-2 пъти сме забравяли да си ги вземем обратно.
КК имам само аз - но тя е само за краен случай (като плащане на паркинг от автомат Laughing)

# 122
На мен доста често са ми блокирали депозит от кредитната карта, над цената на нощувката, включително и в хотели в Европа. Обяснението е, че това се прави ако евентуално потрошиш/развалиш нещо, за неплатена консумация от минибара или кражба, да си удържат от тази сума, която не е голяма, между 50-100 евро обикновено.

# 123
Приятелят ми беше в Китай миналия месец и в хотелите е трябвало да оставя депозит в троен размер. На края на престоя са връщали парите.

# 124
Уха, в троен размер ! Сиреч, трябва да носиш и доста пари в кеш.
Малко неудобно, но щом се налага кво да се прай.

# 125
  • Варна
  Peace ще ви прочета после

# 126
Магарчо - щом оставяте КЕШ си ОК Wink
Но рискът да го забравиш или да ти поискат по-голяма сума ( в зависимост от настроението на рецепционистката) си остава  Wink Sunglasses
Така или иначе депозити по 500-600 и повече Евра най-редовно си даваме, така че в брой не ми допада. Рядко носим повече от 1000 Евро в брой. Кредитната карта е огромно удобство за нас. Hug а като знам вие в какви бандитски държави обикаляте ви се чудя как само в краен случай я ползвате. Аз, ако нямам поне 2 КК с мен, се чувствам некомфортно Mr. Green

Сорри - съвсем изместихме темата Embarassed Embarassed Embarassed

# 127
Седмица след връщането си от Китай, приятелят ми видя, че са му източили картата, така че... и това крие рискове. Ако разчиташе само на картата си и това се беше случило там... не знам какво щеше да прави.

# 128
Магарчо - щом оставяте КЕШ си ОК Wink
Но рискът да го забравиш или да ти поискат по-голяма сума ( в зависимост от настроението на рецепционистката) си остава  Wink Sunglasses
Така или иначе депозити по 500-600 и повече Евра най-редовно си даваме, така че в брой не ми допада. Рядко носим повече от 1000 Евро в брой. Кредитната карта е огромно удобство за нас. Hug а като знам вие в какви бандитски държави обикаляте ви се чудя как само в краен случай я ползвате. Аз, ако нямам поне 2 КК с мен, се чувствам некомфортно Mr. Green

Сорри - съвсем изместихме темата Embarassed Embarassed Embarassed
По-сигурно от кеша няма и то точно в бандитските държави ( стига да си го пазиш от кражби де).
Няма да забравя миналото лято в Тайланд как на два пъти исках да си платя сметки от по 300 долара с чисто новичка Виза, с голям кред.лимит и нищо не стана, просто защото не съм била уведомила банката, че ще пътувам в страна с висок риск от н'ам кви си измами. АМЕХ пък го бях оставила като гаранция за хотелската сметка и си бяха блокирали голяма сумичка, така че не можех да го ползвам практически. Ако не си носех кеш щяхме да си отвисим в хотела, а както се знае  там най-интересното се случва извън хотелите.

# 129
По-сигурно от кеша няма и то точно в бандитските държави ( стига да си го пазиш от кражби де).
Няма да забравя миналото лято в Тайланд как на два пъти исках да си платя сметки от по 300 долара с чисто новичка Виза, с голям кред.лимит и нищо не стана, просто защото не съм била уведомила банката, че ще пътувам в страна с висок риск от н'ам кви си измами. АМЕХ пък го бях оставила като гаранция за хотелската сметка и си бяха блокирали голяма сумичка, така че не можех да го ползвам практически. Ако не си носех кеш щяхме да си отвисим в хотела, а както се знае  там най-интересното се случва извън хотелите.

О, за харчене на други континенти при всички случаи е добре да се уведоми предварително банката, защото го правят като превенция срещу измами. Дори за Щатите се случва, не е само в рискови страни.
Особено, ако банката не е българска.

# 130
Седмица след връщането си от Китай, приятелят ми видя, че са му източили картата, така че... и това крие рискове. Ако разчиташе само на картата си и това се беше случило там... не знам какво щеше да прави.

О, кой говори за "само на картата си"  - както вече споменах и Кеш си трябва, но в разумни размери. Това, разбира се, за всеки е различно.
Не знам как се пази КЕШ, но още помня горчивия ни опит от ЮАР преди мнооооого години, как излетяха няколкостотин долара от хотелския сейф. И бяхме посъветвани да не се оплакваме, защото просто може да стане по-лошо.
А по повод картите - затова и казах 2 броя. Винаги имаш резервен вариант. На мен досега нито в Тайланд, нито в Хонг Конг, нито в САЩ са ми отказвали транзакция при достатъчен лимит. А пътувам доста с карти на ПИБ.

# 131
В никакъв случай не оспорвам удобството на картите.
Ясно е, че 100 %-ова защита няма.

# 132
Сега ми се изяснява защо в Лисабон ми поискаха картата за гаранция. Естествено им оставих цялата сума за нощувките предварително. Бях чела, че в Португалия не вървят други карти освен португалски и че дневният лимит е 200 евро. Асинка, благодаря за уточнението.

# 133

О, кой говори за "само на картата си"  - както вече споменах и Кеш си трябва, но в разумни размери. Това, разбира се, за всеки е различно.
Не знам как се пази КЕШ, но още помня горчивия ни опит от ЮАР преди мнооооого години, как излетяха няколкостотин долара от хотелския сейф. И бяхме посъветвани да не се оплакваме, защото просто може да стане по-лошо.
А по повод картите - затова и казах 2 броя. Винаги имаш резервен вариант. На мен досега нито в Тайланд, нито в Хонг Конг, нито в САЩ са ми отказвали транзакция при достатъчен лимит. А пътувам доста с карти на ПИБ.
Случки има всякакви и могат да се посочат куп доводи и по двете тези. Аз мисля да се обединим около следното : Най-добре и спокойно се пътува с по много и от двете средства за разплащане.

# 134
Може да е тъп въпрос, но понеже за първи път правя резервация чрез този сайт, искам да съм сигурна, че правилно разбирам условията.

В условията на хотела пише:
"Приемани кредитни карти - Visa, Euro/Mastercard, Maestro, CartaSi"

Означава ли това, че може да се прави резервация само и единствено с кредитна карта?
С дебитна не може, така ли?
Под Visa се има предвид чистата Visa, не Visa Electron, каквато е моята?
Карта Maestrо се приема? Дори и например Maestro на българска банка?

Общи условия

Активация на акаунт